Wat eten we onderweg naar de bestemming (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: lisa
, Datum:
19.05.2011 15:10
Anquelique, waarom is dat? De terugreis mag toch ook wel aangenaam zijn of is er dan een rouwstemming? Wij halen op de camping altijd verse broodjes voor de terugreis,dat doen de kinderen terwijl ik de mobilhome schoonmaak. De dag voor vertrek halen we drinken, snoep en beleg.
Geplaatst door: Renee
, Datum:
19.05.2011 15:23
Op de terug reis rijden we altijd langs de plaatselijke bakker die al om half 7 open is en halen lekker vers stokbrood .
Ook nemen we meteen iets lekkers voor onderweg mee .
Bij de supermarkten zijn best lekkere kant en klare slades te koop daar koop ik meestal eentje van en een stuk kaas en worst .
Of ik maak een dag van te voren een lekkere tomatensalade voor onderweg en gril een paar kippenpootjes .
En fruit .
Geplaatst door: Claudia
, Datum:
19.05.2011 16:49
@Angelique: Klinkt goed die bol met kruidenkaas, zalm etc...ga ik eerdaags eens even voorproeven!
Geplaatst door: Angelique
, Datum:
19.05.2011 17:45
Lisa,
Ik weet niet, het gebeurt gewoon. Heen zijn we vol verwachting, terug niet meer. We eten wel onderweg bij de Mac of zo hoor. We doen niet spartaans. Snoep, drinken e.d. gaan ook mee. Maar echt iets bijzonders niet. Toch is terug voor ons ook nog vakantie hoor. Helemaal als we nog overnachten.
Geplaatst door: Birgitte
, Datum:
19.05.2011 21:30
Zover ik weet geen ragout in de franse supermarkten.
Geplaatst door: Juul
, Datum:
20.05.2011 11:51
Bolletjes met hardgekookt ei en zelfgemaakte ballen gehakt, krentenbollen met kaas, droge worst en kaas voorgesneden.
flesje wijn alvast open in de koelbox voor 's avonds op de overnachtings camping. Geen moeilijk gedoe dus met koken.
Maar die wraps ga ik zeker proberen, lijkt mij heerlijk maar worden die niet klef?
Geplaatst door: Katrien
, Datum:
20.05.2011 16:31
Ik denk dat ik dit jaar voo ronderweg n.a.v dit item eens wat wraps maak. Lijkt me ook lekker en makkelijk met kipfiletreepjes, ijsbergsla enzo...
Geplaatst door: Ronald
, Datum:
20.05.2011 16:45
Een beetje offtopic, maar weet iemand of je in frankrijk wel een echte 1000 grammer T-bone steak kan kopen bij de slager?
In NL mag het niet omdat er mergbeen in het vlees zit/kan zitten. Dit vanwege BSE gevaar is mij verteld.
Geplaatst door: Carolien
, Datum:
20.05.2011 16:50
Voor de vegetarische wrap liefhebbers is dit nog een aanrader. Laatst op een feestje gegeten:
Wrap besmeren met kruidenkaas en beleggen met rode ui, kerstomaatjes in stukjes en rucola. Heel strak oprollen, in aluminiumfolie en een paar uur in de koelkast. Daarna in stukken snijden. Was echt heerlijk en ga ik dit jaar voor onderweg meenemen! @irmgard, wat doe je op die gezonde boterhammen die je alvast invriest? Kun je kaas bv. invriezen? Ik vind het nl. wel een goeie tip om dit alvast van tevoren te doen. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht!
Overigens heb ik wel eens ragout gezien in een Franse supermarkt!
Geplaatst door: Claudia
, Datum:
20.05.2011 16:50
@Juul, bij mij zijn ze nog nooit klef geworden. Maar ze blijven dan ook nooit langer dan 6-8 uur in de koelbox...dan zijn ze toch al echt op!
@Katrien, ik heb ook een lekker recept met zalm, rucola en wasabimayo..ook een favoriet hier thuis.
Ik maak voor onze reis (maar ook als we een dagje met de kids op pad gaan) heerlijk sandwiches met kipfilet, kaas, spek, tomaat etc. Ook een echt succesnummer. Voor we frankrijk inrijden heeft mijn man er meestal al 2 dubbele op!! Als er behoefte is aan het recept, geef maar een gil dan zet ik hem hier neer!
Geplaatst door: petra m
, Datum:
20.05.2011 17:27
@ Claudia, van mij mag je een paar recepten neerzetten. Is weer is wat anders dan broodjes ei en eierkoeken;)
Geplaatst door: Birgitte
, Datum:
20.05.2011 17:55
@Carolien: heerlijk die wrap, maak ik ook altijd op een feestje, zelfs onze kinderen smullen ervan. Ik maak ze dan met kruidenkaas, coburgerham en (ijsberg) sla. Kun je een paar uur vantevoren al klaarmaken, dan zijn ze nl lekkerder.
Geplaatst door: Birgitte
, Datum:
20.05.2011 17:58
O ja, kaas kun je invriezen. Ik maak vaak van brood wat over is tosti's en als ik teveel over heb dan beleg ik ze alvast met kaas en ham en leg ik ze zo in de diepvries. Gaat prima.
Geplaatst door: Carolien
, Datum:
20.05.2011 18:02
Die wraps zijn sowieso super camping eten! Als je een groenteprutje maakt van bv. courgette, paprika, ui, knoflook, tomaat en je bakt (vega) gehakt dan besmeer ik ze met rode pesto, maak er guacamole bij, wat sla er op, tacochips en evt. zure room en je hebt een heerlijke, snelle maaltijd die de meeste kinderen ook lekker vinden!
