Sluiten

Camping Village Grand Sud in Preixan

Camping Village Grand Sud

Camping Village Grand Sud ligt in het Katharen gebied niet ver van de middeleeuwse stad Carcassonne. Het Katharen gebied biedt vele culturele bezienswaardigheden, door zijn ligging is deze camping het ideale vertrekpunt om deze te ontdekken.

Camping Village Grand Sud ★★★
Route de Limoux
11250 - Preixan
Frankrijk
Departement: Aude
Tel: +33 468268818
Afstand vanaf Utrecht: 1239 km,
waarvan 1208 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.15759 / 2.29407
(43° 9' 27.3'' N    2° 17' 38.7'' O)
Aantal plaatsen: 110  / Hoogte: 124 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterglijbaan Meer Rivier Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping Village Grand Sud
Laatste mening

Algemene beoordeling

redelijk grote plaatsen

de drukke weg langs de camping

De camping maakte aan het beging van het seizoen een indruk dat men er geen zin meer in had. Onverzorgd. Lang gras op diverse plaatsen en bij de gemeenschappelijke BBQ, vieze lucht bij sanitairgebouw door niet goed afsluitende riolering. Leuk plekje direct aan het meer genomen, maar daar kregen we later spijt van. Behalve een drukke weg voor de camping, zaten er ook 4.000.000 kikkers in het meer die zich allemaal lieten horen. Erg lawaaiig. Voor ons was dit reden om na twee dagen een andere camping te zoeken.
Fam. Noltus - Heenvliet  05-07-2015
Plaats mening
Mening nr: 63606
Datum: 05-07-2015
Fam. Noltus - Heenvliet 
april - juni 2015
(Echt)paar
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 5| Ontvangst: 7| Faciliteiten: 5| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 5| Omgeving: 6| Prijs/Kwaliteit: 5|

Algemene beoordeling

redelijk grote plaatsen

de drukke weg langs de camping

De camping maakte aan het beging van het seizoen een indruk dat men er geen zin meer in had. Onverzorgd. Lang gras op diverse plaatsen en bij de gemeenschappelijke BBQ, vieze lucht bij sanitairgebouw door niet goed afsluitende riolering. Leuk plekje direct aan het meer genomen, maar daar kregen we later spijt van. Behalve een drukke weg voor de camping, zaten er ook 4.000.000 kikkers in het meer die zich allemaal lieten horen. Erg lawaaiig. Voor ons was dit reden om na twee dagen een andere camping te zoeken.
Mening nr: 60012
Datum: 13-08-2013
Fam. Koster 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Camping gekozen ivm 14 juli: vuurwerk carcaonne. Andere campings waren vol. Wat een aanfluiting. Wil 3 dagn maar zijn na 1 nacht vertrokken. Mooie grote plaatsen. Maar sanitair was verdeeld in 1gebouwtje toiletten aan ene kant camping en douches aan de andere kant camping. Echt waardeloos. Geen brood te krijgen,alleen op bestelling. Dit hadden ze niet verteld. Erg dure camping voor niet geboden services.
Mening nr: 55005
Datum: 28-08-2011
Mevr. Marije 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Zeer grote, afgebakende plaatsen. Moet je van houden (ik vond het de camping niet gezellig maken). Groot meer, ideaal als je een hond hebt of van vissen houdt. Vreselijk arrogante dame achter de receptie. Restaurant ziet er meer uit als een sportkantine. Veel animatie, maar wel allemaal in het Frans. Ontzettend duur, wij betaalden 36 euro voor een tent 2 personen.
Mening nr: 54746
Datum: 19-08-2011
Fam. Addicks 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Op deze camping 4 nachten gestaan. In tegenstelling tot de vorige berichten vonden wij het sanitair juist schoon. De douches waren prima, altijd warm genoeg en de waterdruk was ook prima. Wij hadden niet gereserveerd, maar er was plek genoeg. De plekken zijn ook zeer ruim. Ook voor de hond een prima camping want die kon in de visvijver en het riviertje afkoelen. Het enige nadeel was de hoge prijs. Met z'n tweeen en de hond waren we Euro 40,- per nacht kwijt!. Dit zijn prijzen die je aan de kust verwacht, maar niet hier. Carcassone is een leuke plaats om te bezichtigen.
Mening nr: 52280
Datum: 15-10-2010
Mevr. Barendrecht 
september - oktober 2010
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Wat een jammerlijke ervaring qua camperen. Er waren twee gebouwen voor sanitait, waarvan de eerste poep zat aan de randen (en in de pot) van de toiletten ?n er lagen overal muizenkeutels bij de wasbakken. Het andere gebouw was iets schoner, maar douchen was bijna onmogelijk wanneer anderen aan het afwassen waren en anderen hun handen wasten. Koud water en dan drie druppels. Hadden we nog het geluk dat we niet in het hoogseizoen zaten!!! We waren met een tent en de grond was er zo hard dat we de helft van onze speciale haringen hebben stuk geslagen!! Onbegrijpelijk dat deze camping het volle tarief durft te vragen per nacht n? het hoogseizoen en juist ook wanneer het grootste gedeelte van de voorzieningen dicht zijn. Wij gaan nooit meer terug naar deze camping. In de campinggids krijgen ze drie sterren, maar 1 of max 2 is ook voldoende!
Mening nr: 47722
Datum: 01-09-2009
Fam. Eilert 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben in augustus een paar dagen op deze camping gestaan. Wij kunnen ons volledig aansluiten bij de vorige reactie. Wij hadden een ruime plek met uitzicht op (vis)meertje. Voor onze hond een ideale camping, hij kon heerlijk zwemmen en spelen in de rivier. De prijs-kwaliteitverhouding is op deze camping een beetje zoek. Voor ons: 3 volwassenen en 1 hond 40,00 euro per nacht. Ook wij vonden deze camping te duur. Wel ideaal voor een bezoekje aan Carcasonne en de Pyreneeen.
Mening nr: 46795
Datum: 16-08-2009
Dhr. i.lammers 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

