Sluiten

Camping Les Ourmes in Hourtin Lac

Camping Les Ourmes

Camping Les Ourmes biedt ontspanning voor het hele gezin met spelactiviteiten voor groot en klein: sport (competitie van allerlei aard) en handenarbeid (aquarel, pompons, schattenjacht enz...), boogschieten en blaaspijpschieten, pétanque-toernooien en thema-avonden, alles georganiseerd in een aangenaam en gezellig kader.

Het meer ligt op slechts 400 m van Camping Les Ourmes en nodigt uit tot verpozen aan de oevers van het water, tenzij men de strandstoelen aan het zwembad van de camping verkiest!

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Les Ourmes

Camping Les Ourmes
Laatste mening

Algemene beoordeling

Prima en betaalbare gezinscamping! Variatie aan plaatsen genoeg. Aardige mensen. Winkeltje, restaurant en zwembad zijn oke. Dorp Hourtin is op loopafstand met een redelijk winkelaanbod en een wekelijkse markt. Strand op 15 autominuten (Hourtin-plage) of iets verder (Le pin Sec). Stranden zijn mooi, de zee ook, maar wel opletten! Gelukkig is er prima strandwacht aanwezig. Omgeving is vlak maar als je wilt is er genoeg te zien: Blaye, Bordeaux, Archachon, Royan. Zijn hier al vaker geweest (85, 86, 91, 2006)en blijft in deze omgeving onze favoriet.
Fam. Gr  31-08-2011
Plaats mening
Mening nr: 55120
Datum: 31-08-2011
Fam. Gr 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prima en betaalbare gezinscamping! Variatie aan plaatsen genoeg. Aardige mensen. Winkeltje, restaurant en zwembad zijn oke. Dorp Hourtin is op loopafstand met een redelijk winkelaanbod en een wekelijkse markt. Strand op 15 autominuten (Hourtin-plage) of iets verder (Le pin Sec). Stranden zijn mooi, de zee ook, maar wel opletten! Gelukkig is er prima strandwacht aanwezig. Omgeving is vlak maar als je wilt is er genoeg te zien: Blaye, Bordeaux, Archachon, Royan. Zijn hier al vaker geweest (85, 86, 91, 2006)en blijft in deze omgeving onze favoriet.
Mening nr: 54937
Datum: 25-08-2011
Dhr. J-W 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een hele nette en rustige camping. Mooi terrein, vlak met genoeg schaduw maar elke plek is weer een beetje anders en je mag zelf kiezen wanneer je de zon wil zien. Genoeg speelmogelijkheden voor kleinere kinderen en 's middags en 's avonds vaak leuke dingen te doen, varierend van boogschieten of volleyballen tot optredens van locale muziekgroepen en kampioenschappen Wii Just Dance. Verder een goede uitvalsbasis om leuke dingen in de omgeving te doen. Fietsenverhuur is in de buurt, en ook het strand van Lac de Hourtin.
Mening nr: 46961
Datum: 17-08-2009
Fam. van E. 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Prima camping! Lekker veel schaduw. Animatie stelde niet veel voor, maar hebben wij ook niet nodig. Onze tieners hadden snel kontakt met andere Nederlanders, via de tafeltennistafels en het zwembad. Prima sanitair, maar als de camping vol is, sta je wel eens in de rij voor de douches. Een fiets is erg handig voor naar de supermarkt in Hourtin, of gewoon voor tochtjes, er zijn zelfs fietspaden daar.. Het strand (oceaan) is met de auto goed te doen. In Hourtin- Plage is het erg druk, iets verder weg ligt Pin-Sec. Heerlijk strand, en veel rustiger. Mooi meer, maar niets vergeleken bij de Oceaan.
Mening nr: 37996
Datum: 13-11-2007
Mevr. rianne 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke schone camping, perfect om te windsurfen op het meer, dat op loopafstand ligt. Ruime plaatsen, de jeugd vermaakt zich onderling, er is een soort speelhal. Er is een restaurant, waar je ook kunt afhalen. Wij gaan volgend jaar zeker terug, alleen al omdat de kids (13 en 15) er een hele leuke vakantie hebben gehad. Mevr. Struik zegt dat er alleen Fransen stonden in die periode, maar wij waren er vanaf 15 juli, en stonden met zeker 6 nederlandse gezinnen bij elkaar. En onze kinderen hadden toch ook echt allemaal Nederlandse vrienden.
Mening nr: 35797
Datum: 12-08-2007
Mevr. Struijk 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prima camping. Heerlijk strand. Lekker paard gereden in de buurt (zelfs 3 reeen gespot in de omgeving!). Wij waren er de derde week van juli en tot onze verbazing waren er alléén fransen op de camping!
Mening nr: 35228
Datum: 07-08-2007
Fam. fam. pouwer 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We zijn hier afgelopen juli voor twee weken geweest. Een echte aanrader. Leuke camping, grote plaatsen en schoon sanitair. Ook onze kinderen van 7 en 11 jaar hebben zich hier prima vermaakt. Ook het personeel is erg vriendelijk. We hebben zelfs op een avond met 6 nederlandse gezinnen een bbq georganiseerd wat supergezellig was. Het strand is ook super met voldoende parkeergelegenheid(gratis). De markt in Hourtin is niet groot maar wel erg leuk. Volgend jaar gaan wij zeker terug naar deze camping. Prijs-kwalitietsverhouding is prima. Een echte aanrader dus.
Mening nr: 30581
Datum: 27-08-2006
Dhr. Eelco 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Nette en verzorgde camping, vriendelijk personeel en veel vermaak. Het avond vermaak is divers maar wel regelmatig over een groot deel van de camping te horen. Het meer ligt op loopafstand en er is een grote parkeerplaats voor de auto. Als surfer kon je makkelijk hier je spullen kwijt en optuigen. Het Meer is ideaal om te zwemmen, zonnen, surfen, kiten. Je kan erg ver staan wat in meerder opzichten fijn is. De oceaan is op ongeveer 15 á 20 min. rijden en je kan er gratis parkeren. De camping koste ons iets meer dan 20 euro per nacht ( 2pers, tentje, auto, elektriciteit). Voor Surfers/ Kiters die weinig voorzieningen nodig hebben kan je ook goedkopere campings nemen en bij het meer parkeren.
Mening nr: 30340
Datum: 23-08-2006
Mevr. de Vries 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier in augustus 2006 gestaan, en vonden het een leuke no-nonsens camping. Lekker ruime plaats en schoon sanitair (aantal toiletgebouwen zijn al vernieuwd enkel nog niet). Op loopafstand van het meer met zandstrand, 10 a 15 minuten van de zee. Parkeren kan (gratis) direct achter de duin. Wij hebben in de week dat wij er waren helaas geen plaatselijke wijnboer ontdekt, tips zijn welkom voor de volgende keer. Grote supermarkten, Leclerc, Intermarche, Lidl kan je vinden in Lesparre. De maandagavond markt in Hourtin sur Mer is een aanrader een dagje Soulac ook, leuke winketjes en een mooi strand.
Mening nr: 26900
Datum: 02-07-2006
Mevr. M.rossel  
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

