Sluiten

Camping La Faz in Ecrille

Camping La Faz

Camping La Faz ligt in het hart van het departement de Jura, in het regio van de meren bij het plaatsje Ecrille.

Vlakbij het grote stuwmeer Lac de Vouglans waar mogelijkheden zijn voor diverse watersportactiviteiten, op 1,5 km ten zuiden van d’Orgelet, aan de poorten van het Parc naturel régional du Haut Jura, en langs een van de bekendste rivieren van de Jura La Valouse.

Camping La Faz ★★★
Pont de Vaux
39270 - Ecrille
Frankrijk
Departement: Jura
Tel: +33 384254027 / +33 622481063
Afstand vanaf Utrecht: 808 km,
waarvan 750 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.50972 / 5.62057
(46° 30' 35.0'' N    5° 37' 14.1'' O)
Aantal plaatsen: 99  / Hoogte: 397 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Buitenzwembad SVR camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping La Faz
Laatste mening

Algemene beoordeling

Groene omgeving, ruime plaatsen, goede sfeer

Niet echt een minpunt, de toiletten kunnen wat luxer (erg basic maar wel schoon).

Vorig jaar gekampeerd in de Jura, een ruime week op camping La Faz geweest. We hebben het echt heerlijk gehad! Erg ruime plaatsen en veel groen op de camping. Prachtige omgeving ook, veel te doen en te zien.
Mevr. Rianne Struijs - Gorredijk  09-07-2019
Plaats mening

Meningen over Camping La Faz

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
9
7
Hoogste
9
7
Gemiddeld
9.0
7.0
* over de jaren 2017 en later.
Mening nr: 69011
Datum: 09-07-2019
Mevr. Rianne Struijs - Gorredijk 
®  
juli - augustus 2018
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 7| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 8| Leiding van camping: 8| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Groene omgeving, ruime plaatsen, goede sfeer

Niet echt een minpunt, de toiletten kunnen wat luxer (erg basic maar wel schoon).

Vorig jaar gekampeerd in de Jura, een ruime week op camping La Faz geweest. We hebben het echt heerlijk gehad! Erg ruime plaatsen en veel groen op de camping. Prachtige omgeving ook, veel te doen en te zien.
Mening nr: 55750
Datum: 28-12-2011
Dhr. Johan 
®  
juli - augustus 2010

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 54259
Datum: 09-08-2011
Fam. Schroder 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Na ons bezoek in 2010 wilde onze kinderen dit jaar naar deze camping terug. "omdat het een harstikke leuke camping is". Wij ook, wij houden van een camping zonder overbodige luxe. We hebben twee weken op het grote (ruwe) grasveld achterin de camping vertoeft op een van de plekken bij de beek met naar believen schaduw en zon met een uitzicht op de heuvels in het dal. We vonden er rust en ruimte, hadden aan Christine en Philippe meelevende gardiens die ons met raad en daad hielpen, konden uit hun winkeltje altijd de broodnodige zaken halen, onze kinderen (8 en 10) konden veilig over de camping gaan en vonden speelgelegenheid en een schoon zwembadje met ligstoelen waar oog op gehouden wordt. Douche/sanitair en algemene verzorging van het terrein was goed en het aantal gasten (begin juli) leek laag, maar dat ligt ook aan het ruime terrein. We voelden er ons thuis en het was jammer om La Faz achter te laten.
Mening nr: 54243
Datum: 09-08-2011
Mevr. marianne snelleman 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij hebben dit jaar (2011) voor het eerst een seizoensplek op deze heerlijke camping. Als je voor rust en prachtige natuur gaat is dit de plek. Prachtige grote plekken met bomen ertussen dus ook veel privacy. Je kunt op elke plek de hele dag in de zon maar ook altijd een plekje in de schaduw vinden. Het beheerdersechtpaar Christine en Philippe zijn heel aardig en altijd behulpzaam als je iets vraagt of wilt weten over de omgeving. Vrolijke mensen die er plezier in hebben een camping te beheren. Ook de verhouding Fransen-Nederlanders loopt heel soepel en amicaal ook al zijn er over het algemeen meer fransen. Het sanitair is goed schoon en netjes, water is warm genoeg. Rest van de voorzieningen waren ook goed, leuke speelgelegenheid voor de kinderen, wasmachine aanwezig, kleine kampwinkel met eerste boodschappen, broodbesteldienst. Omgeving is prachtig, je kan heerlijk wandelen. Het dorpje Orgelet is 1,5 km verder, gezellig frans dorpje met elke vrijdag klein leuk marktje. Zwembad misschien niet ontzettend groot maar je kan er heerlijk in afkoelen en het wordt ontzettend schoongehouden. Wij vinden deze camping echt een aanwinst!
Mening nr: 53299
Datum: 04-07-2011
Dhr. Ad 
april - juni 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Erg ruim opgezette camping, met veldjes van zo rond de 100m2, afgezet met hagen. Aan de rand van een weiland zijn ook mooie plekken te vinden (4 met stroom) hierlangs stroomt een riviertje. Zowel zwembad als sanitair werd goed bijgehouden en wij hebben erg positieve ervaring met de beheerders. Een perfekte, rustige camping, maar: wij waren wel in het voorseizoen en er was een matige bezetting. Een aantal gasten waren vaste standplaatshouders. Vooral Franse kampeerders. Erg positief voor deze camping in opbouw (nog steeds?). Mogelijkheden in de omgeving zijn er voldoende; m.i. zou men in deze streek het aantal wandelroutes wat moeten uitbreiden. Orgelet heeft een fantastische kaaswinkel en een super U (met heel goekope autobrandstof!) en ligt op 2/3 km.
Mening nr: 53238
Datum: 30-06-2011
Mevr. Irene 

