Trekken met de waard tent, ja of nee? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Luna , Datum: 21.08.2009 11:57
Trekken met een de waard tent + varioluifel: aan te raden of niet? Wie heeft ervaring, tips en trucs?
Geplaatst door: J , Datum: 21.08.2009 12:15
Trekken kun je doen als je redelijk snel je tent kunt opzetten en afbreken. Wij hebben nog niet anders gezien dat mensen met formaat De Waard tenten praktisch een dag kwijt zijn met afbreken en iets minder tijd met opzetten.
Wij trokken vroeger ook altijd maar wij stonden in een half uur en waren ook weer in een half uur weg. Ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid (onnodig?) spul je meeneemt.
Geplaatst door: Nico , Datum: 21.08.2009 12:32
Als jij trekken drie keer verkassen in drie weken vindt is het prima te doen.
Bij ons op de camping stonden mensen met een de waard tent en die braken de boel de dag voor vertrek op en sliepen dan in kleine pubtentjes. Prima te doen.
Geplaatst door: wanda , Datum: 21.08.2009 13:01
Wij doen het niet. Een vergrote zilvermeeuw hebben we, zijn zeker 2 uur bezig met op zetten en afbreken idem. Ik denk dat het op en afbreken nog iets sneller kan, ervaring komt met de jaren, maar dan nog vind ik het een hele klus.Misschien dat je met een kleinere tent van de Waard wel sneller verkast?
Geplaatst door: bernadette , Datum: 21.08.2009 13:25
Wij hadden geen de Waard, wel een pyramidetent. Als we op weg naar onze bestemming waren of terug naar huis gingen, dan namen we onderweg een hotel. Zo'n tent zet je niet op voor 1 nacht. Dat is veel te veel werk.
Tussendoor verkasten we wel. Maar dan hadden we al wel 7 tot 10 dagen op een camping gestaan.
Geplaatst door: ® Manon , Datum: 21.08.2009 13:34
Ik spreek niet uit ervaring want zelf trekken wij met 2 kleine snel op te zetten tenten.
Een goede vriendin van mij heeft een "nep" De Waard en heeft er vorig mee op 2 campings gestaan in bijna 3 weken tijd. Zij vond het best meevallen om hem af te breken en weer op te zetten. Dit jaar kozen ze ervoor om niet te trekken, maar toch zegt ze nu volgend jaar 3 campings te willen aandoen in 3 weken. Het kan dus wel.

