Camping Château La Grange Fort★★★

Hoofdpagina
Favoriet
Totaal aantal plaatsen: 127 Hoogte: 405 m
CampingID: 256846
Meningen van kampeerders.
Mening nr: 63163
Datum: 06-01-2015
Geplaatst door:    
Periode:juli - augustus  2014
Samenstelling: Gezin met tieners
Cijfers
Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:8
Hygiëne v/h sanitair:9
Ontvangst:10
Faciliteiten:10
Accomodatie/Plaats:10
Comfort:10
Leiding v/d camping:8
Animatie / activiteiten:8
Omgeving:10
Prijs/kwaliteit verhouding:
8
We zochten een camping voor onze tieners. Via vrienden werden we geattendeerd op deze camping. Geen disco, maar ze hebben zich uitstekend vermaakt. Eigenlijk hebben we ze bijna niet gezien. 's Avonds mochten ze bij de rivier een kampvuur maken en overdag lagen ze met vrienden op de zonneweide bij het zwembad. De brasserie vonden zij -en wij ook- wel te gek. We gaan beslist terug naar deze hele mooie camping!
Plus Onze tieners hadden het geweldig (en daarom wij ook) Min ??
Mening nr: 60810
Datum: 09-01-2014
Geplaatst door:     Stuur Fam. Ben een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:10
Kwaliteit v/h sanitair:8
Wij waren op deze camping in de maand juli en wel gedurende 18 dagen met eigen caravan en 2 kinderen van 10 en 13 jaar. Ik vond de ruime plaats en het schitterende uitzicht een verademing met wat we aan de kust hadden. Daar stonden we bovenop elkaar. De kinderen hebben we bijna niet gezien; of ze waren bij de kinderspelen of in het zwembad. Wat ik zelf leuk vond was de brasserie. Een pilsje pakken in deze mooie bar is een aanrader. (eten trouwens ook). Ik geloof niet dat er een andere camping bestaat met een zo mooie ligging rondom een kasteel waar je ook nog echt in kan; echt apart. De omgeving is trouwens heel mooi. Ik wist niet dat de Auvergne zo'n afwisselend landschap heeft. De camping verhuurt ook kano's. Je vaart ongeveer 18 km over de rivier en je komt niemand tegen. Wat een verschil met de Ardèche; daar vaar je met honderden kano's naar het eindpunt. Wij gaan beslist nog eens terug naar deze camping.
Mening nr: 60399
Datum: 05-09-2013
Geplaatst door:     Stuur Fam. de Regt een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:7
Wij vonden het een leuke camping. We verbleven daar met onze drie kinderen (16, 15 en 12 jaar) van 12 t/m 26 augustus 2013 en hadden een ingerichte tent gehuurd van Country Camp. Was allemaal prima verzorgd. Vanaf een aantal plaatsen op de camping heb je een mooi uitzicht op Issoire. De camping is niet zo groot en daardoor overzichtelijk. Het kasteel is bijzonder en het is echt een aanrader om een rondleiding te doen. Erg leuk en je kunt ook op de toren staan. Het zwembad ligt pal naast het kasteel. Minpunt vonden wij wel dat het deurtje naar het zwembad de hele dag openstond, waardoor kleine kinderen zo naar het zwembad konden toelopen. Verder een gezellig terrasje op de binnenplaats. Het sanitair werd redelijk goed schoongemaakt en 's-avonds was het rond 23.00 uur helemaal rustig. Inderdaad wel veel muggen en dan vooral tussen 18.00 en 21.30 uur ongeveer. Daarna had je er weinig last meer van. De vanaf de camping georganiseerde kanotocht is ook heel leuk. De Puy de Dome is de moeite waard om te bezoeken, maar zeker ook de naastgelegen Puy de Pariou! En verder de Puy de Sancy en natuurlijk het thema-park Vulcania. Leuk en leerzaam, Nederlandse vertaling via een audioguide is mogelijk. Wij hebben een fijne vakantie gehad!
Mening nr: 59945
Datum: 11-08-2013
Geplaatst door:     Stuur Fam. van der Velden een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:6
Kwaliteit v/h sanitair:6
Wij hebben 4 nachten op deze camping gestaan op onze doorreis naar Zuid-Frankrijk. Camping ziet er leuk uit met de aanwezigheid van het kasteel. Bij aankomst bleek dat wij onze auto niet naast onze vouwwagen mochten parkeren ondanks dat veel van onze spullen in de auto bleven liggen. Op bepaalde velden mag geen auto geparkeerd worden en ook niet even om boodschappen uit te laden. Dit wisten wij niet van tevoren, hebben wij bij reservering ook nergens kunnen lezen. Omdat wij maar kort bleven hadden we ook maar een deel uitgepakt. Het parkeerterrein is ook te klein om al deze auto's neer te zetten, zodat een deel van de auto's ook langs de toegangsweg naar de camping geparkeerd staan. 's Avonds is de camping vergeven van de muggen gedurende 1,5-2 uur. We zijn helemaal lekgeprikt ondanks spijkerbroeken waar ze doorheen prikken. Sanitair werd wel goed schoongehouden, maar door moeilijk doorspoelen van de toiletten bleef er veel in de toiletpot achter. Meermalen 3x achter elkaar moeten doorspoelen om alles weg te krijgen wat de meeste mensen niet deden. De camping heeft een heel hoog ons-kent-ons gehalte van mensen die al jarenlang op de camping komen. Het grasveld voor het kasteel is een stuk met open plaatsen, mensen die op het veld erachter staan lopen hier tussen de kampeermiddelen door om bij het sanitairgebouw te komen. In de op de camping bij aankomst geleverde voorwaarden staat dat men de nachtrust dient te respecteren, echter dit geldt blijkbaar niet voor de camping zelf. De luide (live) muziek bij de bar ging tot ruim na middernacht door. De camping wordt veel gebruikt voor een overnachting omdat deze vlakbij de snelweg ligt. Wij zullen echter zelfs niet voor een overnachting deze camping meer gebruiken. Het is dat wij bij aankomst het restant gelijk moesten betalen en we pas later ontdekten dat we de auto niet mochten parkeren en elke avond onder vele muggenbulten kwamen te zitten, we hebben meermalen op het punt gestaan de camping voortijdig te verlaten.
