gemeente camping? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: sandra , Datum: 28.02.2006 06:10
hier en daar lees ik over gemeentecampings.
Wat is het verschil met een "gewone"camping ?
Geplaatst door: W!m , Datum: 28.02.2006 09:06
De eigenaar, de tarieven.
Geplaatst door: Uylenspiegel , Datum: 28.02.2006 09:40
Een municipale- of gemeentecamping is eigendom van de gemeente of stad en wordt uitgebaat en onderhouden door gemeentepersoneel. Meestal liggen de prijzen lager dan privécampings. Sommige municipales zijn vaak beter onderhouden dan privécampings. Vaak hebben ze geen zwembad. Op een municipalecamping kan men meestal niet vooraf reserveren omdat de gemeente of stad iedereen, ongeacht nationaliteit of taal, de kans moet geven op zijn terrein de kamperen.
Geplaatst door: Jen , Datum: 28.02.2006 12:06
Goeie omschrijving van Uylenspiegel. De service op een gemeentecamping is soms ook lager omdat deze door ambtenaren wordt gerund.Dus vaak geen winkeltje en/of brood s'óchtends, op de camping hanteren ze kantooruren zeker in het voorseizoen. Afgelopen half juni, het was ca. 30 graden, hadden wij een gemeentecamping voor een overnachting speciaal geselecteerd omdat er een zwembad was . Zwembad was niet open(zou vanaf 15 mei open zijn) en op de vraag waarom; daar waren ze nog niet aan toe gekomen.Jammer dan. Dat gebeurt niet op een commerciele camping. Maar zoals al gezegd vaak wel een stuk goedkoper en soms geheel gratis als je laat aankomt en vroeg weer vertrekt.
Geplaatst door: Uylenspiegel , Datum: 28.02.2006 12:26
Vooral dat laatste zinnetje van Jen zal bij vele mensen in de oren blijven hangen.
Geplaatst door: berny , Datum: 28.02.2006 12:50
Een 'camping municipal' is een camping waarvan de gemeente de eigenaar is, dus niet een particulier, bedrijf of stichting. Je hebt ze in alle soorten en maten, dus er zijn er heel wat bij die allerlei voorzieningen hebben, maar in vergelijking met de 'privé-campings' zijn ze meestal - dus niet altijd! - minder grootschalig en zijn de tarieven wat lager; dit laatste geldt helemaal voor de talloze kleine 'municipalletjes' die Frankrijk kent, eenvoudige veldjes, vaak bij een riviertje, met een flinke bushalte erop die bij nadere inspectie een eenvoudig sanitairblokje blijkt te zijn. Deze terreintjes zijn erg aantrekkelijk voor hen die voor weinig geld - minder dan 10 euro voor 2 personen vaak - hun haringen in de grond willen prikken; ook caravans/campers kunnen hier overigens bijna altijd terecht. Bespreken is op deze kleine campinkjes niet nodig. Omdat de 'campings municipaux'gedreven worden door de gemeente - of enkele gemeenten samen - is er ook niet een hele familie waarvan de verschillende leden elk hun eigen bijdrage in het onderhoud leveren; de 'campingcrew' bestaat vaak slechts uit 1 persoon, meestal van het vrouwelijk geslacht, die je in haar boek inschrijft en het campinggeld int; meestal is zij het ook die het sanitair schoonhoudt; bij de grotere is dit soms uitbesteed aan een andere mevrouw-met-schrobber en dweil.
Geplaatst door: berny , Datum: 28.02.2006 13:08
Wat dat 'gratis' kamperen betreft zoals 'Jen' dat beschreef (laat aankomen en als een dief in de vroege morgen weer vertrekken), nou ja... dan ben je wel een kneusje als je het daarop aanlegt! In feite vertonen die zielepootjes asociaal gedrag. Als het niet anders kan, als er helemaal niemand te vinden is om die paar centen aan af te dragen - dat is een ander geval. Overigens ken ik heel wat 'campings municipaux' die 'gratis' zijn - om dit kruidenierswoordje nog maar eens te gebruiken -, zelfs met een douche en een toilet erbij, en nog mooi gelegen ook.
Geplaatst door: ® digi-oma , Datum: 28.02.2006 13:48
Gemeentecamping? Prima, heeft zelfs onze voorkeur. Maar gratis... nee, zo werkt dat niet.
Je kunt fatsoenshalve even naar een dichtbijzijnd winkeltje, café of wat dan ook lopen om te vragen waar je kunt betalen, of je vraagt het aan iemand die ook op de camping staat. Vaak komt na kantoortijd een (inderdaad meestal) dame de camping oplopen die kijkt of er mensen staan of zijn bijgekomen en die dan het geld int. Overdag heeft ze haar werk in het Gemeentehuis. Daar kun je zelf ook heen gaan wanneer je toch brood haalt. Ook wordt het sanitair dikwijls schoongehouden door iemand van de gemeente (zo-iets als de plantsoenendienst)of door de dame die ook de schoollokalen schoonhoudt.
