recepten voor op de camping (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Margot
, Datum:
17.04.2015 13:29
Op vakantie willen we niet uitgebreid koken maar wel lekker, makkelijk en gezond, dus niet uit pakjes.
Wie wil zijn favoriete gerecht met ons delen?
We hebben geen skottel maar wel een 2 pits gasstel met bakplaten die je erop kunt doen en waar je ook op kunt BBQ-en.
Nu eten we vaak pasta, koude pastasalade, BBQ of we halen pizza of frites maar ik zoek inspiratie.
Geplaatst door: ® inekefr
, Datum:
17.04.2015 13:31
Geplaatst door: ® tineke
, Datum:
17.04.2015 13:58
Deze vraag wordt zeer regelmatig gesteld op dit forum...
Kijk eens op de volgende link:
10 pagina's met topics over camping-recepten!
http://goo.gl/ABtS3h
Geplaatst door: Loesol
, Datum:
17.04.2015 13:59
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
17.04.2015 14:25
Staat op mijn 'vakantie-kook-inspriratie-lijstje':
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900658/jambalaya-met-chorizo-en-kip
Zo ook de frittata, iets andere ingrediënten, kan je zelf variëren. Wij vinden met chorizo, aardappel, rode ui en spinazie erg lekker.
Ik weet niet of je kinderen hebt en of ze alles eten? Ik heb pas een klein notitieboekje gemaakt met daarin gezonde en lekkere gerechten die makkelijk te bereiden zijn op een paar pitten en daarvan heb ik de ingrediënten en eventuele bereiding bijgeschreven. Wraps met allerlei vulling vinden wij ook lekker als het te warm om te koken is of pommes rissolees (uit de vriezer) met een lekker stukje vlees van de BBQ. En i.p.v. patat vinden onze kinderen het een feest als we een keer (bij bv. een gegrilde kip van de markt en allerlei salades of gegrilde groenten) chips eten. Klinkt misschien gek, maar volgens mij maakt het niet uit of het chips, gebakken aardappelen of patat is en de kinderen vinden chips bij het avondeten erg bijzonder. We doen het dan ook maar 1 keer per jaar.
Geplaatst door: s@ndra
, Datum:
17.04.2015 14:44
Ik kook op de camping hetzelfde als thuis, alleen zonder oven, want die heb ik niet.
Op vakantie ga ik niks nieuws uitproberen, kost me te veel tijd, kans dat we het toch niet zo lekker vinden. Wij eten op vakantie elke dag lekker onze eigen succesrecepten.
Geplaatst door: LisetteK.
, Datum:
17.04.2015 15:01
Net als S@ndra maar dan soms toch net een tikkeltje anders, omdat de in Frankrijk gekochte aardappelen vaster zijn na het koken dan die van thuis. Zeker het vlees is in Frankrijk anders maar niet minder lekker, dus de saucijsjes bij de bloemlool zijn dan chipolata wordtjes bijvoorbeeld.
Verder maken we wat eerder de barbecue aan of we halen eens wat.
Geplaatst door: Ion
, Datum:
17.04.2015 16:15
Wij eten net als de meeste lekker makkelijk, maar zijn niet te veel van het vette snacken. Mijn kinderen zijn gek op rauwkost, dus dat staat altijd op tafel. Favoriet is wraps, met kip en sla. Of aardappeltjes, boontjes en worstjes uit de wok of koekenpan.
Een salade die het ook altijd goed doet: wortel, komkommer, paprika, druiven, appel, walnoten en kaas, alles in blokjes en door elkaar. Beetje dressing van mayo en ketchup en je hebt een favo onder de kinderen!
En altijd een stokbroodje met kruidenboter erbij!
Geplaatst door: Hetty
, Datum:
17.04.2015 16:21
Hoi Margot,
Ik heb niet een speciaal recept voor jou, maar wel een tip om makkelijk aan tafel eten te bereiden. Wij nemen een klein bakplaatje mee. De kleinere variant van de grote Princess bakplaat. Daar kan je heel makkelijk zonder gebruik van vet of olie, van alles op bakken: worstjes, eitjes, uit, aardappeltjes, vis, al dan niet in de folie, etc. Salade erbij en na gebruik afdoen met een keukenpapiertje. Erg gemakkelijk en smaakvol.
