Sluiten

Camping Municipal Les Roches in Sainte Croix de Verdon

Camping Municipal Les Roches
Camping Municipal Les Roches ligt aan het meer van Sainte Croix met veel schaduwrijke plaatsen en leuke strandjes op minder dan 200 meter van de camping.
Camping Municipal Les Roches ★★
Bord du Lac
04500 - Sainte Croix de Verdon
Frankrijk
Departement: Alpes de Haute Provence
Tel: +33 492777899
Afstand vanaf Utrecht: 1228 km,
waarvan 1068 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.76094 / 6.15341
(43° 45' 39.4'' N    6° 9' 12.3'' O)
Aantal plaatsen: 190  / Hoogte: 483 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Meer Municipal camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Camping Municipal Les Roches
Laatste mening

Algemene beoordeling

Plaatsen met prachtig uitzicht op het meer

Plaatsen met uitzicht op het meer zijn krap met weinig schaduw

Municipalcamping prachtig gelegen aan het meer. De plaatsen beneden voelen krap aan, maar de camping heeft nog een terrasgedeelte waar de plekken ruimer voelen en schaduwrijker zijn. Bovenaan de camping is een klein supermarktje. Eind mei is de camping al goed bezet.
Dhr. daido1964 - Rotterdam  17-06-2015
Plaats mening
Mening nr: 63477
Datum: 17-06-2015
Dhr. daido1964 - Rotterdam 
®  
april - juni 2015
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Faciliteiten: 7| Omgeving: 9|

Algemene beoordeling

Plaatsen met prachtig uitzicht op het meer

Plaatsen met uitzicht op het meer zijn krap met weinig schaduw

Municipalcamping prachtig gelegen aan het meer. De plaatsen beneden voelen krap aan, maar de camping heeft nog een terrasgedeelte waar de plekken ruimer voelen en schaduwrijker zijn. Bovenaan de camping is een klein supermarktje. Eind mei is de camping al goed bezet.
Mening nr: 59070
Datum: 21-06-2013
Dhr. Johan 
april - juni 2013

