diverse nationaliteiten (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Arjan , Datum: 13.09.2004 23:34
Hallo allemaal,

Wie kan me helpen aan de naam van een camping waarop ik, naast nederlanders, ook andere nationaliteiten kan vinden.
Liefst niet in de Dordogne en de Lot, daar ben ik al tig keer geweest.

Groet,
Arjan
Geplaatst door: Trudy , Datum: 14.09.2004 08:49
Het ligt er helemaal an wat voor campings je zoekt. Maar mij is opgevallen dat je op de eenvoudige en municipalcampings een kleinere kans hebt een nederlands hutendorp te vinden. Afgelopen jaar in villepinte op een heel eenvoudige camping gestaan met erg mooie plekken en een heel goede sfeer. Hier stonden echt allerlei nationaliteiten. Uiteraard fransen, belgen en engelsen, maar we zijn daar ook spanjaarden, italianen, roemenen, polen en tsjechen tegengekomen. Er kwamen ontzettend veel fietsers en wandelaars op deze camping. Ook in Chattelerault (vlakbij poittiers) hebben we een barbeque meegemaakt met Ieren, australiers, en afrikaans stel, twee fransen en een duits stel. Dit onder het genot van de eigen gebrouwen eau de vie van de franse eigenaar. Deze municipal lag wel langs het spoor dus daar moet je tegen kunnen. En zo kan ik nog veel meer campings noemen. Maar wel allemaal zonder animatie en eenvoudig maar schoon. De luxere campings zou ik niet weten want daar komen wij nooit.
Geplaatst door: peter , Datum: 14.09.2004 08:55
probeer het eens op camping Des Sources in Santenay , een hele prettige camping om te verblijven , schoon sanitair , goede facaliteiten op de camping en in een schitterende omgeving waar je veel kanten op kan.
Er is wat foto materiaal beschikbaar op onze internetsite Frankrijk in Beeld
http://home.tiscali.nl/langerei ( pagina Cote D' Or )

Groeten Peter.
Geplaatst door: Jen , Datum: 14.09.2004 09:31
Probeer het is op de kastelencampings. Er zijn er ruim 40 door heel Frankrijk. Het zijn allemaal 4 sterren campings en er komen naast Nederlanders veel Engelsen maar ook andere nationaliteiten.Wij kamperen er al meer dan 25 jaar en met name onze kinderen vonden die internatinale groepen die spontaan ontstonden altijd heel leuk en wilden daarom altijd weer naar een van deze campings terug het volgende jaar.
www.les-castels.com
Geplaatst door: Jitty , Datum: 14.09.2004 09:50
Wij zijn nu twee keer op Le Barutel bij Meyras aan de Ardeche geweest. Een camping met alle faciliteiten, maar 50 plaatsen. Dit jaar waren er ongeveer 5 plekken door nederlanders bezet, 1 door een duitse caravan (geen duitsers gezien), 2 door zwitsers, 1 door belgen en de rest werd bezet door fransen die er waarschijnlijk al jaren komen. (er liepen van 1 familie 3 generaties rond)Een prima sfeer, onze kinderen spraken met handen en voeten en hadden veel lol. De sfeer is er geweldig. De vrouw van de beheerder zit in de winter op een cursus nederlands en wil graag even oefenen.
Geplaatst door: Arjan , Datum: 16.09.2004 14:47
Weet iemand er nog meer?
Geplaatst door: Karel , Datum: 16.09.2004 15:29
Kijk op deze site bij de meningen over campings. Als er geen ( of erg weinig)
meningen bijstaan is de kans groot dat er niet al te veel Nederlanders komen.

Verder zoals eerder geschreven meeste municipals, toch met afstand de "beste" campings in Frankrijk
volgens mijn (niet) bescheiden mening.
Geplaatst door: Arjan , Datum: 08.10.2004 22:52
Iemand nog wat voor me?
Nu denk ik in ieder geval aan de Drôme.
Misschien weet iemand een leuke camping daar.
Geplaatst door: Arie , Datum: 08.10.2004 23:09
Camping Les Amarines II in Goudargues (Gard) is een mooie camping met een mix aan nationaliteiten. Het gebied heeft veel te bieden.
Geplaatst door: Jolanda , Datum: 09.10.2004 00:34
La Roubine in Vallon Pont d'Arc (Ardeche) en Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens (Var)
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)