Ik kies meestal de gekruide aardappeltpartjes in het vriesvak. Voor ons tweetjes pak ik eruit wat ik nodig heb (nooit zoveel aardappelen)
Succes!
Geplaatst door: Slimpie
, Datum:
17.04.2015 17:11
Volg nooit recepten, bedenk in de winkel adhv ingredienten wat er gaat worden gemaakt...
Geplaatst door: ® Margot
, Datum:
17.04.2015 19:20
Geplaatst door: Duchemin
, Datum:
17.04.2015 20:16
Meestal een éénpansgerecht. Stoofpotje van kip, kalkoen of vis oid. Kan je eindeloos op varieëren. Frisse salade er bij en klaar.
Geplaatst door: ® bolke
, Datum:
20.04.2015 11:38
Geplaatst door: gerd@
, Datum:
20.04.2015 12:13
Het boekje van Onno Kleijn heb ik ook , en gaat elk jaar mee op vakantie!
Staan veel lekkere en makkelijke recepten in + de nodige tips wat en waar te koop.
Er is ook een Italiaanse variant, heb ik ook altijd bij me.
Geplaatst door: maaikevdb
, Datum:
20.04.2015 16:17
ik kook graag en het hele jaar door scheur ik recpten uit de blaadjes van de diverse supermarkten. Alles wat me lekker lijkt en te doen op de camping scheur ik uit en stop ik in een envelop. Die envelop doe ik een boek en op de camping haal ik hem tevoorschijn.
En ik bak minimaal 1 keer zelf pannenkoeken :-) Die kan je ook hartig maken en is altijd makkelijk. Wat je over hebt kan weer als ontbijt.
Geplaatst door: ® Margot
, Datum:
23.04.2015 16:29
Een digitaal kookboek voor op de e-reader zou helemaal super zijn.
Geplaatst door: Loesol
, Datum:
23.04.2015 17:43
Van je eigen recepten Margot? Daar zijn genoeg programmaatjes voor, doe maar even Googelen.
Geplaatst door: RobR
, Datum:
24.04.2015 10:56
Het camping kookboekje van Onno Kleyn, gaat ieder jaar weer mee en is ons hulpmiddel bij inkopen doen op zo'n Frans marktje. Salades zelf maken en bijzondere groentes. Bijvoorbeeld de wijngaardslakken koken in de witte wijn, m'n speekselklieren werken nu al, maar ook eendenborst. Het zijn ingrediënten die in de winkels in Frankrijk gewoon in de koelvitrine liggen. Kijk maar eens bij Bol tweedehandsboeken en/of op Marktplaats. Het boekje kost gemiddeld een tientje.
Geplaatst door: RobR
, Datum:
24.04.2015 11:02
@Margot, ik zie dat het boekje als Ebook te koop is voor 6,99.
Geplaatst door: fammeij
, Datum:
02.05.2015 21:17
Mijn succesnummers op vakantie:
Wraps:
wraps insmeren met pesto, sla erover, tomaten in stukjes, mozarella in plakjes, olijfjes en zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en peper en zout. Oprollen en in stukjes snijden. Voor wie niet perse vegetarisch wil, doe je een plakje rauwe ham over de pesto.
Pasta met huttenkase (helaas niet altijd te verkrijgen, wel vaak in Frankrijk)
Pasta koken. Huttenkase aanmaken met pesto. Door de pasta mengen met wat rucola, paprika en tomaten in blokjes.
Broodjes hamburger:
Hamburgers bakken, bakjes op tafel met diverse rauwkost. Iedereen maakt zijn eigen broodje op. Haha, makkelijker kan niet.
Couscous met ratatouille:
Ratatouille is vaak in blik verkrijgbaar, ik vul dan aan met een verse courgette, wortel, paprika oid. Couscous hoef je alleen maar te wellen en wordt in Frankrijk vaak verkocht in van die afgietverpakkingen. En dan lekker feta erbij, evt. rozijnen.
Bietensalade:
Rode bieten in blokjes snijden, aanmaken met wat kruidenazijn, feta en walnoten erbij. Lekker met gebakken (diepvries)aardappeltjes.