goedkope camping, franse sfeer (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: ikke , Datum: 07.04.2010 22:46
Ja ik weet het , geen oostenrijk gangers, houden wel heel veel van bergen.
We willen graag dit jaar enkele weken naar oostenrijk en het lukt ons maar niet leuke campings te vinden. We zoeken :zwemwater in wat voor vorm dan ook, losse sfeer: aankomen en vertrek als dat ons uitkomt, vieze wc's op z'n tijd anders hebben we niks te mopperen, leuke prijzen, dus echt niet meer dan 35 euro voor een gezin van 5 ( drie pubers) vrijheid blijheid, geen mittagsruhe dus, dat verafschuwen we, geen polsbandjes of andere merktekens. ewoon rust ruimte vijheid natuur bezigheden, sportiviteit, wijntje, broodje, enzovoorts.

Wie weet er zulke campings in Oostenrijk, slovenie , kroatie, Italie enzovoorts, we vinden heel veel foed.
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 07.04.2010 22:56
Heb je al helemaal linksonder op deze bladzijde gekeken bij Camping-Oostenrijk?
Franse sfeer op Oostenrijkse camping... lijkt me onmogelijk!
Niets ten nadele van Oostenrijk, maar heel andere mentaliteit daar. Misschien een grote camping met veel Nederlandse gasten, zoals in Frankrijk ook bestaat, dat komt het dichtst bij. Succes
Geplaatst door: ® Jan van I , Datum: 07.04.2010 23:46
We waren voor het laatst in Oostenrijk in 1969......
Was een jeugdreis voor een paar honderd gulden.
Het enige dat we deden was wandelen en 's avonds de kroeg in.
We waren jong en verliefd dus we hadden niks anders nodig.
In 1995 besloten we nog eens terug te gaan.
Wat een teleurstelling!! We zaten op een camping in de buurt van Reutte (Tirol) maar we vonden er niks aan.
Is een beetje moeilijk om het te omschrijven maar we misten de Franse sfeer. Alles kwam zo steriel en georganiseerd over.
Zijn toen maar doorgereden naar het zuiden: Italië dus.
Een paar dagen een camping aan het Lago Trasimeno.
Camping was helemaal niks maar de sfeer en de dorpen/stadjes was grandioos.
Daarna nog een camping bij een stadje met prachtige oude woontorens. Ben even de naam kwijt....
Camping was nog minder dan niks maar het stadje!! Om te zoenen....
Geplaatst door: ® lili@n , Datum: 08.04.2010 00:03
Geplaatst door: ® Jan van I , Datum: 08.04.2010 00:09
Yesssssssssssssssss!!!!
Camping was echt een verschrikking maar de wandeling naar het stadje was grandioos.
De heuvel af en dan zie je prachtige torens tegen de horizon.
Nat het eten weer terug naar boven lopen en ademloos kijken naar die verlichte torens.
Geplaatst door: ® Jan van I , Datum: 08.04.2010 00:13
http://www.youtube.com/watch?v=hxhN7FrMV3c

Sorry, ikke, maar volgens mij kan je beter naar Italië gaan!
Geplaatst door: Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids , Datum: 08.04.2010 00:20
@Digi-oma: een grote camping met veel Nederlanders en toch een Franse sfeer????
Anyway, de sfeer in Oostenrijk is gewoon anders dan in Frankrijk, en zo hoort het ook. Ja, ze hebben in O. ook bergen, net als in F., maar daar houdt de overeenkomst ook zo ongeveer op. Belangrijkste voordeel van O.: je kunt er net zoals in D. veilig een biertje bestellen zonder te vrezen wat voor drab je nu weer voorgeschoteld krijgt.
Geplaatst door: Miep Kniep , Datum: 08.04.2010 00:29
Misschien is Slovenië wat voor jullie. Wij waren daar in 2007. De bergen zijn prachtig. Dat doet zeker niet onder voor Oostenrijk! De sfeer vind ik persoonlijk leuker / gemoedelijker dan in Oostenrijk. Daar is het allemaal wat ordelijker en "killer". Wij stonden toen op het tentenveld van camping Bled. Mooie omgeving en leuke camping. Op het tentenveld is de sfeer wel wat losser dan op de caravanplekken, vond ik persoonlijk. Dat kwam misschien ook omdat de caravanplekken wat meer in rijtjes stonden.

Voor jullie is misschien leuk: http://www.campingmening.nl/meningen.php?cid=21962 Camping Danica, dus. Google er maar eens op. En zo zijn er in Slovenië nog wel wat campings. Het Noord-Oosten van Slovenië komt landschappelijk het meeste overeen met Oostenrijk. Het midden van Slovenië heeft een karstlandschap: dus kalksteen en veel druipsteengrotten. Omdat Slovenië niet zo groot is, kun je het allemaal vanaf 1 camping bekijken.
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 08.04.2010 00:51
Peter van het Hurktoilet: mijn bijdrage hierboven was eigenlijk met een knipoog... Als je veel meningen over campings in Frankrijk hebt gelezen op deze site dan zijn er heel wat mensen die graag en regelmatig naar Frankrijk gaan, maar wel een camping met Nederlandse eigenaar, NL animatie, heel veel NL gasten, snackbar, NL krantje, geen hurktoilet, etc. zoeken, maar zich toch ergens Francofiel voelen. Iets dergelijks moet ergens in Oostenrijk ook te vinden zijn; mijn buren gaan iedere winter drie maanden naar Oostenrijk naar een camping met 95% Nederlandse kampeerders.
Kan me bijna geen groter verschil indenken dan tussen Frankrijk en Oostenrijk... niet alleen de taal en het voedsel, maar ook het gepolijste, nette van Oostenrijk in tegenstelling tot het gemakkelijke en soms rommelige van Frankrijk. Maar ook Oostenrijk is een schitterend land; ik spreek uit ervaring.
Geplaatst door: ikke , Datum: 08.04.2010 21:27
Dank jullie voor de tips tot nog toe.

