omgeving Fréjus duur? Leuke tips? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: ® Sandy , Datum: 27.07.2012 21:56
Beste mede-Frankrijk-liefhebbers,

Dit jaar gaan wij voor het eerst op vakantie naar de Cote d'Azur. Onze accomodatie is behoorlijk prijzig en nu vragen wij ons af of dat ook geldt voor het leven in de omgeving van Fréjus. Ik snap dat je op een boulevard in Cannes of St Tropez wel veel betaald voor een drankje, maar hoe zit het met restaurantjes e.d. in de omgeving?
Heeft iemand nog leuke tips voor een jong gezin met 2 kleine kinderen?

Alvast bedankt!

Sandy
Geplaatst door: lisa , Datum: 27.07.2012 22:19
Wij zaten in Cavalaire en vonden uit eten gaan juist erg goedkoop, voor 80 euro hebben we met 5 personen gegeten!!!
En dat vlakbij het strand. Ook in Nice vielen de prijzen heel erg mee, dus maak je niet te druk. Gewoon even buiten op de kaart kijken.
Geplaatst door: Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids , Datum: 27.07.2012 23:53
Natuurlijk is die omgeving duur. Maar als je de moeite neemt om niet op de drukste plekken, maar net een paar straten naar achteren iets te zoeken (vaak nog gezelliger ook!), vind je vaak best iets betaalbaars. Zelfs in Saint-Tropez, waar je aan de haven toch echt de hoofdprijs betaalt.
Geplaatst door: ® Hans030 , Datum: 28.07.2012 11:28
Wij zaten in Agay en daar kon je tegen een redelijke prijs/kwaliteitverhouding eten. In mijn herinnering was Frejus ook niet zo enorm duur, hoewel het vooral daar een uitdaging is een goede tent te vinden (kwalitatief). Ook plaatsen als Cannes of Antibes hoeven niet per se duur te zijn. In Cannes hebben wij tussen de middag prima gegeten in een tapasbar bij de markt (ga er maar 'ns kijken: ligt aan het plein in het centrum waar markt wordt gehouden). Ga dus niet aan de boulevard zitten, maar eigenlijk geldt dat overal.

Een andere geldbesparende tip is tussen de middag uit eten te gaan i.p.v. 's avonds. St Tropez is overigens overal erg duur, maar daar kom je waarschijnlijk niet omdat het veel makkelijker is naar Cannes en Antibes te rijden (naar St Tropez altijd megafiles, naar Cannes totaal geen file).
Neem naar Cannes de weg langs de kust via Agay en Theoule: prachtig rijden! Parkeer je auto in Cannes gratis langs het strand (de weg met de spoorlijn er langs als je binnen komt rijden vanaf Theoule). Je loopt dan in 10 minuten naar het centrum/ de boulevard.
Geplaatst door: richard , Datum: 28.07.2012 16:59
Snorkelset kopen hier bij lidl, of daar bij decatlon. niet duur.

en lekker snorkelen.
met de auto langs de kustrijden en ergens een mooi baaitje uitzoeken.
naar st tropez met de boot voor een paar euro en daar gewoon wat rondlopen. liefs als het een marktdag betreft.
restaurants zijn er in overvloeg, check de prijzen buiten op t bord.
Geplaatst door: peter , Datum: 30.07.2012 12:42
Wij waren dit jaar ook voor het eerst aan de cotes d'azur, camping pachacaid, La Mole. Deden boodschappen bij grote lecler. Wij vonden de boodschappen helemaal niet duur. Hadden zelfs het vermoeden dat het goedkoper was dan Nl. Voorbeeld: 1 1/5 ltr fles coca-cola voor €1,29!! Uit eten hebben we ook regelmatig gedaan tegen normale prijzen (Grimaud (niet port grimaud wat ook leuk is), leuk historisch dorp met leuke restaurantjes) Zorg voor een goede wegenkaart. Wij reden op tomtom, welke ons de korste weg naar het strand gaf. We reden dan over bergwegen welke smaller en smaller werden, best akelig. De strandweg tussen st.raphael en st. tropez is wel heeeeel druk, dus vroeg op weg voor eventuele excursies naar cannes/nice/st.tropez.
Leuke strandjes bij Le lavandou/Royal.
Geplaatst door: pup , Datum: 30.07.2012 13:07
Mijn ervaring is toch elk jaar weer dat met name de verse pruducten, zoals bijv. paprika's, komkommer, een krop sla, tomaten, perziken etc. in Frankrijk niet alleen veel goedkoper zijn maar ook veel verser. En als je niet aan de boulevards gaat eten, maar wat meer achteraf, of daar waar de plaatselijke bevolking ook eet, dan kun je voor weinig geld heerlijk eten , ook in Zuid Frankrijk.
Geplaatst door: Henk , Datum: 30.07.2012 15:50
Die omgeving is idd duur, als je je bedenkt waarom, dan snap je dat ook. Perfecte omstandigheden, zowel qua weer, strand, landschap e.d.

Neem je met wat minder genoegen (zoals 20/30 kilometer landinwaards) dan zul je al zien dat de prijzen dalen. Ga je nog wta verder, dan zijn er ook goedkope campings te vinden.

Ook dan kun je met een dagje St. Tropez even meegenieten van de decadentie. Een keer een pilsje van 12,50 met dat fantastische uitzicht smaakt dan heerlijk.
Geplaatst door: ® Doortje , Datum: 30.07.2012 15:59
Goed uitkijken ! Concurrentie (o.a. van restaurantjes) is erg groot, dus prijzen vallen in principe wel mee.
2 pilsjes op terras aan haven St. Tropez € 9,- ........ maar dan zit je natuurlijk op een zeer exclusieve plek (en die "lol" wilden wij toch ook een keer beleven.)
Wij hebben meeste boodschappen gehaald bij de DIA; goede kwaliteit en prijzen zeker niet duurder dan in NL.
Fijne vakantie !

Waren dit jaar echter in Millau. Hebben ons verbaasd over de lage prijzen in die omgeving. Hebben zelfs vakantiegeld over - is ons nog nooit eerder gebeurd :)
Geplaatst door: Norbert , Datum: 30.07.2012 23:02
het is maar je van houd, maar in Frejus zelf vind je bijna uitsluitend "toeristen-restaurants". als je ECHT goed wil eten in de buurt kun je oa naar Gassin gaan; heb je nog een mooi uitzicht over de baai van St. Tropez ook.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)