Sluiten

Camping Esterel in Saint Raphaël

Camping Esterel

Camping Esterel Caravaning ligt in de Provence, in het departement Var, aan de voet van het Esterelgebergte op 3 km van de stranden van Agay Saint-Raphael en in de buurt van Frejus.

Camping Esterel Caravaning in Saint-Raphael/ Fréjus heeft 5 buitenzwembaden (waarvan 2 verwarmd in het laagseizoen), een overdekt kinderzwembad, een restaurant, een snackbar, een bar, een superette en een boetiek.

Camping Esterel ★★★★★
4481, Avenue des Golfs, Agay
83530 - Saint Raphaël
Frankrijk
Departement: Var
Tel: +33 494820328
Afstand vanaf Utrecht: 1305 km,
waarvan 1281 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.45411 / 6.83266
(43° 27' 14.8'' N    6° 49' 57.6'' O)
Aantal plaatsen: 495  / Hoogte: 64 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterpark Waterglijbaan Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan Privé sanitair
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping Esterel
Laatste mening

Algemene beoordeling

Op fietsafstand van de kust

Vloer om de zwembaden heen pijnlijk om op te lopen met blote voeten.

Camping met alle toeters en bellen. Ook in voorseizoen goed bezet. Plaatsen verschillend van grootte. Veel animatie. In hoogseizoen zouden we hier nooit heen gaan. Te druk. Goede campingwinkel.
Mevr. Marja4 - Alkmaar  19-06-2018
Plaats mening
Mening nr: 67647
Datum: 19-06-2018
Mevr. Marja4 - Alkmaar 
®  
april - juni 2018
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 9| Leiding van camping: 9| Omgeving: 9|

Algemene beoordeling

Op fietsafstand van de kust

Vloer om de zwembaden heen pijnlijk om op te lopen met blote voeten.

Camping met alle toeters en bellen. Ook in voorseizoen goed bezet. Plaatsen verschillend van grootte. Veel animatie. In hoogseizoen zouden we hier nooit heen gaan. Te druk. Goede campingwinkel.
Mening nr: 67508
Datum: 18-03-2018
Dhr. RonnyS - Gent (Belgie) 
®  
september - oktober 2017
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 7| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Vriendelijk personeel in receptie, bar en winkeltje

Het aanrijden met caravan aan receptie is chaotisch wegens te smal en vele geparkeerde voertuigen

Voor de eerste maal op reis geweest in september en onze eerste week daarvan deze camping uitgekozen. Vriendelijke ontvangst aan de receptie. Hierbij een gratis zonnescherm voor in de wagen gekregen met een mooie foto van het zwemcomplex erop. Alhoewel het september was konden we nog maar kiezen uit enkele staanplaatsen. De rest was ingenomen door een wat ouder publiek, maar dit hadden we wel verwacht en eigenlijk hebben we dit liever. De staanplaats zelf was niet slecht, voor onze caravan ruim genoeg. Het zwemcomplex is mooi aangelegd en de ligstoelen lagen perfect. Het sanitaire blok voor de heren is verouderd maar netjes. Deze voor de vrouwen was vernieuwd en tiptop in orde. Van het restaurant hebben we geen gebruik gemaakt maar de afhaalmaaltijden waren lekker en zeker niet duur. Het terras van de bar vonden we gezellig mede door het uitzicht op het zwemcomplex. Het winkeltje is ruim genoeg en zeker niet te duur. Het stokbrood was lekker. Zeker een aanrader voor een leuke vakantie.
Mening nr: 66536
Datum: 30-06-2017
Fam. Daphne - Oss 
april - juni 2017
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Animatie/Activiteiten: 8| Omgeving: 9|

Algemene beoordeling

Zwembad, terras, ruime plaatsen.

