havermout (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Fee
, Datum:
05.07.2015 21:58
Ik heb gezocht en niet echt gevonden, misschien weet iemand het hier. Mijn vraag is absoluut niet van levensbelang, maar weet iemand of havermout in Frankrijk goed verkrijgbaar is? En dan bedoel ik de gewone 100% havermout dus geen Brinta oid. We reizen graag 'light' en het scheelt weer als ik het daar gewoon kan kopen. Ik vind het een fijne afwisseling voor het Franse brood.
Geplaatst door: ® Marijke(andere)
, Datum:
05.07.2015 22:12
Ja hoor, bij de Le-Clerc en het heet: Quaker oats, het pak herken je metteen.
Geplaatst door: Jan van I
, Datum:
05.07.2015 22:14
Geplaatst door: ® Marieke3
, Datum:
05.07.2015 22:15
Of kijk naar Flocons d'Avoine, onder anderen van het biologische merk Bjorg. En anders in ieder geval in natuurwinkels.
Geplaatst door: Fee
, Datum:
05.07.2015 22:33
Top, dank! Die ga ik dan gewoon daar kopen.
Geplaatst door: Jan van I
, Datum:
06.07.2015 00:36
Poeh, havermout.........
Brengt een hoop jeugdherinneringen naar boven. 1955-1960 ongeveer.
Mijn moeder kookte havermout......
Ik zie het nog voor me: er dreven echt smerige vellen in.
En de smaak? Jakkes!!!!!!!
Een paar jaar later: mijn broer en ik gingen werken dus kwam er wat meer geld in het laadje.
Mijn moeder ging over op flessen vla.
Ik zei 'n keer dat ik hopjesvla zo lekker vond. Had ik uiteraard niet moeten doen.
Jantje kreeg bijna elke dag hopjesvla!
Nadat ik getrouwd was heb ik nooit meer hopjesvla gegeten. Bestaat 't eigenlijk nog?
Oh ja, moet je de huidige havermout ook nog koken? Heb geen flauw idee!
Geplaatst door: isa
, Datum:
06.07.2015 14:30
Geplaatst door: ® Marieke3
, Datum:
06.07.2015 15:49
Ligt er aan Jan. havermout is vrij hip dus je hebt tegenwoordig ook een aantal 'snel klaar' varianten. Ik heb zelf wel eens havermout in huis gehad in portiezakjes die je in de magnetron klaar kon maken met een hoeveelheid melk die je met het zakje af kon meten. Superhandig, supersnel en niet eens heel vies. Ik meen van Kellogs maar kan me vergissen.
Geplaatst door: ® Anita2
, Datum:
06.07.2015 21:45
Nog makkelijker. 's Avonds met kaneel, vanillepoeder en wat melk in een bakje met deksel in de koelkast doen. De volgende morgen lekker fruit en wat zaden erdoor. Smullen en tot de lunch taal je niet naar iets anders. Vele variaties zijn mogelijk. Nieuwsgierig? Google eens op overnight oats
Geplaatst door: ® daphne
, Datum:
06.07.2015 22:26
Bedankt voor de tip Anita. Ik heb net een kommetje in de koelkast gezet om morgen te proberen. Ik eet al een tijdje elke ochtend havermoutpap en wil dit in de vakantie ook af en toe doen maar geen zin om het in een pannetje op te warmen.
Geplaatst door: Fee
, Datum:
09.07.2015 00:51
Hoi Jan,
Ik vond je reactie wel grappig want vellen ergens op: bah! Ik kan me je gruwel voorstellen.
Ik eet zelf havermout door het met water te koken (ik lust geen melk) en dan doe ik er kaneel bij en bijv. een banaan in stukjes erdoor. Prima start van de dag zeker als ik ga wielrennen. Weet je dat je er hele lekkere simpele pannenkoekjes van kunt bakken? Banaan prakken, eitje erdoor roeren en ca. 40 gram havermout. Eventueel wat kaneel erdoor roeren. Een vork is het enige gereedschap dat je nodig hebt. Je krijgt en wat dikkig beslagje dat je in porties in een koekenpan bakt (in een beetje boter oid uiteraard). Net als gewone pannenkoeken, omdraaien als bovenkant droog is en de andere kant ook even bakken. De pannenkoekjes die je dan krijgt hebben door de smaak nauwelijks beleg nodig, maar beetje honing of vers fruit zoals aardbeien of appel en kaneel is heerlijk. En ook goed op de camping te maken.