Dit jaar raakten wij in gesprek met een familie die met een De Waard op vakantie waren en zij gingen de volgende dag weer verder trekken, ook zij zouden 3 of 4 campings in 3 weken gaan bezoeken. Ze waren 's ochtends voor 9 uur al van de camping af.
Kwestie van goede voorbereiding de avond voor vertrek.
Geplaatst door: lizette , Datum: 21.08.2009 13:41
Wij hebben 16 jaar een de Waard Albatros en het op/afbreken van de tent is voor ons een kwestie van half uur/drie kwartier en dan liggen de bedden erin. Voor de eerste overnachting onderweg hebben wij koepeltentjes omdat de Albatros ergens onderin ligt verstopt. Daarna gaat de Albatros met varioluifel nog twee keer op/af (met tussenpoze van 10 dagen). Mochten we de tent nat/vochtig in moeten pakken dan zetten we hem met gemak weer op op de overnachtingscamping terug. Het is vooral het opruimen van alle overige kampeerspullen wat tijd vergt, maar het ligt aan jezelf wat je meeneemt. Als je echt om de twee dagen wilt gaan verkassen is het geen aanrader maar dan zijn alleen de koepeltentjes ideaal.
Geplaatst door: Luna , Datum: 21.08.2009 14:15
Bedankt voor jullie reacties! Ons plan is inderdaad 2 of 3 campings aandoen. Wat doen jullie met de binnentent, bij trekken er in laten zitten?
Geplaatst door: dick , Datum: 21.08.2009 15:51
In onze jongere jaren hebben we volop gekampeerd en gereisd met een de waard. Eerst de nu niet meer leverbare Zilvermeeuw en daarna de Albatros. De ervaring leerde dat we met hoogstens een half uurtje stonden, aan de koffie en ook weer met een half uur weg. Het hangt allemaal af van de spullen die je verder mee neemt, uit en weer in moet pakken. Dus trekken met een 'de waard' geen enkel probleem.
Geplaatst door: TK , Datum: 21.08.2009 16:06
Ik snap dat niet, een de Waard Albatros in een half uur opzetten en aan de koffie zitten???
Wij hebben ook altijd met een Albatros gekampeerd en met opzetten en afspannen ben je echt wel meer kwijt dan een half uur, laat staan dat je binnen die tijd ook nog aan de koffie zit.
Ik vind dit een broodje aap verhaal.
sorry
Geplaatst door: Carolien , Datum: 21.08.2009 17:01
TK, ik vind dit geen broodje aap verhaal. Hoewel...die koffie lukte ons ook niet! Wij hebben een Albatros gehad en deze stond ook in een half uur. Wat inderdaad de meeste tijd kost is het opruimen en schoonmaken. Ook alle andere campingspullen in de auto inpakken kost veel tijd. Dus Luna, gewoon uitproberen!
Geplaatst door: ® Margot , Datum: 21.08.2009 18:36
Het opzetten van de tent gaat redelijk snel. Met een half uur/3 kwartier ben je een heel eind. Het afbreken van de tent gaat ook wel maar wij hebben altijd een kar vol spullen mee en dan ben je toch wel een tijdje aan het opruimen/inpakken. Toch verkassen wij meestal niet. Wij hebben een De Waard Krooneend. Deze bestaat uit 2 slaapgedeeltes met een tussenstuk en een luifel eraan. Onderweg slapen we in de grootste slaaptent en de laatste nacht breken we de hele tent af en slapen we weer in de grootste slaaptent. Dan ben je 's ochtends zo weg. Multifunctioneel dus.
Ik heb dit jaar wel veel De Waard kampeerders gezien die wel na een paar dagen verder trokken maar wij vinden het teveel gedoe.
Dat doen we later wel als de kinderen niet meer meegaan, dan kopen we een caravan.
Geplaatst door: wilma , Datum: 21.08.2009 19:54
Wij hebben jarenlang met de Albatros junior door Frankrijk gezworven. Die stond echt binnen een halfuur inclusief luchtbedden oppompen. We sloegen alleen de haringen op de naden in de grond ( dus ongeveer de helft ). Werd er slecht weer voorspeld, dan sloegen we er een paar haringen bij.
Geplaatst door: ® connie , Datum: 21.08.2009 20:58
Wij hebben altijd gtrokken met een Albatros.In 3 weken 10 campings.En na het stokkengebeuren deed mijn man het buitenwerk terwijl ik de spullen binnen sjouwde.Inflatingmats en dekbedden,de rest in kratjes.Waren binnen een halfuur klaar.Maar ja we deden dat ook al 30 jaar.Hadden alles compact bij ons en geen losse spullen...
Geplaatst door: Tim , Datum: 22.08.2009 09:34
Luna ik ben benieuwd welk model jij van de waard hebt.

Wij gaan al jaren met een vergrote zilvermeeuw op vakantie en in 3 weken doen wij vaak 5 tot 8 campings aan. Als we op een overnachtings camping staan alleen om te slapen en `s morgens weer vroeg weg dan zetten wij een dwergstern neer waar we net met z`n drieen in kunnen liggen. De vergrote zilvermeeuw zetten we neer als we meerdere dagen blijven staan, ook als het 2 dagen zijn. Op zetten is ongeveer 3 kwartier werk en als ik de vario er aan zet is dat ook een kwartier. Wat al eerder is gezegd is dat het opruimen van al je spullen de meeste tijd kost. Daarom hebben wij dit in kratten die je kan stapelen in een aanhanger. De spullen die we niet dagelijks nodig hebben laten we ook altijd in de aanhanger staan. Mensen die zeggen dat het uren kost om een de waard neer te zetten moeten gewoon eens gaan oefenen in het opzetten. Er is gewoon een simpele manier waarop je alles in elkaar zet en als dit goed in je hoofd zit staat de tent in een 10 tot 15 minuten recht op. veruit de meeste tijd kost het haringen slaan en de tent afspannen, maar in die tijd heeft mijn vrouw de bedden al liggen en kunnen wij dus na een klein uurtje aan de wijn zitten.