-

We zijn hier op de bonnefooi terecht gekomen. Zeer vriendelijk ontvangen en mochten zelf een plek uitzoeken. Bij aankomst kregen we een handige strandtas met uitgebreide info en een zonnescherm voor de voorruit van de auto. Ook in het voorseizoen wordt de camping netjes onderhouden, geveegd en besproeid. Het sanitair is netjes en schoon en het damesgedeelte is nieuw. Terras is mooi en gezellig met een prachtig uitzicht op het zwembadcomplex. WiFi is gratis en het lenen van een flink wasrek ook. Heb je geen zin om te koken dan is het afhalen van pizza's of andere maaltijden mogelijk. Pizza's smaken prima! Van het restaurant hebben we geen gebruik gemaakt, want overdag in het dorp een plat du jour eten vonden wij prettiger. Barbecueën met houtskool is ten strengste verboden, elektrisch barbecueën mag wel. Er is dan ook 16A beschikbaar voor iedereen. Vanaf de camping loopt een fietspad vanwaar je naar het strand in Agay kunt fietsen. Wij hebben ons verblijf tussentijds 2x verlengd omdat het gewoon een heerlijke plek was. Lekker rustig, verschillende nationaliteiten en ook levendigheid van gezinnen met kleine kinderen. En dat alles voor een campingcardtarief van 17€ per nacht.
Mening nr: 51171
Datum: 17-08-2010
Dhr. Van der sanden 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Hebben de eerste twee weken van augustus 2010 in een stacaravan juniorsuite gezeten. De camping is leuk, de prijzen betaalbaar en het eten in het restaurant is beter dan op de boulevard van Frejus. Wij zaten op het plein belved?re en dat is een super locatie. Alles op 100 m lopen. Beneden bij de camping is een paardenranche en daar kan het nogal stinken. Animatie is allemaal in het Frans, ook 's avonds.
Mening nr: 44399
Datum: 10-05-2009
Fam. De Wit 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug van onze tweede vakantie op esterel caravaning. Vorig jaar zijn we in het hoogseizoen geweest en nu in het voorjaar. Dit is veel beter bevallen omdat het het nu niet zo super druk was op de camping. Je kon nu een ruim plekje vinden om met je gezin te zonnen en je kon ook echt zwemmen. Het zijn prachtige zwembaden maar waarom niet een van de zwembaden tot een echt kinderbadje met wat speeltoestellen in het water erbij zodat alle kinderen er hun vertier kunnen hebben. Er is sinds dit jaar wel een overdekt kinderzwembad, tot 8 jaar, maar dat ligt dan weer een eind verderop zodat je genoodzaakt bent om je gezin op te splitsen. Het is overigens een prachtig kinderbad er hangt alleen een extreme chloorlucht zodat ouders steeds naar buiten moeten om hun ogen en luchtwegen te ontzien. Verder is het een prachtige camping, centraal gunstig gelegen, alleen de directie zou wel eens een wat klantvriendelijkere houding aan mogen nemen en een voorbeeld aan de meeste van hun personeelsleden nemen. Met name het driftige besnorde mannetje met zijn portofoon bij de ingang werkt op onze lachtstuipen steeds als we hem bezig zien roepen wij al met zijn allen tegen elkaar Oui Chef!!!
Mening nr: 43269
Datum: 06-10-2008
