Welke skottel (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Sandra
, Datum:
20.03.2018 09:49
Ons campinggaz kookstelletje is na jaren trouwe dienst toch wel aan vervanging toe. We willen daarom graag een skottel aanschaffen, maar welke? Zijn een gezin met 2 kinderen. Ik wil minimaal een gril mogelijkheid (en dat dit makkelijk schoon te maken is) en kunnen roerbakken (in een paellapan?). Ik hoor graag ervaringen!
Geplaatst door: Nika
, Datum:
20.03.2018 10:51
Hoi Sandra,
Wij gezin met 2 kinderen hebben onderstaand vorig jaar aangeschaft.
https://www.obelink.nl/cadac-grillogas-bbq-paella-pan-dome-combo.html
Ben erg blij dat we deze hebben genomen, en niet de grotere. Mooi compact, en prima voor 4 mensen.
Veelal de paellapan gebruikt, en uiteraard de grilpan voor de bbq. De deksel laten we dit jaar thuis;)
Succes!
Geplaatst door: ® Viva La France
, Datum:
20.03.2018 12:26
Hier(gezin met 4) kregen we de skottel bij de aankoop vouwwagen erbij..(mensen lagen in scheiding en denk ook vechtscheiding want ik heb buiten de VW prijs was daarvoor al afgesproken bijna een complete inboedel erbij gekregen..)Waaronder een uitgebreide skottel die maar 1x gebruikt was..
We hebben er een grillplaat bij voor de BBQ en z,on wok zeg maar..deze gebruiken we t meest.. alhoewel ik graag nog wel een paella pan aan wil schaffen..het schept wat makkelijker om nl..
Verdere nog meer toebehoren maar wij hebben die nog niet gebruikt..
Ik zou wel aanraden z,on teflon velletje erbij te kopen.. scheelt je een hoop gepoetst op de camping ??
Geplaatst door: Manus
, Datum:
20.03.2018 12:32
Wij gebruiken al een aantal jaren een Cadac Safari Chef 2. Een klein formaat, dus gemakkelijk mee te nemen in onze vouwwagen. Wij hebben er direct de paella pan bij gekocht, en doen alles op deze skottel. Het kooktoestel in de vouwwagen gebruiken we niet meer.
Geplaatst door: Texel
, Datum:
20.03.2018 12:39
Wij laten de deksel (dome) zeker niet thuis. Hiermee maak je van je skottel een oven voor afbakbroodjes, koelverse pizza en wat je verder nog kunt bedenken.
Geplaatst door: Nika
, Datum:
20.03.2018 13:05
Echt waar Texel? Dat wist ik niet . Heel toevallig gaan wij in de meivakantie naar Texel ;) Dan ga ik dat uitproberen.
Nog tips voor hoe lang en hoe hoog het vuur moet staan?
Geplaatst door: MAB
, Datum:
20.03.2018 14:08
Mbt teflon velletjes, heb ik destijds wel gekocht, nooit gebruikt. Na opscheppen giet ik direct wat koud water in de pan. Na het eten doe ik de skottel weer aan en was erin af. Alleen met omelet werkt dat niet geweldig.
Let wel, wij staan altijd op een plek waar ik het vuile water zo weg kan gooien.
Geplaatst door: Texel
, Datum:
20.03.2018 15:05
Nika. Vooral niet te heet. Een pizza met een zwarte onderkant smaakt niet echt lekker.
Er gaan ongeveer 2½ kg verse mosselen in de wok; ook daar gaat de dome op.
Je koopt altijd een heel stokbrood en daar blijft altijd een stuk van over. Ik snij die altijd in plakjes van een ½ cm. Vervolgens wrijf ik knoflook op de vlakke kant van de grilplaat, daarna licht insmeren met olijfolie en dan de broodschijfjes er op. Heel voorzichtig grillen onder de dome, een keer omdraaien en heel goed opletten dat de plakjes niet te bruin worden. Lekkerder toastjes heb je nog nooit geproefd.
Geplaatst door: Nika
, Datum:
20.03.2018 18:32
Heerlijke tips Texel! Nou Sandra, je kan r bijna niet meer omheen! Ga voor de cadac :)
Geplaatst door: Sandra
, Datum:
20.03.2018 18:33
Wat een leuke reacties, ook leuk om kooktips te lezen!!!
Geplaatst door: Gijs
, Datum:
20.03.2018 19:48
Wij gebruiken met een gezin met 2 kinderen op vakantie ook een skottelbraai. Wij hebben gekozen voor de grotere versie en gebruiken eigenlijk bijna alleen de paellapan. Veel eenpansgerechten en dat bevalt ons prima. De deksel gebruiken wij om insecten en blaadjes van bomen etc te weren.
