Met openbaar vervoer naar huurtent (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Nicole , Datum: 13.02.2012 13:17
Wie weet een fijne charme camping die makkelijk bereikbaar is met openbaar vervoer (vliegen of treinen en/of bus)?

Na jaren zelf kamperen, wil ik eens een huurtent/caravan oid proberen, maar heb geen auto meer. Het puzzelen met de buslijnen in frankrijk blijkt zeer tijdrovend om dit voor elke camping te doen. Bovendien is overstappen op drie bussen na een lange treinreis niet aantrekkelijk.
Wensen:
- bij voorkeur ardeche (of grote cirkel hieromheen)
- op loopafstand bij dorpje met winkeltjes of supermarkt (evt met bus naar historische plaatsje in de omgeving)
- charme camping (of andere term voor mooie natuur...)
- ong. 100-150 plaatsen
- aan water (rivier/meer)
- rustig in de avond
- voldoende nederlandse kinderen (animatie niet noodzakelijk)
- campingwinkeltje is meegenomen
- veel tent-bewoners is ook een pré

Ik vind oa via dit forum best geschikte campings, met betaalbare huuraccomodatie, maar wie heeft tips wat betreft het openbaar vervoer? of wie heeft dit zelf al eens gedaan? Alle tips zijn welkom (ook evt campings met prachtige ligging in andere regio's)
Geplaatst door: digi-oma , Datum: 13.02.2012 13:55
Nicole, ik zou je graag helpen, maar wat je vraagt is toch wel lastig. Campings met een prachtige ligging (je hebt het over water, meer, rivier, mooie natuur) liggen dikwijs behoorlijk afgelegen en zijn moeilijk met openbaar vervoer te bereiken.
Ook het busvervoer in Frankrijk is minder frequent dan we hier gewend zijn. Dat zal ook lastig worden voor je boodschappen.
Vorig jaar in Bretagne een ouder Duits stel ontmoet dat met heel veel gedoe eindelijk z'n motorhome had opgesteld en deze eigenlijk niet wilde gebruiken voor boodschappen of tripjes. De eigenaar van de camping kon alleen maar zeggen dat er 's morgens heel vroeg en in de namiddag/vooravond twee bussen reden; verder niets. De schoolkinderen worden in Frankrijk bijna altijd door schoolbussen van en naar huis (of in de buurt ervan) gereden.
Succes
Geplaatst door: yvonne , Datum: 13.02.2012 13:58
Wij zijn 20 jaar terug met de trein en bus naar camping la Baie geweest in Cavalaire. De trein ging naar Toulon, vanaf daar de bus die vlakbij de camping stopte. Met twee kleine kinderen was het goed te doen. Het grote voordeel was dat op de camping alles op loopafstand was, de supermarkt, het dorp en het strand.
Ook rijdt er een gratis bus naar andere plaatsen in de buurt.Het is toen prima bevallen, wel vonden anderen het heel vreemd dat wij zonder auto waren.
Geplaatst door: Eefje , Datum: 13.02.2012 14:03
Ik weet dat er busverbindingen zijn naar Vallon pont d'arc, en camping Nature parc l'ardechois ligt op loopafstand van dorp en aan de rivier met genoeg tentkampeerders, en een winkeltje met het dagelijks vers brood en levensmiddelen. Ook naast deze camping liggen nog twee andere campings. Je kunt ze bellen en vragen in het nederlands wat de mogelijkheden zijn.
Ook naar de cote d'azur kun je heel gemakkelijk met de trein, stopt op veel plaatsen aan de kust.
En misschien een optie vliegen naar montepellier en een auto huren ?? succes
Geplaatst door: ® Bloempje1221 , Datum: 13.02.2012 14:12
Je kunt met de trein (Hispeed) naar Lyon, daar overstappen naar Ruoms, nog een stukje met de bus. Dan je dik 9 uur onderweg.
Misschien is deze camping iets voor jullie:
http://www.camping-peyroche.fr/nl/camping.htm

