Ervaring pizza bakken in cadac carri chef? (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Vyke
, Datum:
24.05.2014 19:34
Hallo, wij hebben een carri chef van cadac . Nu zouden we graag zelf pizza's bakken als we op de camping zijn. Vandaag hebben we het thuis voor de eerste keer geprobeerd, maar 't is dus mislukt. We hadden de pizza op de paëllapan gelegd met het deksel erop, maar de onderkant van de pizza was helemaal verbrand. Heeft er iemand ervaring mee, of tips? Alvast bedankt!
Geplaatst door: ® marie
, Datum:
24.05.2014 19:50
Bij mij gaat het ook mis. Onderkant zwart, bovenkant niet gaar.
Ik probeer het ook niet meer.
Verder vind ik dat ding fantastisch. Ik bak er op de vakantie ook vaak oven frietjes en kipnuggets in, vindt mijn zoon heel erg lekker. En verder veel grillen en BBQ-en al laat ik de satémarinade van Conimex na het eerste jaar thuis. Je BBQ-plaat is dan absoluut niets schoon te krijgen en thuis leg ik m gewoon in de vaatwasser.
Geplaatst door: Anne
, Datum:
24.05.2014 22:38
Wij gebruiken een pizza steen, ideaal en heerlijke pizza's!
Geplaatst door: Saskia4
, Datum:
24.05.2014 22:48
Wij doen de pizza, verse, geen diepvries, op de vlakke plaat waar we ook pannenkoeken op bakken.( de andere kant is de grillplaat).Gas vrij laag, deksel erop. Prima pizza! Misschien lukt het met een diepvriespizza wel als je het eerst goed laat ontdooien.
Geplaatst door: ® marie
, Datum:
25.05.2014 06:12
Mmh, Saskia4 wij gebruikten ook de vlakke plaat maar idd ook diepvriespizza's. Misschíen dan deze zomer nog 1 keertje proberen met een verse pizza.
Geplaatst door: lotte
, Datum:
25.05.2014 11:37
Pizza of afbakbroodjes maken, wij doen het zo: vlamverdeler, grillplaat erop met vlakke kant naar boven, daarop de pannendrager (soort draadrooster). Met de deksel erop de plaat goed warm laten worden. Dan de (ontdooide) pizza of de afbakbroodjes erop, deksel erop. Na een minuut of 6 a 8 lekker smullen.
Wel erbijj blijven en indien nodig wat spelen met temperatuur.
op deze manier werkt de caddac als oven.
Geplaatst door: Daphne
, Datum:
25.05.2014 12:56
Gebruik het barbecuerooster. Wel de gaatjesplaat eronder (convector) En dan de vlam zo laag mogelijk, en alleen verse of volledig ontdooide pizza's gebruiken.
Heb je het barbecuerooster niet dan kan je ook een ander rooster in de skottel leggen, dat heeft hetzelfde effect. En de boel voorverwarmen helpt ook.
Geplaatst door: ® marie
, Datum:
25.05.2014 15:22
Barbequerooster in skottel, gaatjesplaat? Voor mij spreek je in raadselen, maardat komt misschien doordat wij een ander type hebben of zo.
De pannedrager op de bakplaat vind ik wel iets om uit te proberen.
Geplaatst door: Liz
, Datum:
26.05.2014 08:30
@marie: het verschil van platen en roosters zal m waarschijnlijk in de naam zitten: de ene heeft het over een carri chef en de ander over een safari chef.
Geplaatst door: Mara
, Datum:
26.05.2014 08:56
Wij hebben het jaren geleden eens geprobeerd en dat was ook geen succes. We hebben nu een oventje van Delonghi, waar complete pizza's in kunnen. Ook erg handig voor afbakbroodjes. Hij kostte destijds nog geen 80 euro.
Geplaatst door: bolke
, Datum:
26.05.2014 12:08
Wij hadden eerst ook een zwarte onderkant. De oplossing: velletje bakpapier er onder.
Geplaatst door: daphne
, Datum:
26.05.2014 13:04
@marie, onder het barbecuerooster hoort een plaat te zitten met sleuven of gaten. Het maakt niet uit of het om de Carriechef of Safarichef gaat. Zonder die plaat zou het rooster rechtstreeks op de vlam gaan en zo kan je niet barbecuen. Maar ik denk dat je niet de complete set hebt, anders wist je welke plaat ik bedoel ;)
Een rooster van een ronde barbecue in de skottel leggen is dan een goed alternatief. Nadeel is dan dat je maar 1 pizza kan bakken, terwijl met het originele Cadac bbq-rooster kan je 2 pizza's tegelijk bakken, als je er 1 doormidden snijdt. Omdat wij 4 kinderen hebben was dat wel handig. Inmiddels gaan die niet meer mee en de Carriechef ook niet meer.
Geplaatst door: Vyke
, Datum:
26.05.2014 14:01
Wij hadden het dus geprobeerd met een zelfgemaakte pizza, de volledige grootte van de paëllapan. Een barbecuerooster hebben we niet, wij hebben alleen de wokpan en paëllapan. Mss moet ik het idd eens proberen met een velletje bakpapier eronder. Als het lukt op de omgekeerde grillplaat, dan moet het toch ook lukken in de paëllapan. Was ook al aant denken op een pizzasteen te kopen, maar daar kunnen dus geen grote pizza's op, in de pan wel.
Geplaatst door: ® marie
, Datum:
26.05.2014 18:00
Oow, Daphne, ja die heb ik ook. Had alleen een heel andere associatie bij gaatjesplaat en blijkbaar ook niet goed gelezen:)