ik ga naar frankrijk en neem mee? (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Jan van I
, Datum:
07.06.2016 14:19
Nederland is volgens het enige land in Europa waar ze die smerige zoete mayonaise eten.
Geplaatst door: ® johann
, Datum:
07.06.2016 14:24
Een jerrycannetje brandstof, het kan net genoeg zijn.
Geplaatst door: Marcel
, Datum:
07.06.2016 15:56
Wat eten wij in frankrijk niet. Wellicht is er een top 10 van de Franse producten wat wij niet eten. Ik kan het niet bedenken.
Bij ons gaat er zo wie zo een Blauwe knoflook stengel (tros) mee naar hij. Deze blijft een jaar goed en is dan ook op. Hebben wij een jaar knoflook uit Frankrijk in onze keuken hangen.
Geplaatst door: mar3tent
, Datum:
07.06.2016 16:37
Wat eet ik niet? Nou een andouillette was eens maar nooooooooit meer. Heb t stukje alleen in de mond gehad, durfde geeneens te kauwen, maar uren daarna nog het gevoel dat er een kadaverlucht uit mijn mond kwam.
Wat gaat er mee: hagelslag, pindakaas, vlokken. Vroeger ook Brinta want kon er echt geen goeie pap vinden.
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
07.06.2016 17:16
O ja, die andouillette had ik verdrongen. Hoe verzinnen ze het? Ik lust echt bijna alles, maar dat nooit meer!
Geplaatst door: Marcel
, Datum:
07.06.2016 18:03
Vroeger konden wij er voor zorgen dat de regen niet in de tent kwam. Nu moeten wij er rekening mee houden dat het niet in ons huis komt. DUS IK NEEM GEEN REGEN MEE.
Geplaatst door: Hans030
, Datum:
07.06.2016 20:18
Pindakaas en hagelslag op stokbrood vind ik niet passen. Kun je daar echt niet twee of drie weken buiten? Daarbij, wij nemen nauwelijks iets mee. Proberen voor vertrek zo veel mogelijk een lege koelkast te hebben, op een half stukje kaas, wat worst en jam na. Voor onderweg (1e reisdag) maken we broodjes (nemen we dus belegd mee uit NL). Na aankomst in Fr. naar de supermarkt. Zeker de eerste keer is dat echt een uitje waar we even wat tijd voor uit trekken. Wat we dan inslaan: kaas, kaas, kaas, kaas. En paté. Heerlijk daar en het kost echt veel minder dan hier ook nog 'ns. En wijn natuurlijk. Ondanks onze liefde voor Fr. blijft het ons verbazen dat 90 % van de wijn Frans is, maar ze hebben wel veel meer keuze en dus ook uit gebieden waar we in NL nauwelijks wijn uit kunnen krijgen. Chips/ zoutjes waren vroeger niet goed verkrijgbaar, maar is nu beter geworden in Fr. Nog niet de keuze zoals in NL, maar het is vakantie en ga echt geen chips meenemen.
Wat ook een lekkere snack is: Franse kaas op een stokbroodje dat net in de oven is geweest (of vers natuurlijk), olijfje, tomaatje, schijfje komkommer en harde worst erbij: hoef ik echt geen chips of nootjes meer.. En mayo? Wij eten in de vakantie hooguit een keer friet in een restaurant als bijgerecht. We zien dan wel wat erop verkrijgbaar is en anders is puur met wat zout eigenlijk ook heel lekker (we zijn gewend geraakt overal saus over te gooien, maar hoeft niet altijd natuurlijk). Soms kan het ook wel iets avontuurlijker beste mensen, dus gewoon kijken wat je ter plaatse kunt krijgen (en dat is veeeel).
Geplaatst door: ® s@ndra
, Datum:
07.06.2016 20:31
Ik neem peper en zout mee, en zo nog wat kleine dingen met kruiden, theezakjes en een beetje hagelslag voor de eerste ochtend etc. Alles past ongeveer in een schoenendoos. Ik vul thuis kleine flesjes met wat olie en azijn. We trekken met de vouwwagen en kunnen geen grote flessen meenemen en willen ook niet alles elke keer weggooien.
Verder neem ik mee wat er nog in de koelkast ligt, want weggooien is zonde. Ik neem niks mee omdat het in Frankrijk niet te krijgen is, het is geen derde wereldland. Toch?
Geplaatst door: Henk de kaasboer
, Datum:
07.06.2016 20:48
uiteraard de basis. Vooral de Radler pils. De rest is daar wel te krijgen. Goede reis.
Geplaatst door: Roel
, Datum:
07.06.2016 20:52
Chips zijn in vele smaken te krijgen in de supermarkten ook de Lays en die in de bussen en zoveel meer zoutjes en knabbeltjes dan hier .
Geplaatst door: ® ineke fr
, Datum:
07.06.2016 20:52
@ Claudia en andere DE-koffie liefhebbers. In Frankrijk kun je "Maison du café" kopen. Vroeger stond daar het DE embleem gewoon nog op, tegenwoordig is het op sommige pakken verdwenen/verborgen.Maar het is echt super lekkere DE koffie!
Kijk maar op : http://www.maisonducafe.com/
linksboven: JDE staat voor Jacobs Douwe Egberts
@ viola. In elke middelgrote stad bevindt zich een BIOCOOP! Zo'n keten van supermarkten met vleesvervangers en biologische produketn ben ik in NL nog niet tegengekomen (maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ook niet zo vaak in NL meer kom)
Ik mis in dit lijstje van " lekkere dingen in FR" de niet te evenaren visafdelingen in de supermarkten. Die ruime keuze vind je in NL alleen in speciaalzaken!
