Wel puber,Niet reserveren (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: diana , Datum: 18.11.2010 15:30
Hallo allemaal,Wij willen eigenlijk volgend jaar niet meer reserveren, onze pubers willen dat wel het liefst, omdat ze anders bang zijn dat ze op een camping zonder leeftijdsgenoten terecht komen.
Hebben er al een hele discussie over gehad.
Volgens mij zijn er toch ook wel "pubercamping"waar je op de bonnefooi naar toe kan, of vergis ik me?
Geplaatst door: Greet , Datum: 18.11.2010 16:19
Pubercampings, Zwemshortcampings, Peutercampings, ze bestaan niet.
Geplaatst door: verhoeven , Datum: 18.11.2010 16:58
Domaine de chalain in jura
Domaine du verdon in de provence
Geplaatst door: ® Irene 1 , Datum: 18.11.2010 17:13
Ja hoor. Ze hoeven maar net iemand te treffen waar het mee klikt en ze zijn tevreden, dat hangt zelfs niet af van een zwembad of zo.
Twee jaar geleden voor het laatst tieners meegehad: piepkleine camping in de Drome met pingpongtafel en klein zwembad was saai. Na 12 dagen wel dikke tranen bij vertrek....
Megacamping nabij Bourg en Bresse was het helemaal: dik zwembad, vermaak etc. Het zwembad is uiteindelijk niet bezocht, het meer wel en alle tieners waren stom.....

Wij maken wel altijd lijstjes met campings. Soms kun je een dag staan, soms komen er dan dagen bij. Of je moet langs drie campings voor je beet hebt. Soms ook gewoon mazzel en een plek gevonden voor ruim een week.

Aan de Tarn liggen bijvoorbeeld genoeg campings, verschillende erg populair.Dan pak je toch gewoon 1 camping verder. Als je dit met zijn allen zo doet, worden die vanzelf ook aantrekkelijk voor onze tieners/pubers/jong volwassenen.
Geplaatst door: ® Jacqueline , Datum: 18.11.2010 17:42
Wij hebben afgelopen zomer voor het eerst gereserveerd. Het jaar daarvoor 18 campings gebeld en we konden nergens langer dan een week blijven, we durfden het met een puber van 17 jaar niet meer. Het werd de laatste jaren steeds moeilijker. Onze zoon wil graag met een groepje jongeren optrekken met de vakantie, gewoon met elkaar zwemmen en s avonds lekker chillen.
Geplaatst door: tineke , Datum: 18.11.2010 21:49
Ik zie hierboven, dat je op Chalain niet hoeft te reserveren.
Vanaf de tweede helft van juli tot ongeveer half augustus is het altijd vol op Chalain.
Afgelopen zomer hebben wij nog geprobeerd hier een paar dagen te verblijven (tweede week augustus), maar konden er niet terecht.
Geplaatst door: ® daphne , Datum: 19.11.2010 08:30
Je kunt natuurlijk ook een compromis sluiten. Afhankelijk van de vakantieduur zou je een "leuke" pubercamping voor een 1½ week reserveren en de rest doe je op de bonnefooi. Mocht de camping voor jullie ook leuk zijn, dan blijf je, indien mogelijk anders ga je naar een andere camping.

Als je helemaal niets reserveert heb je ook kans dat je moet verkassen, dus wellicht is dit naar ieders tevredenheid. En je zult zien dat de camping die je dan bezoekt zonder te reserveren ook prima bevalt en heb je die discussie de volgende keer niet meer.
Geplaatst door: ® Doortje , Datum: 19.11.2010 09:17
Hallo Diana,
Afgelopen jaar naar Spanje geweest (kwam toevallig zo uit) en op een "echte" pubercamping aan zee gestaan, die ook nog eens bomvol NL'ers zat. Dorpje ernaast bood veel uitgaans mogelijkheden (disco/barretjes) etc., en we hadden zelfs een kameraad van onze oudste (18) meegenomen ....
Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie, waren dus aanwezig zou je verwachten. Maar wat denk je: 'het spul' hing even zo vrolijk naast de caravan !
Lekker zeuren en sarren met puberzusje van 15jr die sowieso alleen maar achteruit wil - en dan weet je het wel .....

