Hoofdpagina
+ Campinggids
Totaal aantal plaatsen: 127 Hoogte: 405 m
CampingID: 256846
Adres: Les Pradeaux
Plaats: 63500 - Les Pradeaux Departement:Puy de Dôme Wifi beschikbaar Overdektzwembad Verwarmd zwembad Nederlands/Vlaamse beheer Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan Verhuur van accomodatie Huisdieren in verhuur toegestaan BBQ toegestaan
Afstand vanaf Utrecht: 925km,
waarvan 900km snelweg.
GPS coördinaten: 45.50888 / 3.28472
( 45° 30' 32.0'' N    3° 17' 5.0'' O )
Camping Château La Grange Fort in 63500 Les PradeauxCamping Château de Grange Fort is in alle opzichten een zeer bijzondere en mooie familiecamping. Alleen al door de unieke ligging! Deze camping in de Auvergne ligt op een oud landgoed rondom een sfeervol kasteel uit de 15de eeuw, op een heuvel. De regio is sinds kort zelfs Werelderfgoed geworden!
U heeft op camping Château de Grange Fort de keuze uit groene, afgebakende plaatsen en een veld waar je vrij mag kamperen. U zult niet snel een mooiere plek vinden voor een kampeervakantie in Frankrijk!

In het mooie zwembad in de kasteeltuin van Camping Château de Grange Fort kunt u verkoeling vinden, terwijl de kleine gasten kunnen badderen in een apart kleuterbad. In het laagseizoen is er ook een fraai, verwarmd binnenzwembad. Verder is er nog een sauna, een gezellige bar en een restaurant op camping Château de Grange Fort. Bij het riviertje de Allier, aan de rand van het landgoed, kunt u vissen, zwemmen of kanoën.
U kunt ook kiezen voor halfpension op camping Château de Grange Fort, erg handig!

Maar ook de omgeving van Les Pradeaux, de plaats waar camping Château de Grange Fort ligt, is spectaculair door het adembenemende landschap van de Auvergne, een groene oase met stoere kastelen en rustieke dorpjes. Ontdekt u de bijna tweeduizend meter hoge Puy de Dôme met ongekend uitzicht of bezoek een keer het middeleeuwse hart van de stad Clermont-Ferrand, op een half uur rijden van camping Château de Grange Fort. Een avontuurlijk dagje? Gaat u eens naar het nabijgelegen themapark Vulcania!
Cijfers van kampeerders *
10 meningen Laagste Hoogste Gemiddeld
Algemene indruk 6 10 7.5
Kwaliteit v/h sanitair 3 8 6.6
* over de jaren 2013 en later.
Deze camping heeft Nederlandse of Vlaamse leiding.
Meningen van kampeerders.
Mening nr: 64781
Datum: 31-01-2016
Geplaatst door: Fam. Croezen   
Periode:juli - augustus  2015
Samenstelling: (Echt)paar
Cijfers
Algemene indruk:6
Kwaliteit v/h sanitair:8
Hygiëne v/h sanitair:7
Ontvangst:6
Faciliteiten:8
Accomodatie/Plaats:5
Comfort:8
Leiding v/d camping:5
Omgeving:8
We betaalden 31 euro voor een nacht voor 2 personen en een trekkerstentje. De auto bij de tent was weer 4 euro extra, Niet te geloven. we hebben de auto op de weg gezet, mocht eigenlijk niet maar ze zagen het niet gelukkig , , de spullen lagen erin, dan is het wel zo handig om de auto een beetje dichtbij te hebben. Dus als je als wandelaar of fietser komt, betaal je hetzelfde bedrag....belachelijk. dat is toch echt onfrans, we stonden de rest van die week op campings voor 10 euro per nacht.... dit is een normale prijs in de Auvergne voor doortrekkers. Sanitair was prima, verder een drukke volle camping, maar voor wie de hele vakantie op de camping wil blijven, is het een prima camping veel vermaak. Maar dan is het wel een hele dure vakantie met een gezin als wij al 31 euro moesten betalen. ik weet wel andere mooie campings in de omgeving....
