Sluiten

Camping Naturiste Centre Pardigue in Valernes

Camping Naturiste Centre Pardigue
Camping Naturiste Centre Pardigue is een gezellige naturistencamping in de mooie, zonnige Provence tussen Sisteron, Vaumeilh en Digne. Bij aankomst op Pardigue valt direct de unieke ligging op. De ruim 250 jaar oude Mas ligt helemaal vrij op een plateau midden tussen de landerijen met koren, zonnebloemen en gras. Geen hekken of dichte bosrand en mede daardoor een werkelijk schitterend uitzicht op de bergen rondom: 360 graden schoonheid! Het is hier ’s nachts nog echt donker en dus de mogelijkheid om ook te genieten van een adembenemende sterrenhemel.
Camping Naturiste Centre Pardigue
Pardigue
04200 - Valernes
Frankrijk
Departement: Alpes de Haute Provence
Tel: +33 492621369
Afstand vanaf Utrecht: 1142 km,
waarvan 1015 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.25172 / 5.94481
(44° 15' 6.2'' N    5° 56' 41.3'' O)
Aantal plaatsen: 30  / Hoogte: 526 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Rivier Buitenzwembad Naturistencamping Nederlands/Vlaamse beheer Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Camping Naturiste Centre Pardigue
Laatste mening

Algemene beoordeling

Schitterend terrein met veel ruimte

-

We komen al vele jaren op Pardigue. We kennen veel naturistencampings in vele landen, maar Pardigue is de mooiste, prachtige plekken en altijd groots uitzicht.
Dhr. Ben van der Hilst - Utrecht  06-08-2018
Plaats mening

Meningen over Camping Naturiste Centre Pardigue

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
10
9
Hoogste
10
9
Gemiddeld
10.0
9.0
* over de jaren 2019 en later.
Mening nr: 68055
Datum: 06-08-2018
Dhr. Ben van der Hilst - Utrecht 
juli - augustus 2018
(Echt)paar
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 10| Comfort: 8| Leiding van camping: 9| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

