Campingrecepten met Franse keuken (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Ionnie
, Datum:
25.06.2018 19:24
Ik ben blij met alle tips! Jammer van degene die meteen moeten oordelen, zoals het advies om dan maar thuis te blijven. Slaat helemaal nergens op. Ik vraag gewoon om advies omdat ik niet goed weet wat te doen met bijvoorbeeld het Franse vlees.
Maar met de suggesties en recepten kan ik zeker wat, dank!
Geplaatst door: ® Brendar
, Datum:
25.06.2018 19:48
Als iemand nog fijne tips heeft voor glutenvrij en lactosevrij eten in Frankrijk, dan graag! Onze kinderen mogen dit namelijk niet eten en da's best nog een puzzel in Frankrijk. (er gaat ' lekker Hollands' ook heel veel mee van thuis).
Geplaatst door: Ina
, Datum:
25.06.2018 20:20
Ook lekker,
Koude linzen salade
2 blikjes linzen
1 bakje blauwe bessen
1 avocado
1 rode paprika
1 gele paprika
Half potje geroosterde paprika’s
1 bakje kleine tomaatjes
1 pot basilicum
Wat pistachnootjes
Olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout, mosterd.
1 eetlepel oregano.
Spaghetti met spinazie
1 pak diepvries spinazie
1 of 2 pakjes lardons fume
3 tenen knoflook
2 uien.
1 doos champignons
1 pak spaghetti
Zomersalade
1 zak veldsla
1 zeer rijpe galia meloen
4 ons pittig gebakken stukjes kipfilet
1 rode paprika in kleine stukjes
Dressing; 2 eetlepels mayo, 1 eetlepel kerrie, 2 eetlepels citroensap
Alles door elkaar
Knoflooksaus voor bij de BBQ
1 pot volle Franse kwark. 1 pond
5 eetlepels gember siroop
5 tenen knoflook
2 theelepels ketchup
1 theelepel ketjap zoete
Peper zout en wat peterselie
Koude rijst salade
250 gram basmati rijst
2 ons salami in kleine blokjes
1 gele paprika in kleine stukjes
6 zeer rijpe perziken
3 bosuitjes
125 Gr cashewnoten 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Dressing van mayo, mosterd, peper, olijfolie en azijn
Makreel op stokbrood
4 ons makreel
3 eetlepels mayo
3 eetlepels crème Fraise
Venkelgroen
2 gebakken sjalotjes
Pernod, peper, tabasco en zout
Spinazie rol
Maak een flink gekruide omelet en doe er in het midden de spinazie ala crème op.
Courgette pannenkoek,
1 courgette geraspt en uitgelekt
1 sjalot
1 teen knoflook
50 Gr zelfrijzend bakmeel
1 ei losgeklopt
50 Gr geitenkaas in brokjes
Zout peper olijfolie
Alles door elkaar en in de koekenpan bakken aan beide zijden lekker met volle kwark die je met munt knoflook en peper op smaak hebt gebracht.
eet smakelijk!
Geplaatst door: ® S@ndra
, Datum:
25.06.2018 20:39
Hier geen fan van speciale vakantie recepten. Wij eten op vakantie wat we thuis ook eten. Weten we zeker dat we het lekker vinden.
Alles wat ik daarvoor nodig heb koop ik gewoon daar. Geen idee hoe sommige dingen in het Frans heten maar door het uiterlijk te vergelijken vind ik altijd wat ik zoek.
Verder vind ik de Franse supermarkt altijd een bron van inspiratie voor het eten. Als wij drie weken weg zijn eten wij geen twee keer hetzelfde.
Wij eten weinig kant en klaar vlees, dat scheelt misschien wel want wat ik hier koop, ziet er daar hetzelfde uit.
Geplaatst door: Miranda
, Datum:
26.06.2018 18:03
Wij eten zeker twee keer per vakantie pannenkoeken. Ook nu de kinderen niet meer mee gaan.
Een pan soep, stokbrood en kaasjes doet het ook altijd goed.
Ik ben dol op de heerlijke tomaten in Frankrijk, coeur de boeuf, die grote knobbelige vleestomaten. Met een courgette en wat merquezworstjes in stukjes bakken. Of eerst wat chorizo uitbakken, tomaat er bij en blik bonen. Lepel crème fraiche erdoor. Evt pasta, rijst of brood erbij.
Vlees van de slager vind ik ook altijd lastig. Ben al niet zo'n vleeseter. Maar ik ga dit jaar toch maar wat proberen, denk ik. Zolang ik maar geen stoofvlees als biefstuk bak ;)
Geplaatst door: Ionnie
, Datum:
26.06.2018 18:43
@Miranda, dat is precies waar ik bang voor ben ??!
Is er een deskundige die Franse benaming van vlees kan omschrijven zodat we weten wat ermee te doen?
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
26.06.2018 20:05
Griller= roosteren
Mijoter= stoven
Faire cuire= bakken
Op het voorverpakte vlees staat altijd een bereidingswijze.
Geplaatst door: Daniel
, Datum:
26.06.2018 20:34
Ik denk dat je te moeilijk denkt; alles wat maar een beetje vet of vel heeft bij aankoop moet net wat langer. Onglet (soort lange platte biefstuk) moet net sissen in een gloeiend hete pan en dan eruit, goed laten rusten!. Cote de Boeuf of Cote a Los moet wat langer in een minder warme pan want die is dooraderd en moet je het vet even de tijd geven om goed te kunnen smelten en die heerlijke nootachtig smaak af te laten geven (woei, wanneer gaan we aan tafel....).
Koken is geen exacte raketwetenschap, een Code de Boeuf of vlees met wat meer vet is net wat vergevingsgezinder dan een Onglette of zelfs kipfilet wat heel snel van mals naar schoenzool gaat. En als je de namen erbij wilt; http://www.pasdeprobleme.eu/?Handige_formulieren:2._Bij_de_Franse_slager .
Geplaatst door: ® Miranda
, Datum:
26.06.2018 21:24
Geplaatst door: ® Miranda
, Datum:
26.06.2018 21:28
Sorry Daniël, had niet gezien dat jij de site ook al had genoemd. Dacht ik even het ei van Columbus te hebben gevonden...
Geplaatst door: ® Carla3
, Datum:
15.08.2018 14:03