We hebben eind juli 2009 een week met ons gezin (3 kinderen, 4,7,9 jaar) op deze camping gestaan. Hadden niet gereserveerd, maar er was plek genoeg. We kregen een kaartje mee met een tiental vrije plaatsen en konden zelf kiezen. Er was keuze genoeg tussen schaduw- en zonplekken en plaatsen met of zonder fraai uitzicht over het meer. Het eenvoudige zwembad heeft een glijbaan waar onze kinderen veel gebruik van hebben gemaakt. Het speeltuintje stelde niet veel voor. De tennisbaan lag in de volle zon. Het restaurantje straalde zo'n matige sfeer uit dat we er geen gebruik van hebben gemaakt. Het leek wel een sportkantine. Bestelde broodjes konden de volgende ochtend opgehaald worden bij de receptie. In de hoek was een kast met wat hoogst noodzakelijke spullen, waaronder toiletpapier. Dat bleek noodzakelijk want op de toiletten was dit niet aanwezig. De toiletten waren sowieso geen prettige verblijfplaatsen. Ook al stond de camping absoluut niet vol, je moest toch regelmatig wachten. Echt schoon was het ook niet. Ook met je afwasspullen stond je vaak lang te wachten. Er was een mix van franse, belgische, nederlandse en britse gasten. Het meerendeel gezinnen met kinderen. De tienders vormden rond het zwembad een gezellge groep. Oude briefjes gaven aan dat er wel animatie was geweest, maar wij hebben daar tijdens ons verblijf niets van gemerkt. De omgeving is landschappelijk fraai, met druiven begroeide hellingen tot 600 meter en gezellige dorpjes. Lekker om te racefietsen. Carassonne was andermaal een bezoek waard. Het riviertje achter de camping stroomde te snel voor onze kinderen. We hebben er de hele week niemand zien zitten/spelen. Ook elders aan de rivier hebben we geen vertier kunnen ontdekken. 47 euro voor een plek, 3 kinderen en electra is zeker 14 euro teveel gevraagd.
Mening nr: 43404
Datum: 27-10-2008
Fam. van Beek 
september - oktober 2008
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Vriendelijke ontvangst. We stonden begin september aan het meer en moesten wel erg ver lopen om naar de doucheruimte en sanitairblok te gaan, terwijl bijna om de hoek het sanitairblok afgesloten was! We zijn er ook maar een nacht gebleven.
Mening nr: 37096
Datum: 31-08-2007
Fam. peters 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Redelijk rustige camping aan een meer waar goed gevist kan worden (veel karpers). In het meer mag niet gezwommen worden. Klein zwembad met glijbaantje.Op de camping, aan de andere kant van het meer, ligt een heldere ondiepe snelstromende rivier, geweldig met luchtbedjes af te varen. In bepaalde sanitairgebouwen s'avonds geen warm water. Animatie gericht op franse gasten. De camping ligt dicht bij Carcasonne, waar veel te beleven valt. Ook alle denkbare grote winkels liggen 5á10 minuten van de camping.Wij vonden de camping ook best prijzig.
Mening nr: 36683
Datum: 22-08-2007
Dhr. K.Van Maldegem 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

