Campingrecepten met Franse keuken (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Ionnie
, Datum:
24.06.2018 13:02
Er is al veel geschreven over koken op de camping. Aar ik merk dat ik het best lastig vind om op de camping, met Franse boodschappen, lekker te koken. Op vakantie wil ik niet te veel tijd kwijt zijn aan koken, maar ik eet wel graag bijzonder en afwisselend. En moet rekening houden met mijn mannen die graag vlees eten (en jongste die een lastige eter is). In de supermarche sta ik vaak te dralen, weet niet goed wat te kiezen. Het vlees vind ik in Frankrijk niet heel bijzonder, het is niet meer dan worstjes, spiesen die we niet lekker vinden en burgers. Het komt al snel neer op sla, stokbrood en worstjes van de gril.
Ik ben dus op zoek naar afwisseling en naar Franse gerechten die ik nog niet ontdekt heb omdat ik gewoon niet weet wat het is, of wat ik ermee moet.
Wie hebben er tips die ons helpen bij de komende campingavonden?
Geplaatst door: Cornelis
, Datum:
24.06.2018 13:20
Volgens mij kun je in de Franse supermarkten dezelfde producten kunnen als in Nederland, alleen is de keuze in Frankrijk groter. bij de Franse slager, maar ook bij de slager in de supermarkt liggen de mooiste stukken vlees, bijv. Een mooie cote de boeuf, even grillen en met gebakken aardappeltjes en een verse salade , een top maaltijd die niet veel tijd kost. Je moet niet gaan kijken bij het voorverpakte vlees of de burgers in verpakking, dat is inderdaad niet lekker, maar er is zo veel, vers dus, lamsboutplakken, lamscoteletten, mooie varkenshazen, longhaas, ossenhaas, allemaal perfect voor op de grill. Succes
Geplaatst door: Jan van I
, Datum:
24.06.2018 13:44
Weinig keus in een Franse supermarkt??? Loop je daar met je ogen dicht??
De meeste supermarkts hebben ook nog een enorme keus aan vis!
Geplaatst door: Mermaid
, Datum:
24.06.2018 13:59
Koop er een zakje maaltijd kruiden oid, zoals hier van Maggi of knorr oid. Je kan ze ook van hier meenemen. En koop je in Frankrijk de rest erbij. Maar ik zou niet te moeilijk doen. Wij eten vegetarisch, dat is soms nog lastiger wanneer je vervangers zoekt, maar wij zijn vaak al content met een blik linzen oid. De overvloed aan groenten is ongekend en soms is het echt wel simpel maar waanzinnig lekker door gewoon maar wat in een pan te bakken met wat verse kruiden enzo. En nog wat, je hebt ook van die boerderij-winkels, daar kan je echt inladen qua groenten, kaas en wijn. Vooral dat laatste doet alles goed smaken!!!
Geplaatst door: LisetteK.
, Datum:
24.06.2018 14:03
Ik kijk ook altijd even bij de traiteur afdeling om mijn uiteindelijke menu samen te stellen.
Neem gerust gebraden kippepoten mee, lauwwarm nog lekker koud kan ook.
Roti du porc, laat ik 4 plakken afsnijden. Zelf rollade braden in mijn vouwwagen is teveel gedoe.
Sinds vorig jaar hebben we een cadac met pizzasteen dus met de dome kunnen we nu ook koelverse pizza afbakken. 3 stuks met een fikse salade is ook een luxe maaltijd.
Soms voorverpakt vlees als worstjes enzo maar ook wel vis of luxe vleeswaren als vlees bij de maaltijd.
Als je snelle dingen zoekt zoals slavinken moet ik je teleurstellen, die worden niet gemaakt in Frankrijk.
