kamperen in de winter (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: sabine , Datum: 31.07.2008 15:48
Vorig jaar zijn we tussen kerst en nieuw naar onze Belgische ardennen gaan kamperen. Dat is zo goed meegevallen dat we dit jaar terug in de kerstvakantie weg willen. We zouden graag naar Frankrijk gaan en dachten aan Normandië (mont st michel, uitwaaien aan zee)of het noorden van de vogezen, maar daar vind ik geen campings open. Wij zoeken dus een camping (zonder meters sneeuw) maar waar er toch iets open is om te bezichtigen. Op maximum 600-700 km van west-vlaanderen (België). Zijn er onder jullie nog die in de wintermaanden gaan kamperen zonder aan wintersport te doen? bedankt Sabine
Geplaatst door: henny , Datum: 31.07.2008 16:44
Ik denk dat je beter naar Normandie/Bretagne kunt gaan dan de Vogezen ivm de sneeuw! Vooral Bretagne heeft een zachetr klimaat, het vriest daar bijna nooit ( warme golfstroom)
Bovendien is daar zoveel cultuur die je ook kunt gaan bezichtigen in de wintermaanden!
Succes
Geplaatst door: Loes O , Datum: 31.07.2008 17:22
Op deze site staan een paar campings in de Elzas die het hele jaar open zijn.
http://www.eurocampings.net/nl/europa/frankrijk/elzas/haut-rhin/

De Elzas staat bekend op zijn kerstmarkten!

Het zal er in de dalen wel meevallen met de sneeuw.

Een camping in Bretagne die het hele jaar open is:

http://www.camping-frankrijk.nl/campinginformatie.asp?CampingID=748718
Geplaatst door: ® digi-oma , Datum: 31.07.2008 20:43
In Xonrupt-Longemer (in de buurt van Gerardmer, dus rand Vogezen)
is camping La Verte Vallée het hele jaar open. Wij komen er al meer dan 20 jaar. Ontzettend aardige eigenaar Jean-Marie.
Het gezin woont in een mooi groot wit huis en eronder is prima sanitair. Niet het allermodernste maar wel verwarmd etc. Bloedheet water voor de afwas. De grote ketel voor de verwarming van het huis staat er ook en je kunt er je natte was of kleding omheen drogen.
De omgeving is schitterend (16.000 km. bewegwijzerd wandelpad, waaronder enkele rondwandelingen zodat je weer bij je auto aankomt.)
Direct achter de camping een schittterend bospad (half uurtje) naar de waterval en het grote meer van Retournemer. De camping ligt in een bocht en er is weinig verkeer daar. Bezienswaarigheden o.a. Col de la Schlucht; skihelling of rodelen en perfect uitgangspunt naar de Route des Cretes, dus over de bergkammen richting Lac Blanc, de Hohneck (hoogste punt van dit deel) of door naar Munster en Colmar of Equisheim of nog verder naar Ballon d'Alsace. Verder bezoek ambachtelijke snoepfabriek in Painfaing (kijken, keuren en kopen) erg leuk voor jong en oud. Heel moderne Super-U in Gerardmer... kan AH wat van leren... Oh ja... sneeuw... De meeste sneeuw valt rond maart/april en dat zijn geen meters. Het is meer een langlaufgebied dan echt ski-gebied. Mocht er al sneeuw vallen dan worden en de camping en de wegen direct sneeuwvrij gemaakt. En een keertje sneeuw geeft wel erg mooie Kerstplaatjes (poeh, hier vandaan 30 graden). Wanneer het in het dal op de camping wat regent sneeuwt het boven... leuk om te zien. Ik heb foto's als je interesse hebt.
Ter info... Jean-Marie heeft 3 mobilhome's en aan de andere kant van het huis is een groot apartement te huur. Er loopt nog een beekje over de camping, maar het zwembadje is echt wel afgedekt!
En tenslotte... vroeger deden we aan Langlaufen en nu genieten we net zoveel gedurende de winter in de Vogezen.
Geplaatst door: sabine , Datum: 06.10.2008 15:31
heeft er iemand ervaring met winterkamperen in Camping Belle-hutte in La Bresse of Le domaine de Champé in Bussang? Moeten we sneeuwketttingen bijhebben? Is daar reserveren aanbevolen. Alvast bedankt om mee te helpen zoeken.
Geplaatst door: Anna , Datum: 06.10.2008 17:47
http://www.vannedepierre.com/

http://www.camping-lac-de-bouzey.com/

zijn beiden het gehele jaar geopend en liggen in de Vogezen. Wij zijn er vorig jaar februari geweest en er is in de stad wel wat leuks te zien. Je zit zo'n 80 km van Straatsburg vanuit de laatste camping en de andere ligt dichter bij plaatsjes als Gerardmer. Ook leuk weer bij de laatste camping is de stad Epinal.
Geplaatst door: ® Marc , Datum: 06.10.2008 17:51
Sabine, je kan naar Ranville in de Calvados (Basse Normandie) gaan, camping Les Capucins. Je bent vlak bij Caen en de landingsstranden WO II. Zacht klimaat, misschien een drupje regen, maar dicht bij zee en op 400-450 km van West-Vlaanderen. Camping is zeer geschikt als wintercamping.
Geplaatst door: ® rockifre , Datum: 06.10.2008 18:13
Hallo,

Wij hebben ook al hard gezocht voor Normandie in de herfstvakantie en veel blijkt er niet open te zijn. Dus de winter zal nog wat moeilijker zijn.

Ik ben nog op de volgende gebotst :
www.campingducreulet.com --> gans het jaar (kleine camping a la ferme)

Dit is zowat de enige in Normandie die gans het jaar open is.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)