U zal mij niet horen zeggen dat dit een slechte camping is, MAAR niets kan de veel te hoge prijs verantwoorden. Wij betaalden er voor een tent, zonder electriciteit met twee volwassenen en een kind 32,5 euro per nacht. Voor die prijs mag je toch al wat verwachten, maar die verwachtingen worden zeker niet ingelost. Geen toiletpapier bijvoorbeeld, géén warm water voor de afwas en koud water in de douches na tien uur. Dan zou je denken dat het omwille van de ligging is, maar ook die is niet bijzonder. O.K., je zit aan het water, maar ik ken een hoop goedkope municipals die mooier gelegen zijn. Het sanitair is wel behoorlijk, maar toch ook niet wat je in deze prijsklasse zou verwachten. Een campingwinkeltje is er ook al niet, tenzij je een kast in de hoek van het onthaal met een paar spulletjes die naam waardig vind. Dat onthaal kun je niet onvriendelijk noemen, maar zou ik toch als "lauw" bestempelen. Er is een restaurant aanwezig waar je pizza's kan eten, en het personeel daar doet wel z'n best maar er hapert zo nu en dan wat aan de bediening. Maar wel vriendelijk, dat dan weer wel. Deze hele camping heeft een beetje een "wel willen maar niet kunnen" indruk op ons nagelaten. Had de prijs nu pakweg 10 à 12 euro lager gelegen had ik dat goed waar voor je geld gevonden, maar aan dit tarief vind ik dat ze tekortschieten.
Mening nr: 35708
Datum: 11-08-2007
Fam. faber 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Camping is veel te duur voor wat er geboden wordt. Terrein wordt slecht onderhouden. Eind Juli was de camping nog bijna leeg..... Plaatsen aan het meer zijn nog duurder. Klein zwembad met glijbaantje. Voor één nachtje wel te doen, maar geen camping om langer te blijven.
Mening nr: 30865
Datum: 01-09-2006
Dhr. Gerard van der Maden 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Wat het sanitair betreft is het met voorsprong de slechtste camping die wij de laatste 10 jaar hebben bezocht. Mijn vrouw moest met glorixdoekjes naar het toilet. We kwamen op zondagmiddag aan, het was niet om aan te zien en de maandagochtend was er ook nog niets aan gedaan. Heel belangrijk was daar bij aankomst. Deze camping kost euro 25,-- per dag. achteraf zeggen wij ze zijn vergeten aan te geven wat je daar voor kon verwachten. Ook geen toiletpapier, zelfs in Roemenie is dat op de toiletten aanwezig.
Mening nr: 25412
Datum: 04-02-2006
Mevr. prins 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Niet de beste camping die wij ooit zijn tegengekomen maar zeker niet de slechtste wij gebruiken deze camping als laatste overnachting op de weg naar spanje. Het sanitair was redelijk schoon alleen bij het zwembad was het even zoeken naar de wc's. De stroom is inderdaad dubieus en kan verbeterd worden. Over het ontvangst heb ik als enig nadeel dat je eerst een plekje moet gaan zoeken dan mag je pas het terrein op. Op zich niet zo erg maar het gedeelte bij het meer is net een doolhof. De mensen waren vriendelijk en correct er kon zelfs een grapje vanaf. Wat mijn man bijzonder aantrekt is dat je er leuk kan vissen. Er is 's avonds altijd wel iemand die een hengeltje uitgooit.
Mening nr: 17454
Datum: 13-02-2005
Dhr. Van Hee 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Deze camping is onze slechtste kampeerervaring ooit. Uitbaters zijn niet bijzonder vriendelijk. Het sanitair is middelmatig. Zwemmen in de rivier was er niet bij, wegens te wild (regenzomer!). Elektriciteit volledig ontoereikend: viel voortdurend uit. Nieuwe koelkast gaf daardoor de geest en werkte enkel nog op gas. Toen we daar de eigenaars over aanspraken, werden we uitgelachen. Wij snappen eigenlijk niet waar deze camping de drie sterren vandaan haalt.
