camping in de buurt Lyon (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: nynke , Datum: 26.05.2010 22:29
We denken erover om een paar dagen (of een dagje) naar Lyon te gaan aan het begin van de vakantie (leuk artikeltje in de Kampioenvan deze maand).

Heeft iemand ervaringen met campings in de buurt van Lyon?
Bijvoorbeeld met Camping Des Barolles in Saint Genis Laval of Le Col De La Luere in Pollionnay? We zoeken een niet te dure camping (max 17 euro voor 2p incl. electr.).

Iemand ervaring met dagje Lyon vanaf een camping? Is het handig om met eigen auto te gaan, of toch liever met openbaar vervoer? Wat mag je beslist niet missne etc.
Geplaatst door: ® Irene 1 , Datum: 26.05.2010 23:39
Eigen auto reist altijd prettig, maar kies dan wel voor een P en R plekje. In veel Franse steden parkeer je dan vlak bij de ring en kunt zeer voordelig naar de stad reizen met tram of bus.
Lyon kent maar liefst 17 van die plekken.
http://www.centrumparkeren.nl/lyon/pr.html
In Strasbourg betaalden we bijv. 2.80. Voor dat bedrag stond de auto een hele dag en reisden we met 4 personen op en neer naar de stad. Mulhouse: 2 euro. Toulouse 3,00
Geplaatst door: nynke , Datum: 27.05.2010 21:01
Irene, bedankt voor de link. Die is erg handig!

Iemand ervaring met dagje Lyon vanaf een camping?
Geplaatst door: ® kea , Datum: 27.05.2010 21:44
We hebben een jaar of 10 geleden op
Camping Des Barolles in Saint Genis Laval gestaan. Het is een zeer eenvoudige camping, waar je op het grind staat. Er waren toen veel arbeiders uit binnen en buitenland die in de stad werkten. Je kunt vandaar uit met de bus naar het centrum. Wij zijn echter zelf met de auto naar het centrum gereden en hebben iedere keer een parkeerplek kunnen vinden. De stad is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Je kunt via een park naar boven lopen, naar de grote kathedraal en vandaar uit heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Geplaatst door: tineke , Datum: 27.05.2010 21:53
Je kunt met streetview camping Des Barolles (een stukje) bekijken:

http://tinyurl.com/3xbrn9f

Je kunt ook de satellietfoto heel ver inzoomen. 't Ziet er nogal kaal uit ;(

http://www.camping-frankrijk.nl/campingluchtfoto.asp?CampingID=658098
Geplaatst door: nynke , Datum: 28.05.2010 14:37
H aTineke,

Ja dat ziet er inderdaad niet al te florisant uit.
Die andere camping trekt me dan toch meer.

Iemand nog tips van dingen die we niet mogen missenin Lyon en reisgids tips?
Geplaatst door: camstra , Datum: 28.05.2010 21:15
Kom gerust naar onze camping in Thoissey dat is 3 kwartier van Lyon.We hebben 3 gidsjes van Lyon en een duidelijke plattegrond en die heb je wel nodig. Een goede voorbereiding is echt aan te raden want o.a. het steegjesplan zit ingewikkeld in elkaar. En ik geef zelf de voorkeur aan de fiets,die krijgt in Lyon ruim baan.Er zijn ook veel verhuurpunten. Sommige gedeeltes zijn te steil om te fietsen.Je kunt je auto makkelijk in de voorsteden kwijt en vandaar de bus nemen.Doordat OV en fiets ruim baan krijgen loopt de rest nogal eens vast.Als je me je adres mailt stuur ik de gidsjes en kaart op, Lyon is zeer de moeite waard,
Geplaatst door: annie , Datum: 29.05.2010 00:16
Ook wij hebben voor 3 dagen Lyon gekozen op weg naar de drome en wij hebben geboekt op een camping gelegen voor Lyon: Domaine de la maison Germain. Mss ook een tip voor jullie, een SVR camping .

http://www.camping-frankrijk.nl/campinginformatie.asp?CampingID=882743
.
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 29.05.2010 00:48
Vanaf onderstaande camping ben je zo in Lyon
http://www.camping-frankrijk.nl/campinginformatie.asp?CampingID=993180
Van beheerder Joseph en zijn vrouw Martine krijg je alle info die je wilt over metro, parkeren, bezienswaardgheden etc. Zij wonen in een voorstad van Lyon.
De eigenaar van de camping spreekt een beetje Nederlands.
Wij zijn er nu driemaal geweest en gaan in augustus weer.
Vorig jaar Lyon bezocht... grote, drukke, maar ook erg mooie stad. Ga vooral naar de witte basiliek (de naam in de Kampioen is volgens mij fout) bovenop de berg. Je kunt er gratis parkeren (als er plaats is), je hebt een mega-uitzicht over Lyon en de basiliek is zeer de moeite waard. Let verder op de vele blinde muren van huizenbloks waarop de mooiste voorstellingen zijn geschilderd (heel bedriegelijk en net echt).
Camping is minder slecht dan de meningen doen vermoeden... de meeste mensen zijn helemaal gaar van de lange reis en daardoor soms wat negatief ingesteld. De prijs is in de klasse die je zoekt. In het dorp Pont d'Ain zijn twee goede supermarkten (is te lopen).
Geplaatst door: nynke , Datum: 29.05.2010 21:41
Bedankt voor alle stad- en campingtips!
De fiets lijkt me erg leuk om te doen en de basiliek gaan we zeker bezoeken. Heb inmiddels wat meer informatie op internet gevonden en krijg er steeds meer zin in! Maar nog even wachten, want we gaan pas half augustus.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)