Het is ons één maal gebeurd dat we echt nergens konden betalen; de camping lag heel erg afgelegen (alles fuctionneerde; water, elektra etc.) maar we stonden alleen) en in het gehucht 5 kilomter verderop (3 huizen en een huiskamerkroeg) wist men het ook niet. Volgens de bewoners was de camping door het departement opgezet, maar een vroegtijdige dood gestorven omdat er totaal niemand kwam. Nu moest je voor een simpel brood ook 19 km. rijden dus er was inderdaad echt niets.
Voor mij valt dat "gratis" kamperen - laat komen/vroeg wegrijden - in de categorie die we hier in West-Friesland ook nog al eens tegenkomen; stalletjes langs de weg bij een boerderij of fruitteeltbedrijf met bloemkolen, vooral appels en peren en in het najaar pruimen of zelfs kalabassen. Je kunt gevraagde geld voor je aankopen het geld in een busje of potje doen dat er bij staat, maar je kunt ook om je heen kijken of niemand je ziet, de zak met fruit weggrissen en snel in de auto springen. Heel stoer en erg gratis!
Overigens wil ik de mensen die inderdaad niet in de gelegenheid worden gesteld hun overnachting te betalen niet in deze groep onderbrengen. Wanneer er niemand komt of te vinden is... het zij zo en dan is het een mazzeltje.
Geplaatst door: anita , Datum: 28.02.2006 13:50
Wij hebben er ook 2 bezocht als overnachtingscamping en dat bevalt ons prima.
http://www.nouan-le-fuzelier.fr/camping.html
Een echte aanrader, een municipal. Grote plekken, schoon sanitair. Veel te doen voor kinderen: klimrek, tafeltennis, trampoline, tennis, midgetgolf. Naast de camping ligt het gemeentezwembad, daar kan je gratis in met toegangsbewijs van de camping. Duikplank, zelfs 3.20 diep

http://monsite.wanadoo.fr/campingmasnederlands/
Een goede overnachtingscamping. Een municipal camping, het ligt naast de snelweg, ideaal. Grote plekken, schoon sanitair. Vlakbij de camping ligt in Issoire een groot winkelcentrum met o.a Carrefour. Ook vind je er een MacDonald.

Geplaatst door: berny , Datum: 28.02.2006 14:10
Even, ter verduidelijking: ik doelde uiteraard op die (plm. tien) camping die 'officieel gratis' zijn! (Deze staan als zodanig aangegeven in de FFCC, niet in al die andere gidsjes natuurlijk; gewoon een uurtje of vijf zoeken). Alle andere vormen van 'zonder betaling wegrijden van een camping waar campinggeld betaald moet worden zijn natuurlijk af te keuren/strafbaar.
Geplaatst door: Elma , Datum: 28.02.2006 14:47
Digi oma,die vergelijking die je stelt slaat natuurlijk nergens op.Bij die fruitkraampjes langs de weg staan duidelijk prijzen,dus weet je wat je moet betalen .
Als je op die gemeentecampings laat aan komt en vroeg vertrekt hoef je niet een halve vakantie dag op te offeren om in gebrekkig frans iemand te zoeken aan wie je 10€ kan geven.
Het is net zoiets als de w.c hier in het winkelcentrum ,waar je gratis gebruik van kan maken.Het openbaar toilet.Hier in Nederland heb je overal een w.c waar je gratis gebruik van kan maken.Op het gemeentehuis kan je altijd gratis terecht.
Zoiets is nu ook het geval op de camping,wat hoeveel zal je nu verbruiken als je laat aankom en vroeg vertrek.Hooguit 1 douche en 2 keer toilet.
Geplaatst door: berny , Datum: 28.02.2006 15:28
Mevr. D.Igioma, reageert U hierop, of zal ik het maar doen? Ik moet nu weer even aan het werk, vandaar.(Dit gaat natuurlijk alle perken te buiten, die vergelijking vam een camping municipal met een openbaar toilet: even afdrukken en wegwezen...gottogot, dat is nu waarom wij in het buitenland bekend staan...Gaat U er even voor zitten? Dank, mede namens al diegenen die niet als parasieten door het leven willen gaan. (Mevrouw had voor het gemak nl. ook even het onderhoud en het schoonmaken -zeg maar: het opruimen van haar excrementen - vergeten...Kan het nog erger?
Geplaatst door: Elma , Datum: 01.03.2006 10:54
Berny,GOED LEZEN dan weet je wat een ander bedoelt.
Geplaatst door: marieke , Datum: 01.03.2006 15:43
Maar het is toch van de gekke dat je laat aankomt en vroeg weg gaat en dan denkt dat niet afrekenen normaal is? Laatste vakantie stonden wij voor een nacht op een leuke camping, we moesten voor die ene nacht wel vooruit betalen. Vonden we trouwens geen punt. 's avonds kwam de man van de beheerster een praatje maken, zo tussen neus en lippen door vroeg hij ons het betaalbewijs te tonen. Hij legde ons uit dat hij dit wel moest doen omdat er nog al eens Nederlanders waren die zonder te betalen weggingen. Het schaamrood steeg me naar de kaken!!! Doe desnoods geld in een envelope en schuif dat onder de receptie deur door. Wij staan trouwens graag op die municipals of het voor een nacht is of een paar dagen maakt niet uit.
