welke camping aan Lac de Serre Poncon (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: ® Margot , Datum: 11.10.2005 22:08
Welke camping aan dit meer is iets voor ons?

Wij hebben een grote tent en zoeken een leuke niet al te grote camping voor ons (gezin met 2 jongens van dan 8 en 5), met ruime plekken.
Graag een camping aan het meer en met een zwembad. Een speeltuin is meegenomen.
Graag met leuke wandelmogelijkheden in de buurt.
La Viste, Le Rousteau of toch een andere camping? Aan welke kant van het meer kan je het beste zitten (qua weer en qua wandelmogelijkheden). Alvast bedankt voor de info!
Geplaatst door: jolanda , Datum: 12.10.2005 13:57
Wij zijn niet op deze campings geweest of op een andere camping.
Wij zijn wel in de buurt bij een erg fijne camping geweest.
Wij zijn wel 2x bij het meer geweest maar het viel me op dat diverse campings hoog op de berg lagen (althans dat stuk waar wij langs gereden hebben) dus als je wilt zwemmen moet je met de auto een stuk rijden naar beneden. Dus let daar op want het lijkt alsof ze direct aan het water liggen maar dat is niet altijd zo.
La vieille ferme ligt wel beneden maar direct aan het meer, daar moet je ook 10 min lopen. (gehoord, niet ervaren) wij wilden eerst naar deze camping maar gaan toch meer richting het hooggebergte.
Ik zou maar eens bij de meningen kijken en van dsaar uit kun je de mensen een mail sturen met jouw vragen. Dan heb je antwoord van mensen die er ook echt zijn geweest.
Geplaatst door: Jacqie , Datum: 12.10.2005 15:40
Vrienden van ons zijn op camping La Viste in Espinasse geweest en waren heel enthousiast. Mooie camping, schoon sanitair en prachtige omgeving. Wel koelt het daar, vanwege de hoge ligging, 's avonds snel af. Veel jonge kinderen, maar ook wat oudere jeugd. Betaalbaar. Speeltuintje aanwezig. Klein stukje lopen en je bent bij een strandje aan het meer. De website van deze camping laat lang niet zien wat ze allemaal te bieden hebben! Zij hebben daar gestaan met een Randstad Bunzing (vergelijkbaar met een De waard voor 4/5 personen). Dus redelijk grote plaatsen. Niet al te grote camping.
Geplaatst door: mila , Datum: 12.10.2005 16:52
http://www.serre-poncon.org/hebergement/pages_locations/g_blanche/g_blanche.htm Nog een camping aldaar, ik ben er zelf nooit geweest! Maar ziet er goed uit!
Geplaatst door: Ron , Datum: 12.10.2005 17:06
Aan de noord-oost kant van het meer kun je het beste zitten.
Bij Embrun in de buurt.
Over campings daar kan ik je niets vertellen.
Geplaatst door: Rob Ploum , Datum: 12.10.2005 18:31
Hallo Margot,

Wij zijn een aantal jaren geleden op municipal camping La Clapière geweest in Embrun, camping ligt direct aan 't meer. De camping heeft geen zwembad, maar dat mis je echt niet met z'n geweldig meer (ook geschikt voor kleine kinderen) natuurlijk onder toezicht. één probleem is alleen dat je deze camping niet kunt reserveren, aangezien jullie van de schoolvakanties afhankelijk zijn !!!! en als je even in de auto stapt rijdt je zo naar de cols, die in de Tour de France regelmatig voorbij komen, deze omgeving is echt super.

