Tour de France Alpe d'Huez (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Marjel , Datum: 29.05.2011 21:39
Dit jaar verblijven wij op een camping in de buurt van Alpe d'Huez als daar de etappe van de Tour langskomt. Natuurlijk willen wij dit evenement mee maken en zijn van plan ergens langs de route naar de top te gaan staan.
Heeft iemand een idee hoe vroeg je present moet zijn. Ik heb namelijk vernomen dat de organisatie van de Tour het op een gegeven moment verbiedt, als het te druk wordt, richting top te rijden(ik bedoel dus de weg richting top).
Heeft iemand hier ervaring mee?
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 29.05.2011 21:42
Echt geen geintje, maar de avond ervoor.
Geplaatst door: ® kea , Datum: 29.05.2011 21:53
Bij de bergetappes kun je bijna niet bijkomen. Zelfs op de dag ervoor is het niet te doen. Er zijn veel campers die al veel plaatsen in beslag nemen. Te voet op de dag zelf, zul je heel vroeg naar boven moeten lopen om een plaats te bemachtigen. Wil je de sfeer proeven en de tour voorbij zien komen, zul je een andere plaats moeten zoeken.
Geplaatst door: Uylenspiegel , Datum: 29.05.2011 21:54
Met de wagen mag je vanaf 's morgens niet meer naar de top, met de fiets en te voet uiteraard wel.
Geplaatst door: Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids , Datum: 30.05.2011 00:16
Ik verwacht dat het, zoals ook op de belangrijke cols, al 2, 3 dagen van te voren een volslagen gekkenhuis zal zijn. En als je gaat, zorg voor voldoende voorraad, want opgestaan is plaatsje vergaan. Even tussendoor naar de supermarkt, dat gaat niet. De dag zelf mag je zeker niet meer met de auto naar boven.
Afgezien daarvan: je moet wel een echte wielerfan zijn wil je langs de kant gaan staan. Mijn ervaring: ook al is het flink klimmen, de heren gaan nog steeds ontzettend hard. Dat gele stipje daar, dat zal de gele-trui zijn, maar zijn gezicht is weg voor je hem herkend hebt. Nee, da kun je 1000 keer beter tv kijken. De echte liefhebber komt natuurlijk vier dagen van te voren in een camper met satelliet-tv.
Houd er verder rekening mee dat op de dag van de etappe niet alleen de weg naar Alpe d'Huez geblokkeerd is. Ook op de wegen in het dal van en naar Bourg d'Oisans (voor zo ver al niet afgezet vanwege de Tour) staat het verkeer muurvast. Heb er zelf een keer in de file gestaan. Sindsdien check ik altijd waar de Tour passeert, ook als ik geen Tour wil zien...
Geplaatst door: ® Toon , Datum: 30.05.2011 09:40
Vaak zijn de stoeltjes en andere liften vanuit de kleinere plaatsen in de omgeving op die dag gratis, zodat automobilisten hun auto beneden kunnen laten.
Geplaatst door: Angelique , Datum: 30.05.2011 12:52
Op de Ventoux stonden de campers er al een week van te voren, vooral nabij de top. Het leek me nogal lastig als je ff brood wilt halen.
Geplaatst door: KC , Datum: 30.05.2011 13:32
Een aantal keer de de tour gevolgd op de Alpe d'Huez.
de eerste keer een paar jaar teurg ook 's morgens naar Bourge D gereden en aldaar met de voet een heel eind omhoog gelopen en uiteindelijk op een redelijk rustig punt uren gewacht op het hele circus. Misschien kan je lopen tot een klein plaatsje na een paar km klimmen, aldaar had je een waterkraantje langs de weg met drinkbaar water, het kan nl erg warm zijn en weinig schaduw langs de weg. ik vond het de moeite niet om ruim 8km naar boven te lopen(wat wij hebben gedaan), gelijk aan het begin is de berg al superstijl en net zo veel sfeer. Ook een keer 2 dagen voor de etappe naar boven gereden, heel de route en heel het dorp al vol met campers/tentje en auto's. wel een mooie sfeer in het plaatsje zelf, uiteindelijk op een rotonde ons tentje op gezet boven in het dorp.
Hou idd rekening met files na afloop. De weg naar beneden wordt pas 's avonds weer vrij gegeven in het dorp en dan ook één lange file. Wel een mooi spektakel zo'n dag
Geplaatst door: Marjel , Datum: 30.05.2011 20:48
Het is niet de bedoeling dat we op de top gaan staan, maar ergens langs de route.
Zit mezelf af te vragen wat nu het meest handig is. Wij komen donderdag aan op de camping, dan is het altijd even zoeken naar het hoe, wat, waar in de omgeving. Vrijdag komt de Tour langs.
We hebben ook 2 jonge kinderen bij van 5 en 7, dus voor hun moet het ook te doen zijn.
Als je in de buurt bent, dan moet je toch een keer de Tour meegemaakt hebben, vind ik.
Geplaatst door: ® Irene 1 , Datum: 30.05.2011 20:53
Een onderdeel in het parcours is ook leuk. Zoek gewoon een punt waar je ze in de verte aan ziet komen, want ze flitsen echt in korte tijd voorbij. Voor de kinderen is de karavaan vooraf erg leuk.
Geplaatst door: Marjel , Datum: 30.05.2011 21:21
We hebben de tour in 1991(!!!), ik was toen nog een tiener, in Albertville gezien, inderdaad in een flits kwamen de renners voorbij. De Karavaan is leuk, zeker voor kinderen.
Wij dachten deze keer ergens langs de route naar de top te gaan staan om de renners iets rustiger te zien rijden.
Jaarlijk zien we de fietsers ook wel tijdens de 8 van Chaam, maar dat zijn dan toch maar de welbekende kermisrondjes rond de kerk.
Geplaatst door: mirjam , Datum: 31.05.2011 08:49
hoi, wij hebben drie jaar geleden ook de Tour gezien. mijn man zei: oh wat moeten de kinderen dan doen, die waren toen 4 en 6 jaar. ik zette door en het was geweldig. wel heel vroeg de berg al op gereden toen mochten we de auto bij een piepklein dorpje parkeren. een lieve boer zette ons op een prachtige plek, we kregen drinken, eten en een hoop aandacht. een onvergetelijke ervaring. we zijn toen wel al vroeg vertrokken. spelletjes, deken mee en de kids die amuseren zich wel. de reclame caravaan komt 1 uur eerder langs. wat een spullen gooien die , ook de helicopter die vaak vervliegt is interessant. dus..op tijd gaan en echt een keertje meemaken, veel plezier !
Geplaatst door: Madelon Brouwer , Datum: 29.06.2011 12:21
Wij gaan de tour bekijken op de alpe d'huez.

