vakantiefoto's (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Elsbeth , Datum: 02.03.2009 11:41
Ik wil mijn digitale vakantiefoto's laten afdrukken in een verzamelalbum. Nu zijn er diverse aanbieders. Heeft iemand van julie ervaring hiermee. Ik bedoel prijs/kwaliteit verhouding. En ik vraag me ook af of de foto's in deze albums op fotopapier niet verbleken. Alvast bedankt voor eventuele tips.
Geplaatst door: patricia , Datum: 02.03.2009 12:03
www.foto.com

mooie albums en prijselijk
Geplaatst door: ® digi-oma , Datum: 02.03.2009 12:39
Zelf maak ik iedere twee jaar digitale foto-albums voor mijn kleindochters van 11 en 18 jaar (beiden zeer actief in de paardensport). Ik ben erg tevreden over de albums van BLOKKER.
Ik kies voor zwarte achtergrond en voorzie vooraf alle foto's van een smalle witte rand. Zorg dat je de foto's allemaal in dezelfde resolutie aanlevert (ik kies voor 300 dpi).
Wanneer je het programma eenmaal hebt opgehaald wijst de weg zich vanzelf... je krijgt diverse bladzijden met formaten te zien waarop je de foto's kunt invullen. Van 1 tot 15 foto's op 1 blad. Het goed rangschikken kost toch nog wel wat tijd; betalen doe ik via de VISA-kaart en ik heb de albums binnen drie dagen goed verpakt in huis. Verbleken gebeurt beslist niet omdat de foto's niet met licht in aanraking komen.
Vakantiefoto's doe ik niet omdat ik nog steeds albums maak met bonnetjes, delen van folders, toegangskaartjes etc.
Geplaatst door: Silvia , Datum: 02.03.2009 13:46
Wij hebben goede ervaringen met de albums van het kruitdvat,
Werkt, als ik het zo lees, hetzelfde als bij Blokker.

Wat ik altijd doe, is eerst een aparte map maken met de fotos die ik in het album wil, dan hoef je niet meer zo te zoeken als je ze in het album wilt plaatsen.
Geplaatst door: ® visje , Datum: 02.03.2009 14:03
Ik heb 2 zulke albums. Van Albelli slechte kleuren en van tnt post wel mooi. Vaak hebben ze een aanbieding voor een klein album voor €5,-- of alleen verzendkosten, 24 bladzijden. Leuk om eens te proberen.
Geplaatst door: elise , Datum: 02.03.2009 15:01
wij hebben inmiddels twee albums van Kruidvat, deze zijn prima van kwaliteit, voor een tussendoorvakantie heb ik Dixons geprobeerd, kwaliteit nagenoeg hetzelfde, maar bij Dixons véél goedkoper, scheelt bijna de helft in prijs, en het programma heeft veel meer mogelijkheden met achtergronden en de vorm van de foto's, en iets makkelijker je foto's aanpassen
Geplaatst door: ® Jacky , Datum: 02.03.2009 15:14
Ik ben zelf heel tevreden over Cewe fotoboeken(af te halen bij Emte winkels of gewoon via internet), deze krijgen ook goede recensies. Je hebt ook veel mogelijkheden en het papier in de boeken is net een maatje dikker dan bij het kruidvat of Hema.
Voor een foto op linnen(canvas) hebben wijzelf een geweldige foto op linnen van Rome deze organisatie heet: herrinering op linnen. Is echt veel mooier dan van andere organisatie het is een soort stof met hele duidelijk foto.
Geplaatst door: MvO , Datum: 02.03.2009 22:06
Als je wil vergelijken moet je deze site maar eens bekijken.
(Dat rijmt ook nog, onbedoeld).
http://www.onlinefotoservices.nl/
Geplaatst door: ® stn , Datum: 02.03.2009 22:29
www.webprint.nl

deze is al meerdere malen als beste uit de bus gekomen!!
Uit eigen ervaring zeg ik: zeeeer tevreden!!

succes
Geplaatst door: ® Jan T , Datum: 02.03.2009 23:43
Net als digi-oma laat ik ook van de kleinkinderen (bijna 2 tot 8 jaar) van tijd tot tijd laat een album maken.
De vakantiefoto's worden in een zelf ingebonden album geplakt, samen met entreekaartjes, (delen van)folders en soms een paar aanzichtkaarten.
De foto's laat ik afdrukken op formaat 9x13 cm. Daarmee kun je leuk varieren op A4-vellen. In Frankrijk kun je bij heel veel supers afdrukken 9 x 13 cm maken. In Nederland is dat iets moeilijker; ik heb het in Duitsland laten doen (voor mij fietsafstand). Het inbinden van de A4-vellen, zwaar 220 grams deed ik vroeger op mijn werk met van die plastic bindruggen, maar jaren geleden had Lidl zo'n bindapparaat in de aanbieding en sindsdien doe ik het thuis. Inclusief het toevoegen van tekst ben je hiermee maanden zoet. Als het klaar is gaat het boek op rondreis door de familie.
Geplaatst door: PetraHM , Datum: 03.03.2009 08:56
Ik heb een keer een album besteld bij Blokker. Kwaliteit was goed, een enkele foto te donker. Verder maak ik altijd zelf een album. Tijdens de vakantie hou ik een dagboek bij. Deze aantekeningen werk ik thuis uit tot een verhaal. Dat gaat, samen met een selectie van de foto's (ongeveer 250-300 van de 1300 foto's laat ik afdrukken), bonnetjes, foldertjes, kaartjes, hoogteprofielen van de GPS in een extradikke 4-ringsband. Ik ben nu nog bezig met zomer 2008...

