Sluiten

Camping La Motte in Saillans

Camping La Motte
Camping La Motte ligt centraal in het departement de Drôme, dicht bij het dorp Saillans, aan de D 156. Het is een rustige en ruime camping (4 ha), tussen de bergen en heuvels gelegen, met een beperkt aantal kampeerplaatsen (25). De tent staat midden in een buitengewoon mooie natuuromgeving met een zeer gevarieerde flora en fauna. Op de kalkrijke grond van de camping en de directe omgeving bloeien in het voorseizoen tientallen wilde orchideënsoorten. De kampeerplaatsen zijn groot, bieden veel privacy en een mooi uitzicht. De camping wordt bewust eenvoudig gehouden, zonder de poespas van de moderne commerciële massacampings.
Camping La Motte
La Motte
26340 - Saillans
Frankrijk
Departement: Drôme
Tel: +33 475215240
Afstand vanaf Utrecht: 1038 km,
waarvan 980 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.67204 / 5.18088
(44° 40' 19.3'' N    5° 10' 51.2'' O)
Aantal plaatsen: 25  / Hoogte: 446 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Nederlands/Vlaamse beheer Huisdieren toegestaan
True
BBQ toegestaan
Camping La Motte
Laatste mening

Algemene beoordeling

Prachtige natuurlijke camping, grote plaatsen, veel privacy.

Sanitairblok heel basic.

Dit is kamperen in de natuur! Grote plaatsen en veel privacy. Brood, ijsjes, wijn op de camping te koop in de ochtend en begin van de avond. Sanitair basic (lauwe douche, koud water voor afwas, weining verlichting), dus dat moet je voor lief nemen. Prachtige omgeving, wandelmogelijkheden, zwemmen in de Drome. Bijzondere plek voor wie van rust, ruimte en natuur houdt.
Fam. Min - Heiloo  18-08-2014
Plaats mening
Mening nr: 62391
Datum: 18-08-2014
Fam. Min - Heiloo 
juli - augustus 2014
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 7| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 5| Leiding van camping: 7| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Prachtige natuurlijke camping, grote plaatsen, veel privacy.

Sanitairblok heel basic.

Dit is kamperen in de natuur! Grote plaatsen en veel privacy. Brood, ijsjes, wijn op de camping te koop in de ochtend en begin van de avond. Sanitair basic (lauwe douche, koud water voor afwas, weining verlichting), dus dat moet je voor lief nemen. Prachtige omgeving, wandelmogelijkheden, zwemmen in de Drome. Bijzondere plek voor wie van rust, ruimte en natuur houdt.
Mening nr: 44242
Datum: 13-04-2009
Mevr. Niekie Zwaan 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik vind het een prachtige camping. Ruimte, rust en gezelligheid. De camping is heel ruim opgezet met mooi uitzicht en een poel om in te zwemmen. Het water is wel koud omdat het gevoed wordt uit een bron. 's-morgens kun je er broodjes kopen en koffie drinken en om een uur of 5 gaat de borreltafel open waar dan vaak gemusiceerd wordt. Een keer in de week is er een gezamenlijke bbq. De douches worden voorzien van warm water dmv opwarming door de zon. De camping is geheel ecologisch gestoeld. Ik heb het er elk jaar weer naar mijn zin.
Mening nr: 43586
Datum: 01-12-2008
Mevr. pingelaar 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Het is een erg primitieve camping. Als de zon niet heeft geschenen kan je niet warm douchen. En als de camping vol is moet je ook sávonds geen warme douche verwachten. De rust na 22.00 uur wordt wel beloofd maar is er in tegendeel. Er wordt ''gezellig" muziek gespeeld tot in de late uurtjes!
Mening nr: 38264
Datum: 10-01-2008
Dhr. marwil ter Horst 
april - juni 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

