Sluiten

Camping Domaine de Montenon in Le Grand Bourg

Camping Domaine de Montenon
Domaine de Montenon, ligt in de Limousin, departement de Creuse. Op dit karakteristiek landgoed kan men o.a. genieten van een prachtig panorama en lekker eten in een Franse specialiteiten - restaurant (Tables d'hôtes in combinatie met Chambres d'hôtes). Naast de chambre d'hôtes is er ook een camping à la Ferme of een Gite (vakantiehuisje).
Camping Domaine de Montenon
23240 - Le Grand Bourg
Frankrijk
Departement: Creuse
Tel: +33 555813000
Afstand vanaf Utrecht: 841 km,
waarvan 810 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.15831 / 1.70477
(46° 9' 29.9'' N    1° 42' 17.2'' O)
Aantal plaatsen: 6  / Hoogte: 417 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Buitenzwembad Nederlands/Vlaamse beheer SVR camping Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Camping Domaine de Montenon
Laatste mening

Algemene beoordeling

We sluiten ons aan bij de mening van de eerdere kampeerders: heerlijk rustig. Het sanitair is redelijk verzorgd, alleen een beetje beperkt als het drukker is op de camping (1 douche en 1 toilet + idem bij zwembad). Douche temperatuur was prima. Warm water om af te wassen.
Fam. Marjan en Jos  08-07-2012
Plaats mening
Mening nr: 56549
Datum: 08-07-2012
Fam. Marjan en Jos 
april - juni 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We sluiten ons aan bij de mening van de eerdere kampeerders: heerlijk rustig. Het sanitair is redelijk verzorgd, alleen een beetje beperkt als het drukker is op de camping (1 douche en 1 toilet + idem bij zwembad). Douche temperatuur was prima. Warm water om af te wassen.
Mening nr: 55408
Datum: 20-09-2011
Fam. peter en rianne 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Leuke rustige camping. Wie van rust houdt komt hier aan zijn trekken, zwembad was heerlijk. Sanitair kan beter, de douche was af en toe koud, maar het is ook een boerencamping en gemiddeld genomen is deze camping goed. We komen zeker een keer terug om weer lekker uitgerust weg te gaan
Mening nr: 30611
Datum: 27-08-2006
Mevr. Fam. van Trier 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We zijn alweer een maand thuis van een heerlijke vakantie op de camping van Ferme de Montenon. Wij hebben bijzonder genoten van de sfeer en de rust op deze camping maar ook in deze streek. Dit jaar was onze tweede keer en het viel ons echt niet tegen! Er is schoon sanitair in de schuur en bij het zwembad. Beiden een combinatie douche en toilet. Met in de schuur nog gelegenheid om de was en afwas te doen. Het kan wel eens dat beide gelegenheden bezet zijn vooral als het iets drukker is, maar dat is geen probleem want in het restaurant is ook nog een toilet waar de camping gasten gebruik van mogen maken. Bij het zwembad is het goed toeven. Onze zoon was hier iedere dag wel een aantal keren te vinden. Hij vond het geweldig om te helpen op de boerderij met b.v het hooien, de dieren voeren en de honden uitlaten. Het is een camping à la ferme dus kan je rekenen op eenvoud. Dit betekent absoluut niet dat het slecht is zoals in eerdere berichten beschreven. Het is aan een ieder hoe hoog je de lat wil leggen. Het is de ideale camping voor rustzoekers en wandelaars met in de omgeving diverse activiteiten, waarover Monique graag informatie en folders uitgeeft. Dit jaar en ook vorig jaar hebben we genoten van de Canard op diverse manieren heerlijk bereid door Hans. Monique en Hans zijn altijd vriendelijk ondanks hun drukke werkzaamheden op de ferme en staan altijd open voor een gezellige babbel. mevr. van Trier
Mening nr: 27770
Datum: 28-07-2006
