Le Lavandou (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: sro'ke , Datum: 20.12.2008 14:02
Bonjour,

Wie van jullie kent deze streek?
Wie van jullie is daar al gaan kamperen!

Wie kan me tips geven of weet iets te vertellen.. ??

Merci,
Sanneke
Geplaatst door: P , Datum: 20.12.2008 15:36
Net iets meer naar het oosten, Cavalaire, vond ik mooier. Wel leuke dorpjes in de buurt. Strand van Le lavandou is best druk en lastig parkeren. Port Grimaud is een aanrader om een keer heen te gaan en Bormes les mimosas ook. Tevens zijn de drie eilannden voor de kust leuk om eens te bezoeken. Afgelopen jaar een week op Cros du mouton in cavalaire gestaan.
Geplaatst door: ® Henk Schoenmaker , Datum: 20.12.2008 17:30
Dag Sro'ke. Wij zijn dit jaar naar Camp du Domaine in Bormes les Mimosas / La Faviere geweest en hebben daar voor het volgend jaar alweer gereserveerd. Er is veel te zien in de omgeving. Grote plaatsen als Hyeres, Toulon, maar ook Bormes les Mimosas, St. Tropez en Port Grimaud. Mooi om te zien. La Lavandou is druk, net als richting St.Tropez. We hebben ook een boottocht gemaakt vanuit Tour de la Fondu naar Porquerolles en Port Gross, schitterend. Zie verder mening bij de camping.
Groet, Henk
Geplaatst door: Rivi , Datum: 20.12.2008 23:01
Sro'ke,
Wij komen daar sinds 2003 ieder voor- en najaar, maar kunnen geen reëel "beeld" geven van het hoogseizoen. Dat het dan druk is geloof ik direkt, zowel op de campings, aan het strand en op de route er naar toe !
'k Heb enkele digitale albums, misschien heb je er wat aan.
Voor vragen mag je me altijd mailen. Veel kijkplezier !

Wandeling langs het strand en door het dorpje
http://www.mijnalbum.nl/Album=KXKNOUXX

Camping Saint Pons, Le Lavandou én omgeving
http://www.mijnalbum.nl/Album=XPBZ6CTC

De Calanques Ciotat, 100 km (?) vanaf Le Lavandou
http://www.mijnalbum.nl/Album=XPBZ6CTC
Geplaatst door: arnold , Datum: 21.12.2008 11:58
Hoi Sanneke,
Wij komen al dertien jaar, in mei, op camping Camp du Domaine.
Deze camping ligt in La Faviere, direct grenzend aan Le Lavandou.
In mei is het in de streek niet overdreven druk, maar van kennissen hoor ik dat in het hoogseizoen het erg druk moet zijn. Le Lavandou is een leuk, toeristisch stadje, direct aan zee, met een leuke boulevard, restaurantjes en kleine winkeltjes.
Na dertien jaar vermaken wij ons nog steeds.
Veel plaatsen in de buurt zijn het bezoeken waard, in de nabijheid: Bregancon,Cabasson en Bormes les Mimosasa, wat verder in oostelijke richting: St.Tropez en St.Raphaël.
Voor de kust liggen “les Iles d’or” , drie geweldige eilanden die met een bootverbinding vanaf Le Lavandou te bezichtigen zijn.
Iets verderop, in westelijke richting: Hyeres, Toulon, La Ciotat en Sanary sur Mer.
Camping Camp du Domaine is een geweldige camping (zie ook de meningen) maar wel erg duur. In Le Lavandou liggen meerdere campings, waarvan ik er een ken nl. St.Pons.
Deze camping ligt op redelijke loopafstand van de zee, direct tussen een 2tal supermarkten en is een stuk goedkoper (zie ook de meningen). Deze camping is gelegen aan 2 zijden van een weg (niet storend) en er zijn ook mobile homes te huur. Veel succes.
Geplaatst door: ® Steven van der Heide , Datum: 03.01.2009 11:53
Hoi,

Ook ik vind de regio Cavalaire mooier, zeg maar vanaf Bormes les Mimosas. Tip: camping Cros de Mouton in Cavalaire sur Mer.

Groet,
Steven
Geplaatst door: Regina , Datum: 03.01.2009 12:14
Camping Camp du Domaine is inderdaad een leuke maar dure camping. Het is er langs de kust in het hoogseizoen zo druk op de weg, dat je 's ochtends heel vroeg van de camping af moet rijden om niet direct vast te staan in het verkeer. Toen wij enkele jaren geleden op zondag met onze caravan richting Le Lavandou kwamen, hebben we de laatste paar kilometers voor de camping heel lang in de file gestaan.
De kust is echt prachtig. Overal leuke baaien waar je heerlijk kunt snorkelen.
Geplaatst door: ® dick , Datum: 03.01.2009 21:35
In het hoogseizoen van de camping af, eerste pad links tussen de rietvelden door en daarna naar rechts. Andersom weer terug. Geen last van drukte of files. Met de auto verplaatsen langs de kust doe je over de N98; vrijwel geen drukte.
Geplaatst door: ® katie , Datum: 04.01.2009 00:28
Wij zijn vroeger ook op die camping St Pont geweest,dat is al meer dan 10 jaar geleden maar we hebben er goede herinneringen aan. Camping ligt inderdaad tussen twee supermarkten en je kunt lopen naar het strand.Wij zijn echter wel begin juli of eind augustus begin september geweest. Dus hoe het in het hoogseizoen is weet ik niet. Le Lavandou was een erg leuk klein plaatje met een boulevard en zelfs duinen. Strand was ook mooi. Er zitten leuke restaurants. In de omgeving vond ik vooral Cassis en La Ciotat en de Calanques erg indrukwekkend.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)