tankstations E25 Luxemburg (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Yvette , Datum: 26.05.2008 17:30
Met de peperdure brandstofprijzen in het achterhoofd, willen we graag in Luxemburg wat bijtanken. Waar vind je op de E25 (Route du Soleil) tankstations in het Groot-Hertogdom Luxemburg en kan je hier met een Nederlandse pinpas betalen?
Geplaatst door: Niels , Datum: 26.05.2008 17:52
je kunt alleen met europas of een creditcard betalen.
De benzinepompen staan langs de grote weg.
je kunt ook in kleinere plaatsen tanken
Geplaatst door: Antonia , Datum: 26.05.2008 17:54
Er zijn 2 hele grote tankstations. Aan de eerste halte zijn zeer lange wachttijden, bij het tweede niet.
Geplaatst door: grambii , Datum: 26.05.2008 18:01
Het ligt aan het tijdstip, maar overdag door luxemburg nemen wij altijd afslag strassen, onderaan de afrit stoplichten linksaf dan na een paar 100 m aan de rechterkant Shell tankstation, scheelt ook nag wat centen op de brandstofprijzen, en nog nooit in de rij hoeven staan.
Geplaatst door: grambii , Datum: 26.05.2008 18:02
sorry het is aan de linkerkant.....

En je kunt er met credit en europas betalen.
Geplaatst door: Bert , Datum: 26.05.2008 18:57
OOk wij plannen een tussenstop in Luxemburg en net als Grambii in Strassen. Vanuit de E411 volg je de A6/E25. Neem uitrit Luxembourg Centre-Strassen en volg de Route d'Arlon (N6). Richting Centre ville en na 1 km. zie je aan de rechterkant een tankstation.
Prima te doen en beslist het een klein ommetje waard.
Geplaatst door: Dirk , Datum: 26.05.2008 19:04
Je kunt tanken langs de autosnelweg op de volgende plaatsen:

Aire de Capellen: Tussen afrit 1 en 2 op de A6 (Arlon-Luxemburg) net na via Arlon (Belgie) Luxemburg te zijn binnengereden. Dit is het eerste tankstation na via Belgie in Luxemburg te zijn binnengereden.

Aire de Berchem: Tussen afrit 1 en 2 op de A3 (Luxemburg-Frankrijk). Dit is het grootste tankstation ter wereld en het laatste voor Frankrijk.

Aire de Wasserbillig: Net na afrit 15 op de A1 (Luxemburg-Trier). Dit is het laatste tanksstation voor Duitsland.

De prijzen aan alle tankstations in Luxemburg zijn gelijk, ook die langs de snelwegen. Uw keuze zal dus niet beinvloed worden door de prijs.

(bron: Vlaamse Club Luxemburg)
Geplaatst door: Bert , Datum: 26.05.2008 19:08
Vul de brandstoftank voldoende om tot in het Groothertogdom te rijden om daar dan vol te tanken. Bijvullen in Frankrijk zal noodzakelijk zijn. Dat doe je dan best ergens weg van de snelweg. Vul hier enkel het noodzakelijke bij om tot aan de Spaanse grens te komen. In Spanje kan je dan weer bijtanken.

ENKELE LANDEN VAN DICHTBIJ BEKEKEN

Groothertogdom Luxemburg.
Het "tankparadijs" voor toeristen op weg naar het zonnige zuiden. Overvolle tankstations langsheen de snelweg. Niet alleen omwille van het goedkopere tanken, maar ook voor het shoppen van sigaretten. Ook hier zijn de prijzen van de brandstof duurder langs de snelweg dan
wanneer je iets meer landinwaarts zou rijden.

Frankrijk: Diesel soms bijna zo goedkoop als in Luxemburg.
Opvallend in Frankrijk is dat de prijs van de loodvrije benzine bijna niet verschilt tussen stations langs de snelweg en deze buiten de snelwegen. Dit geldt echter niet voor de diesel waar wel degelijk een prijsonderscheid is. Vooral in tankstations verbonden aan grootwarenhuizen ligt de prijs van de brandstoffen lager. Gemiddeld ligt de prijs in Frankrijk 15 tot 25% hoger dan in Luxemburg, maar als je gaat tanken bij een grootwarenhuisketen vervalt het grote prijsverschil.

(bron:Vlaamse Automobilisten Bond)
Geplaatst door: Werner , Datum: 26.05.2008 19:11
Martelange is (uiteraard) niet de enige plaats waar massaal Luxemburgse benzine en diesel gekocht kan worden. In Wasserbillig langs de autoweg vanuit het Duitse Trier ligt een enorm ‘service-station’ van Esso. Het werd in 1996 gebouwd. Het is een draaischijf van het Europese personen- en goederenverkeer. Er zijn twintig toiletten en is er verder ook op berekend om een grote toestroom van mensen en voertuigen te ontvangen.

Shell heeft ook zo’n megastation in het kleine plaatsje Berchem aan de A25 in het uiterste zuiden van Luxemburg. Maar ook bij de grensovergang in het noorden bij Trois Vierges langs de N62 ligt een aantal stations op een rijtje. Het is hier echter veel minder druk dan in Martelange.