Mevr. Van Essche 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Midden juli kwamen wij hier voor de tweede maal om te overnachten op weg naar het zuiden. De camping is ideaal voor wie op zoek is naar absolute rust en voor wie graag op zichzelf is. Het uitzicht over de heuvels is magnifiek, 's nachts hoor je alleen af en toe eens het blazen van een paard (de ezel heb ik nog nooit gehoord) wat wij alleen maar rustgevend vonden. Toen wij er waren was er nog één Nederlands gezin en verder niemand. Twee jaar geleden stonden er dezelfde periode een 7-tal caravans/tenten. Ook heel leuk als je kleine kindjes hebt die van dieren houden, voor tieners is het volgens mij niks. Het sanitair is zeker wel schoon, het is gevestigd in een schuur uit 1890, je gaat via de oude schuurpoort naarbinnen, daaracher is één complete badkamer met modern sanitair gebouwd, douche is voorzien voor gehandicapten, er is toiletpapier aanwezig. Ook aan het zwembad is nog een volledige badkamer, voor het geval deze in de schuur bezet is. Het plein tussen de schuren en het woonhuis ligt er volgens mij nog bij zoals het er 100 jaar geleden bijlag. De tientallen ganzen zitten daar achter een eenvoudig hek. Twee jaar geleden hebben we 's avonds een menu met streekgerechten gegeten. Dat alleen al was voor ons een reden om terug te komen. Helaas konden we dit jaar er niet eten aangezien we niet gereserveerd hadden. Blijkbaar vormt dit meestal niet echt een probleem maar aangezien de campingeigenaar, die tevens kok is, de hele dag had staan hooien kwam het slecht uit, wat begijpelijk is. Dus als je wil eten kan je beter even bellen op voorhand. We hebben overigens op aanraden van de campingeigenares die avond heel lekker gegeten in de pizzeria in het dorp, op een gezellig, rustig terras. Persoonlijk vonden wij de eigenaren wel vriendelijk, maar je merkt inderdaad dat ze het druk hebben, ze doen meer dan alleen een camping uitbaten, ze hebben een boerderij en daar mag je komen kamperen, zo moet je het meer zien denk ik. Over de geboden activiteiten kan ik me niet uitspreken, daar hadden we de tijd niet voor.. Het zwembad is zalig, je kan brood bestellen... Mooie omgeving, in La Souterraine zijn wat meer horecazaken en een supermarkt. Je kan van hieruit ook makkelijk een bezoek brengen aan Oradour-sur-Glane, het dorp dat in de oorlog volledig verwoest werd door de Duitsers en vandaag nog steeds in dezelfde staat is als de dag dat dit gebeurde. Ik vind dat deze camping een aanbeveling verdient, want het is echt een zalige plek, helaas wat naast de toeristische zones gelegen.
Mening nr: 27448
Datum: 23-07-2006
Mevr. lianne 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Op de site als leuke camping gemotiveerd maar valt reuze tegen. De eigenaren waren niet vriendelijk, iedere vraag was er 1 teveel. De activiteiten die geboden worden, konden niet gebeurenen als we vroegen waarom niet kwam er geen antwoord. Het sanitair was niet schoon en onhandig, de wc en douche was in 1 ruimte dus ondanks dat het ene kleine camping is is het toch wachten op elkaar. ( tel uit als er 3 gezinnen met iedere 3kinderen staan...... ). De kinderboerderij was een armetierig hek met schuchtere geiten en een balkende ezel. Wij raden vrienden aan om er NIET heen te gaan.
Mening nr: 23049
Datum: 25-08-2005
Mevr. stuijt 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Jammer, maar geen goede indruk van deze camping, die aangeschreven stond in de KCK. De dieren waren schuchter, de ezel balkt je de nacht wakker, het sanitair was niet schoon en alles in een, dus moest je naar de wc en iemand stond te douchen, vette pech, kon je wachten. Wij kamperen veel en weten, dat er vriendelijkere mensen zijn dan deze eigenaren. Bij de paarden moesten we uit de buurt blijven en het kampvuur mocht niet aan. Nee, wij zullen deze camping niet aanbevelen bij onze vrienden en familie en ook zelf komen we niet terug.
