Wat zijn goede passantencampings op de Route de Soleil (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Patricia , Datum: 06.07.2005 00:50
Wie weet er goede campings op weg naar het zuiden voor een overnachting. Wij proberen elke vakantie een verschillende camping uit (ook onderweg). Wel met de mogelijkheid om wat te eten of wat te halen, en zwemgelegenheid is helemaal super aangezien we altijd bijtijds van de weg af gaan.
Geplaatst door: Hans W , Datum: 06.07.2005 08:32
Geplaatst door: anita , Datum: 06.07.2005 10:08
Kijk op mijn homepage http://home.planet.nl/~geest357/home.htm bij overnachting, daar staan ze per route beschreven, die wij hebben bezocht
Geplaatst door: ® mirjam , Datum: 18.07.2005 23:47
In pont- de -vaux, 800 km v.a utrecht , bij macon, camping Aux rives du Soleil, zie meningen ! ( 3 km v.a de route du soleil )Ik ga er zel ook heen...
Geplaatst door: Harry Koper , Datum: 18.09.2005 09:45
In verband met een vakantie naar Spanje volgende zomer ben ik voorbereidingen aan het treffen voor campings langs de route de Soleil.
Wel campings die snel en relatief gemakkelijk bereikbaar zijn met caravan.

Alvast dank voor de Tips !!

Harry
Geplaatst door: f , Datum: 18.09.2005 14:51
camping municipal Macon, goed en niet duur.
Geplaatst door: lili@n , Datum: 18.09.2005 15:23
Hallo Patricia en Harry! Hebben jullie al even gekeken links onder "Campings" en dan 'overnachten onderweg'? Daar kunnen jullie ook heel wat informatie weghalen
en bovendien zijn er ook campings bij waar de website van vemeldt wordt.Veel plezier met het plannen en voorbereiden!
Geplaatst door: marieke , Datum: 18.09.2005 15:54
Camping Le Perron te Sallieu, leuke eenvoudige camping met klein zwembad, stukje lopen naar het stadje met winkels en eetgelegenheden. Begin Augustus erg druk ivm. Cajun festival in het stadje.
Geplaatst door: tineke , Datum: 18.09.2005 16:07
Wij hadden de hele lijst van campings onderweg op onze route hiernaast bij "Overnachten onderweg" vandaan gehaald en uitgeprint. Was erg handig onderweg, we konden direkt zien, hoever het nog was naar een bepaalde camping en hoever de volgende camping eventueel nog was. Op heen- en terugreis gebruikt en nu het lijstje bij mijn wegenkaarten gestopt voor volgend jaar!
Geplaatst door: alca , Datum: 18.09.2005 21:14
Let goed op : van de politie gehoord dat juist de overnachtingscampings meer en meer het doelwit worden van het dievengilde, nu mensen minder op parkeerplaatsen durven te overnachten. De passantencampings worden nu ook interessant....
Ik zou deze campings niet willen boycotten omdat ze vaak gemakkelijk zijn in velerlei opzicht. Maar dus een tip: Let EXTRA goed op je spullen, ook i.v. m. het risico van bedwelming!!
Geplaatst door: peter , Datum: 19.09.2005 10:39
Alca,

we kennen jou topic 9791 maar, hoewel heel vervelend dat het jullie is overkomen, ga nou niet iedereen gek zitten te maken met verhalen over bedwelmingen etc.
Geplaatst door: daantje , Datum: 19.09.2005 15:09
@peter: alca maakt de mensen toch niet gek met haar reactie????
Ze waarschuwt alleen om wel goed op je spullen te letten op doorgangscampings.
Daar is toch niets mis mee? Helaas komt het bedwelmen en dan beroven van vakantiegangers voor.
Geplaatst door: peter , Datum: 19.09.2005 15:38
Daantje,