Fam. Linda 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De kritieken zijn begrijpelijk, mijns inziens niet helemaal terecht. De camping investeert veel in nieuwe stacaravans, echter vinden wij de toiletgebouwen hartstikke schoon. Vanaf dit jaar (wij komen er al 10 jaar) is het niet meer toegestaan om met boxershorts te zwemmen. Dit was een tegenvaller, maar het is niet anders. Er werd streng op gelet. De arrogante houding van het personeel is correct. Wij weten onze wegen nu wel te bewandelen en dat kan een hoop ergernis schelen. Wat de camping echter uniek maakt is de heerlijke rustige ligging middenin de cote d'azur. Ook de facilitetien zijn goed. Het grootste minpunt, voor ons ook een reden om een jaartje over te slaan, ijn de alsmaar toenemende prijzen. Een frietje kost € 3, een pizza € 9, een biertje € 2,70. Wij vinden dit geen campingprijzen en ze doen er verstandig aan dit te veranderen. Buiten dit alles vinden wij het verre van onterecht dat er zulke lage cijfers worden gegeven, al dient er wel een mentalitetisverandering van de directie plaats te vinden.
Mening nr: 43064
Datum: 17-09-2008
Fam. Spoel 
september - oktober 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben Esterel Caravaning in de periode eind augustus - half september bezocht. Ligging is mooi met direct toegang tot het Esterel-gebergte. Plaatsen als Cannes, Nice, St. Maxime, St. Tropez, Monte Carlo en Monaco op steenworp afstand. In hoogseizoen is de weg langs de kust erg druk; in de periode dat wij er waren was het goed te doen. Wij hadden een stacaravan van Key Camp en die was brandschoon en alles functioneerde naar behoren. Ook zeer behulpzame medewerkers van Key Camp (met dank aan Mark & Lidia), zelfs 'buiten' de gebruikelijke inlooptijden. Camping is terrasvormig, dus mooi verscholen in het groen, maar wel pittige bergjes met kinderwagens. Er is weliswaar geen kinderbad, maar er zijn diverse kleine zwembaden waar ons zoontje van ruim 3 uitstekend zelf uit de voeten kon. En onze dochter van 1 ging eveneens als een Inge de Bruin door het water, uiteraard onder begeleiding. Wel rekening houden dat er in het zwembad alleen speedo's worden toegestaan, dus geen shorts/board shorts. Kleine supermarkt is aanwezig, waar je ook brood kunt halen. Soms moest je inderdaad even op nieuw brood wachten, maar ach je hebt vakantie en dus de tijd. Dat brood was overigens uitstekend te eten. Al met al een hele geslaagde vakantie gehad. We gaan zeker nog eens naar deze regio terug.
Mening nr: 42545
Datum: 27-08-2008
Fam. winkel 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ik herken de punten van de vorige schrijver, zelf hebben wij met onze kinderen 10 jaar lang deze camping bezocht, en na deze periode hebben wij besloten niet meer terug te komen. De prijs/ kwaliteit staat niet in verhouding. Een aantal zaken die wie al diverse jaren hebben aangegeven aan de directie middels een evaluatieformulier zijn of wordt niets zichtbaar mee gedaan. De toiletten en douches achter op de camping kunnen makkelijk door voor scharrelstal voor varkens. Er wordt veel geinvesteerd in de camping maar dat betreft vooral stacaravans. De supermarkt zie je ook steeds verder afglijden met als dieptepunt dit jaar, diverse malen geen brood, ja na een kwartier wachten. (in de tien vorige jaren nog nooit mee gemaakt)De camping is duur en dat komt met name door de overhead die bij de poort staat etc.Ook de animatie was veel minder dan vorige jaren. Aangezien wij ook andere vier sterren campings hebben bezocht kunnen wij wel het een en ander vergelijken.Jammer, want de omgeving is prachtig, maar het is niet anders
Mening nr: 41515
Datum: 11-08-2008
Fam. N. Souvant 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