Hoe het met openbaar vervoer gesteld is in de Ardeche weet ik niet, maar het zal minder frequent zijn dan bij ons.
Aan de Côte d'Azure rijden meer bussen, is ook een rechtstreekse verbinding vanuit Brussel Zuid met de TGV, zonder overstap.
Succes
Geplaatst door: ® tineke , Datum: 13.02.2012 14:36
Iedere zaterdag in juli en augustus reis je in 7 tot 8 uur rechtstreeks van Amsterdam naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence, Marseille met de Zonthalys:

http://www.nshispeed.nl/nl/thalys/met-zon-thalys-naar-zuid-frankrijk

Vanaf het TGV-station in Valence reis je in ongeveer 2 uur met de bus naar Ruoms / Vallon Pont d'Arc.
Of je kunt van Valence met de trein naar Montelimar en vandaar met de bus naar Ruoms / Vallon Pont d'Arc

http://www.voyages-sncf.com/billet-train/horaires?rfrr=undefined_body_cliquerici

Je kunt vanaf Avignon ook met de bus naar Ruoms / Vallon Pont d'Arc / Aubenas:
http://www.ardeche.fr/mediatheque/Transports/Fiches%20horaires/2012/FH%2015%20nov%202011%20%E0%20nov%202012.pdf?14371513022012=

Op het kaartje (inzoomen) kan je de campings op loopafstand van Ruoms vinden:
http://www.camping-frankrijk.nl/ZoekOpKaart.asp?x=4.33640&y=44.45213&afstand=5

en op loopafstand van Vallon Pont d'Arc:
http://www.camping-frankrijk.nl/ZoekOpKaart.asp?x=4.38312&y=44.39870&afstand=5

TIP: ga eens langs bij de Treinreiswinkel, zij kunnen je geweldig goed helpen met het uitzoeken van een 'treireis op maat':

http://www.treinreiswinkel.nl/europa/frankrijk
Geplaatst door: Nicole , Datum: 13.02.2012 14:41
Dank voor jullie snelle reacties!
Ik weet dat ik een lastige vraag heb, maar het lijkt me niet onmogelijk! Het lijkt me sterk dat ik de enige natuurliefhebber ben met kind/zonder auto, en er zijn ongelofelijk veel campings.

Ik ben ondertussen ook het hele forum aan het doorspitten naar openbaar vervoer-bereikbare campings....zo ong. 25 pagina's waar de steekwoorden in voorkomen....en dan heb ik het regelen van het openbaar vervoer ook nog te doen.
Wat dit laatste betreft: ik weet inmiddels al veel over transavia en hispeed ed. Het vervoer blijkt overig ook best lastig (trein is bv pas 3 mnd vantevoren te boeken). Bovendien is het al het vervoer ook aardig prijzig (retour zuidelijk frankrijk 2 pers. is ong. 400-500 euro)...nog geen idee wat eerst te regelen (camping of vervoer)

Ik zie graag reacties tegemoet, en al lezend en denkend kom ik vast wel tot een conclusie.
Geplaatst door: Irene1 , Datum: 13.02.2012 14:45
Vanuit Coux, Ardeche, hadden mijn dochter en haar vriend een prima verbinding met de bus naar Valence. Van daaruit TGv naar Lyon, Parijs en Antwerpen.
Bus stopte pal voor de camping, ook op zondag. Camping voldoet aan je wensen, maar die supermarkt.....Het is een fikse wandeling naar Privas, ongeveer 3km, maar langs een drukke weg. En of je dan steeds de bus wil pakken, dat lijkt me niet handig. Ook met bederfelijke spullen lang gaan sjouwen.

Dan denk ik wellicht aan de Tarn, daar liggen diverse municipals aan dorpjes en aan het water. Busverbindingen zijn o.h.a. heel best, eens per uur toch wel. Dat is hier in mijn omgeving allang niet meer zo ;-(
Geplaatst door: Nicole , Datum: 13.02.2012 14:49
Beste Tineke, dankjewel voor je link naar de overzichtskaartjes via deze site! Ik heb al zoveel gegoogeld, maar dit had ik zelf nog niet ontdekt. Je maakt me hiermee echt blij!
Geplaatst door: ® tineke , Datum: 13.02.2012 15:01
Nicole, vanaf 1 maart kan je tickets voor de Thalys bestellen, Het is vaak hoe eerder je erbij bent, hoe lager de prijzen.
Voor jongeren < 26 jaar geldt een lager tarief.
Via de treinreiswinkel heb ik, ondanks dat ik pas in juni een Thalys-ticket wilde boeken voor onze dochter, toch een aantrekkelijke aanbieding kunnen regelen, waarbij zij nota bene 1e klas reisde.
Zelf had ik deze aanbieding nooit gevonden op de site van de NS?Thalys.
Geplaatst door: ® tineke , Datum: 13.02.2012 15:08
Nicole, hier kan je een reistijden-tabel vinden van de bus- en treindiensten. Deze is t/m april te bekijken, maar dan heb je alvast een idee van vertrektijden, etc.:

http://tinyurl.com/82e6ps9

Hier kan je zelf de gegevens van vertrek- en aankomstplaats invullen:

http://www.ter-sncf.com/Regions/rhone_alpes/Fr/Se_deplacer_en_TER/Avant_mon_voyage/Recherche_d_itineraires/Default.aspx
Geplaatst door: ® Wim , Datum: 13.02.2012 15:13
Nicole, misschen niet in de buurt waar je het in eerste instantie zocht maar misschien wel een tip
via de firma interbus kan je vanaf een paar opstapplaatsen rechtstreeks naar zuid frankrijk.
stops van af valras tot Argeles
In Argeles stopt de bus op ca 300 m van camping Les Marsouins
hier is op de camping een gewone supermarkt http://www.campmed.com/verhuur-camping-frankrijk/verhuur-kamperen-middellandse-zee/verhuur-kamperen-argeles/kamperen-argeles-les-marsouins/verhuur-kamperen-marsouins.htm
het openbaar vervoer in Argeles is geregeld met kleine treintjes welke de hele plaats doorkruisen
de kosten van interbus bedragen ca €160 pp (kinderen hebben korting)
Geplaatst door: jan , Datum: 13.02.2012 15:14
Met de bus kun je soms voordeliger reizen, kijk eens bij eurolines.
Er zijn campings die de mogelijkheid bieden om gasten af te halen van een station. Informeer gewoon eens bij de campingeigenaar.
Geplaatst door: yvonne , Datum: 13.02.2012 16:53
Je kunt ook vliegen op Toulon, fijn klein vliegveld en er liggen meerdere mooie campings in de buurt. Het heet Toulon/Hyeres.
Geplaatst door: mar , Datum: 13.02.2012 17:00
Vrienden zijn ook "natuurliefhebber" maar zij deden niet alles met de bus, maar legden het langste traject af met de trein en pakten daarna hun fiets.
Zo kun je nog wel een combi maken: eerst bv een camping in Avignon of vlak daarbij, en dan zou je met de fiets nog eens een dagtocht kunnen maken naar een volgende, wat rustiger gelegen camping waar je dan ook nog een week verblijft.
Met een fiets ben je ook niet zo beperkt qua boodschappen of bezoeken van een dorpje.
Geplaatst door: frank , Datum: 13.02.2012 20:11
Je zou kunnen kijken of je in Tournon sur Rhone iets van je smaak kan vinden. Heeft een goede treinverbinding.
Geplaatst door: ® Hans030 , Datum: 13.02.2012 21:29
Vliegen op Toulon en dan met trein naar Frejus of Agay. Hier loopt een spoorlijn langs de prachtige kust en kun je met trein o.a. naar Cannes, maar ook verder naar andere plaatsen. Misschien een optie?
Ook is het zeker het overwegen waard als je een keer echt het binnenland in wilt om 2 of 3 dagen toch een auto te huren.
Geplaatst door: jan , Datum: 13.02.2012 23:09
Eygliers is met openbaar vervoer bereikbaar, station op loopafstand van de camping. Daarnaast gaat er ook een busdienst vanuit Nederland naar guillestre. Prachtige omgeving.
Geplaatst door: jan , Datum: 14.02.2012 10:14
Met euroholidays kun je voor 169 euro retour naar verschillende vakantiegebieden in Frankrijk.
http://vervoer.euroholidays.nl/index.htm
Geplaatst door: Annette , Datum: 15.02.2012 11:04
Ik zou eerst kijken naar het openbaar vervoer en van daaruit een camping zoeken. Je kunt kijken waar de eurolines bussen stoppen in de zomer en daar bij de stops op zoek gaan naar een camping. Mijn dochter ging op een camping werken in Souiliac. Ze is gaan vliegen van Rotterdam naar Bergerac. Van daaruit kun je in de zomer naar Sarlat met de trein.Zij was net een paar dagen te vroeg en moest met de bus naar Sarlat.Ze zou daar 4 uur moeten wachten maar opeens ging de bus waar zij net was uitgestapt naar Souiliac. Heel vreemd maar zij was erg blij. Iemand van de camping had het uitgezocht met openbaar vervoer want dat was bijna niet te doen als je in Nederland zit. Al met al deed ze er met vliegtuig en bussen en wachten op aansluiting net zolang over als wij zelf naar die camping gaan met de auto.
Begin Vorige Volgende Eind 1   

Pagina 1 van 3
© B.V. Camping-Frankrijk.nl 2012-2015. Alle rechten voorbehouden. (disclamer)