In totaal zijn er in Luxemburg 325 tankstations. Vrachtwagens mogen officieel niet de grote weg verlaten om brandstof te tanken. Opvallend is dat de tarieven ‘in het binnenland’ niet lager zijn dan aan de grenzen en langs de snelwegen, waar de tanktoeristen komen.
(bron: AD)
Geplaatst door: Ger , Datum: 26.05.2008 19:13
De meeste tankstations in Luxemburg gaan rond 22.00 uur dicht. Op de autosnelweg naar Frankrijk zijn ze veelal 24 uur per dag open. Vrijwel alle tankstations in Luxemburg hanteren dezelfde prijs.
Wil je weten wat de prijs van benzine in Luxemburg op dit moment is klik dan hier:
www.rtl.lu/auto/benzinpraisser/
Groet en prettige vakantie,
Ger
Geplaatst door: Bert , Datum: 26.05.2008 19:16
http://www.langsdesnelweg.eu/nl/luxemburg.php

Op deze website kan je inzoomen op een bepaald gebied en in één oogopslag zien waar u tankstations, wegrestaurants en hotels langs de snelwegen in Luxemburg kunt vinden!
Geplaatst door: Arie , Datum: 26.05.2008 19:18
Als je in Luxemburg wilt tanken en niet in lange rijen wilt staan dan kun je overwegen om bij Arlons de E411 te verlaten en de N81 naar Longwy te nemen. Deze weg is grotendeels 4 baans en je komt via de A30 boven Metz weer op de "normale" route naar het zuiden uit. Als je net de Franse grens overbent bij Langlaville sla je af en neem je de N18. Je komt dan 2x bij een rotonde (rechtdoor) en vervolgens kom je op een splitsing waar je rechtsaf naar Longlaville (Frankrijk) gaat en links af de N5 op en rij je Luxemburg in. Nadat je linksaf bent geslagen staan een stuk of 6 tans stations. Het is niet meer dan 2 of 3 km van de route.
Kijk maar eens op www.mappy.nl - Route Arlon (Belgie) naar Longlaville (Frankrijk).
Geplaatst door: Arie , Datum: 26.05.2008 19:20
"Waar kan ik onderweg naar Frankrijk het beste benzine tanken?"
Kijk eens op dit forum onder rubriek 7720.
Geplaatst door: Wies , Datum: 26.05.2008 19:32
Bijna iedereen die via Luxemburg naar Frankrijk reist wil goedkoop tanken. Langs de snelweg in Luxemburg staan dan ook steevast "zo'n 50 wachtenden voor u" in de zomermaanden, ongeacht of je naar het zuiden of naar het noorden reist.
Oplossing: neem de afslag "Luxemburg Centrum" (nr. 6), volg deze route zo'n 300 meter en je vindt aan de linkerhand een Seca pompstation, goedkoop en zonder wachtenden! Verderop zit ook nog een Esso en een Fina tankstation.
Geplaatst door: Marjolijn , Datum: 27.05.2008 10:07
Wij reden die grote tankstations de laatste jaren met grote snelheid voorbij, je bespaart misschien een paar tientjes (op een vakantie van op zijn minst 2000 of 3000 euro) en wij hadden altijd voor 5000 euro ergernis door lange wachttijden, moeilijk manoeuvreren met de caravan, etc, wij hebben dan ook geen zin om van de snelweg af te gaan, kortom, wij tankten in Frankrijk. Waarschijnlijk waren we de enigen en verklaart iedereen ons voor gek, maar ja....inmiddels hebben we afgelopen mei een andere route gereden, over Lille en Reims en dat beviel zo goed dat we helemaal niet meer over Luxemburg rijden, dus die keuze (daar wel of niet tanken) hoeven we ook niet meer te maken....
Geplaatst door: lizette , Datum: 27.05.2008 10:24
Wij rijden ook voorbij aan die chaos. Voor een paar euro goedkoper tanken, drie kwartier staan te ronken in een rij (de winst wordt alsmaar kleiner). Daar worden wij niet vrolijk van, zo willen wij de vakantie niet beginnen.
Geplaatst door: PetraHM , Datum: 27.05.2008 10:32
Ga bij Bastogne de snelweg af, over de oude weg. Dan kom je na 18km in Martelange. Hier zijn links van de weg talloze tankstations. Voor de rokers en/of drinkers: ga aan het begin van het dorp bij het verkeerslicht even links en direct rechts, daar is een grote supermarkt, zeven dagen per week van 8 tot 20 uur open. Vervolgens rijd je verder naar Arlon, waar je de snelweg weer oppakt.
Geplaatst door: Louis , Datum: 27.05.2008 13:55
Wij rijden via prum-Bittburg- Trier- Luxembrug. Dus het eerste stuk via Duitsland. En wij hebben het grote voordeel dat wij in Luxemburg kunnen tanken waar nog niet het verkeer van Belgie erbij is gekomen. Het is daarom helemaal niet druk op dat tankstation. Het gaat dus om Aire de Wasserbillig: Net na afrit 15 op de A1 (Luxemburg-Trier). Dit is het laatste tanksstation voor Duitsland. Dit is net voor dat je samen komt met het verkeer uit Belgie. Als wij via Belgie zouden rijden hadden wij ook niet getankt in Luxemburg, er stond gewoon al een file op de autoweg.
Geplaatst door: Biebel , Datum: 27.05.2008 16:33
Voor die enkele euros in de rij gaan staan , lijkt daar wel ne Russische supermarkt. Laat dat maar aan de zotten over , nie met den deze. Saluut , tot in het zuiden met een glas frisse rosé.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)