Hoofdpagina
+ Campinggids
Totaal aantal plaatsen: 126 Hoogte: 5 m
CampingID: 569659
Adres: 50, Rue des Goëlands
Plaats: 33590 - Grayan L'Hôpital Departement:Gironde Wifi beschikbaar Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan Verhuur van accomodatie
Afstand vanaf Utrecht: 992km,
waarvan 923km snelweg.
GPS coördinaten: 45.44598 / -1.08739
( 45° 26' 45.5'' N    1° 5' 14.6'' W )
Camping Les Franquettes in 33590 Grayan L'HôpitalCamping Les Franquettes is gelegen aan de rand van de Medoc, bekend om zijn gastronomie en de wijn, in de Gironde bij Grayan L'Hôpital, en beschikt over ruime staanplaatsen en een zwembad.
Cijfers van kampeerders *
2 meningen Laagste Hoogste Gemiddeld
Algemene indruk 8 8 8.0
Kwaliteit v/h sanitair 7 8 7.5
* over de jaren 2013 en later.
Meningen van kampeerders.
Mening nr: 60379
Datum: 03-09-2013
Geplaatst door: Fam. Willem vd Broek    Stuur Fam. Willem vd Broek een e-mail over Camping Les Franquettes
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:7
Kleine overzichtelijke camping met veel grote kampeerplekken (een stuk 80) en wat mobilhomes (een stuk of 30). De meeste kampeerplekken waren groot. De weg naar de entree van de camping is niet veel belovend maar daar merk je op de camping niets van. De camping is mooi aangelegd in een oude boomgaard en ligt aan een natuurgebied. Veel lage volwassen bomen, struiken en bloemen. Her en der een centrale BBQ plaats. Paden van gravel en vooraan de camping voldoende verlichting. Achteraan geen verlichting. Er is een ruime keuze aan plekken met zon, half schaduw of schaduw. De camping ligt op 5 autominuten van zee. Wij hadden de 6 dagen ervoor op een door ons gereserveerde camping verderop in het dorp gestaan maar zijn daar vertrokken. Deze camping was voornamelijk bezet door Fransen (45%) met wat Nederlandse (20%) gezinnen, wat Duitsers (15%), enkele Engelsen (10%) en anderen (10%). Voornamelijk waren het gezinnen met kinderen van 0 tot 15 jaar maar ook een aantal 50+-ers en jonge stellen. Ogenschijnlijk waren het mensen die er al vaker kwamen weer terugkwamen. Erg leuk te zien hoe jeugd van verschillende nationaliteiten met elkaar optrok. Met enige regelmaat werden onze twee kinderen (5 en 7) opgehaald door Franse en Duitse kampeerdertjes. Het onverwarmde zwembad had geen poespas, liep van ondiep naar diep en was prima. Verder niet groot en daardoor erg overzichtelijk wat wij prettig vonden met kleine kinderen. Verder een speeltuintje met verschillende (bijna nieuwe) speeltoestellen. Verder nog een jeu-de-boules baan en twee pingpongtafels. Het restaurant had een erg kleine kaart maar de pizza?s die erop stonden waren heerlijk. Ook kan je er frites halen. Geen campingwinkel, wel brood, snacks en ijs verkrijgbaar. Verhuur van koelkasten en tegen betaling kon de wasmachine worden gebruikt. Het terras was prima voor een drankje of een ijsje. Het sanitair was prima schoon en geen rijen. De beheerders erg aardig. De dame sprak heel gebrekkig Engels maar deed erg haar best, net als haar man, de gasten het naar de zin te maken. Wat wij jammer vonden was de BBQ-lucht die met enige regelmaat over onze campingplek hing, daar hadden we met opzetten geen rekening mee gehouden. De Fransen houden van BBQ hebben we daar gezien. De camping is vrij basic maar erg netjes. Animatie stelt weinig voor en is echt op z'n Frnas. Verwacht geen meertalig animatieteam maar wel een prettige vakantiesfeer. De beheerders en hun gasten waren zeer vriendelijk. Een of twee is er een gezellige dans- of eetavond om 24:00 uur stopt, leuk voor ouders en kinderen. In ons ogen een rustige Franse camping waar de kinderen heerlijk konden spelen, een camping met een prettige, relaxte vakantiesfeer. Wij komen er volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer terug.
Mening nr: 60154
Datum: 19-08-2013
Geplaatst door: Dhr. Vogel    Stuur Dhr. Vogel een e-mail over Camping Les Franquettes
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:8
Franse camping met grote kampeerplaatsen, met zon/schaduw of allebei. Zwembad is niet groot, er is geen peuterbad. Nette speeltuin voor alle kinderen, ook twee nieuwe pingpong-tafels. In het dorp zit een kleine supermarkt, brood is op de camping te krijgen. Restaurant heeft een kleine kaart, de eigengemaakte pizza's zijn erg lekker. Toen wij er stonden, was er een mix van nationalitieten, waarbij de Fransen overhand hadden. Eigenaar en eigenaresse zijn ontzettend aardig en doen erg hun best het hun gasten naar de zin te maken. Sanitair is niet luxe, wel schoon en geen rijen voor de douches. Er is animatie, maar dat stelt niets voor en echt op z'n Frans. Waar wij van genoten was de nachtrust. Om 23:00 was het stil, behalve bij de Soirée Dansante, dan was het 24:00 uur.
Klik hier voor meningen die betrekking hebben op 2012 en eerder.

Uw mening over Camping Les Franquettes
Algemene indruk:
Kwaliteit v/h sanitair:
Hygiëne v/h sanitair:
Ontvangst:
Faciliteiten:
Accomodatie/Plaats:
Comfort:
Leiding v/d camping:
Animatie / activiteiten:
Omgeving:
Prijs/kwaliteit verhouding:
Jaar:
Periode:
Samenstelling:
Grootste PLUS punt:
Grootste MIN punt:
Toelichting:
Naam:
Woonplaats:
E-mailadres:
(wordt niet getoond op de website)
E-mailadres:
Bezoekers van deze site kunnen mij een e-mail sturen via de webmail service van deze site.

 Geef de tekens op die in de onderstaande afbeelding worden weergegeven.

Captcha

Letters zijn niet hoofdlettergevoelig