Bermkeuken (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Jojo
, Datum:
21.07.2017 08:20
Beste lezers, wij gaan dit voor het eerst met een vouwwagen naar Frankrijk. Normaal hadden we een tent.
Nu heeft onze vouwwagen een bermkeuken, is het verstandig om daar alle potten en pannen in te zetten en daarna te gaan rijden. Of moeten we de bermkeuken vullen op plaats van bestemming? Dit vraag ik i.v.m het rammelen van alle keuken spullen. Hoe doen jullie dat??
Geplaatst door: MAB
, Datum:
21.07.2017 08:45
Wij hadden er altijd het nodige in staan, op antislip matjes. Al jaren met caravan maar in hetzelfde.
Geplaatst door: Martin
, Datum:
21.07.2017 08:49
Wij hadden het meeste in een paar kratjes in de bermkeuken staan. Rammelt niet zo en schuift ook niet door elkaar.
Geplaatst door: Claudia
, Datum:
21.07.2017 08:50
Wij hebben een Cabanon Mercury met Luxe bermkeuken en laten alles ook in het keukentje staan.
Je zou op het vouwwagen forum ook nog het eea kunnen terug lezen: http://www.vouwwagenclub.info/forum/
Geplaatst door: Jan v zki
, Datum:
21.07.2017 09:04
Kijk ook even kritisch naar de bevestiging en ophanging van de bermkeuken aan de wagen.
Aangezien de as het scharnierpunt is wordt de arm en de uiteindelijke kracht op de keuken alleen maar meer.
Zelf zou ik er voor kiezen het nodige voor een eventuele overnachting in de keuken doen.
De ruimte zou je verder kunnen opvullen met lichte spullen (handdoeken etc.)
De rest gewoon dicht bij as opbergen.
Geplaatst door: ® S@ndra
, Datum:
21.07.2017 10:00
Wij hebben een Combi Camp en laten alles er gewoon in. Lades vol genoeg dan rammelt het niet, eventueel nog aanvullen met wat hand en theedoeken.
Een lade is zelfs gevuld met glaswerk/plastic bekers, gerold in gele vaatdoekjes en nog nooit iets gebroken. Voordeel is dat we onderweg de keuken dus gewoon kunnen gebruiken.
Geplaatst door: Lisette K.
, Datum:
21.07.2017 10:24
Wat voor vouwwagen heb je Jojo? Het juiste advies kunnen we alleen geven als we weten met welke keuken we te doen hebben. Oudere combi camp vouwwagens hebben mandjes als lades en daarin kan je zoals S@ndra zegt glaswerk meenemen. Wij hebben ern Combicamp met houten lades en daarin nerm ik ook glas mee. Eerst in keukenpapier gerold nu in vaatdoekjes en toch steeds wrl iets gebroken. Maar ik hou vol tot ik de ideale oplossing heb. Thee en eijn uit plastic is zo niet lekker.
Geplaatst door: Jojo
, Datum:
21.07.2017 10:28
Wij hebben een Trigano odyssee
Geplaatst door: Lisette K.
, Datum:
21.07.2017 10:48
Ik heb even wat foto's opgezocht van de bermkeuken van die Trigano. Wat ik zou doen is kijken of ik voor in die grote vakken wat bakken of mandjes van plastic kan kopen die passen en dan daarin de spullen inpakken. Glaswerk gerold in gele doekjes tegen het breken. Het voordeel van bakken of mandjes is dat je die in zijn geheel uit de keuken kunt halen en dan makkelijk spullen kunt pakken die achterin staan.
https://www.combi-campvouwwagens.nl/modellen/valley/keuken/ In deze link zie je hoe de keuken van een combi-camp eruit ziet. Ik vind die uitneembare lades/mandjes echt ideaal. Even de la eruit en je kunt pakken wat achterin staat.
Overigens excuses voor de typfouten in mijn vorige post, op de telefoon heb ik toch te weinig overzicht om het goed te doen.
Geplaatst door: Jan van I
, Datum:
21.07.2017 12:46
Geplaatst door: Henny
, Datum:
21.07.2017 13:24
In de caravan trek ik ( voor we gaan rijden) een washandje over het glaswerk ( voor 2 personen natuurlijk niet zoveel bij ons)
Geplaatst door: as
, Datum:
21.07.2017 16:16
wij zijn 10 jaar met een Odyssee op stap geweest en namen gewoon alle keukenspullen in de keuken mee: In het bovenste laatje hadden we van die bestek-lade-indelers,daar kan je mooie indeling mee maken en ze passen goed in die laatjes. In het onderste laatje 2 bredere lange indelers voor het grotere (onhandige) keukengereedschap. Het wasbakje stopten we vol met keukendoekjes, thee- en handdoeken. Onderop de plankjes hadden we van dat anti-slip spul liggen. En dan is het een kwestie van nestbare pannen en bakjes gebruiken en zo vol mogelijk stapelen. Bv ronde afwasbak met onderin stapeltje ontbijtbordjes en daarop de geneste kookpannen. Of een stapel grote borden met daarop de wok waarin weer een sla-bak gevuld met kleine bakjes. Lege stukken opvullen met potje pindakaas, fles afwasmiddel en bij teveel ruimte een handdoek ertussen proppen. In het hoge stukje aan de zijkant hadden we gestapelde bekers en kunsstof glazen staan. Bovenin elke stapel deed ik dan een glazen wijnglas, zo'n frans ding zonder voetje, gewoon in keukenpapier gerold, dat was meestal voldoende. Verder daarin ook een bakje met kruidenpotjes, olie, azijn enz., de waterkoker, het espressopotje, verzin het verder zelf maar. En ook daar geldt, bij teveel ruimte een (of meer) handdoek erbij tegen het stuiteren. Op de camping dan wel even de boel uitpakken, wij zetten vaak de grote dingen zoals afwasbak, wok, koekepan achter de klep uit het zicht. Dan heb je in de keuken genoeg ruimte om de borden en bekers netjes in de keuken te zetten.