leuke plekken met de camper in frankrijk (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: digi-oma , Datum: 20.08.2010 11:27
Moeders...
Hier de camping
http://www.camping-frankrijk.nl/campinginformatie.asp?CampingID=157613
en als je op de site van de camping bent staat links een verwijzing naar Grand Parc du Puy du Fou (op 5 minuten afstand)
Even aanklikken en je krijgt een introductiefilmpje van het park.
Valery-sur-Somme... boulevard helemaal afrijden (zee rechts houden) en je ziet de campers vanzelf staan.
Geplaatst door: moeders , Datum: 20.08.2010 15:13
alweer hartelijk dank digi-oma.
weet je misschien nog leuke parken in dit genre ?

we gaan starten in valery sur somme volgend jaar. de volgende bestemming mag daar ongeever 200 tot 250 km vanaf liggen en dan richting Dordogne , Tarn .
weet je vanaf valery sur somme iets leuks richting dordogne ?
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 20.08.2010 16:33
Ja hoor... in de buurt van Poitiers (stukje zakken op weg naar de Dordogne) Futuroscoop; kun je via Google opzoeken. Een park met allelei vormen van film. Wij waren er pakweg 10 jaar geleden dus er zal wel heel veel nieuws zijn zoals 3D-film. Een verzameling van superbioscopen (aparte gebouwen) met de modernste filmtechnieken. De leukste vonden wij die waar het filmdoek (er is er eentje van twee tennisvelden groot) voor je onder de glazen vloer van je stoel doorloopt. Je volg de vlucht van een vlinder uit het Amazonegebied. Recht voor je uit de lucht en de bomen en onder je bossen weiden en New York. Da's hoog... slik!
Verder een bioscoop waar je in het midden staat en een reling vasthoudt. Rondom je de tocht van een catamaran op volle zee. Je bent zelf middelpunt dus voor de de boeg en achter je de achtersteven. Nog een uurtje en je bent zelf zeeziek.. kan er heel goed tegen! 's Avond bij mooi weer een lasershow op een gordijn van water. Niet zo geschikt voor erg jonge kinderen... vanaf een jaar of 10 wel heel leuk.
Camper/campingplaatsen voldoende in de buurt van Potiers.
Geplaatst door: moeders , Datum: 20.08.2010 16:43
deze heb ik er ook weer bijgezet. tjonge.... ik kom helemaal in de stemming. ben heel blij met je tips.
ik moet de site die bonasera gaf ook nog verder uitpluizen. leuk dit !
zouden er ook waterparken of riddershows zijn richting Dordogne / tarn ?
Geplaatst door: moeders , Datum: 22.08.2010 13:57
dan heb ik nog een vraagje.
het gebied tussen st valery sur somme en de dordogne [ sarlat ].
wat voor leuks is daar te doen ?
vanaf st valery sur somme gaan we richting de dordogne, maar er zitten nog vele km,s tusen en we willen dat in meerdere dagen doen met max 200 km per dag.
daarom zoeken we in het tussenliggende gebied nog leuke tips voor ontspanning. wie kent dit gebied wat er tussenligt en wat is aan te bevelen ?
[de terugweg gaan we langs de westkust terug omhoog naar huis]
Geplaatst door: ® Miep Kniep , Datum: 22.08.2010 17:12
Persoonlijk lijkt het me erg leuk om na de Somme richting Rouen te gaan. Prachtige stad en maar een kleine 100 km vanaf de Somme. Daarna zou je kunnen doorsteken naar Tours en een aantal prachtige Loire kastelen bezoeken. Vanaf daar naar de Dordogne. Ik denk dat je dan een hele leuke route hebt.
Geplaatst door: m , Datum: 22.08.2010 21:23
Ietsjes minder opgewekt maar wel heel erg de moeite waard op jullie route: Oradour sur Glane, een stadje wat door de Duiters kort na de landing in Normandië volledig is uitgemoord en platgebrand. Bijzonder indrukwekkend.

