Sluiten

Camping du Lac du Lit du Roi in Massignieu de Rives

Camping du Lac du Lit du Roi

Deze mooie camping Lac du Lit du Roi ligt tussen de regio's de Bugey, Savoie en de Haute Savoie.

Camping Lac du Lit du Roi in Massigneu-de-Rives is een familiecamping op een unieke plek, direct aan het meer met een privéstrand. Jong en oud zullen zich prima vermaken bij het zwembad of in het meer waar je kunt zwemmen, vissen, zeilen of een boottocht kunt maken naar het Lac du Bourget bij Aix-les-Bains.

Camping du Lac du Lit du Roi ★★★★
La Tuillière
01300 - Massignieu de Rives
Frankrijk
Departement: Ain
Tel: +33 479421203
Afstand vanaf Utrecht: 934 km,
waarvan 857 km snelweg.
GPS coördinaten: 45.76710 / 5.76636
(45° 46' 1.6'' N    5° 45' 58.9'' O)
Aantal plaatsen: 129  / Hoogte: 235 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Camping Qualité label Wifi beschikbaar Waterspeeltuin Meer Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
Camping Qualité ACSI CampingCard Lenny Club
Camping du Lac du Lit du Roi
Laatste mening

Algemene beoordeling

Animatie

Sanitair

Heerlijke sfeer met een leuk team! Voor kinderen erg leuk, camping is aan een grote inhaalslag bezig na wisseling eigenaar vlak voor de zomer. Maar de eerste daden wijzen op een supercamping voor de toekomst!
Dhr. Ketelaars - Gemert  20-11-2016
Plaats mening
Mening nr: 66143
Datum: 20-11-2016
Dhr. Ketelaars - Gemert 
juli - augustus 2016
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 7| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 9| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Animatie

Sanitair

Heerlijke sfeer met een leuk team! Voor kinderen erg leuk, camping is aan een grote inhaalslag bezig na wisseling eigenaar vlak voor de zomer. Maar de eerste daden wijzen op een supercamping voor de toekomst!
Mening nr: 63153
Datum: 28-12-2014
Fam. Pepping - Heiloo 
juli - augustus 2014
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 6| Ontvangst: 6| Faciliteiten: 6| Accomodatie/plaats: 6| Comfort: 5| Leiding van camping: 3| Animatie/Activiteiten: 7| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 5|

Algemene beoordeling

Het mooie uitzicht op de bergen vanaf de camping

De extreme algenoverlast in het meer. We hebben er niet in kunnen zwemmen, varen of spelen...