Texel; lekkere tips! Maar even over die pizza: gebruik jij een “pizzasteen”?
Geplaatst door: Texel
, Datum:
20.03.2018 22:30
Gijs. Ik gebruik voor KOELverse pizza's de gladde zijde van de grilplaat. Daar kun je trouwens ook prima grote of kleine crêpes op bakken. Dat is heel makkelijk, want in de supermarkten kun je pakken kant-en-klare crêpe-mix kopen; daar hoeft alleen maar water bij.
Overigens vraag ik mij af of wij hier misschien onder de titel: "skottelrecepten" of zo iets een heleboel recepten en tips kunnen verzamelen.
Geplaatst door: Sandra
, Datum:
21.03.2018 06:49
Goed topic idee Texel. Welke skottel variant hebben jullie?
Geplaatst door: scg
, Datum:
21.03.2018 09:15
wij hebben de Cadac Carry Chef de Luxe. We hadden beter de simpele uitvoering kunnen kopen, want we gebruiken alleen de (apart bijgekochte) paellapan.
Dat is een hele fijne pan. Ook makkelijk weer af te wassen. De skottelplaat vinden wij niet handig, omdat alles naar het midden van de plaat zakt. De grillplaat, bbq-rooster, pandrager hebben we in het begin wel eens gebruikt, maar vonden wij geen succes. We nemen ze ook niet meer mee en bakken gewoon alles in de paellapan.
Een nadeel van het geheel is dat het wel een groot ding is om mee te nemen.
Geplaatst door: Nika
, Datum:
21.03.2018 10:23
Geplaatst door: Sandra
, Datum:
04.06.2018 14:44
@texel een vraag over de mosselen in de skottel;
Doen jullie dat in de paellapan en krast het niet in de teflon laag door de schelpen? Nu al zin in de mosselen bij la rochelle!!
Geplaatst door: Wouter
, Datum:
04.06.2018 16:04
Wij gebruiken ook een Cadac skottel, maar uitsluitend de paellapan. Andere onderdelen nemen we niet eens mee. Tips voor broodjes zijn erg leuk, maar we halen het maar gewoon bij de campingwinkel. We eten meestal vaak eenpans gerechten, al koken we ook wel rijst of macaroni eerst op een gaspitje. Bij aardappeltjes of zo, braden we het vlees daarna. Allemaal geen enkel punt. Is de beste uitvinding voor de camping vind ik zelf ;-). Maar wel in combi met een paella pan. Die standaard-skottelpan vind ik zeer onhandig, alles zakt naar het midden logischerwijs.
Geplaatst door: Mermaid
, Datum:
04.06.2018 17:34
Wij eten vegetarisch. Dat neemt niet weg dat we graag bbq'en, grillen en bakken. Toch is het anders. En we hebben echt wel bekeken of een skottelbraai iets voor ons zou zijn, maar we doen het dit jaar (nog) niet. Wel kopen we zo'n kleine partygrill van campinggaz. Ook om de reden dat we op onze bagage moeten letten. En een Skottelbraai is best een behoorlijk apparaat.
Geplaatst door: Texel
, Datum:
04.06.2018 21:29
Voor Sandra en andere mosselliefhebbers.
Bij ons passen 2½ kg mosselen in de skottelpan (in de paella-pan veel meer). Hier wat in de pan gaat:
-scheutje olijfolie
-grote grof gesneden ui
-2 tenen knoflook, fijn gesneden
-de mosselen
-groot glas witte wijn
-een flinke hand gedroogde kruiden (Kania van Lidl)
-gedroogde peterselie en eventueel een beetje herbes de Provence. Experimenteren mag (restje prei, geraspte wortel, verse tijm, stukje losgemaakte blauwe kaas, enz.)
De deksel er op en koken. Regelmatig flink omscheppen en na korte tijd staan alle mosselen open en zijn ze klaar om van te genieten.
Zelf vinden wij de kleine "moules de bouchot" het lekkerst. Uiteraard met vers stokbrood en witte wijn.
Geplaatst door: Herma
, Datum:
05.06.2018 10:20
Ook wij gebruiken de cadac alleen nog maar met Paellapan. Geschikt voor alle doeleinden. Wij dachten altijd dat een skottel niks was voor ons tot we bij vrienden waren. Zijn ooit overstag gegaan en willen niet meer anders. Heerlijk buiten koken, bakken, braden en ideaal vooral omdat wij geregeld met 8 personen zijn de hoeveelheid die wij nodig hebben past er prima in.