camping mini-wasmachine (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: marc , Datum: 23.02.2006 16:12
Heeft er iemand ervaring met een mini-wasmachine voor op de camping ?
Onze camping heeft wasmachines, maar die zijn erg duur en niet erg schoon. Ik zie het ook niet zitten om bij 40 graden te gaan schrobben.

a.u.b. geen reacties van mensen die niet van luxe houden. ;-)

Geplaatst door: Helene , Datum: 23.02.2006 16:21
Wij hebben er eens ééntje gehad jaren geleden,toen moesten wij er zelf warm water in doen(ik weet niet of die vantegenwoordig zelf warmen)op de plaats konden wij het door ampère niet gebruiken dus alles naar sanitair gebouw sjouwen,dan duurt zo'n wasje ongeveer 10 á 15 minuten,alles wringen 2 maal uitspoelen,weer wringen,nee,wij vonden dit zeker geen luxe.Nu nemen we tuperware emmer mee,voor erg vuil goed,nachtje voorweken en dan in de wasmachine van de camping.Maar misschien zijn de mini-wassers van vandaag de dag wel beter hoor.veel succes
Geplaatst door: Ankie , Datum: 23.02.2006 16:28
topic 9038
Geplaatst door: Bonansa , Datum: 23.02.2006 16:55
Bij 40 graden loop je in je blote reet en heb je niks te wassen.
Geplaatst door: Hank , Datum: 23.02.2006 18:28
Stop in een goed afsluitbare emmer, bij voorkeur schroefdeksel, je was, water en zeep en zet deze achter in de auto. Uiteraard doe je dit voordat je met de auto een stuk gaat rijden, boodschappen doen of iets bezichtigen. Na een stukje te hebben gereden is je wasje redelijk schoon. Op de heen en terugreis kan je de emmer gewoon vol stoppen met allerlei ander zaken. De echte knutselaars maken er een kraantje aan en zo kan je hem op de heen en terugreis gebruiken als waterton. Toen ik vroeger nog met mijn ouders op vakantie ging hadden wij z'n tonnetje het was een zuurkooltonnetje.
Succes
Geplaatst door: Rina , Datum: 23.02.2006 18:41
Hallo Marc,
Sinds vorig jaar hebben wij zo'n miniwasmachine: warm water erin, knop omdraaien en je was wordt "rondgeslingerd". Zelfs vieze witte sokken (ja, de jeugd trekt 's avonds lange broek en sokken aan...) worden schoon! Ik zou hem niet meer willen missen, maar het is inderdaad wel een gesleep met water: eerst water om te wassen, vuil sop wegbrengen en weer spoelwater halen, spoelen en (vuil) spoelwater wegbrengen.
In ons geval verveelt mijn man zich snel en vindt het leuk om heen en weer te lopen. Het scheelt mij veel
loop-, was- en spoelwerk....
Ik heb dit wasmachientje vorig jaar bij Blokker gekocht.
Thuis staat hij gebruiksklaar. Hier gebruik ik hem voor voorwas/inweken van extra vuile was.
Mij bevalt het dus erg goed, maar het heen en weer lopen met emmers water moet je voor lief nemen...
Geplaatst door: ivonne , Datum: 23.02.2006 19:40
Wij doen het helemaal anders:
kleren aan, zee in, zijn ze goed nat, en het meeste vuil is er al af. De rest doen we met een handwasje, klaar, niet te goed kijken, dat wel. Ons interesseert een vlekje meer of minder niet erg, dat scheelteen heleboel werk en stress.
Geplaatst door: ® ineke , Datum: 23.02.2006 19:50
er was vorig jaar een gezin op de camping die gewoon allemaal hun eigen wasje deed! en naar mijn idee vonden ze het nog leuk ook, zelfs de jongens(stonden nog meisjes omheen ook!) ze moeten niet te klein zijn natuurlijk. ze gooien het ook niet zo snel in de was ook want ze trekken het nog wel een keer aan als ze het zelf moeten wassen! ieder zijn eigen waszak. ik vond het niet zo'n slecht idee, ma heeft tenslotte ook vakantie! het is ook maar wat ze gewent zijn.
Geplaatst door: peter , Datum: 23.02.2006 19:54
Wij houden van kamperen met de nodige luxe, dus vertel ons welke camping jullie gaan dan mag je onze was ook doen
Geplaatst door: ® ineke , Datum: 23.02.2006 20:00
ik heb nog een idee
neem oude kleren mee dan kun je ze weggooien na het dragen. lekker makkelijk en scheelt ruimte in de auto op de terugweg.
of je gaat naar een chambre d'hotes daar doen ze je was!!!!
Geplaatst door: ® visje , Datum: 23.02.2006 20:10
Misschien kun je je was naar een wasserette brengen in een nabijgelegen (grotere) plaats? Niet 10 x heen en weer lopen om te kijken of er al plaats voor je is en heel wat schoner denk ik. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan, ik geef de voorkeur aan af en toe een handwasje. Vind het wel gezellig eigenlijk, beetje teuten bij de wasbakken :-)
Brenda
Geplaatst door: ® Doortje , Datum: 23.02.2006 21:53
Ik ben erg blij met mijn tupperware-emmer op de camping.
Vuile dingen laat ik hierin voorweken voor het de wasmc ingaat
Ik neem een pak biotex blauw mee, en als iets echt heel erg smerig is, doe ik heet water in een plastic vuilniszak, was erin en dichtbinden. Af en toe schudden, en ook dan verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon.
(Dit is ook ideaal voor een vuil barbequerooster !)
Verder verzamel ik het hele jaar kleding met vlekjes, slijtgaatjes en ondergoed dat zijn beste tijd gehad heeft.
Op de camping nog een dagje aan, en dan de container in.

