Sluiten

Camping Lou Comtadou in Carpentras

Camping Lou Comtadou

Camping Lou Comtadou ligt in Carpentras, 20 km van Avignon, aan de voet van de ‘Mont Ventoux’. Hier begint de Provence al, met de wereld aan cultuur en festivals. Een paradijs voor de fijnproevers : ‘Châteauneuf-du-Pape’; ‘Gigondas’, en ‘Côtes du Ventoux’ wijn, truffels, aardbeien en ‘berlingots’ snoepjes.

Geniet met volle teugen van de lekkernijen en het grandioze landschap van deze zuidelijke streek waar Camping Lou Comtadou ligt.

Camping Lou Comtadou ★★★
881, Avenue Pierre de Coubertin
84200 - Carpentras
Frankrijk
Departement: Vaucluse
Tel: +33 466600700 / +33 490670316
Afstand vanaf Utrecht: 1113 km,
waarvan 1078 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.04469 / 5.05543
(44° 2' 40.9'' N    5° 3' 19.5'' O)
Aantal plaatsen: 97  / Hoogte: 86 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterglijbaan Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping Lou Comtadou
Laatste mening

Algemene beoordeling

geen

zeer somber

Op grond van de vele positieve meningen voor deze camping gekozen. Dat viel behoorlijk tegen, want het lijkt er op dat de meeste meningen zijn geplaatst door huurders van accommodaties. Voor tent- en caravankampeerders waren benauwde donkere plaatsen onder grote hoge bomen beschikbaar. Veel plekjes liggen langs de rand van het park dat grenst aan de parkeerplaats van het sportpark. Daar kwam in de avond de plaatselijke jeugd bij elkaar met scooters en auto's; tot na middernacht herrie van uitlaten, radio's en geschreeuw. Dus weer snel vertrokken.
Dhr. Jan T. - Emmen  14-07-2018
Plaats mening

Meningen over Camping Lou Comtadou

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
0
Hoogste
7
0
Gemiddeld
7.0
0.0
* over de jaren 2018 en later.
Mening nr: 67831
Datum: 14-07-2018
Dhr. Jan T. - Emmen 
april - juni 2018
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Hygiëne sanitair: 6| Faciliteiten: 7| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

geen

zeer somber

Op grond van de vele positieve meningen voor deze camping gekozen. Dat viel behoorlijk tegen, want het lijkt er op dat de meeste meningen zijn geplaatst door huurders van accommodaties. Voor tent- en caravankampeerders waren benauwde donkere plaatsen onder grote hoge bomen beschikbaar. Veel plekjes liggen langs de rand van het park dat grenst aan de parkeerplaats van het sportpark. Daar kwam in de avond de plaatselijke jeugd bij elkaar met scooters en auto's; tot na middernacht herrie van uitlaten, radio's en geschreeuw. Dus weer snel vertrokken.
Mening nr: 58950
Datum: 24-05-2013
Dhr. Kees Besseling 
®  
april - juni 2013
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Niet onze favoriete indeling met al die heggen, maar dat kwam afgelopen dagen wel weer goed van pas tijdens de mistral. Camping is sfeerloos en het sanitair wordt slecht ondehouden. Van de 4 douches kan er ??n op slot. De overige sloten zijn eraf. En dan moet het seizoen nog beginnen! Blijven hier een paar dagen voor de markt in de stad en voor de Mont Ventoux. Dan weer gauw wegwezen.
Mening nr: 58643
Datum: 22-01-2013
Dhr. R Robinson 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