Algemene beoordeling

In het stukje hieronder wordt, vrij vertaald, geschreven dat ze in 2010 in de 1e helft van augustus problemen hadden met de warmwatervoorziening. Voor dit jaar hebben ze hun volume vergroot en hopen daarmee aan de vraag te kunnen voldoen. Ze wensen iedereen een prettig verblijf toe op de camping.
Mening nr: 53222
Datum: 28-06-2011
Dhr. florin 
april - juni 2010

Algemene beoordeling

Nous avons eu effectivement des problèmes d'eau chaude la 1ere quinzaine d' aout du a une + grande fréquentation. Pour cette année 2011 nous avons donc augmenté le volume d 'eau chaude au 2eme sanitaire et espérons pouvoir satisfaire la demande. Notre plus grand palisir est que tout le monde passe de bonnes vacances au camping La Faz.
Mening nr: 51146
Datum: 17-08-2010
Mevr. Carolien 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Ruim opgezette camping met veel vaste, Franse gasten. Erg ongeinteresseerd beheerdersechtpaar wat de indruk wekt vooral niet teveel inspanning te willen leveren. Jammer want de camping heeft meer mogelijkheden! De voorste plekken zijn tussen hagen. Wel ruime plaatsen maar het geheel maakte een rommelige indruk. Ook was het daar 's avonds vrij lawaaierig. Er liep een weg langs de camping die redelijk rustig was. Wij stonden achteraan de camping op een soort weiland. Dit waren vlgns. mij geen officiele plaatsen maar wel de mooiste plekken van de camping met veel ruimte. Je moest wel over een soort bruggetje wat verzakt was en waar heel wat auto's met hun bodem tegen aan kwamen. De beheerder deed hier, ondanks herhaaldelijk vragen, niets aan. Sanitair werd niet goed schoongehouden en er was zelden warm water. Positief punt van de camping vond ik de toeristische informatie die bij de receptie verkrijgbaar was en de mogelijkheid om (erg lekker) brood te bestellen.
Mening nr: 49783
Datum: 20-07-2010
Mevr. Tineke 