Geplaatst door: Car2
, Datum:
20.05.2011 21:07
Wij eten op de terugweg meestal Frans.
Franse frietjes met een salade met blauwe kaassaus en steak haché op een broodje.
Uhh bij de Mac
Geplaatst door: lisa
, Datum:
20.05.2011 22:00
Ja je kunt kaas invriezen, ik maak altijd op zondag lunchpakketten voor de hele week en vries die in, daar zijn ook boterhammen met kaas bij.
Geplaatst door: irmgard
, Datum:
20.05.2011 23:58
Carolien, je hebt al wat antwoorden gehad maar invriezen kun je inderdaad de boterhammen met kaas, allerlei vleeswaren en zelfs ook pindakaas en bijv. Nutella o.i.d, hoewel het laatste wel wat meer in het brood trekt maar nog gretig gewild is onderweg.
Ik vind het een rotklus om al die boterhammen te smeren maar trek gewoon mijn pubers erbij aan de keukentafel en we doen 1 grote "smeerronde" en dan is het zo klaar (ik spreek dan over 1,5 a 2 broden, 12 krentenbollen/mueslibollen). De vriezer in en een dag voor vertrek in de koelkast leggen in die vriezertassen van de supermarkt en je hebt voor een lange reis lekker vers/koel en gezond brood. Vaak maak ik ook nog een dag voor vertrek er een broodje gezond of een broodje gebakken ei bij en dan maak ik me helemaal niet meer druk om wat we 's avonds zouden moeten eten.
In koeltassen/koelbox blijft het zo lang goed en fris en er is vaak meer dan genoeg zodat we niet op zoek hoeven naar een hap onderweg of 's avonds bij een overnachting.
De terugreis is vaak een ander verhaal: we halen wat brood,beleg,iets lekkers bij de 1e supermarkt die we tegenkomen en hebben gek genoeg ook niet die enorme eetbehoefte zoals de heenweg. Zijn we voldaan? Weten we op ons huisadres toch altijd wel iets van een maaltijd /eten te verwachten? Zijn we daarin meer ontspannen omdat we naar het veilige, bekende terugreizen?
Met al dat lekkere ,gezonde en voedzame eten op de heenreis wapenen we ons ook wat tegen het onbekende....de buik zit in ieder geval vaak (meer dan?) vol.
We zijn ooit eens heen gereisd met een ideale schijf van vijf mand en terug met een paar zakken zoute stengels,cola,pain raisin,kauwgum en 1,5 vies brood van het tankstation & vele bekers koffie.... met buikpijn thuis maar geen honger. Thuis de vriezer geplunderd voor de echte maaltijd!
Geplaatst door: ® joke
, Datum:
21.05.2011 00:17
Mmmm, super leuk onderwerp dit en vooral om inspiratie op te doen!! Voorheen ( en wie weet dit jaar ook weer) bolletjes vooruit gesmeerd met kaas en allerhande vleeswaren. En bij de grote tussenstop (rond 12 uur) blikje knakworsten of een broodje hamburger zelfs met ui en gesmolten kaas gingen er als koek in.
Dit jaar zoek inderdaad naar de "gezonde en superlekkere wraps". Wrap met zalm en ijsbergsla is bekend......maar wat is er nog meer op de wereld? Ohhh, voordat ik het vergeet die zakken soep van Unox zijn onderweg ook ideaal. Even wat warms in het buikje doet wonderen.
Groetjes Joke
Geplaatst door: Claudia
, Datum:
22.05.2011 11:34
Nog een recept van wat wij ieder jaar mee maken voor de heenreis!
All-american sandwiches
12 plakken ontbijtspek
1el grove mosterd
6el mayonaise
zout/peper
12 sneetjes witbrood
25 gram ijsbergsla in dunne reepjes
2 tomaten in dunne plakjes
1 rode ui in dunne plakjes
100gr gesneden kiprollade
4 dunnen plakken goudse kaas
Bak de plakken spek in een droge pan tot ze knapperig zijn en laat ze op een stukje keukenrol afkoelen. Roer de mosterd met de mayonaise en wat zout en peper door elkaar.Rooster (doe ik meestal niet maar is wel het recept) en bestrijk één kant met de mosterdmayonaise. Verdeel de de slareepjes over 4 sneetjes brood. Verdeel de tomatenplakjes hierover en ook de helft van de ui. Bestrooi met wat zout en peper. Beleg de tomaat/ui met de kiprollade en dek af met een boterham met de mosterdmayonaise kant naar boven. Verdeel de resterende sla en beleg met de kaas, het spek en de resterende ui. Dek af met de resterende sneetjes brood (mosterdmayo kant naar beneden) en druk zachtjes aan. Snij de sandwiches dwars door en verpak ze goed. Bewaar koel en eet smakelijk!!!
Gr. Claudia
Geplaatst door: Car2
, Datum:
22.05.2011 11:56
Ik zie hier allemaal lekkere "heenreis" recepten.
Wat doen jullie dan allemaal met de restjes die overblijven van die recepten.
Ik beleg alle broodjes totdat de vleeswarenpakjes leeg zijn.
Heb ik nog niet genoeg broodjes, dan vul ik die aan met kaas, pindakaas. Restant kaasblok gaat bij vertrek in de koelbox, ook ingevroren pakjes ham (die zijn nog niet open geweest). Neem ook onbelegde broodjes mee.
Dan ga ik al het fruit fileren tot een fruitsalade, totdat er niets meer is.