Groet, Rob Ploum
Geplaatst door: ® maria , Datum: 12.10.2005 19:53
Wij zijn een paar keer op de municipal camping in Chorges geweest. Geen zwembad, maar dicht bij het meer. Wij hebben al die keren niet gereserveerd, maar wij hebben altijd nog een plaats gehad. Vorig jaar zijn onze kinderen in de schoolvakantie hier ook geweest en die hadden dezelfde ervaring. Prachtige omgeving, veel mooie bergwandelingen. De route naar de Glacier Noir en glacier Blanc in det Parc National des Ecrins is mooi, maar wel heel erg druk. Aan het strandje in Chorges kun je waterfietsen ed huren.
Geplaatst door: Jan T , Datum: 13.10.2005 13:06
Hallo margot,
Kijk eens naar de reacties bij camping La Garenne bij het plaatsje Crots (steenworp van Embrun).
Niet vermeld: 2 supermarkten vlakbij en Embrun is heel gezellig en zo erg overspoeld als andere plaatsjes in de omgeving.
Geplaatst door: ® Margot , Datum: 13.10.2005 21:07
Wat een leuke reacties al. Het lijkt me een fantastisch gebied. Wie wil meer info mailen over leuke wandelroutes die ook met kinderen nog leuk zijn?
Geplaatst door: Arie , Datum: 13.10.2005 21:14
Jan T: La Garenne op een steenworp van Embrun ! Heel goed, stenen genoeg aan het strand, maar of je er de overkant van het meer mee haalt is zeer de vraag. Vanaf Crots kun je Embrun goed zien liggen over ca 1 km water.
Geplaatst door: ® Dick , Datum: 17.10.2005 10:33
Van horen zeggen is La Vielle Ferme in Embrun een goede, NL gerunde camping.
Alternatief is camping Rio Clar in Meolans Revel (bij Barcellonette), iets verder maar het meer op ca. minuten rijden. Camping is zeer mooi gelegen, ruime plaatsen (behalve plaats 134) met plenty te doen voor zowel jong (raften, mountainbiken, disco) als oud (mooie autoritjes en/of mooie wandelingen). Zeer aan te bevelen.
Geplaatst door: ® Margot , Datum: 07.05.2006 20:49
Het begint nu dichtbij te komen, over 2 maanden gaan we die kant op.
We hebben niet gereserveerd maar proberen als eerste camping La Viste.
Wie heeft er nog tips voor leuke uitstapjes?
Geplaatst door: patrik , Datum: 08.05.2006 12:17
In 2000 waren wij op camping Couromba in les vigneaux,
Prachtige camping, een 20-tal km van Embrun en het lac de serreponcon.
Schitterend zwembad en mooie ruime plaatsen.
Enkele tips :
Embrun natuurlijk
Briancon : de hoogst gelegen stad van Frankrijk moet je gewoon gezien hebben.
St-Veran een onooglijk maar ongelooflijk mooi dorpje (één van de mooiste van Frankrijk)
Guillestre was ook de moeite
Mont Dauphin, niet te missen (zeker naar de paardenshow gaan kijken !!!)
Gap vonden we niet zo leuk
Ook hebben we een schitterende alpentuin bezocht(col du lautaret),
enkele (vermoeiende, zeker voor de kids want die waren toen 4 en 8 jaar oud) gletschertochten gemaakt,

voor meer info en eventuele foto's kan je me altijd mailen
Geplaatst door: rob , Datum: 08.05.2006 12:42
Serre Poncon is een stuwmeer dat in de nawinter en het voorjaar volloopt met smeltwater uit de durance en de ubaye. In de zomer wordt vollop electriciteit gegenereerd waardoor het meer leegloopt. Bij topproductie kan het waterpeil tot 50 cm per dag dalen waardoor de camping steeds verder van het water komt te liggen! Je mag op serre poncon met motorboten komen, leuk om te zien maar tijdens het zwemmen goed oppassen. Camping la feille Ferme in Embrun is goed, ligt ongeveer 5 minuten lopen van het meer. Camping is gezellig en er is veel vertier Omgeving is prachtig. Om het andere jaar zitten wij aan serre poncon. Je raakt er gewoon niet uitgekeken.
Geplaatst door: Riet , Datum: 08.05.2006 13:26
Wij vonden la vieille ferme helemaal niet leuk een aantal jaren geleden.
Ligt ook niet aan het meer, ik zou wat anders uitkiezen.
Geplaatst door: ® Margot , Datum: 12.05.2006 22:57
Het wordt La Viste. We gaan 7 juli weg en willen een plek voor twee en halve week.
Moeten we reserveren? En zo ja, welke plekken zijn geschikt? We zoeken een schaduwrijke plek die leuk is voor onze kinderen van 8 en 5. Liefst met een mooi uitzicht.

Bedankt alvast.
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)