In Oradour is een camperplaats. Ik moet je eerlijk zeggen dat toen wij er geweest waren ik zo was aangeslagen dat ik er niet heb willen overnachten, we zijn een eindje doorgereden.
Geplaatst door: ® Miep Kniep , Datum: 22.08.2010 21:29
Als aanvulling op M: Als je naar Oradour gaat zou ik eerst eens het boek "Een meisje uit Oradour" van Michele Claire Lucas lezen. Dan begrijp je pas echt wat daar allemaal gebeurd is. Inderdaad bepaald geen "vrolijk" vakantie uitje, maar het lijkt wel bijzonder indrukwekkend.
Geplaatst door: moeders , Datum: 22.08.2010 22:11
dank voor je tip m, maar wij houden niet van oorlogsmonumenten of toestanden. ik pik teveel de sfeer op daar en kan dan dagen van de kaart zijn met mijn hooggevoeligheid.
zulke plaatsen mijden we altijd.

miep kniep, wat is leuk aan Rouen ?
vrees wel dat we die drukke stad niet inkunnen met de camper ?

zijn er ook waterparken of pretparken in de streek tussen valery sur somme en de dordogne ?
ik ben eigenlijk helemaal niet bekend met de tussenliggende streek tussen genoemde stadje en dordogne.
volgens mij zitten w dan in een stukje loire en lager limousin ?
Geplaatst door: ® Miep Kniep , Datum: 22.08.2010 22:35
Rouen is een prachtige stad met heel veel vakwerk en een bijzondere kathedraal: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rouen

Hoe je daar met een camper komt? Sorry, had ik even niet over nagedacht, en kan ik je eerlijk gezegd geen goed antwoord op geven. Dat lijkt me persoonlijk zo lastig van een camper. Wij trekken ook, maar dan met de caravan. Die zet je op een plekje, en vervolgens kun je overal komen (of het nu gaat om steden of bergwegen). Waar het me echt opvalt dat het moeilijk is met een camper is bij stranden. Bij bijna elk strand (mijn ervaring betreft vooral Bretagne) staat er zo'n balk, waardoor je er met een camper onmogelijk kan komen.
Geplaatst door: moeders , Datum: 22.08.2010 22:43
ook van kerken en musea houden we niet dus dan is het euvel snel opgelost betreft rouen.
normaal komen we niet met de camper in een drukke stad. waarom niet ? omdat we niet van kerken, musea , kathedralen houden. wij zijn geen cultuursnuivers dus komen we normal ok niet in steden tijdens de vakantie met de camper.
dus ik mis niks begrijp ik als ik rouen oversla.
.
wij houden van mooie zwemplekken, vertoeven aan het water, leuke stadjes met braderieeen en markten, gezellige terrasjes, avondvertier, vrijetijdsparken.

bij stranden hebben we nooit moeite er te komen. bij erqui [ bretagne ] bijvoorbeeld is er een grote parking direkt aan het strand. ook op andere plaatsen nooit balken tegengekomen gelukkig.
Geplaatst door: francis , Datum: 13.09.2010 23:44
hey, toevallig deze site ontdekt, toen ik wat info zocht betreffende "met de mobielhome de champagnestreek bezoeken".
We zijn(nog) niet een eigen mobilehome maar er eentje gehuurd.Bedoeling is om deze herfstvakantie dit eens te proberen. Eigenlijk onze eerste ervaring ermee.
Hebben jullie goeie tips. Waar kan er overal overnacht worden? Bezienswaardigheden?
Ervaring met overnachten bij boeren? Bestaat daar ook zoiets als overnachten bij wijnboeren?
ik kijk ernaar uit
Geplaatst door: Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids , Datum: 14.09.2010 00:36
@Francis: kamperen bij wijnboeren kan zeker, als je zelfvoorzienend bent vaak zelfs gratis. Op mijn pagina http://www.hurktoilet.nl/nacht.php vind je de link, net als links naar sites met overnachtingsplaatsen voor campers.
Begin Vorige Volgende Eind  2 

Pagina 2 van 2
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)