wij zijn ook op deze camping geweest, en gaan dit jaar weer! De plekken zijn ruim, het personeel erg vriendelijk! Het dorpje is vlakbij met een leuk marktje. De plaatselijke wijnboer heeft lekkere wijn, gewoon een omgespoelde cola fles mee, en je kunt hem daar zo laten vullen! En het restaurant Chez Badine is een aanrader! Van de buitenkant lijkt het niet echt wat, maar je kunt er heerlijk eten voor weinig. Je kunt hier alle kanten op: naar het meer, naar de zee ,naar Bordeaux (echt een mooi centrum, en winkelen lukt daar ook wel) de medoc wijngaarden, en daar wijn proeven en kopen. Wij vonden het super en kan niet wachten op onze vakantie !
Mening nr: 26081
Datum: 18-04-2006
Mevr. an 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij hebben met gans het gezin voor de 4de maal gereserveerd op deze camping. De kinderen hebben het daar steeds naar hun zin. De vorige jaren hebben ze daar vele vrienden leren kennen waarmee ze nu nog contact houden via MSN. De kinderen zijn nu 18 en 16j maar naar Les Ourmes willen ze nog steeds mee op vakantie. Ook wegens de uitgebreide keuze aan aktiviteiten in de omgeving. Prachtige streek om te fietsen, surfen op het meer en golfsurfen op de zee. Ook voor de wijnproevers een aanrader.
Mening nr: 25643
Datum: 24-02-2006
Dhr. F. Pachter 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