Voor de tweede keer naar deze camping gegaan. Het eerste jaar was prima. Vaak in het meer gezwommen, heerlijk. Vooral de combinatie met het kleine zwembad is fijn. Maar afgelopen jaar zagen we het direct: algen. we konden niet zwemmen in het meer. Zelfs niet varen met een rubberboot of matras. Na een paar meter zat je muurvast. De algen werden door gasten uit het meer gevist en op de kant gegooid. Daar lag het vervolgens te rotten. De mensen zelf zaten onder de bultjes.... De campingleiding deed er niets aan. Drie weken lang. Pas toen de Fransen zelf vakantie kregen ( en wij naar huis gingen) kwam een klein bootje van de gemeente het nabijgelegen haventje vrijmaken, want ook die boten konden niet uitvaren. De zwanen vonden de algen wel heerlijk en hadden het campingstrandje tot territorium gekozen. Mensen die langsliepen werden toegeblazen. Niet zo leuk. De campingleiding was van mening dat het gooien van stenen naar de dieren, om ze weg te jagen, de beste oplossing was. Het gevolg was dat de kinderen van de camping dit dus ook gingen doen! Heel vervelend, wat een beleid. De kampeerplaatsen zijn heel klein, vooral die op het strand, direct aan het water. Door slecht weer veel wateroverlast op de plaatsen. Putten hoger op het terrein worden niet onderhouden. Gevolg: een caravan met voortent helemaal onder water ( 30 cm diep). Mensen werden aan hun lot overgelaten. Het restaurant is duur en je moet ontzettend lang op je bestelling wachten.... De animatie is leuk. Goede bands die komen spelen ( maar om daarvoor nou helemaal naar Frankrijk te gaan?!) Het zwembad is klein, prima om even af te koelen, maar kunnen kinderen zich daar een hele vakantie vermaken? Nee. De waterspeeltuin voor de kleintjes is leuk, maar heeft een slechte afvoer ( gras is afvoer) hierdoor ontstaat een soort moeras om de speelplaats, waar het krioelt van het ongedierte. Dus worden de spelende kinderen lek gestoken... We komen nooit meer terug op deze camping.
Mening nr: 59451
Datum: 23-07-2013
Fam. Patrick 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Redelijk dure camping tov grootte van plaatsen en geleverde service. Mooi uitzicht en redelijk dichtbij supermarkt. Camping zegt gratis wifi te leveren, dit ook zo. Maar alleen geen toegang tot internet gedurende een week. Daar heb je dus niets aan. Gelukkig zijn er tegenwoordig providers in NL die goedkoper internet in buitenland kunnen leveren. Het is wel een camping, waar meestal nog wel een plaatsje is. Zwembad gaat soms bijna gehele dag met mooi weer dicht om onderhoud uit te voeren.
Mening nr: 59240
Datum: 09-07-2013
Fam. Joop Slim 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Om maar met de deur in huis te vallen, de eerdere meningen voor deze camping zijn volkomen waar. De 6.1. als waardering is nog veel te hoog. Het zijn een stelletje commerciele figuren, die werkelijk helemaal niets voor een ander over hebben, ze zijn op één ding belust en dat is geld, geld en nog eens geld. mensen ga er niet naar toe, u krijgt er gegarandeerd spijt van !!
Mening nr: 58149
Datum: 12-09-2012
Fam. Fam. Klein 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hebben op deze camping 3 weken vertoefd. Heerlijk uitzicht, mooi water, kinderen waren niet uit het meer te krijgen en de karper helaas ook niet. Vriendelijke mensen, niet allemaal, maar de mensen achter de receptie waren zeer vriendelijk. De plaatsen zijn wisselend van grootte en worden soms iets te groot opgegeven. Onze plek was perfect. Zwembad was heerlijk en tja als het wat drukker wordt, dan kan je beter het meer in duiken.
Mening nr: 56332
Datum: 21-06-2012
Fam. van dijk 
april - juni 2012
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Een week op deze camping gestaan. Prachtig uitzicht, zeer vriendelijke dames aan de receptie, prima brood 's morgens af te halen! Maar wat een kleine plaatsen direct aan het meer. Een auto kon er soms niet meer bij staan, ook al was het geen grote caravan! Wij stonden iets hoger en zagen dat veel mensen door de regen in een modderpoel stonden. Het zou beter zijn om hier grindplaatsen van te maken. Er waren zelfs mensen die van plaats moesten veranderen door het water dat de plek op golfde....! Veel geluidsoverlast van de weg aan de overkant van het meer. Mooie fietsroutes in de directe omgeving. Aanrader is een bezoek aan het moeras en de berg Colombier.
Mening nr: 55742
Datum: 28-12-2011
Dhr. Johan (webmaster) 
®  
juli - augustus 2010

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 53385
Datum: 10-07-2011
Mevr. Lily 
®  
april - juni 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prima plek in mooie omgeving en wat een uitzicht! Sanitair voldoende, niet super maar zelfs in juni meerdere keren per dag schoon gemaakt. Heet water voor de afwas. Medewerkers bij de receptie vriendelijk en adequaat, ik herken niets over slecht beheer door "Belgen". Dat er geen vuilnisbakken zijn is een goede trend. Verzamel zelf je afval, de afvalscheiding buiten de camping op de parkeerplaats is prima. Blijkbaar zijn er kampeerders die dit te ver lopen vinden, zij dumpen hun vuil in de afvalbak in het sanitairblok. Niets gemerkt van ruwe of scherpe vloer van het zwembad. Ik vroeg me wel af of peuters en kleuters wel blij zijn met de waterspeeltuin. Om een volle emmer water over je bolletje te krijgen? Voor kampeerders met eigen middel een aanrader, voor een mobilhome? Sommige liggen erg ongelukkig met heel weinig ruimte om de mobilhome heen. De chalets liggen prachtig!
Mening nr: 52538
Datum: 03-01-2011
Fam. Horstink 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6|