In de periode juli 2008 deze camping bezocht en na 3 weken vroegen wij ons af hoe deze camping aan zijn 4 sterren is kunnen komen. Het personeel is arrogant muv. De receptie, maar de controleur bij de in-en uitgang staat daar in een schril contrast tegenover. Hij maakt zich meer druk of je je auto wel ( even ) goed in het vak zet ipv. de eigen auto's van de camping behoorlijk weg te zetten. Bij de ingang van het zwembad moet je door een watertje ( om vuile voeten te voorkomen- terecht- ) maar aan die waterdoorlaatplaats liggen ook een 3 tal toiletten, die daar in open verbinding mee staan. Indien men naast de toliet op urinoir plast, loopt die urine dus zo in die waterplaats. We hebben daar het personeel op geattendeerd dat het in het zwembad naar urine stonk. En daar bleef het bij. Een Deense buurvrouw had wat wondjes van muggenbeten,die na het zwembad bezoek onstoken raakte. Komt bij dat er voor de 5 baden ( van klein tot groot ) slechts een badmeester is, die zich meer druk maakte of de jongelui geen "shorts"droegen ipv. een zwembroek en dus geen of nagenoeg géén toezicht houdt op het zwemgebeuren. Te weinig stoelen en ligbedden en dan nog de onhebbelijke gewoonte van ( oa. ook van de Hollanders ) om reeds meteen na de ochtendopening een handdoeken op een bed of stoel te leggen als een soort reservering en dan pas rond de middag te komen. Hier ligt een schone taak voor de leiding. Gewoon niet toestaan voorkomt ergenis en frustratie. We hadden een luxe stacaravan gehuurd. Waar die luxe uit heeft bestaan heb ik in die 3 weken niet kunnen ontdekken. Goed dat ik mijn eigen koffiezetapparaat had meegenomen. Kortom prijs en kwaliteit stonden in géen verhouding tot elkaar, laat staan de ruimte voor de stacaravan. Er kon met pijn een moeite een auto worden geparkeerd. De caravan was hoognodig aan vervanging toe en dateerde uit de eind jaren 90. In een 4 tot 6 persoonscaravan waren slechts 3 kleerhangers, terwijl het toch geen naturistencamping was. Vraag mij af hoe dat moet als je er met zijn 6-en in verblijft ( los nog van waar 2 van de 6 moeten slapen). De Gamma-achtige terrasstoelen voor de stacaravan, waren dermate wankel dat zelfs een koorddanser er zijn evenwicht op zou verliezen. En waarop maar één ligbed voor een 4 tot 6 persoonsstacaravan. Men kon er ook eten afhalen, maar de eetust verging ons snel, toen we zagen wie er in de bediening stond. Rijkelijk voorzien op armen -benen en bovenlijf van tatoeringen moest dat de kennelijk de lokale Herman Den Blijker voorstellen. Ook goed dat de smaakpolitie er niet kwam, want het frituurvet zou als carterolie in mijn auto niet misstaan. En sportten dat kan, een tennisbaan met gaten erin en lekker voor je blessures. Niet bepaald uitnodigend dus. De staanplaatsen voor de toercaravan zijn zeer krap ( liefst met de scheerlijnen van de voortent bij elkaar). Maar ja elke vierkante meter kost geld. Er was ook een speeltuin voor de kinderen een een ondergrond van grijze kiezelstenen, hetgeen uitnodigt voor verwondingen. ( misschien los zand een optie ). Bovendien lag er als restant van een nachtelijke disco op de camping met enige regelmaat stukgeslagen glas van bierflessen. Het toppunt was wel dat we moesten betalen in de bar als we daar de Franse krant wilden lezen. Of ik daar maar even voor wilde betalen. Hoezo geldklopperij. En stokbrood of een croissant. Klef en meer een deegbal als echtbrood( maar ja de buitenkantn was warm en rook naar brood) binnenin was het één deegbal. Kortom dit was "once in a liftetime" voor ons.
Mening nr: 39861
Datum: 20-07-2008
Fam. Borgstijn 
april - juni 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We zijn van 26-4 t/m 9-5-08 op deze camping geweest. Wij hebben een mobilhome gehuurd via TUI. De ontvangst van de medewerkers van TUI was prima geregeld, mooie schone mobilhome incl. enkele noodzakelijke boodschappen. De plaatsen waar deze mobilhomes staan zijn wat aan de krappe kant. Je kunt zien dat ze elke vierkante meter willen gebruiken. De staanplaatsen van de toercarvans/tenten zijn ruimer en hebben een mooier uitzicht. Er waren voor onze kinderen 8 en 4 jaar voldoende Nederlandse kinderen om mee te spelen. Het zwembad is mooi en ruim genoeg voor alle aanwezige kampeerders. In het hoogseizoen lijkt het zwembad mij wat aan de kleine kant omdat de camping voor ongeveer 60% vol zat. De periode vonden wij perfect. Wij zijn diverse keren in het hoogseizoen in deze regio geweest maar dan is het vaak erg warm, zeer druk en de mensen zijn wat minder geduldig. Wij hebben deze vakantie als zeer relaxed ervaren met goed weer, niet te druk e.d. Bij de verschillende stranden waar wij zijn geweest kon je ook gemakkelijk/dichtbij en gratis parkeren. Ook is een bezoek aan Monaco goed te doen (ongeveer 1,25 uur rijden) en was het leuk te zien dat men alles aan het opbouwen was voor de F1 Grand Prix. Ook St Tropez is goed te doen maar ga niet op een dag dat het markt is omdat het verkeer langs de kust en om op de parkeerplaatsen te komen dan zeer druk is. Voor ons was dit een geslaagde vakantie, op een goede camping die voor herhaling vatbaar is.
Mening nr: 38936
Datum: 13-05-2008
Fam. M. Driessens 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Via eurocamp hebben we een caravan gehuurd op deze mooie camping. We stonden op een rustig plekje aan de rand van de camping waar s'avonds de wilde zwijnen voorbij kwamen geknort. Onze kinderen hebben het goed naar hun zin gehad. We zijn ook naar de Canyon van de Verdon geweest wat heel indrukwekkend was. Het is een fijne vakantie geweest.
Mening nr: 38882
Datum: 10-05-2008
Fam. Joost Baijens 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij gaan hier gemiddeld 2 keer in de 3 jaar naar toe en het bevalt ons prima. De rust op de camping, het mooie zwembad, verse broodjes in de ochtend en de mooie omgeving, zowel vlakbij als ver weg. Iedereen met kinderen en zonder kinderen raad ik aan om te genieten van dit heerlijke stukje land in Europa.
Mening nr: 34429
Datum: 28-07-2007
Mevr. E. van Velzen 
®  
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