Geplaatst door: digi-oma
, Datum:
24.06.2018 14:26
Begrijp deze vraag ook niet... rijen vlees uitgestald in de koeling met bordjes erbij. Juist handig. Gevogelte, rundvlees, varkensvlees enz. gescheiden. Prima varkenshaas, prachtige karbonades etc. Meestal tegen de achterwand opgesteld. En verder is er ook een slager die eventueel ter plekke de hoeveelheid vlees afsnijdt die je wenst. En vergeet de afdeling met verse vis niet... maar vis bakken in de vakantie zie ik niet zitten. Klein woordenboekje Frans Nederlands kan mogelijk uitkomst brengen; even meenemen en ter plekke kijken wat het allemaal is; je schrijft immers "ik weet gewoon niet wat het is en wat ik ermee moet."
Geplaatst door: Ionnie
, Datum:
24.06.2018 14:34
Ik bedoel niet dat er niet veel keuze is, ik bedoel dat ik geen idee heb wat het is en wat ik ermee moet. Het voorverpakte vlees vind ik wel karig, en bij de slager heb ik gewoon geen idee wat ik moet bestellen en hoe ik het klaar moet maken. Dus daar zijn adviezen zeker welkom!
En ja, er is een hoop vis. Vind ik heerlijk. Maar meer dan 1x in de vakantie vis hoef ik echt mijn mannen niet voor te zetten.
Geplaatst door: jaapj
, Datum:
24.06.2018 14:45
Ik begrijp de vraag wel. Het vlees ziet er vaak minder gelikt uit als hier. Wat grover verwerkt, wat meer vet eraan. En varkens of ossenhaas zoals hier genoemt wordt is niet voor iedereen weggelegd. Gehakt is ook zoiets, de verse is nogal verschillend van samenstelling, natuurlijk kan je door de slager een mooie biefstuk laten malen tot gehakt. Maar dat gaat ook niet iedereen vragen. Kip kalkoen e.d zijn bij ons favoriet, zeker de verse spiesjes met kip zijn zijn lekker, vorig jaar spiesjes met eend ontdekt, heerlijk op de bbq. Chicken tonight is ook gewoon te koop in Frankrijk, is ook prima voor een keertje. In de diepvries zijn er ook kipcordonblues met verschillende vullingen te vinden, aardappeltjes bakken en salade erbij. Er is genoeg keus mocht je niet te lang in de keuken willen staan.
Geplaatst door: Lotje1985
, Datum:
24.06.2018 15:16
Ik vind de franse supermarkten altijd een genot!
Kalkoenfilet (escalope de dinde) vinden wij heerlijk. Gebakken aardappeltjes erbij, wat sla, tomaat, komkommer.
Verder eten we veel gehakt, laat ik vers malen door de slager. Voor bijv pastasaus.
Ze kunnen je ook verse steak hachee maken (tartaar).
Er is zoveel keus in Frankrijk!
Geplaatst door: Viola
, Datum:
24.06.2018 15:20
De Nederlandse supermarkten en slagers liggen vol met heel veel bewerkte producten, zoals slavinken, boomstammetjes, gepaneerde separatorvlees dingen etc. In Frankrijk liggen minder kant en klaar producten. Toch zijn er genoeg “echte” stukken vlees die ook snel klaar zijn, onder andere: kalkoenschnitzels (kun je zelf paneren als je dat lekkerder vindt), rosbieflapjes, varkenshaas, karbonades en nog zo veel meer. Ik vind het heerlijk om boeuf Bourguignon te maken. Of Coq au riesling... hmmmm.... Ingrediënten genoeg in de Franse supermarkt.
Geplaatst door: Annemiek
, Datum:
24.06.2018 15:30
ik had dit jaar een mini airfryer voor de caravan gekocht...... dat was geweldig. Ik snij dan allerlei groenten, zoals courgette, wortel en zoete aardappel in de vrom van frietjes en haal die even om in de olie en wat kruiden zoals Herbes de Provence. Lekker bakken in de airfryer. Stukje vlees op de gril en wij eten heerlijk. De airfryer ook gebruikt voor kippenvleugels, die koop je in zakken in de supermarkt in Frankrijk. Je kan heel veel met zo'n ding.