Plus misschien voor mensen die een stukje Nederland willen in Frankrijk, veilig en vertrouwd.... Min onvriendelijke receptie, erg veel regeltjes, niet geschikt voor tentkampeerders op doorreis.
Mening nr: 64258
Datum: 18-08-2015
Geplaatst door: Fam. Nouwens    Stuur Fam. Nouwens een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2015
Samenstelling: Gezin met (jonge) kind(eren)
Cijfers
Algemene indruk:7
Kwaliteit v/h sanitair:5
Hygiëne v/h sanitair:6
Ontvangst:7
Faciliteiten:7
Accomodatie/Plaats:8
Comfort:7
Leiding v/d camping:7
Omgeving:7
Prijs/kwaliteit verhouding:
6
Na 2 weken zuid Frankrijk hadden we hier nog 6 nachtjes hier gereserveerd. We zouden met een caravan gaan maar zijn wegens omstandigheden toch met een tent gegaan. Vandaar dat we een verharde plek hadden, maar dit was niet hinderlijk met de tent. Om deze reden zijn we even de camping over gewandeld om te kijken welke plekken nog meer vrij waren. Voor het kasteel waren nog wat plekken vrij op het gras. De meeste plekken vonden we te klein en een andere ruime plek was wel heel erg schuin. Dus uiteindelijk toch uitgekomen bij onze gereserveerde plek. Die lag prachtig op het A veld. Wat ons opviel was dat er bij de meeste plekken op het A veld aan de rand veel bomen voor stonden zodat je geen vrij uitzicht hebt. Wij troffen het met ons plekje, geen bomen voor onze neus. Mooi uitzicht op de Allier en een vliegveldje waar je de zweefvliegtuigjes de lucht ingetrokken zag worden. Het was ons niet helemaal duidelijk voor welk tijdstip we het brood moesten ophalen. Receptie zei voor 10.15 uur, volgens de folder moest het voor 10.30 uur opgehaald worden. Leiding van de camping was nog tegenstrijdiger. Onze zoon ging op onze laatste dag het brood ophalen (op tijd) en toen zat er niemand. Toen is hij naar de receptie gelopen en die stuurden hem naar het kasteel om daar de mevrouw van het brood te zoeken. Die was niet te vinden. Uiteindelijk is mijn man meegegaan en ook daar geen duidelijkheid hoe laat we het nu hadden moeten halen, in ieder geval was al het brood op.... Het zwembad is lekker ruim en er is ook een binnenzwembad. Bij kans op onweer blijft dat gesloten. Zoals ik hier al eerder las is de kok / chef snack-bar heetgebakerd. Onze kinderen hadden patatjes gehaald en kwamen terug met het verhaal dat de kok een deksel naar buiten had gesmeten en zeer creatief aan het schelden was tegen zijn beef-burgers. Bij het A veld zit een klein sanitairblok. We hadden gedacht dat de 3 toiletten en 2 douches niet voldoende zouden zijn, maar dat was het wel, we hebben nooit bij een toilet of douche hoeven wachten. De waterdruk was laag waardoor de toiletten slecht doortrokken en ondanks dat er met regelmaat gedweild werd deed het niet echt schoon aan evenals de douches. De douches waren hier wel lekker heet, soms een beetje te. De omgeving is heel mooi en er is genoeg te zien en doen. Vooral met het treintje de Puy de Dome op is erg leuk, bovenop sta je tussen de parapenters en heb je mooi uitzicht op de vulkanen. De camping wordt inderdaad meest door Nederlands bezocht, enkele Belg, Engelsman en duitser. Het viel op dat veel mensen maar een a twee nachtjes bleven. Het was leuk eens op zo n kasteelcamping te staan maar wij gaan hier niet meer naar toe.