Je kan ook eens hier kijken. http://www.dewaardforum.nl/index.php

Groet Tim
Geplaatst door: ® jopie , Datum: 22.08.2009 11:14
ik lees mee. Wij hebben dit jaar voor het eerst drie plekken gehad in twee en een halve week met een albatros.
de varioluifel hebben we niet gebruikt omdat we of te weinig ruimte hadden of het heel mooi weer was en het met z'n tweeen niet nodig is voor de ruimte.
Het opzetten is inderdaad het probleem niet maar voordat alles er instaat.
Ik zit me suf te piekeren hoe we dit nog sneller kunnen aanpakken. Ik denk trouwens dat we dit dus met alle tenten zullen hebben. Met het opzetten bespaar je misschien een kwartier maar het inruimen van de spullen heb je in elke tent.
Als we naar een ander camping trekken ruimen we wat wel slordiger de tent op dan dat hij weer voor een jaar opgeborgen wordt.
Laten de tentschorten er inzitten en de tussengordijnen en vouwen hem snel op, over een paar uur wordt hij toch weer uitgepakt
Geplaatst door: Miep Kniep , Datum: 22.08.2009 19:18
Hoe snel je een tent opbreekt of opzet, heeft ook veel te maken met het weer en de grondsoort. Wij hebben een Vergrote Zilvermeeuw (met vario) gehad van de Waard, maar nadat we die bij 38 graden in de volle zon hadden vastgehamerd in een rotsachtige bodem, piekerde ik er niet over om dat nog eens gladjes over te doen. We zijn zo'n 4 uur bezig geweest om de haringen in de rotsen te slaan! Op een duincamping daarentegen stond de heleboel in 3 kwartier (incl. vario). Als je besluit te trekken met een grote tent is het handig als je weet hoe je alles ruim en snel mee kan nemen. Als je tijden bezig bent met passen en meten....... Of je kunt trekken met een grote tent hangt dus niet alleen af van: "binnen een half uur zit ik aan de koffie, omdat ik zo "geweldig" ben in het opzetten van een tent". We hebben trouwens ook wel eens een koepeltje proberen op te zetten met windkracht 9. Dat zou je onder normale omstandigheden toch echt wel moeten lukken binnen 10 minuten ;-) Nu waren we bijna aan het kitesurfen met dat tentje =bloos=
Geplaatst door: Luna , Datum: 22.08.2009 21:15
Hallo forumleden,
Vandaag een Albatros gekocht (oude gezinstent ingeleverd: 15% korting, lever je een de waard in 30% korting)!!!!!! Na een paar jaar mobile home weer lekker over op de tent. Wij zijn er klaar voor, en na jullie reacties durf ik voor volgend jaar wel meerdere campings uit te zoeken. We gaan gewoon een paar keer oefenen met opzetten (past net in de tuin) en maar eens goed nadenken hoe we alles (of dus zo min mogelijk) op een handige manier mee kunnen nemen.
Groet, Luna
PS nu even op zoek naar leuke campings!
Geplaatst door: ® Margot , Datum: 22.08.2009 21:38
Veel plezier! De Waard tenten zijn echt super van kwaliteit!
Laat je volgend jaar weten hoe het rondtrekken bevallen is?
Geplaatst door: snelle opzetter :) , Datum: 23.08.2009 12:57
Nog een verlate duit in het zakje.
Het opzetten en afbreken van een de Waard Albatros hoeft echt geen uren te duren. Binnen 1 uur is het wel bekeken en als je er handig in bent dan kan het nog veel sneller.

Veel plezier met je tent !
Begin Vorige Volgende Eind 1  

Pagina 1 van 2
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)