Sluiten

Camping Municipal Ruoms in Ruoms

Camping Municipal Ruoms

Camping Municipal Ruoms ligt aan de oevers van de rivier de Ardèche, in een schaduwrijke omgeving, op 200 m van het centrum van Ruoms. In een omgeving met talrijke activiteiten en uitstapjes mogelijk

Camping Municipal Ruoms ★★
9 Allee du Stade
07120 - Ruoms
Frankrijk
Departement: Ardèche
Tel: +33 475939916
Afstand vanaf Utrecht: 1084 km,
waarvan 1008 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.45213 / 4.33640
(44° 27' 7.7'' N    4° 20' 11.0'' O)
Aantal plaatsen: 100  / Hoogte: 110 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Rivier Municipal camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Camping Municipal Ruoms
Laatste mening

Algemene beoordeling

200m van centrum

Park naast camping soms veel jeugd en lawaai

Zeer goede camping, heel goede campingbaas Zeer goede plekken ,heb zelf al 14 jaar plaats 89 zeer grote plaats want ik ben met motorhome en aanhangwagen met quad Komen zeker terug in 2019 2020 en....
Fam. Dedecker - Zoersel Belgie  02-01-2019
Plaats mening

Meningen over Camping Municipal Ruoms

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
9
9
Hoogste
9
9
Gemiddeld
9.0
9.0
* over de jaren 2017 en later.
Mening nr: 68659
Datum: 02-01-2019
Fam. Dedecker - Zoersel Belgie 
juli - augustus 2018
Met vrienden
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 10| Comfort: 7| Leiding van camping: 10| Animatie/Activiteiten: 7| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