Algemene beoordeling

Uitzicht super, mobilhomes super, afstand tot supermarkt/bakker super. Voor (kleinere) kinderen is de camping helaas niet ideaal. De waterspeeltuin is superleuk maar de ondergrond is ongelijk en glad. Ook het zwembad voldoet qua oppervlak, ook mbt het peutergedeelte. Het hele zwembad (zowel bodem, randen, 'lig'gedeelte) is zo scherp/ruw dat kinderen niet moeten vallen en zeer voorzichtig het water in moeten ed. Zo ontzettend jammer dat daar niet meer aandacht aan wordt besteed. Ook het ontbreken van vuilnisbakken is jammer. Kidsclub is aanwezig en voldoet. Hoge verwachtingen moet je er niet van hebben. We hebben een erg leuke vakantie gehad, maar de camping zou veeeeel beter kunnen zijn met enkele aanpassingen.
Mening nr: 50910
Datum: 14-08-2010
Fam. Manders 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Deze camping ligt in een mooie omgeving en dat maakt heel wat goed als je naar het sanitair kijkt en de algehele staat van de camping. Ik ben tijdens mijn verblijf geen vuilnisbak tegen gekomen op de camping en zo waren er voldoende dingen onder de maat. Verder wel prima vermaakt maar dat lag niet aan de camping.
Mening nr: 50426
Datum: 06-08-2010
Dhr. Steffen 
september - oktober 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik ben hie de eerste 2 weken van september 2009 geweest en heb een heerlijke tijd gehad met m'n vriendin en m'n zoontje van (toen) bijna 1. Over het sanitair heb ik weinig te klagen maar dat komt doordat we een mobile home hadden. Ideaal..... Ik lees net de de eigenaren van vorig jaar weg zijn. Erg jammer. Het waren prima mensen die hard werkten en erg gastvrij waren. Ben met de campingeigenaar naar een wijnproeverij geweest. de omgeving is ook erg prima. Het is een mooie uitvalsbasis voor ritjes naar de bergen of leuke stadjes. Aix le bain is erg leuk met een leuke markt. Belley is ook prima om boodschappen te doen of een beetje te winkelen. Chambery is wat groter en ook een prima stad. Naats de Colombier waar je op uit kijkt, kun je met wat rondjes door de buurt ook nog andere cols vinden. Vanuit Aix le bain kom je net wat dichter bijd e echte alpen waar je ook mooi plaatjes hebt. Mooiste plaatje is echter le Col du Chat. Is ook een kuitenbijter op de fiets (heb ik gelezen) Jammer dat de laatste indrukken minder zijn als het gaat om de campingeigenaren. Ik dacht eraan om nu nog een last minute te boeken maar twijfel daar nu erg aan.....
Mening nr: 49160
Datum: 19-05-2010
Fam. campergenieter 
april - juni 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Deze camping heeft nieuwe eigenaren, wij hebben deze keer ook geen goede ervaringen opgedaan. Wij waren hier een paar dagen in april. De eigenaars zijn nu Belgen. Zeer klantonvriendelijk werden we bejegend. We zijn toch al jaren gast geweest op deze camping. Met deze eigenaren komen we er niet meer. De omgeving en de ligging is schitterend. Jammer hoor van dit mooie stekkie.
Mening nr: 49134
Datum: 15-05-2010
Dhr. JMC Mettes 
april - juni 2010
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Mijn mening wijkt behoorlijk af van de voorgaande meningen. Ik heb een ruime ervaring van bijna 30 jaar wb kamperen ook in Frankrijk, maar deze camping doet me denken aan de campings in Frankrijk in de 70 er jaren. Sanitair vaak lauw water, slecht verzorgd. Roestige kranen sloten ed die al jaren zouden moeten zijn vervangen. Alleen water bij het douchegebouw. Op een "4 sterren-camping" moet toch minstens een kraan bij iedere 4 plaatsen liefst op iedere plek aanwezig zijn. Zeer modderig en drassig terrein, waar we met erg veel hulp van medestanders tenslotte weg konden komen met onze combinatie. Er was niemand aanwezig vanuit de camping die dit probleem ev met een tractor kon verhelpen. Het was Hemelsvaartdag en er was alleen de Belgische receptioniste die geen enkele andere oplossing kon bedenken. Op iedere camping moet toch iemand aanwezig zijn die hulp kan bieden op ieder gebied. Verder was er in het campingrestaurant een gezelschap op de zaterdagavond die dit extern had afgeboekt , dat tot half een harde muziek draaide. Dit hoort op een camping niet zo, hoe kan men dan zelf iets over orde en rust zeggen. Ik kan nog wel een tijdje doorgaan. Het enige wat ik positief kan vinden is het uitzicht vanaf de plek. Verder kan ik niet begrijpen dat deze camping is opgenomen in het aanbod van de Anwb campingcheques en dat deze 4 sterren heeft gekregen .