De camping werd goed onderhouden, alles was schoon en netjes. Het sanitair wisselde nogal, het nieuwere sanitairgebouw was mooi en goed,maar wel soms lauwe tot koude douches 's avonds. Soms ook erg druk en in de rij voor de douches. Het oudere sanitair was eenvoudig maar vaak minder schoon. Het afwaswater was 's avonds ronduit koud. De standplaatsen waren niet erg ruim en de ondergrond rotsachtig met weinig gras. Een grondzeil om voor je tent of caravan te leggen is wel aan te raden. Verder waait er soms een beste wind (mistral) waardoor er veel stof en bladeren door de tent waaien. Het is daarom aan te raden om de caravan zo neer te zetten dat deze met de kont in de wind staat, anders kan de voortent makkelijk de lucht ingaan. De animatie was elke avond, soms door het camping-animatieteam en soms door een live-band of iets anders. Het animatieteam was erg enthousiast maar soms wel een beetje onprofessioneel. De live-band was erg leuk. Het zwembad was op zich wel mooi maar voor het hoogseizoen veel te druk. De omgeving was erg leuk, mooie stranden en baaitjes en gezellige boulevards met avondmarkten in Frejus en St Raphael. Wij hadden een hond mee, deze mocht alleen op een bepaald stuk strand van St Aygulf. Later kwamen wij erachter dat ze ook in een klein baaitje van Agay op het strand mocht. Er was een goed campingwinkeltje op de camping waar wij elke ochtend vers brood haalden. Er waren ook genoeg supermarkten in de omgeving. Vooral de Geant-Casino in Frejus was mega groot en mooi met een parkeergarage (schaduw). Bezoek per boot aan Saint Tropez viel tegen, Cannes was wel erg leuk. Ook de Gorges Du Verdon zijn zeer de moeite waard. Kortom, wij hebben hier een hele leuke tijd gehad met perfect weer (Alle dagen strak blauw met 30 gr.)
Mening nr: 33638
Datum: 04-07-2007
Mevr. S. Piek 
april - juni 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad met ons zoontje van 15 maanden. De caravans liggen op terrassen tegen de heuvel en onze plek aan de rand van de camping was erg rustig. Er zijn wel flinke hoogteverschillen, dus met kleine kinderen is dit niet altijd makkelijk. We pakten soms maar de auto. Het zwembad bestaande uit 5 baden was ook erg lekker, 2 baden zijn zelfs verwarmd. Er is geen kinderbadje. Een bad heeft een diepte van 70 cm, waar iets oudere kinderen wel lekker in kunnen spelen. De camping organiseert daarnaast ook nog allerlei activiteiten, zowel overdag als 's avonds (wandelen, fietsen, boogschieten, aquajoggen enz enz). Ze organiseren zelfs dagtochten naar Monaco. Ook is er een winkel met alle dagelijkse benodigdheden en iedere dag (3x) vers brood! Monaco, Cannes, Nice en St. Tropez zijn vanaf deze camping ook goed bereikbaar. Zeker een aanrader voor een vakantie in deze omgeving.
Mening nr: 32280
Datum: 14-01-2007
Dhr. henk mulder 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De camping beviel goed, zodat ik ook dit jaar een staanplaats voor de camper wilde reserveren. Maar wat schetst mijn verbazing? In deze moderne tijd van vakantiespreiding zijn de plaatsen alleen nog maar te huur van zondag tot zondag!! Het blijkt geen grap te zijn. Inderdaad lijkt het alleen maar te gaan om zo weinig mogelijk leegstand (in facto zoveel mogelijk euro's).Er wordt op geen enkele wijze rekening gehouden met ijverige mensen ,die, bijvoorbeeld vanwege hun baan (die je toch nodig schijnt te hebben om de best happige prijs van caravaning -esterel te kunnen betalen), niet van weekend tot weekend vakantie kunnen nemen. Bovendien wordt men haast gedwongen op de drukke zaterdagen (vooral denk ik aan de "zwarte zaterdag") te bivakkeren op de franse autosnelweg. Ik zoek toch maar een andere camping........Bestaat er in het frans een woord "arrogance"?