Plus Plek met mooi uitzicht Min Sanitair
Mening nr: 63992
Datum: 06-08-2015
Geplaatst door: Fam. Lenssen    Stuur Fam. Lenssen een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2015
Samenstelling: Gezin met tieners
Cijfers
Algemene indruk:6
Ontvangst:7
Faciliteiten:7
Accomodatie/Plaats:8
Comfort:8
Leiding v/d camping:7
Animatie / activiteiten:6
Omgeving:8
Prijs/kwaliteit verhouding:
7
Beetje rommelige camping, het lijkt alsof elk leeg stukje gras benut (moet) worden. Zo pal tegen het kasteel aan op een leeg stukje een tent of caravan neerzetten doet wat vreemd aan.... Personeel niet allemaal even vriendelijk, man bij de snack ronduit gestressed en liep constant te schelden/ mopperen. Chalet was prima, netjes en goed van alles voorzien, bedden OK. Mocht wel wat schoner zijn, je betaalt tenslotte 60 euro voor de schoonmaak, maar net aangekomen en 1x met blote voeten op de vloer en dan pikzwart lijkt me echt niet gedweild..... Ik hoop dat de mensen die na ons kwamen dan ook een schone(re) vloer hebben gekregen! Ook spinnenwebben aan de lampen etc. Omgeving is mooi, veel te zien. Puy de Dôme bezocht, via ferrata parcours gedaan etc. Een camping met alleen maar Nederlanders geeft ons niet het gevoel op vakantie te zijn dus voor ons hier geen tweede keer.
Plus mooie omgeving, mooi chalet Min alleen maar Nederlanders....
Mening nr: 63816
Datum: 26-07-2015
Geplaatst door: Fam. Koek,    Stuur Fam. Koek, een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2015
Samenstelling: Senioren
Cijfers
Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:3
Hygiëne v/h sanitair:3
Ontvangst:6
Faciliteiten:7
Accomodatie/Plaats:8
Comfort:6
Leiding v/d camping:6
Omgeving:9
Prijs/kwaliteit verhouding:
7
We hadden een week geboekt, moesten na 4 dagen verplaatst worden! Geen toezicht op naleven regelement met als gevolg zeer late luidruchtige buren! WC in bos regelmatig niet doorgespoeld, te weinig waterdruk? Jammer van deze camping, die mooi is opgezet. Een beetje een 'net niet camping'! Dat kan veel beter! Wifi niet op de plaats, alleen bij de gebouwen! Tegenwoordig toch een must! Idee : misschien schoonmaaksters inhuren die regelmatig langs gaan?
Plus Omgeving en uitzicht. Min Sanitair slecht schoongehouden en in het bos slechts 2 van de 4 douches beschikbaar.
Mening nr: 63621
Datum: 06-07-2015
Geplaatst door: Mevr. Boelens    Stuur Mevr. Boelens een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:april - juni  2015
Samenstelling: (Echt)paar
Cijfers
Algemene indruk:6
Hygiëne v/h sanitair:6
Ontvangst:8
Faciliteiten:6
Accomodatie/Plaats:7
Comfort:5
Leiding v/d camping:3
Animatie / activiteiten:5
Omgeving:7
Prijs/kwaliteit verhouding:
4
We waren in juni op deze camping en zouden 14 dagen blijven. Zwembad zou per 15 juni open zijn, maar er kwam pas water in per 1 juli. Het binnenbad zou verwarmd zijn op 26 graden, maar het haalde de 20 niet eens. Toen we ernaar vroegen ( ipv briefje in de ideeënbus te gooien), ontstak de eigenaar in woede en vond dat wij niet moesten zeuren, want we betaalden in het voorseizoen ook niet de volle prijs. We moesten ons schamen dat we ernaar vroegen. We zijn toen direct vertrokken, eindje verderop, waar we wel lekker konden zwemmen in een heerlijk verwarmd zwembad. Jammer van een camping met zo'n entourage - kasteel- ( maar niet goed onderhouden, nog niet seizoenklaar met overal nog rommelige hoekjes). Inderdaad geschikt als doorgangscamping en niet meer dan dat ! Camping ligt ook te ver van alle bezienswaardigheden rondom het gebied van de Puy de Dome / puy de Sancy. Let op: kersenbomen op sommige kampeerplekken, laten erg vieze vlekken na in tentdoek en kleding en is storend op caravandak.