Geplaatst door: Loes , Datum: 01.03.2006 16:16
Het afgelopen najaar hebben wij een week gekampeerd op een municipal in de Bourgogne. Zo af en toe kwam er iemand op de fiets langs om de kijken wie er ging vertrekken en wilde afrekenen, maar de laatste dagen dat wij er waren hebben wij niemand meer gezien. Het zou een koud kunstje zijn geweest om zonder te betalen te vertrekken. Ik heb het dan ook enkele medekampeerders (helaas uit Nederland!) zien doen. Zouden die mensen werkelijk met een voldaan en triomfantelijk gevoel huiswaarts rijden?
Naast de deur van het kantoortje hing een kastje met enveloppen, de prijslijst was heel duidelijk dus ieder fatsoenlijk mens kon aan zijn verplichtingen voldoen. Inderdaad, soms schaam ik me om Nederlander te zijn.
Geplaatst door: ® digi-oma , Datum: 02.03.2006 16:22
Helaas door afwezigheid i.v.m. cursus even geen tijd gehad te reageren. Ik ben het helemaal eens met Loes, Marieke, Berry en nog vele anderen. Kleine moeite om het geld in een envelopje onder de deur van het kantoortje door te schuiven. Ik kan me helemaal vinden in het gevoel van schaamte over je landgenoten die glorieus zonder te betalen wegrijden. Bevat mijn regel over het meenemen van fruit bij een stalletje aan de weg zonder te betalen toch een kern van waarheid; twijfelde ik niet aan hoor.
Om een gemeentecamping te vergelijken met een openbaar toilet; hallo zeg... zo weet ik er nog wel eentje. Als ik het goed begrijp gaat Elma uit van de stelling "wie zwijgt stemt toe.." Prima, wanneer zij dus met vakantie is mogen wij in haar tuin gaan staan met onze tent of caravan. We kunnen immers geen toestemming vragen!
Gezien het vele commentaar over onderhoud op allerlei campings stellen we het toch wel op prijs dat het sanitair ten minste schoon is, we graag een prikje stroom hebben en dat we liefst een plekje hebben zonder kuithoge brandnetels. Daar werken mensen aan, die gewoon betaald moeten worden. Dat Elma stelt 2 maal het toilet gebruikt te hebben en 1 maal te hebben gedouched, dat kan. Maar hoeveel personen waren er mee en had zij helemaal geen stroom nodig voor koelkast, batterijen fototoestel of opladen mobieltje? Met deze instelling moeten we ook niet mopperen als een gemeentebestuur in de zomermaanden een beheerder aanstelt en de prijs dan verviervoudigd wordt. Zo werkt dat.
Geplaatst door: marieke , Datum: 02.03.2006 16:49
Digi-oma, op de meeste gemeente campings is er ook een beheerder, We hebben het tot nu toe maar een keer meegemaakt dat de beheerder alleen langs kwam om af te rekenen. Daar waren wij de enige campeerders, de camping was niet wat verwaarloost, maar door tijdgebrek hadden geen keus. Wel leuk, helemaal als enige op de camping.
Geplaatst door: berny , Datum: 02.03.2006 17:30
Heel goed dat ook mevr. Digioma zich verwaardigd heeft 'Elma'nog even fijntjes uit te leggen waarom haar opvatting mank gaat; ik denk dat alle niet-parasitaire kampeerders haar daarvoor dankbaar zijn. overigens betwijfel ik of dit opbouwwerk aan dergelijke egocentrische types besteed is...
Geplaatst door: Hans , Datum: 02.03.2006 19:07
Niet alleen op een Municipal komt het voor dat er geen kantoortje is of een beheerder in de buurt om te betalen. In het voorseizoen hebben we het ook 2 keer meegemaakt op een kleiner commercieel terrein. Oplossing: inderdaad a.d.h.v. de tarieflijst bij de ingang (moet er hangen, is verplicht in Frankrijk) uitgerekend wat het kostte, een briefje gemaakt met naam/ plaatsnummer en een kort bedankje en het geld (geen muntgeld) op het briefje geplakt en dit alles door de brievenbus van de eigenaar gegooid. Een andere keer wisten wij niet waar de beheerder woonde (niet vlak naast het terrein). Wel wist een oude mevrouw die duidelijk al jaaaaren vaste gast was te vertellen dat de beheerder met z'n gezin een dagje winkelen was in een grote stad verderop. Dus omdat wij weg "moesten" toen een envelop gevonden tussen de papieren en het geld daarin gedaan en aan haar gegeven! Zij verzekerde ons dat ze het aan de eigenaar zou geven. Wij geloofden haar toen en tot op de dag van vandaag nog steeds. Kwestie van vertrouwen.
Geplaatst door: Silvia , Datum: 02.03.2006 20:14
Voor een overnachting onderweg, staan we vaak op een gemeente camping.
Speciaal hiervoor hebben we altijd enveloppen in de caravan!
Begin Vorige Volgende Eind 1  

Pagina 1 van 2
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)