Verder is mijn favoriete toprecept op de camping een soort cassoulet, eenpansgerecht:
Stukjes kipfilet of kalkoenfilet bakken met spekjes , uien ( liefst chalotjes) en champignons.. Witte bonen uit blik afspoelen en deze erbij, verder wat mosterd en Boursin. Lekker stokbrood en glaasje wijn erbij, smullen maar.
Geplaatst door: ® Kris1
, Datum:
24.06.2018 15:38
Ik denk inderdaad niet dat het gaat om de keuze in de franse suppermarkt maar wel... hoe tover je snel wat gezond maar ook lekkers op de tafel. De eerste dagen lukt me dit nog maar na 8 dagen kamperen merk ik dat mijn inspiratie ook op geraakt... Ik maak meestal boontjes, gebakken aardappelen en stukje vlees (kip). Pasta met ui, look, courgette en vers spek. Worstjes voor de kids en voor de ouders saté met koude groenten. spaghetti bolognaise doet het uiteraard ook steeds goed bij de bengels. Broccoli met ham, pasta en bechamelsaus. Gerechten die behoorlijk snel klaar zijn en onze meiden lekker vinden...
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
24.06.2018 20:51
Ik mag niet klagen, want ik heb geen moeilijke eters. Ze lusten alles en vooral grote hoeveelheden. Ik vind koken erg leuk, en franse supers een genot. Ik heb sinds een aantal jaar een notitieboekje dat ik, bij gebrek aan inspiratie, als vakantiekookboekje gebruik. Ik heb daar allerlei gerechten in staan met de ingrediënten. Dat laatste heb ik gedaan omdat we de laatste jaren niet heel dichtbij een super zitten dus als ik iets vergeet, is dat niet handig. Er staan allerlei gerechten in, van snel klaar tot uitgebreid.
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
24.06.2018 20:54
Geplaatst door: Joost
, Datum:
24.06.2018 21:44
Niet goed wat we moeten eten...éénvoudig... simpel.. geloof mijn oren niet. Wij zijn 3 weken in Frankrijk en krijgen niet alles "uitgeprobeerd" steeds valt/ zien we wel weer wat nieuws, simpele dingen met heel veel variatie.
Allereerst even terugkomend op de supermarkt; ieder keer een genot om er toch doorheen te slenteren en te bekijken hoeveel mogelijkheden er zijn.
Vaak is het gewoon proberen... wat we niet kennen pakken we niet... wat een boer niet eet,...
Als tweede simpele recepten: macaroni/spaghetti met rode/witte saus.. al dan niet met allerlei groentes erin..
Wraps op allerlei wijze... met vlees, met groente (broccoli/ gebakken aardappeltjes), .. warm / koud
Salades met stokbrood....
Meringuez met brood/sla en sausjes
Broodjes / stokbrood met tonijn met geraspte kaas uit het oventje...
BBQ .. pakketje zalm met groente en scheutje witte wijn; gewoon lekker laten broezelen en ondertussen stokbrood met tapenade..
BBQ .. aardappels open snijden, kruidenkaas erin en laten smorren... ondertussen meloen met wat ham en een scheutje wijn /port / vin doux naturel
Al bij al ...probeer gewoon dingen, proef en beleef... merk dat vele blijven hangen in het hollandse stremien terwijl er zoveel meer te halen is.
Geplaatst door: Catootje
, Datum:
24.06.2018 21:57
Misschien beter in Nederland blijven?
Geplaatst door: ® tineke (webmaster)
, Datum:
24.06.2018 22:06
Geplaatst door: Nika
, Datum:
24.06.2018 22:27
Volgens mij zit het probleem niet alleen in de Franse supermarkten , maar meer in het rekening houden met je kids die kieskeurig zijn.?