Mening nr: 31142
Datum: 10-09-2006
Dhr. Swets 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Augustus 2006. 14 dagen onze vakantie hier doorgebracht met het gezin: 2 dochters 19 en 16 en een vriendje van 19 jaar. In een rechtstreeks bij de camping geboekte Mobil Home. Leuke camping, goed verzorgd, leuke animatie programma,s en veel sport mogelijkheden. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Goede zwembaden, geen peuterbadje. Maar het zembadcomplex is in het hoogseizoen naar mijn idee iets te klein bemeten maar niet onoverkomelijk. Disco ondergronds dus geen geluids overlast. Prachtige omgeving om te wandelen en fietsen. 5 minuten rijden met de auto van het strand van Agay, mooie baaien en stranden in de omgeving. Treinreis langs de gehele kust aan te bevelen €12 p.p. voor de hele dag. LET OP! De Mobile Home die wij gehuurd hadden was gedateerd en niet echt meer van deze tijd, er zijn echter nieuwere M.H. te huur op de camping. Ook tax en toeslagen in ons geval € 200, moet bovenop het reeds betaalde bedrag bij aankomst nog eens betaald worden. Dus let op kleine lettertjes bij het boeken. Plaatsen zijn veschillend, sommige ruim andere wat krapper. Wij konden makkelijk een tentje en onze auto bij de M.H. kwijt. Het terrein is op sommige stukken erg steil dus wel klimmen en afdalen. Bar, winkel, (afhaal), restaurant en personeel niets op aan te merken. 's avonds goed bewaakt door security en om 23.00uur echt rustig.
Mening nr: 29497
Datum: 14-08-2006
Mevr. fam. ten Berge 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben 10 nachten op deze camping gestaan met eigen caravan. Het grootste gedeelte van deze camping bestaat uit stacaravans die apart staan. De kampeerplekken waren over het algemeen ruim genoeg. Er is een nieuw sanitairgebouw wat er schitterend uitziet (wachtrijen voor de douches), de oude zijn duidelijk minder (slechte straal en koud water), afwaswater was lauw. De zwembaden waren prima en het vermaak 's avonds was leuk. Er is ook een prima restaurant. Er zijn veel gratis sportactiviteiten(alleen borg) zoals, kruisboogschieten, minigolf, tennis, pingpong, jeu-de-boules, basketbal etc. 's Avonds lopen de wilde zwijnen langs de afrastering van de camping, de omgeving is erg mooi (rode rotsen, Monaco per trein, St. Tropez per boot, mooie stranden en baaitjes, Cannes, Aqualand etc.). Je mag op de camping niet bbq, ivm brandgevaar. Het enige minpunt vonden wij dat er voornamelijk Fransen en Engelsen waren, er waren zeer weinig Nederlanders. Verder hebben wij een prima vakantie gehad en vinden wij de camping zeker een aanrader!
Mening nr: 26250
Datum: 09-05-2006
Mevr. Yvonne 
april - juni 2006
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn op deze camping de eerste week van mei geweest. Leuke camping,lekker rustig in het voorseizoen. Zwembad (het grootste bad en het kinderbad )is lekker verwarmd, 28 gr. Onze kinderen hebben zich hier heerlijk vermaakt (6 en 8 jaar). Er is 1 kleine glijbaan dat uitkomt in een onverwarmd badje. Langs het zwmbad is een terras met houten ligbedden. In het voorseizoen goed te doen, maar ik kan me voorstellen dat in het hoogseizoen het zembad aan de kleine kant is gezien het aantal plaatsen op de camping (500). Het overgrote deel van de camping bestaat uit stacaravans, voornamelijk op terassen tegen de heuvel. De staanplaatsen liggen op het laagste gedeelte van de camping. Wij hebben