Algemene beoordeling

Het beekje, dat langs de camping stroomt, is niet geschikt om in te zwemmen. Er is in de omgeving een strandje met zwemmogelijkheid bij het Lac de Vouglans.
Mening nr: 49776
Datum: 20-07-2010
Dhr. Van Overbeke 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Mooie grote plaatsen afgescheiden door hagen. Er was redelijk veel schaduw. De eerste week was het er zeer rustig, maar daarna kwam een vakantiekolonie, daarna nog een en daarna nog een zodat op een bepaald moment er drie waren. Toen was het niet meer zo rustig. Op de camping is er helemaal geen verlichting. Ook de toiletten zijn 's avonds niet permanent (bijvoorbeeld met een spaarlamp) verlicht. Het werkt met een timer. Het zal je maar overkomen dat je plots in de duisternis op het toilet zit! Naar het stadje is het niet ver, anderhalve kilometer, maar daarvoor moet je jonge benen hebben. Het is een redelijke steile klim. Er is een zwembad maar klein. Men kan brood bestellen en er zijn een paar beperkte levensmiddelen beschikbaar. Eerste week geen warm water in een sanitair blok. Er is maar een waterpunt op de camping( op het einde van rij B) Water moet je halen aan het sanitaire blok.
Mening nr: 49294
Datum: 13-06-2010
Fam. Fam. van den Brekel- Engbers 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij waren hier in 2009 voor de 2e keer. Een heerlijke camping! Ook voor onze kinderen van toen 12 en 15 jaar. Als je houdt van rust, geen animatie, maar wel lekker zwemmen, vuurtje stoken bij de tent en 's avonds gewoon donker op de camping, dan is dit een aanrader. Genoeg te doen in de omgeving: wandelen, zwemmen in het meer van Vouglans, brocantes bezoeken. Ruime plekken, zowel op afgebakende plaatsen als bij de rivier. De eigenaren, Frans, zijn erg behulpzaam. Hij komt 's avonds op zijn fiets bij de tenten langs om nog de laatste bestelling van brood op te nemen. Petanque-wedstrijden worden er georganiseerd, waarbij de sfeer tussen de fransen en de nederlanders erg gemoedelijk is. Voor de kinderen is er een zwembad, een half-overdekte ruimte (kapschuur) om lekker te zitten of spelletjes te oden en natuurlijk een tafeltennistafel. Dat doet het altijd goed bij kinderen om het favoriete spelletje "rond de tafel" te spelen. Contacten zijn zo gemakkelijk gelegd. Kortom: een aanrader.
Mening nr: 45869
Datum: 04-08-2009
Fam. Mulder 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een heel prettige camping, rustige sfeer. Aardige beheerders. Het terrein bestaat uit een paar "" met afgebakende kampeerplaatsen met electra, die uitkomen op een groot, half verwilderd veld met gras en bloemen (waar de beheerder paadjes in maait) met daarachter de eveneens afgebakende plekken aan de beek, zonder electra. De meeste Nederlanders gingen daar zitten. Ruime plaatsen. Overal was voldoende schaduw en ook zon. Op je plek mag je een vuurtje stoken en barbecuen. Tijdens ons verblijf (begin juli) was de verhouding Fransen/Nederlanders ongeveer 75/25. Steeds wel speelkameraadjes voor de kinderen (9 en 10) aanwezig; zij hebben zich er prima vermaakt. Sanitair was goed: schoon en netjes, voldoende wc's en douches maar het warme water was naar ons idee net niet echt warm genoeg en soms op. Wij vonden de verdere voorzieingen prima: wasmachine, een kleine kampwinkel met voldoende eten voor een maaltijd en verder o.a. ijs, gekoelde wijn en cider, broodbestelservice, een openbare barbecue, een tafeltennistafel, jeu de boules-baan, speeltuin met hier en daar wat stoelen voor algemeen gebruik, het zwembad (erg prettig) en een overdekte open ruimte met wat picknicktafels, tafelvoetbal en airhockey (zonder ""). Enkele stacaravans en een trekkershut te huur, zag er eenvoudig maar prima uit. Omgeving mooi, wel zwaar fietsen, je moest met koude spieren meteen vanuit het dal omhoog. Maar dat bleek goed voor de conditie. Meer van Vouglans vlakbij (plm 10 km, lopend 5) met strandjes, zwemgelegenheid, waterfietsen etc. Een stuk (plm 65 km) verderop de Haute Jura met uitzicht op de Alpen. Mooi gewandeld! Wat ons betreft iets te grote camping (75 plaatsen) maar verder benadert hij het ideaal. In het hoogseizoen is reserveren wel handig.
Mening nr: 38642
Datum: 14-03-2008
Fam. Drummen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Leuke camping met ruime plekken. Wij hadden het geluk een plek te vinden, die over het veld uitkeek en voldoende schaduw bood. Kleine kinderen kunnen naar hartelust op het veld ravotten en ook het beklimmen van de heuvel is een uitdaging met als beloning een magnifiek uitzicht. Zeker een aanrader, als je niet van die campings houdt, met Disco e.d. Voor boodschappen moet je de Camping af, maar er zijn genoeg grote marche's in de buurt.
Mening nr: 33402
Datum: 23-06-2007
Dhr. Fam. J. Kamphuis 
april - juni 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Rustig gelegen camping met ruime plaatsen, straatjes, afgebakend, achteraan tegen het open veld met wijds uitzicht. Voor echte natuurkampeerders in het open veld kamperen bij het riviertje. Sanitair keurig in orde. Schoon. Zwembad ging tijdens ons verblijf open. Camping ademt een sfeer van ontspanning en rust. Vogels fluiten er de hele dag. Beheerdersechtpaar is erg hartelijk en behulpzaam. In hoogseizoen zorgen ze dat er brood besteld wordt voor diegene die het heeft besteld. Situering: Omliggende plaatsen makkelijk bereikbaar. Omgeving: Veeel wandelplezier. Conclusie: prima camping voor rustzoekers. Aanbevolen.
Mening nr: 28730
Datum: 08-08-2006
Dhr. Fam. Grootjen 
april - juni 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Mooie rustige landelijk gelegen camping met een zeer prettig campingechtpaar die alles voor hun gasten doen. De plekken zijn zeer ruim van opzet, en zelfs als de camping helemaal vol is zul je niet het gevoel hebben hutje bij mutje te zitten. De camping heeft weinig voorzieningen, maar een zwembad en geod sanitair is wel aanwezig. Kortom zeker een aanrader voor die campeerders die graag van de rust en natuur willen genieten. Wij zijn er geweest in juni, en gaan, als het kan, zeker nog eens terug. Fam. Grootjen

Campingtips in de buurt