Wij (2 volwassenen) hadden een mobile-home gehuurd (stacaravan). Deze was, zoals verwacht, op orde, alleen was de staat van bv de keukenlade wat krakkemikkig en de uitrusting qua glazen, kopjes e.d wat matig vergeleken met enkele andere bezochte campings/mobil-homes. Verder voldeed de mobile-home wel naar verwachting, het was schoon. Ook een mooi overdekt terras met schaduw maar ook zon. De bomen op de camping leveren in juli-aug wel veel dorre bladeren op terras, dus af en toe even vegen noodzakelijk. De camping zelf is 's avonds wat rumoerig wegens aangrenzende jeugdherberg en ook georganiseerde jeudgroepen op de camping. Echt last hadden we er echter niet van. Een GROOT pluspunt van deze camping is het voor campinggasten middels een polsbandje gratis te bezoeken aparte, direct naast de camping gelegen gemeentelijke zwembad ("stade nautique") met 50m bad voor baantjes en nog twee andere baden, waarvan één met glijbaan/duikplanken. Ook is er goed (streng) toezicht op evt lastige jeugd. Wij waren vanaf onze mobil-home in 2 minuten bij de ingang van het zwembad (via een poort met code). Een nadeel van deze camping vonden wij, in tegenstelling tot de meeste eerdere ervaringen elders, een weinig vriendelijke benadering door het receptie-personeel. Ze leken een beetje ongeinteresseerd. We hebben zeker regelmatig betere behulpzamheid en vriendelijkheid gehad. Bij de verkoop van brood aan de bar waren ze wel vriendelijk. Er is regelmatig muziek e.d. voor de liefhebbers/jeugd en een vrij grote bar en ontspanningsruimte en terras/restaurant, maar daar hebben wij zelf geen gebruik van gemaakt. Als je de minpunten in acht neemt, hebben we toch een goed verblijf gehad en is deze camping wel aan te raden.
Mening nr: 55420
Datum: 21-09-2011
Dhr. P.Beelen 
september - oktober 2011
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Schaduwrijke plekken, omzoomd door ruim 2m hoge hagen. Dat was het positieve. Onvriendelijke beheerder, elke vraag lijkt teveel. Fout in de afrekening wordt zwijgend hersteld (geen excuus). Er was (eind aug/sept) nog 1 sanitairgebouw in bedrijf, waar verschillende douches/wasbakken nog eens defect waren. Het afvoerwater van de urinoirs liep over de vloer van een deel van het herensanitair, zodat je op één van de toiletten, die het nog deden, met je voeten in de nattigheid stond. Veel overlast: lawaai van de parkeerplaats van het zwembad, groepen kinderen die in een grote tent verbleven en over de camping verstoppertje etc speelden, verkeerslawaai van de slecht onderhouden weg naast de camping. De stad Carpentras ziet er ook slonzig uit. Of de vuilniswagens hun lading onderweg weer verloren hebben. Ook de gebouwen zijn slecht onderhouden, behalve het office du tourisme dat prachtig is. De markt van Vaison-La-Romaine heeft veel betere sfeer. Kortom een camping waar ik nooit meer zal terugkomen.
Mening nr: 52030
Datum: 14-09-2010
Mevr. Ingrid 
september - oktober 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Gewoon een schitterende, rustige, vriendelijke camping. We kwamen daar aan zonder gereserveerd te hebben, in de avond, en gelijk waren we welkom, kregen een nieuwe mobilhome, en voelden ons welkom. Carpentras is geen mooie stad, een beetje luguber, maar je moet het hebben van de dorpjes en stadjes eromheen. Ik vind het jammer dat ik er maar een weekje ben geweest, heb genoten van de Vaucluse.
Mening nr: 50787
Datum: 11-08-2010
Fam. van Spronsen 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dit is een bescheiden camping met veel schaduwrijke plekken. De plekken zijn niet heel groot en zijn soms wat onhandig ingedeeld om je caravan lekker neer te zetten. Het sanitair is eenvoudig, de douches waren veel te koud. De animatie is in het Frans, maar ok. De prijs van de camping is te hoog voor wat je er voor krijgt. Het gemeente zwembad naast de camping leek wel een strafkamp. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook de overdaad aan regels binnen het zwembad. De buurt die grenst aan de camping is toch echt wel de achterbuurt van Carpentras. We hebben er geen last van gehad, maar echt fraai zag het er niet uit. Carpentras zelf viel ons tegen. De omgeving is overigens wel schitterend. We zullen hier vaker terugkomen, alleen niet op deze camping.