Schitterend terrein met veel ruimte

-

We komen al vele jaren op Pardigue. We kennen veel naturistencampings in vele landen, maar Pardigue is de mooiste, prachtige plekken en altijd groots uitzicht.
Mening nr: 58666
Datum: 31-01-2013
Fam. Jos en Karin 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Onze eerste kennismaking met deze camping, juni/juli 2012. Bij aankomst tent in de regen opgezet op zgn. achterveld, daarna 4 weken over het algemeen super weer. Geen electra op dit veld, koelkastje in sanitairgebouw geparkeerd, prima bevallen. Sanitair vwb toiletten wellicht wat weinig, maar wij hebben er geen last van gehad, wasgelegenheid meer dan voldoende en goed schoon (overigens iets waar de gasten zelf het grootste aandeel in kunnen hebben). Ruime plaats, super uitzicht, rust en ruimte. Prachtige sterrenhemel, ontspannen sfeer. Samen eten was geweldig, wat drinken op terras goed en ook netjes betaalbaar. Veel respect voor Ria, aardig, vol inzet. Verwacht je wonderen, kun je beter naar Rome gaan. Wij komen graag nog eens terug.
Mening nr: 58144
Datum: 12-09-2012
Fam. Dré en Meerie 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij omschrijven het terrein als PUUR qua natuur en puur in zijn EENVOUD. Daar moet je oog voor hebben en daar moet je van houden. Het is een open terrein met prachtige uitzichten, verborgen plekjes en met enorme veel ruimte om je heen. Wij komen sinds 2005 onze vakantie op Pardigue vieren. Wij komen altijd in het voor- of naseizoen, want dan zijn er geen of weinig kinderen, heerlijk rustig. Wij vinden de broodservice geweldig. Heerlijk ontbijten in de vakantie om 09.15 uur met vers gebakken brood van de bakker, die gevestigd is in de nieuwe supermarkt. Fijn dat de broodprijs bij de Super-U ook nog wat scheelt met de broodprijs van de bakker uit Sisteron. Wil je vroeger brood hebben, dan kun je dat zelf al vanaf 06.00 uur halen bij de bakker in Sisteron. Wij hebben er geen problemen mee dat het elektra wat minder is, als er veel plaatsen zijn bezet, zal wel aan onze koelkast liggen. Onze camping-waterkoker en camping-koffiezetapparaat werken ook gewoon. Waterkoker en koffiezetapparaat van thuis zouden het ook niet doen. Wij vinden het sanitair goed en dat wordt iedere dag schoongemaakt. Helaas zijn er campinggasten, die er binnen de kortste keer weer een rommeltje van maken, zeker bij nat weer. Wij halen dan zelf de schrobber er door, iets dat normaal is voor een echte naturist, er is namelijk geen toiletjuffrouw met een schoteltje. Het toiletpapier gooien wij zonder probleem in de prullenbak i.p.v. in het toilet. Het verschil tussen wel of geen toiletpapier in het toilet is een wel of niet goed werkende septic tank. Ooit een slecht werkende septic tank geroken? Volgend jaar zijn wij weer op Pardigue, zonder luxe, maar met veel gezelligheid! Dré en Meerie.
Mening nr: 57677
Datum: 18-08-2012
Fam. Kees 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Was een fijne en mooie camping, maar sinds enkele jaren gaat de eigenaresse er met de pet naar gooien. Teveel gasten op de camping, waardoor de toiletten, er zijn er maar drie, overbezet en niet schoon zijn. Electra is er zo slecht, dat je koelkast alleen 's nachts werkt. Het door velen geprezen brood wordt sinds enkele jaren uit de Super-U gehaald en niet meer bij de warme bakker, zoals de eigenaresse blijft volhouden. Jammer van dit mooie terrein, maar voor ons niet meer!
Mening nr: 55996
Datum: 19-03-2012
Dhr. Bert 
april - juni 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Een mooi, groot, vlak terrein in een schitterende omgeving met een geweldig uitzicht vanaf elke plaats. Uniek is dat er helemaal geen hekken of afscheidingen zijn. Dit stond in de beschrijving, maar het is ook echt zo!!!Verder is Ria een spontane, geweldige gastvrouw.die het iedereen graag naar de zin wil maken. Het sanitair is altijd schoon en ziet er nog als nieuw uit. Een gemoedelijke sfeer tussen de gasten. Vrienden uitnodigen om met het naturisme kennis te maken was geen enkel probleem voor Ria, zonder kosten mochten ze de hele dag blijven. Wij zijn naar een concert geweest in de Citadel in Sisteron wat werkelijk een prachtige beleving was. Hebben nu de site van Sisteron gevonden en daar kun je het programma al weer lezen voor deze zomer. Wij stonden op het achterveld zonder elektra. Echt puur natuur en hadden aan de ingevroren koelelementen genoeg. De supermarkt is zo dichtbij, dat even vers halen geen enkel probleem is. Hebben uren met onze stoelen beneden aan de rivier zitten luieren, lezen en vooral heel veel dammen gebouwd met medegasten. We blijven tenslotte wel Nederlanders. Daarna is het een luxe om een koud biertje op het terras te pakken, voor een prijsje dat je er nog wel eentje vat. Nog nooit zo'n gezamenlijke maaltijd meegemaakt : wat een prestaties en vooral wat een gezelligheid samen. Naturisme in optima forma hier op Pardigue!!! Ria, ga zo door!!!
Mening nr: 53036
Datum: 31-05-2011
Fam. Jan en Loes 
april - juni 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Een heerlijk terrein in de Provence. Heel bijzonder is dat het zo mooi open is en je prachtig ver kijken. Wij hebben dit jaar twee weken gelogeerd in de nieuwe Dethleffs caravan ( groot 2-persoonsbed) die net geplaatst is.Vorig jaar in de Fendt ( 2 aparte bedden) We hebben het weer geweldig gehad! Heerlijk uitgerust en prachtige wandelingen gemaakt. Het terrein was nog prachtig groen en lag er mooi gemaaid bij. Zwembad bijna voor ons alleen. Iedere morgen lekker vers bruin brood , mooie bloemen in het schone sanitair en een drankje in de zon. Wij kunnen er weer even tegen in het drukke NL en zullen dit zeker gaan missen. Ria , dank je wel voor je goede zorgen en tot de volgende keer. Misschien dan het appartement?