We hebben de laatste week van juli en de eerste week van augustus in een mobil-home, gehuurd via Interreservation, doorgebracht. De mobil-home kan niet gekwalificeerd worden als stabiel. Met de douche aan de ene kant en het overdekte terras aan de andere zijde hield dit in dat de terrasgebruiker mee kon veren op de bewegingen van de doucher. Niet onoverkomelijk, wel af en toe hinderlijk. De ontvangst was allerhartelijkst en ook het verhelpen van kleinere mankementen, gasfles vervangen en kapotte kraan, werd met een glimlach gedaan, zelfs na 20.00 uur 's avonds. De afgebakende plaats voldeed niet helemaal aan deze omschrijving. Hierdoor hadden wij regelmatig last van Franse buurjongetjes op fietsen. Het is gelukkig goed gegaan, maar erg rustig kom je dan niet je overdekte terras af. De plaats boodt schaduw en zon, heerlijk dus. Rust en kalmte wordt zeker in de avonduren gewaardeerd. Voor een tiener is er echter weinig te beleven. Hourtin Port doet toeristisch aan, is echter erg klein. Hourtin is een karakteristiek plaatsje waar mensen in winkels uiterst vriendelijk zijn vergeleken met andere ervaringen in Frankrijk. Verblijven aan het meer werd niet veel gedaan, ook niet door mede capmingbewoners. Velen pakten de auto voor een tocht van 15 minuten naar Hourtin Plage. Gratis parkeren op het duin en dan lekker op het strand je vermaken. Een woeste branding met constante en alerte bewaking maakten ons bewust van de dreiging die het water hier in zich heeft. We hebben een goede en zeer rustige vakantie gehad, die voor ons zeer gelegen kwam. Het is geen camping waar we op korte termijn weer naar terugkeren. Op langere termijn kan het heel goed zijn dat we nog een keer deze camping bezoeken.
Mening nr: 24837
Datum: 25-11-2005
Dhr. F. Pachter 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Eem nette, goed verzorgde camping waar we via Interreservation een mobil home hebben gehuurd. Deze was wat minder, niet echt stabiel neergezet. Maar de service was grandioos. Lege gasfles binnen 30 minuten vervangen, een kapotte kraan ook geen probleem, nog geen 10 minuten na de melding kwam de monteur. Deze deed, zoals op vele andere campings wel, NIET moeilijk over het euvel. Gewoon repareren en klaar. Het is niet een camping voor de oudere jeugd, 12+. De animatie is alleen in het frans, beperkte excursies en overige animatie, maar uiterst vriendelijk en gastvrij. Het meer vonden we niet geweldig, maar het strand is op aanvaardbare auto-afstand. Voldoende gratis parkeergelegenheid in een gezellig Hourtin Port. Een gemengde camping, vele nationaliteiten, waar rust zeker na 22.00 uur hoog gewaardeerd wordt, zonder beklemmend te zijn.
Mening nr: 22578
Datum: 20-08-2005
Dhr. Walter 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben op deze camping gestaan de eerste drie weken van augustus. Het is een echte nette camping, met schoon sanitair wat drie keer per dag wordt schoongemaakt. Verder is er een mooi eenvoudig zwembad met een wel wat koud peuterbad. Verder heb je op de camping goede voorzieningen, zoals een winkel, bar, leeshoek met nederlandse - Belgische - Duitse - Engelse kranten, restaurant en een pizzaria. De omgeving is verder top, dicht bij het meer waar kleine kinderen leuk kunnen spelen en de mooie oceaan op 10 min rijden met de auto. Wij waren hier heel tevreden mee.
Mening nr: 22574
Datum: 20-08-2005
Mevr. Paul Serré 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben met ons gezin op deze camping gestaan in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Wij hadden een mobile home gehuurd en deze was prima in orde. Het is een vrij rustige camping, animatie is beperkt en alles in het Frans. Zwembad is in het echt (zoals meestal) kleiner dan op de foto en het water is aardig frisjes, vaak niet echt aangenaam. Het meer (met een zandstrand) is echt op 3 min met de auto en 15 min te voet. Het meer is erg ondiep, op het diepste punt waar je mag komen, sta je nog amper tot je middel. Strand en parkeer gelegenheid is er volop. Watertemperatuur varieerd van koud tot soeptemperatuur. Voor kleine kinderen is het meer ideaal. Hourtin zelf is best gezellig. maar klein en vrij beperkt in de mogelijkheden. Er is 1 grotere supermarkt. De markt (3x p/week) is erg leuk. In de omgeving zijn wel een aantal leuke plaatsjes, niks spectaculairs, maar je kan best eens ergens heen. Ik vond de pizza's op de camping best wel goed en je kan er ook friet en kip afhalen. Al met al voor gezinnen met kinderen een goede camping met behulpzaam personeel. Verwacht geen supermooie omgeving, spectakel etc. en je hebt er een goede vakantie. Wij hebben er in ieder geval van genoten, ondanks onze licht irritante buren.