Camping Danica lijkt me wel iets, maar ik kan geen website vinden. Heeft iemand prijs informatie over deze camping?
Mochten er meer van dit soort leuke campings zijn dan hoor ik het graag, krijg er weer zin in. Die Italiaanse plaats lijkt me ook super. Maar daar moet ik nog een leuke camping bij in de buurt vinden met grotere plaatsen en lage prijzen, ga eens met de acsi kaart kijken, die is een deel van de vakantie geldig.

Het lijkt erop dat Oostenrijk afvalt, ik heb geen zin in aangeharkte mittagsruhe campings, mijn laatste Oostenrijk ervaring was; Prachtige omgeving, vreselijke receptie ( wilden alles op papier, per kind een hele pagina) met een boel regels ( bijna lege enorme velden, toch niet voetballen, balspelen, buiten spelen. de camping daarna had officieel een verwarmd zwembad, ik denk dat ze er elke dag een druppel warm bij deden, het was erg koud. Toch blijft de prachtige omgeving trekken, en wij vinden de Oostenrijkers erg vriendelijk.

Maar als iemand een camping met vieze toiletten in Oostenrijk weet hebben we misschien toch nog de camping die we zoeken...
Geplaatst door: bernadette , Datum: 08.04.2010 21:38
Paar jaar geleden 1 nacht op deze camping gestaan. Mooie camping, maar het was toen héél slecht weer. En de voorspellingen waren ook niet goed. Kortom, maar verder getrokken.
http://www.camp-danica.si/nl/

In Slovenie zijn we ook op camping Menina geweest in het Savinjadal. Is ons prima bevallen. Moet je ook eens bekijken.
http://www.campingmenina.com/index_nl.htm
Geplaatst door: Miep Kniep , Datum: 08.04.2010 22:27
Zelf vond ik dit ook een mooie camping: http://kakoren.d139.dalea.net/nov/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=48 Dit is vooral een supercamping als je (veel) wilt raften, kanoën etc.

De prijzen zijn er overigens niet heel goedkoop. Als je bereid bent om iets verder te rijden naar alle uitstapjes is dit misschien een leuk en goedkoop alternatief: http://www.campingcheque.nl/slovenie/avtokamp-jezero-c692.html#contact Dit is een campingcheque camping waarvan de cheques ook in het hoogseizoen gelden. Deze camping hebben we niet bezocht, maar al wel eens op het verlanglijstje voor later gezet.

Verder vond ik deze ook erg mooi: http://www.hoteli-bohinj.si/en/camp_zlatorog De camping ligt aan een prachtig meer, vlakbij Bled en je kunt daar vlakbij met een kabelbaan omhoog. Eén bovenaan sta je op een soort hoogvlakte waar je heerlijk kunt wandelen (of gewoon simpelweg kijken naar de paragliders).
Geplaatst door: jan , Datum: 08.04.2010 22:39
camping Max in Hermagor?
Geplaatst door: Rockfire , Datum: 09.04.2010 11:12
Je wil eens naar de bergen ? Je wil naar een camping met Zwembad en dan nog relatief goedkoop.

Een tip : Zwitserland : Camping Molignon. (klein gezellig met zwembad en betaalbaar. Leuke mix van reizigers).
Geplaatst door: ikke , Datum: 10.04.2010 09:59
Dank je wel voor de tip zwitserland, maar daar kunnen wij helaas niet heen. De eisen die aan onze dieren gesteld worden zijn te hoog, moeten we heel veel voor regelen. Wij nemen onze poezen altijd mee op vakantie ( vinden ze trouwens heerlijk voor degenen die ook van dieren houden, tent van zolder halen: de poezen liggen er direct op te spinnen, op de camping genieten ze: aandacht, sprinkhanen, torretjes, muizen, water met visjes, kortom van alles)
Geplaatst door: katie , Datum: 11.04.2010 00:42
Ik las vandaag toevallig in de kampioen iets over een camping in Roemenie, met glashelder natuurwater en die verder ook heel leuk was. Misschien is dat iets???
Geplaatst door: H.Mans , Datum: 12.04.2010 12:24
Die camping in Roemenië is zeker aan te raden. Hij staat op Campingmening bovenaan de lijst van Roemenië van 25 beste campings. Hele mooie en schone camping met veel voorzieningen en lage prijzen. Vraag me niet, hoe dit kan. We komen er al jaren, de regio heeft ook heel veel te bieden. Hun website is www.campingeldorado.com/nl. Kijk daar ook eens in hun gastenboek.
Geplaatst door: ® kea , Datum: 12.04.2010 13:02
In Noord Italië (Sud Tirol) ze spreken er nog Duits. Vriendelijk schoon rommelig en een hele mooie omgeving. Camping Gisser in Kiens
http://www.campingcard.nl/nl/nl/europa/italie/trentino-zuid-tirol/camping-gisser-100594/
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)