Mening nr: 17614
Datum: 27-02-2005
Mevr. ikbal oubaha 
september - oktober 2003
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Het is nu 3 jaar terug toen ik verbleef op de camping ferme de montenon. Ik deed mee aan een project voor jongeren die geen vooruitkomsten hadden in hun toekomst ik heb 5 maanden lang meegedaan aan het project de bedoeling van het project was dat ik bij een gastgezin zou trecht komen, in frankrijk. Ik herriner me precies de eerste dag toen ik daar aankwam. Wat een ontzettend mooie omgeving dacht ik. Ik zag alleen maar bergen en wat koeien op een wei en ook ontzettende prachtige paarden. En ook de mooie felle zon scheen. Ik kreeg meteen een warmte gevoel, dat gevoel had ik al heel lang gemist, maar ik van verbazing in een opslag terug toen ik van het uitzicht was aan het genieten. Ik zelf stond niet altijd stil bij de natuur! Ik gaf er eigenlijk niets om. Maar toen ik voor het raam stond in frankrijk, dacht ik wow!!!!!!!!!!!!!! Ook het restuarant gaf meteen een warmte en vooral de openhaard vond ik gaaf. De kamers zijn heel netjes en lekker schoon!!! Buiten hebben ze een super mooi zwembad en lekker schoon. Ik dacht hier krijg ik mijn toekomst wel op een rijtje. Hans de kok de super vent!!!!!!!!!!!! heeft mij goed gesteund en heeft mij ook van alles vertelt over het gebied. Hans kan super koken, ik zie hem eigenlijk als een man met goude handen. Ik zelf vindt het heel belangrijk dat de omgeving je rust kan geven als je opzoek bent naar een plek waar je tot je zelf wilt komen. En daar was ferme d emontenon juist voor ik heb er echt liefde gehad. Ook mocht ik wel ens kijken hoe Hans de kok de eenden ging snijden, het is zo leuk idee om te zien hoe hij ze snijd en darana een potjes verwerkt, en je eenden lever krijgt. Ik heb ook heel vaak gewandeld ronddom de omgeving, dan ging ik meestal met rex de hond van hans de kok heerlijk is het daar om te wandelen, het is er zo stil dat je eigen stem hoort galmen. Ik raad deze camping zeker aan!!!!!!!!!!!!! voor alle leeftijds genoten ook. Het is er mooi en leuk, en rustig en het personeel is super. De klant is de koning in ferme de montenon en mijn mening is dat dit de beste camping is !!!!!! Veel liefs ikbal oubaha.
Mening nr: 9935
Datum: 02-03-2004
Mevr. jacobs 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Mooie omgeving nederlands echtpaar wat een verademing is in Frankrijk. Voor de rest ligt de camping en chambre hote in een prachtige omgeving waar men helemaal tot rust kan komen. Het eten in het restaurant is zeer goed. Voor kinderen die van dieren houden is het erg leuk.
Mening nr: 9428
Datum: 26-01-2004
Mevr. L.J. Kobes 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ontzettend mooie omgeving en een prima gastvrouw en gastheer, een ideale plek om lekker uit te rusten. Voorzieningen zijn prima, de omgeving is goud waard. In het restaurant is het eten werkelijk geweldig. De gastheer, tevens kok, is uitermate goede gastheer samen met zijn vrouw. Voor de kids is het altijd leuk om de dieren te voeren en een rondje mee te rijden op de tracktor indien daar tijd voor is.
Mening nr: 8060
Datum: 19-10-2003
Mevr. ikbal ouba 
september - oktober 2002
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Na mijn mening is deze camping de idale camping vakantie, voor mensen in alle leeftijden. Ik persoonlijk ben daar 5 maanden geweest, voor een project. Ik ben 18 jaar, en heb nooit geweten dat de natuur zo mooi kan zijn, en schoon en dan heb ik het namelijk over jullie camping. Er is genoeg recreatie te doen. De ligging is mooi, en alles is schoon. Het is gewoon een geweldigen camping. Groetjes, jullie trouwe camping liefhebber ikbal.

Campingtips in de buurt