een tip is natuurlijk altijd goed maar als ik de topic van Alca lees waarin ze zelf aangeeft niet te kunnen communiceren met de politie omdat die geen Engels spreekt, dan zou ze nu van de politie vernomen hebben dat het dievengilde zijn aandacht naar overnachtingscampings heeft verplaatst. Ik denk dat Alca teveel vanuit haar eigen situatie/ideeen uitgaat. Als het genoemde een trend zou zijn waarom hoor en zie je hier dan zo weinig van? Bijvoorbeeld van een ANWB. We weten allemaal dat je in Frankrijk extra alert moet zijn als er eens een circus- en/of zigeuners rondom de camping bivaceren. En de parkeerplaatsen zijn en blijven altijd een risico. Maar de gevallen van bedwelming en/of beroving blijven toch incidenten hoe vervelend ook voor diegene die het treft.
Geplaatst door: ® MoniquevZ , Datum: 19.09.2005 15:54
Inderdaad, maak elkaar niet gek met wilde verhalen. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar dat gebeurt in Nederland ook. Als je in de auto zit en je staat voor een stoplicht, zou het ook kunnen gebeuren dat de deur aan de passagierskant wordt opengerukt en je tas vd voorbank wordt gejat. Daar kun je voorzorgsmaatregelen voor treffen (doe ik wel), maar de kans dat het daadwerkelijk gebeurt is niet zo groot.
Op doorgangscampings en aires zal het dus ook wel voorkomen. Ik moet er niet aan denken zelf op een aire te overnachten, maar goed.
Prettige doorgangscamping: le National 6 in Uchizy. Met zwembad, je kunt er een (duur) patatje halen, sanitair is schoon (wel sober) en altijd plek, ook in het hoogseizoen. 2 Jr geleden 24 euro voor 4 personen.
Le Grappe d'Or, gezellig, maar erg vol en kleine plaatsen. Lekker restaurantje, aardige mensen en schoon sanitair. Ook met zwembad en doodenge steile glijbaan.
Erg jammer dat de camping echt volgepropt wordt, maar voor 1 nachtje wel te doen.
Geplaatst door: ® H. Schoenmaker , Datum: 19.09.2005 20:30
Dag Patricia, de laatste jaren overnachten wij op camping Des Sourses in Santenay. Deze camping ligt onder Beaune. Deze camping ligt wat verder van de snelweg, maar er is altijd wel plek. Camping La Grappe d'Or in Meursault is ook erg geschikt, maar in het hoogseisoen is deze camping snel vol.
Op de terugweg overnachten wij nu in Duitsland, vlak bij Trier, camping Am Fährturm te Schweich. Vroeger overnachten wij in Arlon, camping Oficiel.
Groet, Henk
Geplaatst door: F L I P , Datum: 19.09.2005 21:18
Montigny-le-Roi. Camping Le Chateau. Dicht bij de snelweg, voorzieningen in de buurt. Prachtige camping, eigenlijk zonde om er maar 1 nacht te staan.
Geplaatst door: alca , Datum: 19.09.2005 22:23
Peter: Ik heb ook enkel een waarschuwing geschreven en wil zeker geen mensen gek maken en heb ook gezegd dat ik/we NIET deze campings hoeven te boycotten.Dat we veel moeite hadden met de ambtelijke taal en de vertalingen van bepaalde dingen in het Frans, wil niet zeggen dat we geen Frans verstaan en de opmerking van de agent dat dit een toenemende trend is op passantencampings in Frankrijk hebben WIJ niet bedacht.
Er zullen veel meer mensen bestolen zijn dit jaar maar die zijn misschien niet bekend met deze site en/of hadden geen behoefte om het te melden hier.
Feit blijft dat er overal wat gebeuren kan en dit heb ik ook steeds gezegd maar waarom niet waarschuwen voor risicovollere plaatsen?
Men kan ermee doen wat men wil!
Geplaatst door: ® Henny , Datum: 20.09.2005 15:03
Als je al vroeg wilt stoppen dan kun je terecht in CONTREXEVILLE, een km of 10 van de snelweg af, in het hoogseizoen om 18.00 uur COMPLET.
Een aanrader is de camping in BANNES, iets ten noorden van Langres, je moet dus ook hier even van de snelweg af. Langres heeft zelf ook een camping, ook leuk om het stadje met zijn mooie stadswallen te bekijken.
Geplaatst door: Karin , Datum: 20.09.2005 17:31
Cam
Geplaatst door: Karin , Datum: 20.09.2005 17:33
Porte des Vosges in Bulgneville. Prima no nonsens overnachtingscamping met schoon sanitair en lekker brood (om 7.00 uur).
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)