Mening nr: 49234
Datum: 05-06-2010
Dhr. frank 
april - juni 2010
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Redelijk grote camping, niet erg sprankelend ingedeeld. Allemaal vierkante veldjes omgeven door een heg van zo'n anderhalf tot 2 meter hoog. Behoorlijk formaat plaatsen, maar wel een groot deel waarbij de toegang tot de plaats door het zoveel mogelijk neerzetten van heg voor een caravan mij lastig leek. Twee sanitairgebouwen aanwezig, een speeltuintje en een kinderspeelplaats op een vrijgehouden veldje omgeven met bankjes. Camping volledig beschaduwd. Bij de receptie is een ruimte aanwezig voor snacks en een drankje, waar ook de tv is opgesteld. Tijdens het hemelvaartweekend kon hier 's avonds een plat du jour genuttigd worden, de overige dagen was het dicht. Achter het pand kan ook buiten gezeten worden, hier stond ook een tafeltennistafel. Er zijn fietsen te huur en er is wifi. Toegang via slagboom met code. 's Ochtends broodservice; in de zomer schijnt er een klein kampwinkeltje te zijn. Camping ligt naast zwembad en stadion. Eigenaar spreekt behoorlijk Engels. Met 20 minuten lopen sta je midden in het centrum van Carpentras. Op vrijdagochtend is hier een enorm grote markt die dwars door de helft van het centrum en over de parkeerplaats les platanes loopt. Op vrijdag rijdt er ook een gratis busje (la Navette) vanaf de camping naar de markt. Was ook de enige keer dat het enorm druk was in het stadje, was verder een rustig stadje waar ik weinig andere toeristen tegen ben gekomen. Aantal eetgelegenheden voor zo'n stadje vonden wij vrij beperkt en een deel was (nog?) dicht. Leuk is La Plage, heeft een eetzaal in een soort serre, waar je in het zand zit met uitzicht op het stadspark langs de Auzon. Ga wel hier zitten want in het voorste deel heeft men ook nog een cocktailbar waar de muziek dermate hard staat dat je elkaar nauwelijks nog verstaat. Tafels zijn voor een restaurant zeer ruim opgesteld. Traditionele kaart, lekker gegeten alleen wel geheel in ons eentje, wat toch wat sfeerloos is. Na nogal slechte ervaringen met een Franse chinees in Parijs zo'n 20 jaar geleden het toch weer eens aangedurfd om naar een soort symbiose van chinees, vietnamees en thai te gaan: La perle d'Asie. Uitstekend gegeten voor weinig en het was er druk op een door de weekse dag.
Mening nr: 47743
Datum: 02-09-2009
Mevr. Wolfs 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Een mooie camping met zeer ruime plaatsen met een zwembad naast de camping. Alleen qua prijs (Euro 35,-- voor caravan en 3 volwassenen) had de camping verder weinig te bieden. Onze auto had onder een boom gestaan en zat onder de bruine vlekken en eenmaal thuis gekomen hebben wij de auto naar een schadeherstelbedrijf moeten brengen om onze auto weer "vlekkenvrij" te maken met de nodige onkosten!! Mijn witte was zat eveneens onder de "bruine" vlekken die ik na thuiskomst ook niet meer schoon kreeg!!! Voorts namen ze het met de hygiene niet zo nauw want de closethouders met borstels werd tijdens een poetsbeurt gewoon even in de bakken gezet waar de campinggasten hun vaat moesten afwassen en toen wij dit hadden gezien en een opmerking hadden gemaakt was het antwoord: je ne l'ai pas compris!!!!!! Hier gaan wij dus nooit meer naar toe!!!
Mening nr: 40269
Datum: 28-07-2008
Fam. Jolanda Bronsvoort 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wij hadden na het lezen van het ANWB boek meer verwacht van deze camping. We hebben er twee nachten doorgebracht. De plaatsen zijn ruim en mooi, maar wij hadden uitzicht op een soort van Berlijnse muur die om het ernaast gelegen zwembad lag. Het zwembad zelf vonden wij niet mooi, maar daar kwamen we ook niet voor. Het sanitair was niet echt schoon en netjes, met name de vloeren waren vies. Het stadje Carpentras vonden wij veel te druk, Bedoin daarentegen erg leuk en sfeervol. Verder een dure camping voor wat er geboden wordt.
