Gasfles kopen in Frankrijk (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Jeroen , Datum: 18.01.2010 10:41
Wij zitten er aan te denken om dit jaar onze gasfles thuis te laten en in Frankrijk een fles te kopen. We denken dan wel aan een fles die je bij de diverse benzine stations ziet staan en niet aan een fles van campingaz.

We gebruiken nu groene lichtgewicht gasfles (gekocht bij Vervat) icm een campingaz 2 driepits kookplaat. Moeten we daar ter plaatse dan ook een andere slang en drukregelaar kopen of is dat universeel? Zijn er nog zaken waar we op moeten letten?
Geplaatst door: MAB , Datum: 18.01.2010 11:00
Omdat ons gas met de caravan erg snel ging, koelkast+koken in caravan en koelkastje buiten, hebben wij dit afgelopen jaar gedaan. Hetzelfde goldt voor mijn schoonouders. Beiden hebben we een caravelair uit de modelserie ambiance style alleen een verschillend type. Bij ons werkte het perfect (na aanschaf van een "tussenstukje" want niet geheel lekvrij bleek na testen met zeepsop), bij hun ontstond erg veel roet waardoor koken niet mogelijk was (ook stank) en de caravan bij het koelkastrooster zwart werd.
Zal nog even proberen na te gaan hoe en wat precies. Wellicht weten anderen hier trouwens meer van.
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 18.01.2010 11:07
Slang en drukregelaar zijn toch echt hetzelfde als datgene wat in Nederland wordt gebruikt. Wanneer je in Frankrijk een gasfles koopt betaal je daar natuurlijk ook statiegeld voor (buiten de inhoud) en je kunt de flessen ook alleen daar weer inwisselen. (Of je ze in Nederland kunt laten vullen: geen idee).
Geplaatst door: Jeroen , Datum: 18.01.2010 11:14
MAB en Digi-oma
bedankt voor de reacties.
Het is de bedoeling dat we 'm alleen in Frankrijk gebruiken, dus wanneer we 'm niet om kunnen wisselen in NL is dat geen probleem. Wij kamperen met een tent niet met een caravan dus is dan de aansluiting ook nog hetzelfde?
Geplaatst door: ® Loes , Datum: 18.01.2010 11:20
Alles over gas in Frankrijk:

http://pagesperso-orange.fr/F.Dichamp/gaz.htm
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 18.01.2010 11:43
Nog even voor Jeroen...
Wanneer wij in de Vogezen zijn, eind Maart/begin April nemen we niet eens onze eigen NL-fles mee, maar halen er eentje bij de campingeigenaar, na drie weken is de fles zo'n beetje leeg en mochten we tekort komen dan krijgen we een oude fles waar nog een restje van de vorige gebruiker inzit. We betalen alleen de vulling van de grote fles.
Wat betreft slang en drukregelaar, die horen toch bij je kooktoestel en niet bij de fles? Neem een waterpomptang mee om e.e.a. goed vast te draaien (doen wij ook). Succes
Geplaatst door: Jeroen , Datum: 18.01.2010 11:57
Hallo digi-oma,
Gasservice zijn wij nog nooit tegengekomen. Dacht altijd dat dat meer in Duitsland en Oostenrijk was. Wel makkelijk natuurlijk.
De slang + drukregelaar hoort niet bij het kooktoestel, maar hebben we apart gekocht en gebruiken we voor meerdere zaken (BBQ etc.). Maar als ik het goed begrijp dan past een drukregelaar op alle flessen die je in Frankrijk kunt kopen of niet? Anders laten we 'm gewoon thuis en schaffen we er ter plaatse een aan. Dan past het zeker.
Bedankt voor de info tot zo ver.
Geplaatst door: MAB , Datum: 18.01.2010 19:17
Nog een reactie. Ik weet het al weer, de slang in onze caravan paste niet op de blauwe butagaz fles. Andere slang gekocht en die werkte wel. Beide passen wel op de groene "nederlandse" fles! Ik denk echter dat jij geen probleem zult hebben.

Digi-oma, hij paste écht niet hoor.