een stacaravan gehuurd via Alfresco van Holland International. Dit zijn nieuwe en hele mooie caravans met een ruim houten terras. Ze staan echter wel dicht op elkaar zodat je weinig privacy hebt. De luxere caravans van de camping hebben een ruime staanplaats. De goedkoopste caravans zien erg erg oud uit. Het brood en de croissantjes van de campingwinkel waren lekker, vaak nog warm als je het haalde. De speeltuin is pas vernieuwd, want in de brcochure en op de website staat nog de oude speeltuin. Het enige nadeel is dat er grind onder ligt. De minigolfbaan is echter ook wel aan vervanging toe.deze is wel gratis. De receptie op de camping spreekt ook nederlands. De omgeving is erg mooi. Agay is een rustig plaatsje aan een baai, het strand aan deze baai is wat minder, maar je rijdt zo door naar andere baaien. We hebben heerlijk gegeten in een restaurantje aan het strand met uitzicht op zee. Aanrader! Ook ligt St. Raphael op 3 km afstand waar je leuk kan winkelen en genoeg restaurants ronde de haven hebt. Al met al is deze camping in het voorseizoen een aanrader !!.
Mening nr: 22764
Datum: 21-08-2005
Mevr. L. Muiderman 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Deze camping is ons goed bevallen. We waren er in de eerste twee weken van juli, toen was het nog redelijk rustig. Vriendelijk personeel die ons goed geholpen heeft. We twijfelden of onze (grote) caravan op de plek zou passen en konden ook nog kiezen uit ruimere plekken. Deze hebben niet allen schaduw dus uiteindelijk toch de toegewezen plek genomen. Het sanitair was netjes. Het nieuwste blok is het meest aantrekkelijk. Muziek ging pas eind van de tweede week aan. Zwembad ziet er mooi uit, maar wat weinig ligbedden. Het avondzemmen vonden onze kinderen helemaal te gek. De afstand tot zee en strand vonden we wat ver, maar met de auto goed te doen. Een nette camping met een leuke sfeer.
Mening nr: 21591
Datum: 12-08-2005
Mevr. do 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Nog nooit voorgekomen dat onze kinderen leeftijd 11-12-15 het alle 3 naar hun zin hebben. Je had er geen kind aan. Zodat wij met een gerust hart naar het U2 concert in Nice konden gaan. Onze kinderen vermaakten zich uitstekend iedere dag. Ik zelf vond de meeste plaatsen erg hutje-mutje en ook ver weg (touringcar-plaatsen). Mijn dochter heeft een weekje vakantie gewonnen eind september in een luxe stacaravan, alleen moet ze dan jammer genoeg naar school. Dus wie de vakantie tegen een spaarcentje voor onze dochter wil overnemen kan mailen. Ook de handdoekenparade is niet leuk: om 9.00 uur zijn alle stoelen bezet met handdoeken, maar zijn er bijna geen mensen. Daar zou de badmeester iets aan moeten doen, dan was er plaats voor iedereen. Ook mis ik een wedstrijdbad, zodat ik baantjes kan trekken. Supermarkt en het kadowinkeltje zijn prima. Ook in het restaurant kun je gezellig zitten en is het eten echt goed voor een redelijke prijs!!! Receptie is behulpzaam en alle faciliteiten die je nodig hebt om te kamperen zijn aanwezig. Het is een prima camping en het is geen wonder dat de meesten ieder jaar terugkomen, sommigen al voor de 27e keer. Wij gaan nooit 2x naar dezelfde camping, maar onze kinderen zeuren nu al voor volgend jaar. De omgeving is fantastisch en je hebt zoveel verschillende baaitjes om iedere dag een nieuwe vakantiedag te hebben. Winkelen kun je zoveel je wilt en het is dan ook geen kunst om van je geld af te komen. We zijn al aan het zoeken naar een huisje voor als we met pensioen gaan, want deze omgeving en natuurlijk het weer is fantastisch!!!!!!!!!!!!!