200m van centrum

Park naast camping soms veel jeugd en lawaai

Zeer goede camping, heel goede campingbaas Zeer goede plekken ,heb zelf al 14 jaar plaats 89 zeer grote plaats want ik ben met motorhome en aanhangwagen met quad Komen zeker terug in 2019 2020 en....
Mening nr: 49039
Datum: 30-04-2010
Mevr. marijke 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Ik snap de mensen hun commentaar niet . Okee, verleden jaar was er niet veel gras op de camping, maar het was er al wel droog van in mei wat verwacht je dan, dat alles groen ziet. we komen daarop de camping al vele jaren en zijn daar heel content van. ik hoop dat de mensen snappen dat de campingbaas heel erg zijn best doet om alles inorde te maken. ik ben heel content van de camping.
Mening nr: 45449
Datum: 27-07-2009
Mevr. Corine 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In eerste instantie hadden wij camping Peyroche aan de andere kant van de rivier uitgezocht, maar die vonden wij toch te ver van het dorp Ruoms en zwemwater liggen. Zodoende kwamen wij op deze Municipal terecht die eerst (v.a. 5 juli) nog vrij rustig was. Het voordeel van de camping is dat je binnen 5 minuten lopen in het gezellige centrum van Ruoms bent. De Ardèche is in 20 stappen te bereiken; hier kon je heerlijk met je luchtbedje drijven, dammetjes bouwen of er met je stoel zitten in het kniediepe water. Direct naast de camping was een (openbaar) keienstrandje, waar in het water ook volop dammetjes gebouwd werden. Nog vijftig meter verder was er diep water, waar je prima kon zwemmen of waar de kinderen van de rotsen in het water sprongen. De echte durfals sprongen van bovenaf zó de Ardèche in; toch zeker 20 meter hoog! Het terrein van de camping was helaas ronduit slecht te noemen: geen grasspriet te bekennen, alleen maar onkruid op een bijzonder stoffige ondergrond. Het waaide over het algemeen aardig overdag, zodat alles, maar dan ook echt alles onder het stof zat. Het sanitair was prima, zeker in het wat modernere gebouw naast de receptie. De camping werd hoofdzakelijk door Fransen bezocht en daarnaast wat Belgen en wat Nederlanders. Het was een erg rumoerige camping, o.a. ook doordat er 2 (Franse) jongenskampen waren, die echter om 23.00 uur wel stil waren, wat niet altijd gezegd kon worden van de andere campinggasten. Na de eerste week was de camping bomvol, wat de herrie dan ook niet ten goede kwam. Gelukkig had niemand het idee opgevat om lekker aan de Ardèche te zitten, zodat we hier heerlijk rustig zaten. Verder vonden we de directe omgeving van Ruoms qua natuurschoon tegenvallen. De Gorges waren wel mooi en ook enkele dorpjes in de omgeving (La Beaume, Balazuc en Vogüé b.v). Ook hebben we een lange kanotocht van 24 km. gemaakt door de Gorges. Af en toe was het "klunen geblazen" door de lage waterstand. Verder moest je best wel doorpeddelen, want echt heel veel stroming zat er niet in de Ardèche. Ook de stroomversnellingen waren niet echt spectaculair, maar misschien waren we wel verwend door onze kanotocht door de Gorges du Tarn vorig jaar, die veel spectaculairder was. Leuke, heel grote, markt in Ruoms op vrijdagmorgen en op woensdagavond. Hier kon je echter over de hoofden lopen. Ook was de hele omgeving ontzettend druk. Bij de plaatselijke Super-U was het a) vechten om een parkeerplaats, b) vechten om een winkelkarretje en c) vechten om je karretje door de winkel geduwd te krijgen. Een heksenketel gewoon! Wij waren nog nooit in de Ardèche geweest en vonden het leuk om het een keer gezien te hebben, maar zullen hier niet zo gauw weer terugkeren. Het weer was super: alle dagen zon, maar soms wel erg heet met 35 graden. Dan ben je blij met al die bomen op de camping! De campingbeheerder was erg aardig en sprak ook Engels.
Mening nr: 42398
Datum: 23-08-2008
Fam. callens 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wij hadden een goede herinnering aan deze camping van vroeger, hoewel de plaatsen aangenaam zijn van grote, vind ik ze nu te schaduwrijk om niet te zeggen geen zon, gezien het slechte weer zeker een minpunt. Wij werden zeer vriendelijk ontvangen en de prijs valt zeker mee. Echter in augustus teveel Fransen die dan nog de godhanse dag kabaal maken en feesten. Na 11 uur is het echter stil. Er zijn twee sanitaire blokken die eens per dag gepoetst worden wat onvoldoende is. Heden is onze herinnering eerder negatief.
Mening nr: 39076
Datum: 28-05-2008
Mevr. Carla Theuns 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Samen met mijn vriend gaan we deze zomer voor de 3e keer naar Ruoms. Wij gaan steeds met een groter wordende groep, dit jaar zijn we met z'n 29, 8 koppels en dan nog een hoop kinderen. Elk jaar kijken we ernaar uit om weer naar het gezellige plaatsje aan de Ardêche te gaan. De lange rit met de auto hebben we er graag voor over. Ondertussen staan we daar op de camping bekend als "la petite belgique"....da krijg je natuurlijk na een aantal jaren - er zijn er die al voor de 6e of 7e keer meegaan !
Mening nr: 34660
Datum: 31-07-2007
Mevr. Groenendijk 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Mijn man en ik hebben in juli 2007 een week op deze camping gestaan. We hadden geen plek gereserveerd, maar hadden het geluk toch nog een plekje aan de rivier te krijgen. Vanaf de camping kun je naar een strandje lopen, waar het errug druk is, maar je kunt ook direct naast de camping de rivier in. Hier is het lekker rustig en je kunt daar lekker zwemmen en vissen. Het sanitair is netjes en schoon. Er staan veel fransen op deze camping. De plekken zijn niet echt groot, maar wij hadden met onze tent meer dan genoeg ruimte. De camping ligt op loop afstand van het gezellige dorpje. De prijs-kwaliteits verhouding was erg goed, we hebben 13 euro per nacht betaald, en een heerlijke vakantie gehad.
Mening nr: 18229
Datum: 03-05-2005
Mevr. marijke de lamper  
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn een gezin uit belgie en we gaan nu al voor de 15 de keer naar deze camping. Het is een kleine maar gezellige camping. Ook het stadje is gezellig. Aan de camping kan je in de rivier zwemmen en er is juist buiten het dorpje een supermarkt waar ge vanalles kan kopen. De camping eigenaar is een vriendelijke man die heel veel moeite doet voor zijn mensen op de camping. Ook worden het sannitaire 3 keer per dag gepoets, dus vuil is het daar niet, als je de kinderen er anten dop maak een beetje zorg te dragen voor het werk van de mensen want er zijn kinderen soms die daar spelen. Er is een kleine speeltuin voor de kleinste kinderen die kunnen daar gerust spelen. voor de grotere is een pingpongtafel waar ze kunnen ping pongen. Dus er is van alles, Ik ben heel content van de die camping. De groetjes.

Campingtips in de buurt