Via die link zie je trouwens ook een reactie waar ik met mijn beperkte frans uit opmaak dat die persoon ook problemen had met roetvorming.
Geplaatst door: Frans , Datum: 08.03.2010 10:43
Ik heb al jaren een groene gasfles uit Frankrijk. Gevuld met propaan en overal om te ruilen. Ik moest er een aparte adapter bij kopen waar een kraantje aan vastzit. Op deze adapter sluit je de normale drukregelaar aan.
Geplaatst door: Peter.p , Datum: 08.03.2010 16:11
Wij koken al jaren met een Franse gasfles, we hebben zo'n dikbuikje.
De gasdrukregelaar is wel anders dan in Nederland, een Nederlandse drukregelaar schroef je erop dmv een wartel welke aan de drukregelaar vast zit.
Bij het model gasfles die wij nu hebben, is de bevestiging dmv een soort klik-systeem, werkt supper. Een nadeel is dat de gasfles niet in onze gasflessen kast past ( Beyerland )maar als de fles in de disselbak geplaatst is moet dit geen probleem geven.
Geplaatst door: belgske , Datum: 08.03.2010 17:43
In de franse benzinestations vind je meestal 4 merken omruilbare gasflessen van 5/6 kg.
Antargaz / EFI
Totalgaz / Malice
Primagaz / Twiny
Butagaz / Cube

ze bevatten naar keuze 5 of 6 kg butaangas of propaangas
je betaalt een statiegeld van ± 20€ en dat krijg je terug als je de fles inlevert
je betaalt de vulling aan ± 13€
je krijgt een AANGEPASTE ontspanner van het type "click on"met de juiste gasdruk voor propaan of butaan, kwestie van geen te grote gele vlammen te krijgen ( 34 en 40 mbar als ik het goed heb)
de ontspanner is beveiligd tegen lekken
je maakt de verbinding tussen ontspanner en je gasslang en beveilig e.e.a. met een klemband
klaar!

omruilen kan overal in Frankrijk
Primagazfles omruilen kan ook in de Benelux en Duitsland
Geplaatst door: ® Marc , Datum: 09.03.2010 07:23
Ik heb in Frankrijk mijn twee flessen "Cube" van Shell gekocht in de supermarkt. Gaat heel vlot en je bent met deze flessen goed gesteld in Frankrijk: vlotte omruiling in de supermarkt, aan de plaats waar getankt wordt. Je hebt er de twee soorten: butaan en propaan. Ik heb er de ontspanner bij gekregen, maar je moet wel een verloopstuk kopen als je de slangen met goedgekeurde koppelingen van je caravan verder wil gebruiken.
Geplaatst door: Marc van Dijk , Datum: 09.03.2010 13:36
wij hebben vorig jaar in Frankrijk een gasfles gekocht met dezelfde aansluiting als de NL. Gewoon bij de Intermarche. Werden ook bij de tankstationsverkocht. Geelgroene fles.

Marc
Geplaatst door: Belgskes , Datum: 09.03.2010 16:00
een kleine aanvulling op het bericht van Belgske:
wij gebruiken de TWINY flessen van Primagaz (5kg), aangekocht in België en ondanks het feit dat de flessen wat inhoud en grootte betreft net hetzelfde zijn in Frankrijk zijn ze toch niet te ruilen.
De flessen aangekocht in België (en ook in NL neem ik aan) hebben de vermelding BENELUX en die zijn jammer genoeg niet te ruilen met de Franse flessen.
Zo is ons medegedeeld door Primagaz zelf.
Maar met 2 flessen van +/- 5 kg komen we toch wel al hééééél ver... ;-)
Gewoon eens wegen bij aankoop en af en toe de weegschaal op zetten en je weet meteen wat je verbruik is per vakantie.
Geplaatst door: ® Melanie gaat voor 't eerst kamperen!!!!! , Datum: 09.03.2010 16:10
Ik ben even aan het meelezen.....
Hoelang doe je ongeveer met een kleine lichtgewicht gasfles?
Toevallig vandeweek gezien bij Vervat.
We willen gaan koken op een skottelbraai!!
(Misschien ook nog soep of knakworsten opwarmen!!)

Vriendelijke groet.
Geplaatst door: Belgskes , Datum: 09.03.2010 16:14
Ons verbruik ligt ongeveer op zo'n 1.3 - 1.5kg per vakantie (3 weken) + af en toe wordt de skottel ook thuis nog gebruikt ook.
Op vakantie gebruiken wij de skottel en onze gewone gaspitten om er alles op te koken, van de koffie 's morgens tot het BBQ'en op gas, pasta koken,...
Geplaatst door: jan , Datum: 09.03.2010 17:10
Wij hebben altijd de groene 5kg fles mee.
Zorgen dat hij vol meegaat verbruik bij ons is 1tot1 1/5kg
Hebben 3kids en koken altijd gedurende de 14 dagen.
Onder de middag altijd een bak soep en aantal keer pannekoeken op de skottel(safari chef).
Wat de vraag betrefd heb ik nog nooit een fles om hoeven te ruilen.
Mijn advies is dan ook, geen betere raad dan voorraad.
Geplaatst door: ® loat goan , Datum: 09.03.2010 18:51
Intermarché Beige pour les deux, c'est l'étiquette qui les différencient.
Attention 10Kg en Butane et 9Kg en propane
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)