Plus uitzicht vanaf een aantal kampeerplekken over de Allier Min "verwarmde" zwembad, geen toiletpapier, kersenbomen en humeur eigenaar.
Mening nr: 63278
Datum: 08-04-2015
Geplaatst door: Fam. janssen    Stuur Fam. janssen een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:september - oktober  2014
Samenstelling: Gezin met tieners
Cijfers
Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:8
Hygiëne v/h sanitair:8
Ontvangst:10
Faciliteiten:8
Accomodatie/Plaats:9
Comfort:9
Leiding v/d camping:10
Animatie / activiteiten:8
Omgeving:10
Prijs/kwaliteit verhouding:
9
Wij komen hier al een aantal jaren tot volle tevredenheid. De eigenaren zijn erg vriendelijk en behulpzaam, de sfeer is prettig. Wij gaan eind april weer. Een aanrader!
Plus de omgeving, het kasteel Min geen
Mening nr: 63163
Datum: 06-01-2015
Geplaatst door: Dhr. Borghoff   
Periode:juli - augustus  2014
Samenstelling: Gezin met tieners
Cijfers
Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:8
Hygiëne v/h sanitair:9
Ontvangst:10
Faciliteiten:10
Accomodatie/Plaats:10
Comfort:10
Leiding v/d camping:8
Animatie / activiteiten:8
Omgeving:10
Prijs/kwaliteit verhouding:
8
We zochten een camping voor onze tieners. Via vrienden werden we geattendeerd op deze camping. Geen disco, maar ze hebben zich uitstekend vermaakt. Eigenlijk hebben we ze bijna niet gezien. 's Avonds mochten ze bij de rivier een kampvuur maken en overdag lagen ze met vrienden op de zonneweide bij het zwembad. De brasserie vonden zij -en wij ook- wel te gek. We gaan beslist terug naar deze hele mooie camping!
Plus Onze tieners hadden het geweldig (en daarom wij ook) Min ??
Mening nr: 60810
Datum: 09-01-2014
Geplaatst door: Fam. Ben    Stuur Fam. Ben een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:10
Kwaliteit v/h sanitair:8
Wij waren op deze camping in de maand juli en wel gedurende 18 dagen met eigen caravan en 2 kinderen van 10 en 13 jaar. Ik vond de ruime plaats en het schitterende uitzicht een verademing met wat we aan de kust hadden. Daar stonden we bovenop elkaar. De kinderen hebben we bijna niet gezien; of ze waren bij de kinderspelen of in het zwembad. Wat ik zelf leuk vond was de brasserie. Een pilsje pakken in deze mooie bar is een aanrader. (eten trouwens ook). Ik geloof niet dat er een andere camping bestaat met een zo mooie ligging rondom een kasteel waar je ook nog echt in kan; echt apart. De omgeving is trouwens heel mooi. Ik wist niet dat de Auvergne zo'n afwisselend landschap heeft. De camping verhuurt ook kano's. Je vaart ongeveer 18 km over de rivier en je komt niemand tegen. Wat een verschil met de Ardèche; daar vaar je met honderden kano's naar het eindpunt. Wij gaan beslist nog eens terug naar deze camping.
Mening nr: 60399
Datum: 05-09-2013
Geplaatst door: Fam. de Regt    Stuur Fam. de Regt een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:7
Wij vonden het een leuke camping. We verbleven daar met onze drie kinderen (16, 15 en 12 jaar) van 12 t/m 26 augustus 2013 en hadden een ingerichte tent gehuurd van Country Camp. Was allemaal prima verzorgd. Vanaf een aantal plaatsen op de camping heb je een mooi uitzicht op Issoire. De camping is niet zo groot en daardoor overzichtelijk. Het kasteel is bijzonder en het is echt een aanrader om een rondleiding te doen. Erg leuk en je kunt ook op de toren staan. Het zwembad ligt pal naast het kasteel. Minpunt vonden wij wel dat het deurtje naar het zwembad de hele dag openstond, waardoor kleine kinderen zo naar het zwembad konden toelopen. Verder een gezellig terrasje op de binnenplaats. Het sanitair werd redelijk goed schoongemaakt en 's-avonds was het rond 23.00 uur helemaal rustig. Inderdaad wel veel muggen en dan vooral tussen 18.00 en 21.30 uur ongeveer. Daarna had je er weinig last meer van. De vanaf de camping georganiseerde kanotocht is ook heel leuk. De Puy de Dome is de moeite waard om te bezoeken, maar zeker ook de naastgelegen Puy de Pariou! En verder de Puy de Sancy en natuurlijk het thema-park Vulcania. Leuk en leerzaam, Nederlandse vertaling via een audioguide is mogelijk. Wij hebben een fijne vakantie gehad!