Mening nr: 58444
Datum: 09-11-2012
Geplaatst door:     Stuur Mevr. digi-oma een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:september - oktober  2012
Cijfers
Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:8
Vanaf Brioude hierheen gegaan. Was een beetje thuiskomen. Zo'n kleine 10 jaar geleden waren we hier ook al en tot volle tevredenheid. Aan het kasteel is gelukkig niets veranderd. Beslist niet vervallen, maar door de tand des tijds - net als wij - wat ouder geworden. Nog steeds verrassend wanneer je de poort doorgaat. Ontvangst heel vriendelijk en mevrouw zelf herkende ons nog. Destijds ook prettig contact gehad. We waren in het begin van de dag de enige gasten samen met een ouder Frans echtpaar. Die wilden dezelfde plek als waarop wij stonden en daarom zijn we naast elkaar gaan staan. Was uitermate gezellig; ze kwamen uit Grenoble, maar reizen veel in Bretagne... dat schept een band! Het sanitair is vernieuwd en aangepast, zonder dat dit het mooie terrein tekort doet. Sanitair werd goed schoongehouden.Het nieuwe zwembad achter het kasteel is subliem... past precies bij de sfeer van het kasteel. 't Was uiteraard wel gesloten half oktober. Gelukkig een keertje geen glijbanen. Geen gebruik gemakt van de broodservice, we moesten toch aan de rand van Issoire naar de Supermarkt. In de avond komen er behoorlijk wat motorhome's (ook veel Nederlanders) die voor een nachtje op de camping staan; erg druk met heen- en weer gerij en gedoe met TV's! Tja... die rotbomen ;-)) Camping ligt dicht bij de grote doorgaande route. Er wordt de nadruk gelegd op beheerst gebruik van water en elektra; niets mis mee; de oude mevrouw hangt haar gewassen lakens ook buiten aan de waslijn. Nog even het terrein verkend; destijds was men begonnen met het bouwen van chalets. Zijn heel mooi geworden; veel ruimte en bloemen rondom en ze staan los van de kampeerplaatsen achteraan op het terrein vlakbij het eigen grote bos. Ideaal om even met de hond te lopen. Bslist geen verkeerde keuze wanneer je een mooie huurlocatie zoekt. Issoire en de omgeving bieden voldoende bezienswaardigheden en mogelijkheden voor uitstapjes. Hier komen we weer terug.
Mening nr: 57699
Datum: 19-08-2012
Geplaatst door:     Stuur Fam. Monnee een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2012
Cijfers
Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:7
We hebben op doorreis twee nachten op deze camping gestaan. Ben het met de vorige reactie eens: er is wat achterstallig onderhoud zodat het wat een wat vergane glorie wordt. Wij stonden op het B-veldje vlak naast het kasteel (gracht) en dan sta je in de volle zon, maar wel op gras. De plaatsen in de schaduw zijn vaak op steentjes. Brood is op bestelling (tot 22:00 uur de avond te voren mogelijk). Sanitair is ondergebracht in de oude gebouwen, maar is wel schoon en vrij modern. Wifi is nog steeds niet gratis. Tennis ook niet, maar het slot op het hek werkt niet. Tijdens onze besproken en betaalde uurtje wilden een vader met kinderen komen tennissen, die duidelijk niet besproken (en betaald) had. Camping wordt gerund door Nederlanders, maar hebben ook Fransen in dienst: dat maakt het soms verwarrend, want wie spreekt er nu wel Nederlands en wie niet? De Franse medewerkers spreken overigens wel redelijk goed Engels. Camping is verder rustig gelegen. Wij hebben vanwege onze korte verblijf verder geen activiteiten ondernomen, behalve boodschappen doen en (ikzelf) een fietstocht van ca 20 km.
Klik hier voor meningen die betrekking hebben op 2011 en eerder.

Uw mening over Camping Château La Grange Fort
Algemene indruk:
Kwaliteit v/h sanitair:
Hygiëne v/h sanitair:
Ontvangst:
Faciliteiten:
Accomodatie/Plaats:
Comfort:
Leiding v/d camping:
Animatie / activiteiten:
Omgeving:
Prijs/kwaliteit verhouding:
Jaar:
Periode:
Samenstelling:
Grootste PLUS punt:
Grootste MIN punt:
Toelichting:
Naam:
Woonplaats:
E-mailadres:
(wordt niet getoond op de website)
E-mailadres:
Bezoekers van deze site kunnen mij een e-mail sturen via de webmail service van deze site.

 Geef de tekens op die in de onderstaande afbeelding worden weergegeven.

Captcha

Letters zijn niet hoofdlettergevoelig