Terug

Campings in Frankrijk

Campings in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land om te bezoeken als kampeerder. Het heeft een rijke historie, uitgestrekte landschappen, prachtige kusten, heerlijke wijnen en een uitgebreid aanbod aan campings.

Als kampeerder in Frankrijk heb je de keuze uit talloze campings, van kleine, rustige campings tot grote, volledig uitgeruste resorts. Veel campings hebben comfortabele huurtenten, stacaravans en chalets te huur, maar er zijn ook voldoende plaatsen voor tenten of caravans.

Een van de populairste bestemmingen voor kampeerders in Frankrijk is de Côte d'Azur, met zijn prachtige kuststrook met badplaatsen als Nice, Cannes en Saint-Tropez. Maar ook in de regio's Provence en de Languedoc-Roussillon zijn er talloze campings te vinden, met prachtige uitzichten op de wijnvelden en de Middellandse Zee.

In het binnenland van Frankrijk zijn er ook veel campings te vinden, met name in de regio's Normandië, de Loire-vallei en de Ardennen. Deze regio's bieden prachtige natuur, historische steden en dorpen en talloze outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen, vissen en paardrijden.

Veel campings in Frankrijk hebben ook een ruim aanbod aan faciliteiten, zoals zwembaden, speeltuinen, restaurants, winkels en sportvelden. Sommige campings hebben zelfs wellnessfaciliteiten, zoals sauna's, spas en massages.

Het is aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Er zijn ook veel organisaties die kant-en-klaar verzorgde kampeerreizen naar Frankrijk aanbieden, waarbij alles is geregeld, van de vervoer naar de accommodatie en activiteiten ter plaatse.

In samenvatting biedt Frankrijk voor kampeerders een ruime keuze aan campings, met prachtige locaties en een ruim aanbod aan faciliteiten. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van de natuur, cultuur en outdooractiviteiten.