Mening nr: 49287
Datum: 13-06-2010
Dhr. Greet en Arjan 
april - juni 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Zijn net weer terug van een heerlijke vakantie, TOP. Prima toegankelijk terrein met grote plaatsen en een werkelijk schitterend uitzicht. Zeer gastvrije , meelevende gastvrouw. Prachtig schoon sanitair. Een nieuwe ,grote Super U op nog geen 10 minuten afstand waar je ook goedkoop kunt tanken.Goed restaurant in Ribiers. Geen groepsvorming, je vindt makkelijk aansluiting als je dat wenst. Het fijne van hier is dat het mag maar niet moet. Wij gaan in september weer voor twee weken. Vrienden huren dan het appartement en anderen de caravan. Wij gaan met onze eigen caravan. We verheugen ons er nu al op. Wij vinden prijs / kwaliteit en service uitstekend en raden het dan ook volmondig aan.
Mening nr: 48515
Datum: 30-11-2009
Fam. Eggie Hulshof 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Eggie en Nelleke Wij, Eggie en Nelleke, zijn dit jaar voor derde keer op Pardigue geweest. Wederom was het goed. Je kan je eigen gang gaan, en het is om je vakantie te beginnen een heerlijke plaats om tot rust te komen. Ria is een soort van 1000 dingen doekje, ze regelt het allemaal, en heeft dan ook nog even tijd om het eind van de middag even mee te borrelen. Dat laatste moet trouwens niet, en dat vinden wij het fijne van dit terrein. Ik kan niks negatiefs bedenken, of je moet niet tegen de zon kunnen, want het is er altijd mooi weer. Wij komen er vast weer.
Mening nr: 47746
Datum: 02-09-2009
Fam. S. Faber 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We zijn er dit jaar voor de derde keer geweest. Voor ons en onze kinderen (4j. en 7j) is dit een fijne camping. Eigenaresse Ria doet er alles aan om het haar gasten naar de zin te maken. Het sanitair is schoon en goed onderhouden.Verder is er een fijn zwembad.Ook beneden aan de rivier is het goed toeven met veel schaduwplekken. Iedere ochtend is er vers brood dat je de dag ervoor kunt bestellen. Ook zijn er regelmatig gezamenlijke maaltijden. Om 17.00 is er een gezellig borreluurtje bij het zwembad en in de schaduw. Uiteraard is niets verplicht maar het is wel erg gezellig!! In de omgeving zijn mooie wandelingen te maken. Ook zijn er diverse markten die de moeite waard zijn.
Mening nr: 45716
Datum: 02-08-2009
Fam. Gerritzen/Kaak 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een heerlijke rustige camping die op een mooie plek in de Provence ligt waardoor je de echte provencaalse sferen in de nabije omgeving kunt opsnuiven. Eigenaar Ria runt de camping op een zeer gastvrije en behulpzame wijze. Het sanitair is goed en schoon. De sfeer is erg gezellig, de borrel aan het einde van de middag maakt dat je makkelijk contact krijgt met andere campinggasten als je daar zin hebt. Door een nieuwe septic tank is er geen sprake meer van stankoverlast, een echte verbetering voor ondermeer het afwassen! Wat ons betreft een aanrader!
Mening nr: 45406
Datum: 26-07-2009
Fam. E.R. Rakers 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Kleine en daarmee rustige camping aan de rivier de Sasse waarin lekker met stenen kan worden gespeeld. Hij is slechts kniehoog diep, maar ideaal voor kleine (en ook volwassen) kinderen. Tevens is er een zwembad, ca 10m lang en 6m breed en het prima en schone sanitair is ondergebracht in de gerestaureerde oude boerderij die tevens woning en ontspanningsruimte is.
Mening nr: 41040
Datum: 07-08-2008
Dhr. Huub 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben een slechte ervaringen met deze camping. Honden lopen zelfs los op de camping. Voor ons hoeft deze camping echt niet meer, ik ben beschaamd Nederlander te zijn!!!!
Mening nr: 41030
Datum: 07-08-2008
Fam. john en martine 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dit jaar waren we er voor de eerste maal. Bij aankomst dachten we op een van de vele rommelmarkten in de streek te zijn terecht gekomen, wat een zooitje. Wel hartelijke ontvangst en, een prachtige ligging in bergen. Een campingreglement kennen ze niet wat kan leiden tot woordwisselingen. Toiletten en douchen hadden prima uitvoering maar men slaagde er wel in om deze iedere morgen in 30 minuten te reinigen en dit met de franse slag. Een degelijke wasplaats is er niet en de afwas moet gebeuren waar ook de ontluchtingsbuis van de toiletten uitkomt. Wat een stank. Het is blijkbaar ook een camping met veel terugkomende nederlanders wat het gevoel heeft dat er groepjes gevormd worden waar je niet zo snel tussen komt. We hebben door het prachtige weer en de streek een prima vakantie gehad tot we vanuit belgie telefoon kregen dat onze dochter 5 weken te vroeg bevallen was en het kindje opgenomen was in het uz gent met longproblemen. Daarop wilden we een dag vroeger dan voorzien vertrekken. Toen kregen we te horen: moet dat nu echt, jullie moeten dan wel die laatste nacht betalen. Ik heb met veel plezier de 23 € maar, van de vriendelijke ontvangst van bij de aankomst bleef niks meer over. Voor ons is de zaak uitgemaakt nooit geen pardigue meer.
Mening nr: 18034
Datum: 11-04-2005
Dhr. jan  
april - juni 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Sinds 6 jaar komen wij al op deze camping. Sindsdien is de camping mooi opgebouwd, en de sfeer blijft steeds hetzelfde. Ria en Cees (de eigenaren) doen er alles aan, om de gasten naar de zin te maken. Het enthousiame van deze is dan ook erg groot. Verder is er een mooie bioscoop en worden vaak wandeltochten georganiseerd. De camping is heel mooi natuurlijk en dat willen Ria en cees ook zo houden. De omgeving is prachtig en wij ontdekken steeds weer mooie plekjes. kortom een fijne camping waar we 7 keer zijn geweest. voor ons is elke keer weer een feest om er heen te gaan.

Campingtips in de buurt