Sluiten

Camping Naturiste Héliomonde. in Saint Chéron

Camping Naturiste Héliomonde.

Camping Naturiste Héliomonde ligt ten zuiden van Parijs in een bos van 47 ha waar diverse wandelroutes zijn uitgezet en waar men herten, konijnen en andere dieren tegen kan komen.

De camping is een ideale vertrekbasis om Parijs en omgeving te bezoeken.

Camping Naturiste Héliomonde.
La Porte Beauce
91530 - Saint Chéron
Frankrijk
Departement: Essonne
Tel: +33 164566137
Afstand vanaf Utrecht: 512 km,
waarvan 475 km snelweg.
GPS coördinaten: 48.54443 / 2.13916
(48° 32' 39.9'' N    2° 8' 21.0'' O)
Aantal plaatsen: 490  / Hoogte: 153 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Verwarmd zwembad Naturistencamping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Gehele jaar open BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping Naturiste Héliomonde.
Laatste mening

Algemene beoordeling

wij vonden het een onprettige camping. Veel alleengaande mannen al dan niet gekleed ook op het terras. wij voelden ons veel bekeken. sanitair is niet schoon, zelfs in deze toch rustige periode niet. Voor 1 nachtje wel centraal gelegen, maar dat is het dan ook.
Mevr. Vogel  13-05-2011
Plaats mening
Mening nr: 52948
Datum: 13-05-2011
Mevr. Vogel 
®  
april - juni 2011
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

wij vonden het een onprettige camping. Veel alleengaande mannen al dan niet gekleed ook op het terras. wij voelden ons veel bekeken. sanitair is niet schoon, zelfs in deze toch rustige periode niet. Voor 1 nachtje wel centraal gelegen, maar dat is het dan ook.
Mening nr: 52119
Datum: 22-09-2010
Fam. jan 
®  
september - oktober 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Dit jaar op doorreis naar NL gestaan. Er waren voldoende ruime plaatsen aanwezig. Toppertje was de sauna die dan ook goed bezocht werd. Het zwembad is ook prima. Een goede plek om terug te komen.
Mening nr: 45047
Datum: 10-07-2009
Mevr. annefried veenman 

Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

2x Op deze camping gestaan op doorreis, prettig terrein, vrij te kiezen plaatsen als het tenminste niet al te vol is, aangename sfeer, zwembad erbij, winkel stelt niet veel voor. Bosomgeving, veel vaste gasten uit de nabij geleden huisjes. Aanrader voor enkele dagen, met de trein kun je naar Parijs.
Mening nr: 24923
Datum: 09-12-2005
Mevr. J. Drion 
september - oktober 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

In deze periode, terwijl er toch wel een aantal plaatsen bezet waren in de winkel/ restaurant niets te eten, alleen opgewarmde pizza's, ondanks dat de borden heel wat beloofden. Waren er kort het verblijf daar viel toch ietwat tegen. Schijnt een goede uitvals basis te zijn naar Parijs alleen je auto staat niet veilig in Etrechy.
Mening nr: 18175
Datum: 26-04-2005
Dhr. Martijn 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Op Heliomonde hadden wij eind augustus 2003 vier dagen een Mobil Home gehuurd. De ontvangst door Jan was vriendelijk en hij gaf de noodzakelijke inlichtingen en aanwijzingen. Hij had een fles wijn voor ons koud gezet. De vier stacaravannetjes van Naturocamp staan in een hoefijzer opgesteld naast het kampeergedeelte van het terrein in de buurt van het zwembad en het restaurant. Eerlijk gezegd oogt het niet heel gezellig want het ziet er een beetje kaal uit. Als alle vier de stacaravans vol zouden zitten, zit je ook wel een beetje dicht op elkaar, maar dat was gelukkig niet het geval. Erlangs loopt het doorgaande pad van de parkeerplaats (geen auto's bij de tent) naar het zwembad, dus er valt leuk mensen te kijken want er komen redelijk wat Franse daggasten. Het was nu bepaald niet meer druk op het relatief kleine kampeerterrein, maar in het hoogseizoen zou ik er ook niet graag lang staan: de (met stompzinnige oranje plastic paaltjes) genummerde plaatsen ogen vrij klein en er is weinig lage begroeiing, waardoor je weinig privacy hebt. Het sanitair voor de camping was vernieuwd en zag er goed uit. Ik maakte zelf ook van de douche gebruik, want die in de stacaravan was wel erg klein. Voor mijn 1.87 meter lengte heb ik toch echt iets meer ruimte nodig. Op het uitgestrekte bosrijke terrein staan een paar honderd blokhutten die eigendom zijn van particulieren. Hoewel er enkele bouwstijlen te herkennen zijn, heeft iedereen er in de loop der tijd iets heel eigens van gemaakt. Ook de tuinen zijn heel verschillend. Het is dan ook een leuk tijdverdrijf om er rond te lopen en de huisjes te beoordelen. De aangelegde paden en paadjes maken dat goed mogelijk; het is wat dat betreft een mooi terrein. Ook buiten de "bebouwde kom" zijn er wat bospaden waren het heerlijk naturistisch wandelen is. Een keer kwam ik twee hertjes of reeën (ik zie het verschil niet zo een-twee-drie) tegen. Het zwembad is wel mooi, maar helaas ontbreken er ligstoelen en het beton rond het zwembad is nogal hard. Het saunaatje (een droge en een stoomhok) ziet er verzorgd uit. In het restaurantje worden redelijke pizza's gebakken en 's ochtends is er vers brood (wit en bruin (campagne) stokbrood) en luxe broodjes verkrijgbaar. Er is verder geen winkel. Het publiek was er zeer verschillend, maar zag er op de een of andere manier wel wat mondainer uit dan op het gemiddelde terrein. De leeftijd was niet zo hoog en er waren nog flink wat jeugdigen. Dat kan aan het flinke aantal daggasten gelegen hebben. Het pareo-gehalte was vrij hoog (ook onder mannen). Mannen alleen zijn welkom, zoals ook homostellen. Overigens weinig lichaamsversieringen gezien. Voor de rest: weinig insecten, diverse nationaliteiten, goede toegangsweg.

Campingtips in de buurt