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 58971
Datum: 30-05-2013
Dhr. de vries 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Leuke camping aan het meer, maar er zijn geen services aanwezig, alleen sanitaire voorzieningen maar al het andere is direct in de buurt te verkrijgen. En dan het meer, je raakt nooit uitgekeken. Wat wil een mens nog meer stukje kaas, stukje worst, een goed glas wijn, de zon, voor ons de ideale camping en betaalbaar.
Mening nr: 52731
Datum: 23-02-2011
Dhr. Peter Burg 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Al weer jaren geleden op deze camping gewerkt. Het vaste team bestaand uit 4 mensen, aangevuld met extra hulpkrachten in de zomermaanden. Ik heb begrepen dat er vorig jaar (toen ben ik niet geweest) en hopelijk dit jaar weer, weer een áárdige dame het receptie-team heeft aangevuld. ;-) De camping is eenvoudig, maar schoon. Het sanitair is niet hypermodern, maar wordt dagelijks schoongemaakt, ze beginnen al voordat de gasten er van gebruik maken en dus is het schoon als je een douche pakt. En gewoon warm water zonder daar nog extra munten voor te moeten kopen. Gratis dus. De plaatsen zijn variërend qua grootte. De vele vasten gasten die heel vaak terugkomen, kunnen verzoeken om een bepaalde plaats. Als het kan, wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Ik weet dat ze met de reserveringen al in februari beginnen, om zo goed mogelijk iedereen van dienst te zijn. In het voorjaar en het naseizoen, zo half augustus is de rust weer terug, na het drukke hoogseizoen. Dan is deze camping "Les Roches" ideaal om als uitvalbasis voor het verkennen van de vele mooie dorpen in de omgeving te bezoeken. Ook de lokale bevolking heeft dan tijd voor een praatje. Sta open voor ze en ze zijn over het algemeen heel prettig om mee te praten. Vlakbij ligt Riez, je moet even via het plateau en een prachtige slingerweg (heerlijk op de motor ;-) daarheen om de markt te bezoeken. In het seizoen op woensdag en zaterdag. Zaterdag is toch al een dag om daar op het terras met de rug naar de muur, de mensen te bekijken en bekenden te begroeten die flaneren et een koffie of pastis komen drinken. Kijk er niet vreemd van op als kerels elkaar daar een zoen op de wang geven. Dit zijn vrienden van elkaar. Dus zoek je een camping zonder gouden kranen, maar met een magnifiek uitzicht over het meer (ik mis dit na 5 jaar nog heel erg vaak!), eenvoudig, niet te duur en agréable. Dan wellicht toch eens langsgaan. Er is een eenvoudige website van Sainte Croix du Verdon: http://www.saintecroixduverdon.com/accueil/index.htm Met vriendelijke groeten, Peter.
Mening nr: 45595
Datum: 30-07-2009
Dhr. Jan de Groot 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie ligging, meer naast de camping. Prettige sfeer. Plekken niet groot. Alle voorzieningen op of in de directe nabijheid van de camping. Het meer, daar raak je nooit op uit gekeken!
Mening nr: 44954
Datum: 06-07-2009
Fam. Chris en Hubert 
april - juni 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Een prachtig stuk natuur , het uitzicht over het meer als je toekomt en de kleur , daar raak je niet op uit gekeken . Camping ligt tegen het meer , steile weg naar beneden 15 % . Als je op de camping bent moet je wel even wennen , geeft een slordige indruk en de plaatsen zijn slecht verdeeld . Met de camper is alles niet even gemakkelijk bereikbaar .Sanitair is eigenlijk niet meer van deze tijd maar je hebt warm water in de douche . De ligging en natuur maakt alles goed . Heerlijk zwemmen in het heldere water . Te voet of met de fiets wel rekening houden dat het berg op is , supermarktje ligt op hoogste punt van 't dorpje . Langs het meer is veel plaats en de prachtige kloof van gorges de verdon is niet ver af . Tijdens de maanden juli , augustus zou ik hier niet verblijven voor de drukte en het sanitair zal dan onvoldoende zijn, maar zoals nu in juni is het wel een topper en komen we hier nog wel terug . 14,00 € per nacht is goedkoop ( 2pers.+stroom) .
Mening nr: 43155
Datum: 23-09-2008
Fam. Fam Ghesquiere 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Na 15 jaar, met een gemiddelde verblijftijd van 1 maand (half juli en half aug) blijven wij een plaatsje boeken op deze camping. Wij ontmoeten er steeds oude campingverblijvers, die ook blijven terugkomen, meestal niet jaarlijks maar...het blijft voor velen een camping met een leuke ligging. Ook nieuwelingen zijn onder de indruk van de ligging en het uitzicht. Je kan er alle kanten uit, het plateau de Valonsole met zijn purperen lavendelvelden of de Verdon-canyon in voor de wielrtoerist of meer avontuurlijken onder ons. Als gezin met een 14-jarige meervoudig gehandicapte zoon, vinden wij er zelfs alle nodige inrichtingen voor hem. En ja u leest het goed toen hij slechts 1j was ging hij al met ons mee, nu toert hij met zijn rolwagen rond op de camping en zelfs naar het strand. Er is inderdaad een weg die overgesotken moet worden MAAR er geldt een snelheidsbeperking van 30km die tijdens de daguren gerespecteerd wordt. Na 22u is verkeer er verboden. Tijdens juli en augustus is het een echte kindcamping, dus wat meer geluid is te verwachten. Door de groei van het dorpje is er inderdaad tijdens die maanden wat meer overlast s'avonds maar het blijft binnen de perken. Kortom meer kan en mag je niet verwachten van een 2 sterren camping.