Mening nr: 59945
Datum: 11-08-2013
Geplaatst door: Fam. van der Velden    Stuur Fam. van der Velden een e-mail over Camping Château La Grange Fort
Periode:juli - augustus  2013
Cijfers
Algemene indruk:6
Kwaliteit v/h sanitair:6
Wij hebben 4 nachten op deze camping gestaan op onze doorreis naar Zuid-Frankrijk. Camping ziet er leuk uit met de aanwezigheid van het kasteel. Bij aankomst bleek dat wij onze auto niet naast onze vouwwagen mochten parkeren ondanks dat veel van onze spullen in de auto bleven liggen. Op bepaalde velden mag geen auto geparkeerd worden en ook niet even om boodschappen uit te laden. Dit wisten wij niet van tevoren, hebben wij bij reservering ook nergens kunnen lezen. Omdat wij maar kort bleven hadden we ook maar een deel uitgepakt. Het parkeerterrein is ook te klein om al deze auto's neer te zetten, zodat een deel van de auto's ook langs de toegangsweg naar de camping geparkeerd staan. 's Avonds is de camping vergeven van de muggen gedurende 1,5-2 uur. We zijn helemaal lekgeprikt ondanks spijkerbroeken waar ze doorheen prikken. Sanitair werd wel goed schoongehouden, maar door moeilijk doorspoelen van de toiletten bleef er veel in de toiletpot achter. Meermalen 3x achter elkaar moeten doorspoelen om alles weg te krijgen wat de meeste mensen niet deden. De camping heeft een heel hoog ons-kent-ons gehalte van mensen die al jarenlang op de camping komen. Het grasveld voor het kasteel is een stuk met open plaatsen, mensen die op het veld erachter staan lopen hier tussen de kampeermiddelen door om bij het sanitairgebouw te komen. In de op de camping bij aankomst geleverde voorwaarden staat dat men de nachtrust dient te respecteren, echter dit geldt blijkbaar niet voor de camping zelf. De luide (live) muziek bij de bar ging tot ruim na middernacht door. De camping wordt veel gebruikt voor een overnachting omdat deze vlakbij de snelweg ligt. Wij zullen echter zelfs niet voor een overnachting deze camping meer gebruiken. Het is dat wij bij aankomst het restant gelijk moesten betalen en we pas later ontdekten dat we de auto niet mochten parkeren en elke avond onder vele muggenbulten kwamen te zitten, we hebben meermalen op het punt gestaan de camping voortijdig te verlaten.
Klik hier voor meningen die betrekking hebben op 2012 en eerder.

Uw mening over Camping Château La Grange Fort
Algemene indruk:
Kwaliteit v/h sanitair:
Hygiëne v/h sanitair:
Ontvangst:
Faciliteiten:
Accomodatie/Plaats:
Comfort:
Leiding v/d camping:
Animatie / activiteiten:
Omgeving:
Prijs/kwaliteit verhouding:
Jaar:
Periode:
Samenstelling:
Grootste PLUS punt:
Grootste MIN punt:
Toelichting:
Naam:
Woonplaats:
E-mailadres:
(wordt niet getoond op de website)
E-mailadres:
Bezoekers van deze site kunnen mij een e-mail sturen via de webmail service van deze site.

 Geef de tekens op die in de onderstaande afbeelding worden weergegeven.

Captcha

Letters zijn niet hoofdlettergevoelig