Laat ze om de beurt zelf es kiezen, met een paar eisen die je stelt bv. Heb je ook geen gezeur!
En hier nog wat concrete ideeen , net als die van @joost ( overigens dank! Ik heb er weer wat ideeen bij :))
Voor de uitgebreidheid ; ff googelen.
*frittata, Google maar ff
*gehaktballetjes in tomatensaus/stroganoff saus met rijst
* coq au vin, kun je zo simpel maken als je zelf wilt, met gebakken aardappeltjes
*boeuf bourguignon ( moet je natuurlijk gegeten hebben in Frankrijk) evt. Kant en klaar bij slager, scheelt je uren sudderen
* ratatouille , ook in blik prima te eten, met rijst oid erbij
* gegrilde groenten op bbq, bv. Cahmpigon spies kruiden met de tijm oregano die je er zo uit de natuur haalt!
* bonenschotel zo wel warm als koud te eten met rauwkost en bv. kip
* gerookte kip met kookroom kruiden en een pasta erbij
* Nacho,s met geraspte kaas, ff laten smelten onder de deksel
* en natuurlijk de heerlijke pasta , Bulgarije of couscous salade,s
*zoete aardappel gerechten. Salades, roerbak met van alles erdoor. Zeer voedzaam en snel klaar.
In Nederland kun je risotto kopen die in 5 min klaar is. Wat gerookte kip, paprika en champignon erbij.
Ik maak de soep ook meestal vers, en in 10min klaar bv. Champignon of uiensoep, stokbrood erbij en klaar.
En daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijk uit eten ;))
Geplaatst door: Fammeij
, Datum:
25.06.2018 08:16
Hier iemand met keuzestress vanwege het overweldigende aanbod. Hoe kan ik nu kiezen tussen 20 varianten van hetzelfde.
Mijn succesnummers op vakantie:
Wraps:
wraps insmeren met pesto, sla erover, tomaten in stukjes, mozarella in plakjes, olijfjes en zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en peper en zout. Oprollen en in stukjes snijden. Voor wie niet perse vegetarisch wil, doe je een plakje rauwe ham over de pesto.
Pasta met huttenkase (helaas niet altijd te verkrijgen, wel vaak in Frankrijk)
Pasta koken. Huttenkase aanmaken met pesto. Door de pasta mengen met wat rucola, paprika en tomaten in blokjes.
Broodjes hamburger:
Hamburgers bakken, bakjes op tafel met diverse rauwkost. Sausjes erbij. Iedereen maakt zijn eigen broodje op. Haha, makkelijker kan niet.
Couscous met ratatouille:
Ratatouille is vaak in blik verkrijgbaar, ik vul dan aan met een verse courgette, wortel, paprika oid. Couscous hoef je alleen maar te wellen en wordt in Frankrijk vaak verkocht in van die afgietverpakkingen. En dan lekker feta erbij, evt. rozijnen.
Bietensalade:
Rode bieten in blokjes snijden, aanmaken met wat kruidenazijn, feta en walnoten erbij. Evt. zakje sla. Lekker met gebakken (diepvries)aardappeltjes of verse pasta.
Verse pasta:
Maak ik in 2 varianten. Met bovengenoemde bietjessalade. Of met gewone sla, komkommer, tomaat, met olijven, paprika, pijnboom of zonnebloempitjes, mozarella/feta/gerookte kip.
Uncle bens rijst
In Frankrijk hebben ze maaltijdzakkjes rijst van uncle ben's met tomatenpuree. Dat maak je aan met water. Ik doe er vaak gebakken champignons, verse tomaten, courgette en paprika bij. En een gebakken eitje.
Kaasfondue
Van die koelverse pakken enn dan met allerlei rauwkost en oud stokbrood dat ik even rooster op de partygrill.
Tapas
Genoeg varianten verkrijgbaar. Olijven, caprese, lekker worstje, kant en klare couscoussalade, etc.
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
25.06.2018 10:50