Mening nr: 39050
Datum: 24-05-2008
Fam. roger vandijk 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Zéér goede camping, een echte aanrader. Jammer dat sommige mensen zoiets altijd maar willen afbreken omdat ze niet beseffen dat ze de camping niet voor hun alleen kunnen hebben. Het is niet omdat je een remourqe bij hebt waar je een tentje en wat bagage op hebt gebonden, dat ze je de plaats kunnen geven die mensen met een caravan krijgen. Het is nu eenmaal zo met een kampeerplaats voor een tent (die goedkoper is) en natuurlijk ook kleiner. Je je aanhangwagen elders moet parkeren i.p.v. naast je tentje. Wil je dat wel, tja dan lig je met je tentje tegen je campingburen aan !!!! dit even ter zijde. Wij hebben er een fantastische tijd gehad en voor de mensen die beetje avontuurlijk zijn de ideale uitvalsbassis voor wat actie. Mooie wandeltochten mogenlijk ( martel route), echte aanrader zwemmen ,zeilen, surfen, waterfietsen, canoen. Wat wil je nog meer .GEWOON DOEN!!!!!
Mening nr: 32074
Datum: 02-01-2007
Mevr. lindy van der burgt  
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij, gezin met 3 kinderen (10 , 8 , 4) hebben een heerlijke vakantie gehad op deze camping. Er is helemaal niets, alleen een schoon toilet gebouw met warme douches , precies wat we nodig hebben. Het meer is heerlijk en schoon , blijf niet op het bewaakte strandje hangen want dat is niet gezellig en erg druk. Wij hadden een grote plek met zon en schaduw tegen de berg wand aan, heerlijk klimmen voor de jongens!
Mening nr: 24611
Datum: 24-10-2005
Dhr. J.B. van Doornum 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Vol verwachting keken wij (echtpaar met 2 kinderen van 15 en 18) uit naar ons verblijf van minimaal 3 weken op deze camping. Ook door de 2 positieve reacties op deze site togen wij vol goede moed naar dit gedeelte van Frankrijk.. Maar onze hooggespannen verwachtingen kwamen absoluut niet uit. De camping was in tweeën gesneden door een openbare weg waar werkelijk de hele dag en ’s avonds druk verkeer over ging met een hoogtepunt in de weekwisseling wanneer vele honderden Franse dagjesmensen gebruik gingen maken van het meer. De camping zelf had een vlak gedeelte bij het water en een terrassen gedeelte tegen de heuvel. We hadden niet gereserveerd en er was alleen nog een geschikte plek op her terrassen terrein. Dat terrassengedeelte was eigenlijk niet geschikt voor een auto met (grote) aanhanger, in ons geval een forse vouwwagen. Toch werden wij naar boven gestuurd. Het terrassen gedeelte was bijzonder smal, steil en de plekjes waren uitermate krap. Op een haar na miste ik op mijn weg naar boven de muur van het toiletgebouw en de daar aanwezige personen. Het is dat wij onze voortent niet opgezet hebben, anders konden wij op die smalle plek onmogelijk staan. Ook was er geen schaduw en hadden wij geen zicht op het meer. Praktisch al het gras was verdord en de paden waren stoffig en droog. Onze hond konden wij bijna niet uitlaten buiten de camping, alles was immers openbare weg. Op het strand was het ook niet toegestaan om honden uit te laten. Wandelen direct vanaf de camping de natuur in was ook niet mogelijk. Voor wandelingen in de natuur moest je met de auto. Koelelementen konden niet ingevroren worden. Je was genoodzaakt om flessen met bevroren water te kopen in het supermarktje buiten het dorp. Wel kon je koelkastjes huren. Dacht ik dat wij krap stonden, maar toen had ik het vlakke gedeelte onderaan nog niet gezien. Ongelooflijk wat stonden de kampeermiddelen hier hutje mutje op elkaar. Ik dacht dat ik al veel campings gezien had, maar dit sloeg alles. Dit gedeelte van de camping verdient niet de naam camping. Van romantisch kamperen aan een idyllisch meer is hier helemaal geen sprake. Je zicht op het water wordt ontnomen door bomen, een stuk afrastering, allerlei bouwwerken op het strand en weer die vervelende openbare weg waar constant verkeer is. In feite was dit hele terrein niet geschikt om hier een camping te realiseren. Alles te krap en het terrein te steil. Een leuk melkkoetje voor de gemeente. Onze kinderen konden hier hun draai ook niet vinden. Om 22.00 ging het licht uit bij de tafeltennistafels. Dan maar naar het strand. Maar een kampvuurtje stoken, wat toch zo ongeveer het leukste is wat je kunt doen als tiener, was ook hier niet mogelijk. Helemaal niets positief over deze camping? Ja toch wel. De prijs was laag. De Nederlands sprekende receptionist was vriendelijk en geduldig. Het water van het meer was helder en heerlijk om in te zwemmen. Na 4 overnachtingen zijn we weer vertrokken.
Mening nr: 17440
Datum: 12-02-2005
Dhr. a hiemstra 
april - juni 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een gewelgig mooi natuurgebied,en een camping waar je in alle rust nog kan genieten van het helderre zwemwater ,en het is er heerlijk rustig,en altijd mooi weer in juni.
Mening nr: 17047
Datum: 12-01-2005
Mevr. Christa 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

2 1/2week lang een hele leuke vakantie. Wat een mooie omgeving rondom dat prachtige meer. De weg vanaf Riez, met name de laatste 2 kilometer zijn erg steil, 12%. Met caravan achter de auto dus een hele klus. Sanitair is heel goed. Voor gezinnen met pubers weinig vertier, maar voor kinderen tot 12 jaar ideaal. En zeer goedkoop.

Campingtips in de buurt