Als er op een camping geen "klik" is tussen een stel van die pubers, kun je het evengoed shaken !
't Is gewoon een rotleeftijd, voor hunzelf, maar ook voor ouders is het afzien.
Het meest frappante vind ik, dat ze dan een hele vakantie lopen te klieren en zeuren, en klagen dat ze er niets aan vinden en dus volgend jaar niet meer willen. Eenmaal thuis, vertellen ze dan aan hun vrienden dat ze een "TOP" vakantie hebben gehad !
Snap jij 'm - Snap ik 'm ..................

Ik denk dat wij dit jaar dus maar eens voor een hele speciale optie kiezen .............; THUISBLIJVEN !
Geplaatst door: willie , Datum: 19.11.2010 11:14
Nou, over een paar jaar ga ik wel op de bonnefooi. Nu liever niet met twee pubers achter me op de achterbank. Als we twee campings treffen die bezet/vol zijn dan zie ik de bui al hangen, het duurt nog even voordat die overgedreven is. Nu vantevoren boeken, weten ze waar ze terecht komen, wat er in de buurt voor leuks is, kunnen alvast op hyves informeren. En blijkt het alsnog niets voor hen te zijn: jullie hebben er zelf mee ingestemd, dus dikke pech.
Geplaatst door: ® Herma , Datum: 19.11.2010 12:12
Wel of niet reserveren hangt er van af welke camping je op het oog hebt. Wordt deze massaal bezocht en wil je er persé heen dan zou ik zeker boeken. Ook van invloed is welke tijd je gaat.
Verder je niet te veel van je pubers aantrekken.
Net als Doortje verteld: op de camping zeggen ze dat er niets aan is en thuis wordt de loftrompet geblazen.
2jr terug op een camping keken ze geen puber aan.
Dit jaar gaan wij vroeg op vakantie dus de kans op pubers op de camping achten wij zeker aan het begin van de vakantie klein en hebben dat goed duidelijk gemaakt aan hen. De bouwvak is dan nog niet begonnen.
Zelf willen we naar de bergen en zij naar zee; samen zijn we tot een mooi compromis gekomen.
Alle campings hebben ze ook bekeken en de meningen gelezen dus nu weten ze dat wij ons best voor hen hebben gedaan dus op vakantie geen gezeur.
Camping 1 boeken we niet, camping 2 wel want daar komen we in de tijd van de Tour de France aan en camping 3 aan de Mid. zee lijkt me noodzakelijk om te boeken. De campings op de heen en terugreis worden ook niet geboekt.
Geplaatst door: ® a. , Datum: 19.11.2010 12:31
Het is altijd lastig om het iedereen naar de zin te maken in een vakantie. Het is wat puberen betreft maar tijdelijk.
De tijd zonder pubers komt nog wel en dan kan je helemaal je eigen keus maken. Onze oplossing was dat wij de prijs bepalen,dat we samen een streek uitzochten maar dat de kinderen een camping mochten uitzoeken. Vanwege de voorbereiding reserveerden we wel. Succes
Geplaatst door: Silvia , Datum: 19.11.2010 12:59
Wwe hebben ook toen onze kinderen pubers waren, nooit gereserveerd.
We hebben altijd op leuke campings gestaan, oa ook p La Souste, Domainedu Verdon, en Rio Clarr, allemaal populaire campings bij pubers.
Meestal konden we er een week staan. 3 weken op een populaire camping in het hoogseizoen, zal niet lukken, maar daar zou ik ook niet aan moeten denken, om 3 weken op dezelfde camping te staan.
Nu we maar met z'n 2en meer gaan staan we meestal op zo'n 8 campings in 3 weken, toen de kinderen nog meegingen waren dat er meestal 3!
Geplaatst door: lisa , Datum: 19.11.2010 23:53
Ik heb het probleem nooit zo gehad, mijn drie zonen schelen steeds 2 jaar en trokken vooral met elkaar op en na een paar dagen hadden ze meestal wel aansluiting met wat Franse jongeren en natuurlijk gingen ze ook achter de meiden aan.De hele dag kwamen er wel giechelende meisjes langs lopen. Toch hebben wij nooit op zogenaamde pubercampings gestaan maar op echt typisch Franse campings. Volgens mij zijn er altijd wel jongelui en kinderen in alle leeftijden. En soms was er geen aansluiting maar daar zaten ze niet echt mee. Als je maar 1 kind bij je hebt ligt het natuurlijk anders. Je moet er gewoon geen punt van maken,zeker als ze thuis al uitgaan hoeft dat op vakantie niet perse, tenminste bij die van mij niet. Dan hingen ze wat rond bij de pingpongtafel of liepen ze naar het strand of gingen een kaartspelletje doen met wat flesjes bier erbij en chips.
Geplaatst door: diana , Datum: 02.12.2010 11:02
Ik ben alles eens aan het bekijken (heerlijke bezigheid met al die sneeuw) en camping Le Canigou in Espira de Conflent lijkt me voor onze pubers erg leuk. En voor ons, bergliefhebbers ook een prachtige omgeving. Maar ik ga denk ik wel boeken, want dat lijkt me ook wel een camping die snel volgeboekt is.
Geplaatst door: Diana , Datum: 02.12.2010 11:02
En nog bedankt voor het meedenken!
Geplaatst door: Peter , Datum: 02.12.2010 13:05
Als 't daar niet lukt om te boeken,is deze misscxhien ook geschikt
http://www.camping-frankrijk.nl/campinginformatie.asp?CampingID=554449
Geplaatst door: @nna , Datum: 03.12.2010 09:32
Ja, vooraf boeken is toch wel slim, omdat je danz eker weet dat je tercht kunt. En verder... de voorpret is toch altijd het leukste, zowel voor jullie zelf (wellicht in mindere mate) als voor de kinderen. Onze kinderen, ook in de puberleeftijd, kijken nu al uit naar de komende zomer.