Even een vraagje: weet iemand waar ik (digitale) foto's op 9x13cm kan laten afdrukken? Ik doe het nu via fotoQuelle. Hier is 10x15 het kleinste formaat.
Geplaatst door: ® Karin , Datum: 03.03.2009 10:46
Wat ik heb gemerkt is, dat als ik bestandjes van een Sony laat afdrukken die kleiner zijn dan van een Nikon, ik heb het idee dus dat het aan de camera ligt.
Je ziet ook vaak die twee maten bij elkaar staan.
Ik kwam hier achter toen ik mijn foto's bestelde, ik had daar van ook bestandjes van een andere camera bij zitten, en die waren kleiner.
Karin
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 03.03.2009 11:18
Grappig dat Jan T. - net als ik - wel digitale albums maakt van foto's van de kleinkinderen, maar daarnaast nog de klassieke foto-albums maakt met entreekaartjes etc. Ik beleef m'n vakantie zo ook nog een paar maal. In de pakweg 8 weken die we op pad zijn kom ik op 4000 foto's waarvan ongeveer 10% (dus 400) wordt afgedrukt. Laat ik bij Blokker doen op Kodak papier. Goede kwaliteit/prijs verhouding. Aan de hand van het kleine zakboekje dat ik bijhoud schrijf ik er de relevante gegeven bij.
Ik heb ook zo'n inbindapparaat waarmee je ringbanden maakt.
Misschien voor de mensen die kleiner formaat foto's willen deze tip ('t kost nadien wel wat tijd) ik maak soms een digitale witte achtergrond met een fotobewerkingsprogramma en plaats daarop (als tweede laag) in het midden de gewenste foto in kleiner formaat. Na het afdrukken heb je uiteraard een brede witte rand. Kan leuk staan op een zwarte albumbladzijde, maar je kunt de fotoranden eventueel ook met een snijapparaat afsnijden tot het gewenste formaat. Die apparaten zijn soms ook bij de Lidl of boekhandel in de aanbieding.
Geplaatst door: bernadette , Datum: 03.03.2009 12:19
@PetraHM
Bij Dirk van de Broek kan je foto's bestellen 9x12 of 10x13

http://www.D-fotos.nl
Geplaatst door: Evelyn , Datum: 03.03.2009 13:08
Zoals al eerder vermeld, Webprint!
Ik heb inmiddels al 4 albums bij hun gemaakt en besteld, je bent daar wel even mee zoet. Het uploaden van de foto's kost tijd! Maar het resultaat mag er zijn.
Zorg dat je hun nieuwsbrief krijgt en dan krijg je bijna wekelijks alle aanbiedingen door via de mail.

Toen ze net als beste uit de test kwamen afgelopen zomer, was het er een gekkenhuis en heb ik heel lang op mijn bestelling moeten wachten. Maar dat hebben ze inmiddels heel goed opgelost en ik heb nu binnen 2 dagen mijn bestelling binnen! Super kwaliteit en een goede prijs! Verbleken echt niet!

Succes
Geplaatst door: PetraHM , Datum: 03.03.2009 16:11
Dank je wel Bernadette, deze hou ik in gedachten voor komende zomer. Dit is net een iets praktischer formaat om in een album met A4-bladzijden te doen. Ik snijd ze overigens ook vaak nog bij.
Geplaatst door: Irene , Datum: 03.03.2009 18:23
Via snapfish, middels een makkelijk bruikbaar programma, een hele leuke kalender samengesteld van erg mooi kwaliteit. Voor 20 euro een superkado gemaakt. Aantal fotos kon je zelf kiezen per pagina. Zelfs op de dagen zelf kon je minifototjes kwijt. Werkte super!
Geplaatst door: @nita , Datum: 03.03.2009 18:45
ben zeer tevreden over albumprinter.
komt bij de consumentenbond als beste uit de test.
mooi fotoboek als resultaat!!!
Geplaatst door: eveline , Datum: 03.03.2009 20:42
Ik heb al meermaals www.myphotofun.com gebruikt. Het is niet de goedkoopste, maar ik was telkens heel tevreden over het resultaat. Je kan uit veel formaten kiezen, de boeken hebben een degelijke kaft en de kleuren zijn goed. Het werkt ook heel vlot, vind ik. Veel plezier ermee. Ik vind het maken van een fotoalbum ook altijd nagenieten van de reis!
Geplaatst door: Ralf , Datum: 28.08.2009 12:45
Op http://www.fotovergelijk.nl kan je mooi vergelijken wat de prijzen zijn van de verschillende foto albums. Ideaal om tot de beste keus te komen!
Begin Vorige Volgende Eind 1  

Pagina 1 van 2
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)