Geplaatst door: Viola
, Datum:
07.06.2016 23:01
@Inekefr: bedankt voor de tip van Biocoop. Die kende ik niet en ga komende zomer zeker een winkel opzoeken. Heb er al even op gegoogled ;-) Ik had de indruk dat er nauwelijks vegetariërs zijn in Frankrijk, maar dat valt misschien toch mee :-)
Geplaatst door: mar3tent@
, Datum:
07.06.2016 23:35
@ hans030 niks zo lekker als stokbroodje pindakaas na fikse wandeling in bv de bergen. Geen suiker en gezond vet ik vind er weinig verkeerd aan. In ons gezin hoef je niet aan te komen met worst.
En voor t onbijt kaas op dat stokbroodje vinden ze ook niks. Nee dus waarom zouden we 3 weken zonder hagelslag gaan als t pak zo in de auto mee kan.
Ik ga tenslotte niet alleen met handbagage kamperen??
Geplaatst door: domaine
, Datum:
08.06.2016 08:13
houdbare room ( lekker bij de overheerlijke gamba`s ) heb ik Frankrijk geen goede roomsaus kunnen vinden.
Duyvis knoflook boter zakje om zelf knoflookboter te maken.
Duyvis fiesta en aioli zakjes heerlijk bij vlees.
Wraps voor de kinderen (omdat ik deze in Frankrijk erg prijzig vind met wat ik hier betaal.
Zakjes aanmaaklimonade zonder suiker maak je 1 liter limonade mee voor de kinderen.
Curry
Spaghetti en saus.
Cup a soup
Tube Tomatensaus.
En voor onderweg eten en drinken en op de bestemming zelf heerlijk genieten van de Franse supermarkten en inslaan.
Neem mee terug.
Knoflook
harisa tube
Franse harde droge worst
Allerlei kaasjes
Lindt chocolade
Geplaatst door: Rianne
, Datum:
08.06.2016 08:37
@Domaine waarom maak je knoflookboter niet zelf ? Roomboter ,of gewone boter , verse knoflook uitgeperst , naar smaak 1,2,3, tenen en wat zeezout ,. Zoveel lekkerder als die pakjes en zo klaar , als je verse kruiden hebt kun je die er ook door doen , kruidenboter , lekker !
Geplaatst door: domaine
, Datum:
08.06.2016 09:15
2 Rianne ,
Ik maak de boter ook zelf met boter en knoflook maar voeg nog beetje meer smaak toe met die zakjes doe ik thuis ook als ik het zelf maak.
Geplaatst door: ® And®ea
, Datum:
08.06.2016 13:16
Ik ben geen keukenprinses en ben erg blij met "pakjes". Misschien niet zo heel gezond, maar in ieder geval wel lekker (vinden wij). Dus gaan er standaard een paar pakken kofta, beef teryaki, bami en kip tandoori mee, dat soort kruidenmixen kan ik in de Franse supers nooit vinden. Daarnaast een potje rundvleesjus en een fles Croma. Oh en voor op brood een kilostuk belegen kaas en hagelslag, en onze vertrouwde koffie. We hebben er de ruimte voor dus vind ik het praktisch om wat dingen mee te nemen, scheelt me in de supers toch zoeken.
Geplaatst door: Slimpie
, Datum:
08.06.2016 13:32
@ Hans en alle andere ontraders: Gelukkig heeft eenieder zijn/haar eigen smaak en is hij/zij vrij om te bepalen hoe zijn/haar bagageverdeling maakt. Toegegeven, er zijn allerlei producten reeds aanwezig of vervangers daarvoor beschikbaar in de Franse Supermarkten. Maar ik kan mij ook voorstellen dat de smaak van een bepaald produkt niet aanstaat. Een bewering dat iets smerig, beter of slechter is, is een kwestie van smaak. En één ding weten we allemaal zeker... over smaak valt niet te twisten!
Geplaatst door: mar3tent
, Datum:
08.06.2016 13:48
idd Slimpie! ik houd ook van kaas, kaas, kaas, kaas. Maar eet dat zelf liever met een borrel om 4 uur of bij de lunch. Maar mijn gezin deelt niet mijn liefde voor stinkkazen, en la vache qui rie.. ach dat is toch geen kaas ;-) (dat eten ze naast de hagelslag ook graag hans ;-))
De grens van hans ligt bij hagelslag en pindakaas, ik las een keer hier op forum dat mensen hun eigen mayo meenamen naar een restaurant, daar ligt mijn grens dan weer ;-) Zo ieder zijn eigen ding en eigen smaak.
Geplaatst door: LisetteK.
, Datum:
08.06.2016 15:28
Thuis eet ik fritessaus bij mijn frites. Niet, omdat ik dat lekkerder vind maar om toch een beetje op de lijn te letten. 25 procent vet in plaats van 80 scheelt toch heel wat calorieën. Ik neem geen fritessaus mee op vakantie, als we dan frites willen mag ik een potje echte mayonaise kopen. Mmmmmm!
Alleen wel slecht voor de lijn dat die Fransen maar weinig kleine potjes hebben, verdorie dan moet ik een grote pot kopen en ja dan is weggooien ook zo zonde dus vaak heb ik nog mayonaise als we thuis zijn. Dan maar een paar keer extra naar aquajogging.