De contacten die ze hadden opgedaan op Domaine de la Noguière zijn zelfs zo leuk dat ze met zijn allen MSNen en Hyven en zelfs een datum hebben geprikt voor een reunie in Nederland.
Geplaatst door: PetraHM , Datum: 03.12.2010 20:57
Vandaag vroeg ik mijn zoon van 15: "zullen we komend jaar maar eens reserveren voor 3 weken op een camping met animatie?' Antwoord: "Als ik maar kan mountainbiken..."
Ik denk dat het ook afhangt van wat ze gewend zijn. Wij komen altijd op redelijk simpele campings met niet teveel NL.
Overdag zijn we redelijk actief bezig, waarbij ieder aan zijn trekken komt, ook dochter van 13 die af en toe een dag niks wil doen. Geen haar op mijn hoofd die erover denkt om te reserveren....
Geplaatst door: Sara , Datum: 03.12.2010 22:30
Bij ons gaan ze ook nog alledrie mee (18-17-13 jaar). Ik moet er niet aan denken om met de kids op de bonnefooi te gaan.... Ze kijken thuis mee wat de bestemming wordt. Dit jaar wordt het eerst 10 dagen de Drome en daarna naar Belledonne, ze willen dolgraag naar Tour de France. En aangezien wij nog érg blij zijn dat we de oudste ook meekrijgen doe ik er hééél veel voor!
Geplaatst door: @nna , Datum: 05.12.2010 14:06
Logisch!
Begin Vorige Volgende Eind 1  

Pagina 1 van 2
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)