Mening nr: 48517
Datum: 01-12-2009
Fam. van Stormbroek 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij (2 echtparen 50+) hebben hier 11 dagen gestaan van 23 augustus t/m 2 september 2009. Wij hadden 2 heerlijke ruime plekken aan het meer met een werkelijk schitterend uitzicht. De omgeving is heel mooi, je kan er leuke uitstapjes maken waarvan Annecy echt een aanrader is. Ook het dorpje Chanaz (richting Aix le Bain) is het bezoeken waard. En overal in de buurt zijn kleine marktjes en in Belley een heerlijke, grote, langgerekte markt. Daar is ook een fijne Supermarche (Carrefour) voor alle boodschappen, op maar 6 km. van de camping. Op de camping zijn twee sanitairbloks, waarvan een eigenlijk wel vernieuwd zou mogen worden. Al met al hebben wij hier een aantal heerlijk dagen gehad, mede dankzij de vriendelijke eigenaars.
Mening nr: 45274
Datum: 21-07-2009
Fam. Decostere (België) 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Een zalige camping echt een aanrader om tot rust te komen. Zeer goed voor kleine kinderen. Het zwembad altijd lekker warm, de animatie uitmuntend. Het restaurant met een prachtig uitzicht op het meer is zeer goed, we hebben er lekker gegeten. We mochten zelfs nog kiezen waar we gingen staan met onze caravan. Voor de uitbaters een dikke pluim want we zijn er erg goed onthaald geweest. Volgend jaar gaan we er zeker nog eens terug. Ook vinden wij als Belgen het leuk dat er een mengeling is van nationaliteiten zo kan je nog eens wat bijleren he!!!
Mening nr: 44873
Datum: 03-07-2009
Fam. Kraaijestein 
april - juni 2009
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Een heerlijke camping met een fantastisch uitzicht op een meer en op de 1500m hoge Colombier. Wij zaten in een mobile-home vlakbij de receptie en hebben geen last gehad van drukte of draaiende motoren van mensen die aankwamen of vertrokken. Eigenaar Stefan doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken en niets is hem teveel. Mede door hem krijgt deze camping een uniek sfeertje, waarbij iedereen zich erg op zijn gemak voelt. Boodschappen doe je op 6 km afstand in Belley. Wij maakten diverse uitstapjes: o.a. naar Annecy en vooral de tocht naar de top van de Mont Revard (1550m), achter Aix-les-Bains, met uitzicht op diverse Alpentoppen en het Lac de Bourget, was een letterlijk hoogtepunt. In deze tijd was er geen wier in het meer. Half juni was de camping al voor een groot deel bezet. Wij komen hier zeker terug.
Mening nr: 42637
Datum: 29-08-2008
Mevr. Gouman 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben van 9 t/m 28 augustus op deze camping gestaan. Wij hadden een mobilehome gehuurd (nr. 18). Net als de mensen hiervoor vonden wij het een prima caravan met terras en een schitterend uitzicht. Maar net als de anderen hadden ook wij last van het vele geluid en de mensen die hun auto lieten draaien terwijl ze rustig zelf binnen een cappuccino stonden te drinken. Verder werd er soms ook erg hard het park opgereden. Ook door vele Nederlanders. Dit vonden wij gevaarlijk vooral voor kleine kinderen. Ook werd er 's avonds door de kinderen veel geschreeuwd op de camping waardoor het pas om een uur of 12 echt stil was. Maar misschien kwam dat ook omdat wij tegenover de receptie zaten. Volgens ons was het verder op het park een stuk rustiger. Maar dit alles viel toch wel in het niet bij het mooie uitzicht dat wij hadden, de rust (vooral 's middags als er veel mensen weg waren), de prachtige omgeving en de vriendelijke eigenaren. Het wier in het meer was inderdaad vervelend. Wij hebben ernaar gevraagd en het wordt wel bestreden met een soort middel dat ze in april in het water doen. Maar op een gegeven moment is het niet meer tegen