Mening nr: 22365
Datum: 18-08-2005
Dhr. Hans 
®  
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn van 8 juli t/m 28 juli op deze camping gweest met onze eigen caravan, zonder reservering. We hebben enorm genoten, zeker in het begin toen de camping nog vrij leeg was. Het weer was ook prima. Grote staanplaats, animatie (veel in het Frans), sanitair in orde, aardig personeel. Voor die prijs is de camping een aanrader. Alleen de pizza's vond ik niet geweldig! Wil je lekker eten voor weinig geld, ga dan naar Chez Badine in Hourtin. De camping is dicht bij het meer en dicht bij zee. Onze dochter van 12 heeft zich ook vermaakt, er waren voldoende kinderen met wie ze op stap kon. Hourtin is een leuk dorpje met 3 x per week markt, Maubuisson is ook de moeite waard en natuurlijk mag een uitstapje naar Bordeaux en Pauillac (het wijndorp) niet ontbreken. En verder: veel naar het strand en/ of het meer. We vonden Hourtin Port ook leuk, gezellig. Boodschappen kun je het beste doen in Lesparre: Lidl en Champion. Omgeving: vrij saai, alleen pijnbomen.
Mening nr: 11585
Datum: 06-07-2004
Mevr. Caesar 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Hele rustige, relaxte camping met zeer grote plekken. Wij waren maar met z'n tweeën met een koepeltentje. Af en toe leuke bankjes bij de bar ´s avonds. Ook goede afhaalmogelijkheden. Campwinkel prima in orde. Vooral het brood, goedkoop en goed. Dorpje vlak bij. Ook leuk om naar de markt te gaan. Bij het meer surf/zeilschool/verhuur. Strand is 10 minuten rijden. Maar wel via goede wegen, je scheurt er zo naar toe.... Lekker strand, hoge golven en hourtin-plage is ook best wel gezellig! Leuke en echt heel goedkope vakantie gehad (ooit).
Mening nr: 7530
Datum: 07-09-2003
Dhr. R & A May 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Juli 2003, Camping Les Ourmes spontaan bezocht met een grote caravan en zeer grote Camper. Vooraf even gebeld of er plaats was. De eigenaar gaf aan dat het geen probleem was en dat overal een mouw aan te passen was. Bij aankomst bleek dat ook wel, wij hadden met zijn tweeën een giga plek van ongeveer 300 m2. Dus niks te klagen. De camping was goed te vinden en het ontvangst was prima geregeld. De Camping is zeer goed onderhouden, net sanitair en s'avonds voldoende verlichting.De camping wordt s'nachts na 01.00 voor ongewenst bezoek afgesloten. Grote kinderspeelplaats. een ruimte gecreeërd om de de was te strijken en tevens de gratis kranten te lezen. Restaurant aanwezig met voldoende keus tegen redelijke prijzen. De prijs van de camping is ook redelijk te noemen zeker voor onze plek. In de omgeving voldoende fietspaden en een aangelegd fietspad dwars door de bossen en duinen naar het strand. Ongeveer 14 km. Het meer is het grootste van Frankrijk met voldoende watersport gelegenheid, behalve water skieën dit mocht alleen op een klein plekje. Het dorp Hourtin en het meer op loopafstand.
Mening nr: 4147
Datum: 20-05-2003
Mevr. Tom 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een heel erg leuke en rustige camping. Prima fietsmogelijkheden in de omgeving met veel fietspaden. Op het meer (plusminus 10 minuten lopen) kan je leuk watersporten. Oudere kinderen vinden op de camping wat minder vermaak, maar bij het meer zijn diverse uitgaansgelegenheden.
Mening nr: 3961
Datum: 30-04-2003
Mevr. patty dzialiner  
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

juli 2002 was erg prettige camping. Veel schaduw plekken.Met de hond kon je erg goed wandelen en naar het meertje 10min.lopen.Het strand 15min.met auto is prachtig ook voor de hond. sanitair goed.leuk restaurantje bar zwembad.Algemene indruk goed.