'n Zeer rustige camping in 'n werkelijk schitterende natuur gelegen in 'n dal tegen les Trois Becs in de Drome ongeveer 8 km vanaf het rustieke plaatsje Saillans in de bergen. Deze camping is voor rustzoekers die natuur hoog in het vaandel hebben staan. 'n Basic camping waar warme douches/toiletten en wastafels aanwezig zijn. Niets meer of minder. Heel veel ruimte voor ongeveer 20 tot 25 plekken die allen heel veel privecy bieden. Op deze 'natuurcamping' is het gehele terrein autovrij. Je wordt door de beheerder, ik mag 'Marcel' tegen hem zeggen :-) , met al je camping spullen op je plek gebracht. De meeste bewoners zijn tentkampeerders en caravans worden er zéér summier toegelaten. Electra en stromend water zijn niet op de plekken aanwezig, water kun je in het sanitairblok halen. Dus lekker basic en bewust bezig zijn. 'n Paradijs waar het tussen de origideen genieten is.
Mening nr: 38075
Datum: 03-12-2007
Mevr. Jeannine Boset 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Echt de allermooiste camping die ik ooit in Frankrijk trof! Ik raakte er niet op uitgekeken: zulke mooie plekjes, doorkijkjes, paadjes, uitzichten.... prachtig ruim opgezet, geen enkel plekje hetzelfde. Sanitair was prima. Voldoende wc's en douches, veel wastafels en spoelbakken. Water voor de douche wordt door de zon verwarmd dus overdag heb je een warme douche. ''s Ochtends vers brood en koffie, eind van de middag borreltijd met heerlijke streekwijn, op vrijdag een gezamenlijke BBQ voor wie wil... echt: niets dan lof voor deze heerlijke (en ook voor kinderen geweldige) plek!
Mening nr: 19062
Datum: 29-06-2005
Mevr. de Blok 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Deze camping bezocht enkele jaren terug. Voor ons de mooiste camping die er is en dan heb ik het niet over sterren en animatie e.d. maar over echt kamperen in een stuk prachtige natuur. Vanaf de camping prachtige wandelmogelijkheden en een schitterende omgeving (fietsers opgelet fijne stijging op de col) Kinderen vermaken zich met elkaar die hebben niet veel nodig. Zegt het niet voort de camping is er niet op uit om suksesvol te worden, maar wij blijven de plek in ons geheugen houden en hopen dat wij er wederom een keer langs zullen rijden.
Mening nr: 10906
Datum: 03-06-2004
Dhr. van lonkhuijzen 
april - juni 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Als je rust, privacy gecombineerd met natuur zoekt en in ruil daarvoor bereid bent om genoegen te nemen met voldoende maar zeker niet luxe sanitair: een formidabele aanrader waarbij de privacy (het meerendeel van de plaatsen is voor één tent of kleinere caravan, zeer ruim, vaak ruim 200 m2 soms meer, en volledig afgeschermd door de natuur) als je kan worden afgewisseld door de koffie 's morgens bij het broodophalen en vooral bij de 5 uur borrel aan de tafels bij de receptie. Zoek je vooral rust, privacy en natuur, voor kinderen is er voldoende speel en zwemplaats, dan moet je zeker een vakantie in lamotte overwegen.
Mening nr: 8223
Datum: 04-11-2003
Mevr. Evelien Meijer 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Een afgelegen camping in een prachtig stukje natuur. Iedere plek heeft enorm veel privacy. Veel mensen staan op een eigen veldje. Anderen staan een eind lopen in het bos. Veel gezinnen met kinderen. Meest nederlander en een aantal belgen. Er is een vennetje om afkoeling in te zoeken, verder kun je naar de rivier de Drome of naar andere prachtig heldere riviertjes waar je ook veel privacy hebt. Je kunt er prachtig wandelen. Sanitair is minimaal maar voldoet wel. Vroeg douche anders is het warme water op. Vers brood s' morgens via een bakker (niet zo'n goede) of naar het dorp op 5 minuten afstand. Wij hebben er een supergoede tijd gehad (3 weken lang).
Mening nr: 2899
Datum: 05-01-2003
Mevr. Monique 
®  
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Afgelegen, heel rustige camping. Vrnl Ned gasten. Meeste plaatsen erg ruim, met veel tussenruimte. Sommige met veel schaduw, anderen bijna zonder. Zwempoeltje op terrein, steil aflopend, niet geschikt voor erg kleine kinderen. Geen speeltuintje of ander vertier aanwezig. Wel enorm grasveld om lekker te voetballen etc. Toiletten in het hoogseizoen niet iedere dag schoongemaakt, en dus niet zo fris. Water warmgehouden door de zon, dus minimaal. Wel iedere dag vers brood en melk, vlees uit de vriezer te bestellen. Bevoren flessen water zijn 'te huur' als koelelement. Heerlijke, rustige camping voor mensen die van de natuur en van een beetje improviseren houden. Fantastische omgeving met veel riviertjes om in te zwemmen/spelen. Op vrijdagavond barbecue. Aan het eind van de middag komen veel mensen samen om een wijntje te drinken (of iets anders), voor de kinderen is er ijs. Ruim gesorteerde supermarkt bijv in Die (op 20min. afstand). Respect voor de natuur wordt gewaardeerd, het plukken van bloemen op het terrein is ten strengste verboden.

Campingtips in de buurt