wat neem je mee aan boodschappen vanuit nederland? (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: diana8
, Datum:
01.06.2013 21:02
Het eerder genoemde kruidenpotje. En pakje boter en kaas voor de eerste ochtend.
En een pak hagelslag en wat fruit.
Geplaatst door: robertville
, Datum:
01.06.2013 21:11
Mar echt waar ?? Ik kan het nog straffer vertellen maar..... dan moet ik liegen!!!!
Geplaatst door: ® Jan van I
, Datum:
01.06.2013 22:04
Geplaatst door: ® Jan van I
, Datum:
01.06.2013 22:07
Geplaatst door: Bloempje1221
, Datum:
01.06.2013 22:15
Helemaal niks, wij gaan genieten van de Franse keuken en de ingrediënten.
Geplaatst door: ® Wim
, Datum:
01.06.2013 22:24
@Mar, je moet natuurlijk wel bij de slagerij afdeling zijn en niet bij het hondenvoer
Geplaatst door: ® Wim
, Datum:
01.06.2013 22:27
ziet er lekker uit Jan, water loopt me uit de mond.
lekker hamschijf op de bbq of rose gegrilde Tbone
Geplaatst door: ® Marijke(andere)
, Datum:
02.06.2013 09:46
Eigenlijk smaakt het vlees uit Frankrijk me beter dan vlees uit Nederland. Vlees van de Charolais koe is lekker mals. En neem eens een lekker kippetje mmmm. Er is zo veel, neem eens een varkens filet rollade en snijd hem in mooie plakken en dan op de bbq. enz enz.
Geplaatst door: mar3tent
, Datum:
02.06.2013 12:10
nou iedereen die nog nooit een andouillette heeft gegeten raad ik aan het een keer te proberen.
Doe eens gek en eet eens een keer echt "lokaal" en probeer die worst!
Ik houd ook niet van vlees met bot/vet etc. Wij eten vaak geen vlees op vakantie. Vegetarisch of vis eventueel kip. Ook niks mis mee voor die paar weken.
Geplaatst door: Wallie
, Datum:
02.06.2013 20:19
Nog nooit zo iets smerigs gegeten als andouillette worst. Toch is dit de enige keer in Frankrijk dat mij het eten tegen viel. Wij nemen altijd een menu de jour. Dus eten wat de pot schaft. Elke dag heerlijk en gevarieerd eten. Het liefst in een klein dorpje tussen de Fransen. Heerlijk, over 2 weken gaan we weer. We verheugen ons er erg op. Wij nemen dan ook niks mee vanuit Nederland. Alleen voor de reis er naar toe.
Geplaatst door: connie
, Datum:
02.06.2013 20:33
Weleens andoullette gegeten en dat krijg je weleens voorgeschoteld als je tussen fransen eet.Maar om nou te zeggen smerig,nee niet echt.Weleens heerlijke bloedworst gegeten in restaurantje naast een slager,heerlijk.Boudin noir.
Geplaatst door: Brigitte
, Datum:
24.06.2013 20:57
Ik ben erg....koffie, koffiemelk,hagelslag, een pot pindakaas ( ook voor de satésaus) eten en drinken voor de 1e 2 dagen. Mijn broodbakmachine en broodmix zodat we ongeveer om de dag een lekker vers bruin broodje kunnen bakken. Stokbrood is lekker maar ik mis het bruine brood. ( in Frankrijk heb ik nog nooit een lekker bruin brood gevonden zonder de verschrikkelijk harde/ taaie korst)
verders rotzooien we daar wat aan met wat ze er hebben.
Geplaatst door: Herman
, Datum:
25.06.2013 11:52
Du vin, du pain en du Boursin en dan wel van Nederlands fabrikaat, dus:
Wijn van de Apostelhoeve
Afbakstokbrood van de C1000
Mon Chou kaas van de Melkunie
Geplaatst door: Bo
, Datum:
25.06.2013 11:54
hagelslag en een paar zakjes kruidenmix voor de spaghetti voor de rest niets.
Geplaatst door: Lisette
, Datum:
25.06.2013 13:22
Een heel pak filterzakjes in de goede maat die past in ons koffiefilter.
Vorig jaar franse zakjes gehad in de maten te groot en te klein, allebei onhandig. Te groot waaide plat waardoor de koffieprut toch in de koffie terecht kwam. Te klein liep wel eens over waardoor ook koffie met prut.
Manlief had zaterdag in de kampeerwinkel de oplossing gevonden: Een groter filter leek hem wel wat, ik denk dat ik een heel pak zakjes makkelijker ergens tussen pruts dan die grote filter.
Geplaatst door: Lisette
, Datum:
25.06.2013 14:04
Wij nemen alleen pindakaas mee (die in Frankrijk vinden de kinderen niet lekker)Hagelslag, mayonaise en koffie+thee.
En verder alleen wat onverhoopt nog in de koelkast staat.
Verder is alles verkrijgbaar in Frankrijk wat we nodig denken te hebben.
Geplaatst door: Desiree
, Datum:
26.06.2013 08:06
Een pot appelstroop! Niks zo lekker als Franse kaasjes met een lik appelstroop.....
Geplaatst door: Mirjam
, Datum:
26.06.2013 11:46
Ik kan bijna niet geloven, dat iedereen dit allemaal meeneemt(uitzonderingen daargelaten want ik neem zelf ook wel iets mee) maar geen brood of afbakbroodjes....;-)Er zijn zulke heerlijke broden in Frankrijk te koop vraag naar Épeautre bij de bakker.De koffie in Frankrijk is ook heerlijk bv Cafés Richard, ik heb trouwens altijd nog gezien dat in de internationale sectie van een grote supermarkt, Nederlandse producten te koop zijn zoals pannenkoekenmixen en van die Conimexspullen. Wij passen ons altijd aan aan de producten die in Frankrijk verkrijgbaar zijn keus genoeg..;-)
Geplaatst door: m
, Datum:
26.06.2013 11:49
Een pot appelstroop! Niks zo lekker als Franse kaasjes met een lik appelstroop.....
Moet je eens vijgenjam of bosbessenjam proberen.... die hebben ze in Frankrijk wel.
Ook rode wijngelei is idioot lekker op die kaasjes en paté. Een lekker rood wijntje met geleisuiker inkoken tot het de gewenste dikte heeft (dikt nog iets in bij afkoelen). Heerlijk op pittige kaas of grove paté.
Geplaatst door: Mirjam
, Datum:
26.06.2013 11:58
Goed idee M, eigenlijk zou er een topic moeten komen met recepten,waar alleen in Frankrijk verkrijgbare ingredienten in zitten hoeven we niets mee te nemen, of bestaat dat al?