te houden. Als er licht bij komt zie je het bijna groeien. Onze zoon van 11 heeft zich prima vermaakt, mede omdat er een aantal kinderen van zijn leeftijd waren. Het zwembad was inderdaad niet groot, maar voor de kleintjes was er een hele leuke waterplek gemaakt met van alles en nog wat waar zij heerlijk konden spelen. Het eten in het restaurant was ook prima. Prima kwaliteit en prijsverhouding. Wij hebben op deze camping al met al een heerlijke vakantie gehad en overwegen om er zeker nog een keer terug te gaan. Complimenten ook voor de eigenaar die ons donderdagmorgen (wij wilden om 07.30 uur vertrekken) zeer goed heeft geholpen omdat onze auto niet wilde starten. Hij heeft zijn auto gehaald om onze accu op te laden. Toen dat het deed was er iets met de automatische handrem. Nadat wij de kofferbak weer uitgepakt hadden heeft hij ook dit verholpen. Hierdoor konden we toch nog om 09.30 uur vertrekken. Prima service dus. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt
Mening nr: 42585
Datum: 28-08-2008
Fam. Hoogendam 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie op deze camping, we hadden een stacaravan geboekt. Stacaravan was prima. De camping is klein en eenvoudig, maar onze kinderen van 7 en bijna 3 hebben zich prima vermaakt. De Piratenboot was het helemaal voor onze jongste, maar ook de oudste kon zich daar prima vermaken met vriendinnetjes. Het zwembad is niet groot, maar wij vonden het groot genoeg. Water was wel koud, maar even door en dan ging het prima. Van het meer hebben we niet echt gebruik gemaakt, alleen een keer gewaterfietst. En de kids hebben geprobeerd visjes te vangen met schepnetjes, maar ze vingen alleen maar wier. Omgeving is prachtig, zeker als je van bergen en meren houd. Wat alleen tegenviel was dat er geen nederlands bij de receptie werd gesproken, terwijl dat wel in brochure staat. Verder geen probleem, als de eigenaresse dan probeert engels te praten, maar dat viel niet mee. De camping is een aanrader voor jonge gezinnen, die geen grote camping zoeken en van rust houden.
Mening nr: 41708
Datum: 14-08-2008
Fam. Posdijk 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Een mooie, nette en groene camping. Onze kinderen hebben zich hier prima vermaakt ( 3 en 5 jaar). Er is genoeg te spelen en te doen. Alleen jammer van het wier in het meer; hierdoor durfden zij niet echt te spelen in het meer. In de directe omgeving is er niet veel te doen. Supermarkten, winkels etc liggen op ongeveer 10 minuten rijden. Op de camping zijn wel de meest noodzakelijke dingen te verkrijgen. Wij zaten in een gloednieuwe stacaravan ( nummer 18) met grote ramen en een overdekt inpandig terras ( beiden met uitzicht op het meer) met 2 slaapkamers ( ruim) en een grote koel/vries combinatie. Alleen een nadeel dat deze to de receptie stond en daardoor was er altijd wel "leven". Als mensen aankwamen of vertrokken zetten ze vaak de auto/camper voor ons terras en lieten de motor aan voor de airco, terwijl ze binnen van alles af gingen handelen. Dit gebeurde dus ook om 06.00-07.00 in de morgen ( als mensen op tijd wilde vertrekken) waardoor wij vaak wat korte nachten hadden. Een prima camping, maar probeer iets verder op het terrein terecht te komen. Aardige beheerders.
Mening nr: 41254
Datum: 09-08-2008
Fam. van Rootselaar 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De vorige mening is gebaseerd op 1 overnachting. Wij hebben er in dezelfde periode (laatste week juli / eerste week aug.) 2 weken gestaan. Wij vonden de camping juist erg rustig. Slechts 1x een gezellig meezing-bandje 's avonds (vermoedleijk de bewuste rumoerige avond) en 2x een rustige 2-mans jazzformatie. Publiek zo'n 50% NL, de rest voornamelijk FR. In onze laatste week kwamen er ook wat engelsen. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er ruim voldoende kameraadjes te vinden. Daarboven nauwelijks. De camping ligt supermooi aan een meer, vrijwel aan de voet van de Grand Colombier (1531 m). Zeer vriendelijke en bereidwillige eigenaren. Grote supermarkten op slechts 6 km.

Campingtips in de buurt