Mening nr: 9876
Datum: 26-02-2004
Mevr. lilian 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Ik kan me niet geheel aansluiten bij de voorgangers die hun mening hebben gegeven. Bij temperaturen van boven de 38 graden kan het inderdaad wat stoffig zijn. Met het huren van een mobile-home hebben wij geen problemen ondervonden, de caravan was schoon en volledig ingericht. De 4 toiletten bij ons in de buurt werden 2 maal daags schoon gemaakt en ik heb wel degelijk gezien dat het met chloor werd gedaan. Super was de rivier die op loop afstand te bereiken is. Daar was veel schaduw en iedereen kon zich daar fijn vermaken jong en oud. Qua animatie liet het misschien te wensen over, maar er was voldoende op de camping om je te vermaken. Wij hebben een fijne vakantie gehad op die camping!!!
Mening nr: 9408
Datum: 25-01-2004
Mevr. fam Confurius 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij zijn de vrienden van de fam Heijkoop. Wij sluiten ons helemaal aan bij het voorgaande. Als we u een tip mogen geven ga alstublieft niet naar die camping toe. hoe het mogelijk is dat zo een camping nog in een gids is opgenomen is ons een raadsel. Het enige positieve wat er was behalve het bezoek aan Carcasonne is het bakkertje in het dorp vlakbij. Heerlijk brood en altijd blij als je je brood komt halenen in voor een praatje.
Mening nr: 9229
Datum: 16-01-2004
Dhr. fam. heijkoop 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wat een zooitje. Folder zag er goed uit, hoe kun je bedonderd worden. Hadden groot plek gereserveerd i.v.m. de grote caravan van onze vrienden. Krijgen we een plek met een grote betonnen plaat er op waar een huur tent had gestaan. Na veel vijven en zessen andere plekken gekregen. Sanitair bij de plek waar wij stonden ronduit schandalig. Werd volgens ons maareens in de 3 dagen schoongemaakt. Stonk verschrikkelijk. Zwembad was zeer zeer klein en dan kwam er ook nog een glijbaantje op uit. Na een flinke regenbui viel er bij onze vrienden de stroom uit, Wij naar de receptie toe, daar kregen we een verschrikkelijk grote mond van de bazin. Dat kon helemaal niet want iedereen had nog stroom. Toch was er iets fout bij de stroompaal en de baas is het toch komen maken. Maar mevr. was ronduit schofterig. Carcassonne is een prachtige plaats om naar toe te gaan, wel toeristisch maar dat weet je. Echt de moeite waard.
Mening nr: 7223
Datum: 28-08-2003
Dhr. j.roggeveen 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

De folders op de website zagen er mooier uit dan de camping zelf. De paden op de camping waren stoffig, waar door het stof tegen je tent of caravan waaide als er een auto langs kwam (lang droog geweest 36gr ). Campingwinkel niet aanwezig, kon wel broodjes bestellen bij de balie. De ligging van de camping was mooi, naast de camping liep een snel stromend rivier waar je kon zwemmen en met je luchtband kon afdalen de rivier af naar beneden. Sanitair:werd een keer per dag afgespoten met water zonder schoonmaak middelen. ( vies ) De omgeving was mooi veel kastelen gezien, alleen niet meer in gebruik, alleen in carcassonne staat er een, toeristisch met veel winkeljes en eettentjes, die heeft een omtrek van 7km

Campingtips in de buurt