Mening nr: 36763
Datum: 24-08-2007
Mevr. Carla 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Mooie camping, veel privacy, hele grote plekken, veel schaduw. Het personeel is vriendelijk. Sommigen spreken goed duits en engels. Het zwembad is prachtig, ligt op een paar minuutjes lopen van de camping. De camping kan je met de auto alleen op met een code. Op zich goed beveiligd, veel surveillance van politie, maar dat wekte ook argwaan. Er wordt regelmatig wat gestolen op de camping, zo ook geld uit de caravan van een vriend deze zomer. In Carpentras (stadje valt tegen) fiets gestolen en in supermarkt twee psp spellen die net gekocht waren. Maar op zich kan dit overal gebeuren. Sanitair schoon.
Mening nr: 35068
Datum: 05-08-2007
Dhr. Freerk Groefsema, Roderesch 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een rustige, bloemrijke camping in de nabijheid van de Mnt Ventoux, zeer geschikt om uitstapjes te maken naar steden als Avignon, Orange, Nimes. De camping, met mooie met heggen afgescheiden standplaatsen, ligt aan de rand van de stad in een groot sportcomplex. Het zwembad is groot (o.a. 50 m bad en springtoren) maar biedt weinig schaduw. Niet echt om te luieren, wel heerlijk om baantjes te trekken. De plaatsen zijn overwegend zeer schaduwrijk; alleen aan de randen zijn open plaatsen. Het sanitair is ruim voldoende, al zou er hier en daar meer aandacht gegeven mogen worden aan kleine onvolkomenheden, zoals gebrek aan ophanghaakjes en kapotte verlichting. Carpentras viel als stad tegen; weinig terrassen, wel een groot aangekondigd festival maar dan wel weer afgeschermd voor het niet-betalende publiek. Een grote supermarkt ligt op zo'n kilometer rijden. De bakker op 10 minuten lopen.
Mening nr: 34657
Datum: 31-07-2007
Dhr. Dennis 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een uitstekende camping ! Heel vriendelijk personeel welke ook duits en engels spreken. Tevens kun je ook wat snacks eten op de campig. Een supermarkt (intermarche) ligt op 925 meter. Het naast gelegen gemeente zwembad is gratis als je langer dan 2 nachten op de camping blijft.
Mening nr: 33287
Datum: 19-06-2007
Mevr. Marianne 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een nacht gestaan op de camping op doorreis. Camping ligt naast een zwembad en is beveiligd met een slagboom. Voor één nacht prima. Het sanitair was netjes en de sfeer was prima, plaatsen tussen heggetjes. Voor bijvoorbeeld bezoek aan Carpentras prima.
Mening nr: 29177
Datum: 12-08-2006
Dhr. Fam Wijers 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Schone en nette camping, inderdaad heel centraal gelegen. Carpentras is leuk. schaduw op de plekken is erg beperkt, maar het grootste nadeel is het gebrek aan gasten !! Toen wij er medio juli 2006 kwamen, waren er slechts 15 plaatsen bezet. Daardoor totaal geen sfeer.
Mening nr: 21285
Datum: 09-08-2005
Mevr. Fam. Mol 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prima camping met veel leuks in de omgeving. De camping is niet zo heel groot, ca. 100 plaatsen. Zeer grote plekken, die in het midden hebben zeer veel schaduw, aan de rand van de camping iets minder maar nog altijd voldoende. Plaatsen zijn afgebakend met hoge heggen, waardoor veel privacy, maar ook minder overzicht. Brood 1 dag van te voren te bestellen bij de snack. Naast de camping het gemeentezwembad, met 2 grote baden en een peuterbad. Leuke glijbaan voor de kinderen. Toegang voor 1,10 euro p.p te koop bij de camping, kinderen tot 4 jaar gratis. Sanitair is heel en schoon, al is het een wat donker (weinig lichtinval) aan de toiletkant. Douches en afwas prima warm. Het speeltoestel is wat verouderd waardoor -naar mijn idee- niet echt veilig voor de heel kleintjes.

Campingtips in de buurt