Misschien dat zo'n wasmachientje best handig is, maar zou voor mij teveel ballast zijn.

NB - Biotex Blauw is ook perfect als vervanger voor je aquavloeistof van het chemisch toilet. Lost even goed op, is goedkoper, en minder zwaar om mee te nemen.
Geplaatst door: Ankie , Datum: 23.02.2006 21:59
Vervallen we niet in herhalingen, dames?
Zie topic 9038
Geplaatst door: ® ineke , Datum: 23.02.2006 23:48
heb even gekeken. het is schijnbaar een veelbesproken onderwerp!!
Geplaatst door: daphne , Datum: 24.02.2006 13:47
Ik heb mijn campingburen er een keer mee aan de slag gezien en ik werd al moe van het kijken. Ik weet niet wat voor types er nu te koop zijn, maar de buurvrouw moest dus eerst wassen met sop, was uitknijpen dan weer nieuw water voor te spoelen en dan weer uit knijpen en dan alles ophangen.
Daarnaast maakt het ding ook nogal wat herrie.

De ruimte en het gewicht dat het wasmachientje in beslag neemt kan misschien ook vervangen worden door wat extra kleding mee te nemen. Die paar dingen die je dan echt wil wassen kan dan misschien in een emmertje zonder al te veel moeite gewassen worden.
Als je toch van de campingwasmachines gebruik maakt, dan moet je de trommel niet te vol doen want ik zie vaak dat mensen geld willen besparen door de trommel totaal dicht te stoppen en dan wordt de was natuurlijk niet schoon.
Geplaatst door: ® digi-oma , Datum: 24.02.2006 14:25
Sluit me helemaal aan bij Hank. Wij hebben nog steeds het grijze zuurkoolvat met rode deksel. Sluit beter af dan de Tupperware-emmer, dus geen natte boel bij omvallen. Wij gebruiken geen Biotex, maar het perfecte handwasmiddel Genie (verkrijgbaar in knijptube en als waspoeder) dat in elke Supermarkt in Frankrijk te koop is. Gevuld vat achterin de auto of in het zonnetje; pakweg twee uurtjes wachten en dan alleen nog tweemaal spoelen. Vat is ook perfect te gebruiken om tijdens kanotochten je fototoestel, telefoontje, droge kleding en eetwaar in te vervoeren (blijft bij omslaan drijven). Lingerie en sokken kun je voordrogen in de oranje slacentrifuge (even slingeren en het elastiek van je sokken of slips en duur damesondergoed gaat niet stuk).
Ik ben het wel met Marc eens dat het huren van een wasmachine op campings vaak vrij duur is en daar het dikwijls snelwassers zijn (met zo'n klusding in het midden) is het niet altijd goed schoon na pakweg 20 minuten. Overigens huur ik die alleen voor het beddegoed en badlakens, wanneer die echt aan een grondige wasbeurt toe zijn of wanneer alle spijkerbroeken en sweatshirts vuil zijn na een wandelvakantie in de regen. (hooguit 2 x in zes weken tijd). Of zo'n miniwash sneller en schoner werkt; ik betwijfel het. Succes.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)