Heeft er iemand nog suggesties hoe daar te komen met de auto en waar je het beste kan gaan staan of zitten?
Of is het handiger al een dag eerder daar aan te komen.

Dank je.
Geplaatst door: Johan , Datum: 29.06.2011 12:26
Beste Madelon.

Heb je het voorgaande eigenlijk wel gelezen?
Geplaatst door: ® Margot , Datum: 29.06.2011 17:23
Zaterdag 23 juli is er een tijdrit ten zuiden van Grenoble. Misschien leuk om daarheen te gaan?
Geplaatst door: ® obelix , Datum: 29.06.2011 17:31
wil je de tour goed zien ga dan naar een individuele tijdrit en selecteer een stukje bergop
ideaal om de renners close te zien als ze redelijk langzaam naar boven wurgen...
Geplaatst door: javi , Datum: 29.06.2011 18:12
Er leiden veel wegen naar de Alpe Huez
Bv Via Allemont naar Villard Reggulas .Vanhieruit met de lift omhoog.Je kunt ook door rijden naar Huez en van hier met de lift omhoog.
Via Allemont naar Oz en Oisans dan met de lift omhoog.
Nog beter via Clavan Haut dan via de Col de Sarrenne naar het vliegveld van Alpe Huez.
Zelf hebben we een Appartement gehuurd op de Alp.Samen met mijn zoon gaan we op de motor donderdag naar de Callibier.Vrijdag op de alp en zaterdags naar Grenoble voor de tijdrit.
Dus lekker veel zien.
Geplaatst door: Ronald , Datum: 13.07.2011 11:54
Lees dat het lastig wordt op de Alp, maar weet iemand of je met een tentje langs de weg mag kamperen?
Geplaatst door: Ri@ , Datum: 13.07.2011 14:28
Ronald,
De Alpe d'Huez is in die periode één grote camping ! Niet alleen campers, maar ook heel veel tentjes ! Je kijkt je de ogen uit. Waar het absoluut niet mag, zetten ze het wel af. Er staan overal chemische toiletten, zijn kranen aangelegd en worden er afvalzakken opgehangen. Wel op tijd naar boven gaan, want ik denk dat dit weekend de eerste tentjes er al wel staan, de campers zeer zeker.
Misschien komen we elkaar wel tegen, haha, maar weten we dat dan niet !
Veel plezier
Geplaatst door: Silvia , Datum: 13.07.2011 14:33
Wij waren daar een keer op zaterdag, de woensdag erna, was dan de rit bij de Alpe Huez. Al op zaterdag zat/stond de hele berg vol met tentjes, busjes, campers, geen plekje meer vrij. Wil je nog zeker zijn van een plekje, moet je er nu heen gaan!
Anders maar daar in de buurt, een plekej zoeken, en een dag erheen. Maar ook de campings in de burt zullen nu al wel volgeboekt zijn, dus dat wordt al wat verder ervandaan.
Begin Vorige Volgende Eind 1  

Pagina 1 van 2
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)