ik ga naar frankrijk en neem mee? (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Hans030
, Datum:
08.06.2016 20:16
Iedereen moet doen waar 'ie zelf zin in heeft natuurlijk. Maar soms denk ik wel 'ns dat het wel iets avontuurlijker kan. Of gewoon nee zeggen tegen de kinderen ('in Frankrijk hebben ze geen pindakaas'). Maar ook dat is maar een mening natuurlijk.
Geplaatst door: Jan(opa)
, Datum:
08.06.2016 22:55
Wij zijn nu in zuid Frankrijk en heb met uitzondering van de Leclercq in de Vogezen nog nergens Lays paprika chips gezien, vorige jaren niet en nu ook niet.
De paprika chips (voor bij de voetbal) hebben we dan ook voor het eerst meegenomen, ook koffie ( pak per week) en een fles Lidl fritessaus. Voor de eerste dagen hadden we vleeswaren (o.a. oude en jonge kaas), afbakbroodjes en een tray flessen water. Daarnaast nog wat pepersaus zakjes e.d. en de yoghurt dressing saus van de Lidl, zonder een fles gaat mijn vrouw niet mee op vakantie. ;-) Rest kopen we in Frankrijk.
Geplaatst door: ® Marijke(andere)
, Datum:
09.06.2016 09:22
Voor diegene die Radler bier meebrengt.... in Frankrijk verkopen ze Panache bier, is ongeveer hetzelfde, veel goedkoper ook nog.
Geplaatst door: mar3tent
, Datum:
09.06.2016 11:09
@hans030: wij zoeken het avontuur idd niet echt OP de boterham (of baquette). Vorig jaar bv met de kinders "gewandeld"(gehiked??) op een gletsjer . Met ijzers onder de schoenen, en de hele indrukwekkende omgeving vonden ze dat al een behoorlijk avontuur. Ben bang dat toen we ging picknicken voordat we aan de tocht begonnen wel pindakaas hebben gegeten ;-). Maar he zelfs onze ukkepuk was niet de zwakste schakel in de keten. Die volwassene die dat wel was had vast niet zo goed gegeten vooraf. .. Ik doe trouwens nog wel eens heel avontuurlijk banaan of komkommer op mijn pindakaas/notenpasta.;-)
Maar is kaas, kaas, kaas en pate dan zo avontuurlijk (in een land waar dat in overvloed te krijgen is)??? Als ik dat de hele dag eet kun je me na de vakantie naar huis rollen...
Geplaatst door: ® Richard Vrieling
, Datum:
09.06.2016 11:40
Mooie discussie zo :-) Gelukkig mag iedereen mee nemen wat ie wil... Ik wil ook gewoon pindakaas op mijn baguette (voordat ik op de racefiets spring) en ga vanzelf over op kruidenboter en andere franse lekkernijen. Maar inderdaad met de komst van de Aldi en Lidl daar hoef je bijna niets meer mee. Zelfs de W5 schoonmaakdoekjes zijn er. In de warme zon vind ik het niets aan om met de meegebrachte mixjes zwaar op de maag liggende Bami of Nasi te maken.
We nemen nog wel blikken ranja mee, dat is of niet lekker of erg duur. Het eten met kinderen onder de 12 jaar vind ik nog wel eens drama, ze lussen niets... Op de gebakken aardappels zitten kruiden of rozemarijn, het vlees smaakt anders etc etc. Gelukkig went het wel wat en doe ik dan toch maar 2 pakken kant en klare pannenkoekenmix in het kastje... Maar wat is in Frankrijk lekker voor kids, zoals ze hier knakworsten of pannenkoeken lekker vinden?
Geplaatst door: ® Janca
, Datum:
09.06.2016 13:39
@Richard, kijk voor aardappels in de vriezer. Daar heb je vaak zakken van een kilo. Dit zijn dobbelsteen aardappeltjes zonder kruiden. Rond de 1 Euro.
Daar kan je zelf niet voor snijden.
Geplaatst door: domaine
, Datum:
09.06.2016 14:37
Ja lastig kids onder de 12 jaar en eten , Gelukkig zijn die van mij afgelopen jaar stukken meer verschillende dingen gaan eten.
Kids aten vorige jaar wraps die we op de braai legden kaas er over en smelten heerlijk vinden ze dat.
Ook stok ? broodje hamburger maken was ook wel favoriet om te eten.
Dit jaar zullen ze gelukkig meer eten kip gamba`s zullen er ook vast ingaan.
Wij doen makkelijk hoor met eten grillen vlees stokbroodje erbij wat groenvoer gamba`s in kookroom maak spaghetti echt super culinair zijn wij niet .
Gelukkig eten de kinderen volop droge worst en kaasjes met ons mee dat is genieten.
Geplaatst door: domaine
, Datum:
09.06.2016 14:39
En laten wij de pindakaas chocolade pasta en hagelslag thuis want dat eten we hier niet op brood.
Geplaatst door: Hans030
, Datum:
09.06.2016 19:15
Fijn dat iedereen een andere mening heeft en niet hetzelfde is. Leuk voor de discussie. Kaas, kaas, kaas, kaas in Frankrijk verveelt niet snel. Heerlijk: zo veel varianten. Inderdaad moet je nog oppassen anders zitten er zo een paar kilootjes aan. .. Zeker in combinatie met de worst en de wijn. Maar het is vakantie he.
Geplaatst door: rob
, Datum:
09.06.2016 20:07
Het is "cees stoop" weer gelukt een flut topic te openen, waar iedereen nog serieus op reageert ook !
Ik heb hem zelf niet meer gehoord hier, hij zal wel dubbel liggen van het lachen om al die onnozele reacties...
Geplaatst door: M.
, Datum:
09.06.2016 21:54
oh dat is dan wel weer sneu rob dat je denkt dat hier iedereen serieus reageert. Ik stel me zo voor dat ze online aan t ouwehoeren zijn met een kop koffie ernaast.
En als Cees Stoop er echt dubbel om ligt, nou dan is ie makkelijke publiek als hij zo snel de lachers heeft.
Bij jou levert het geeneens een bescheiden glimlach op. Jammer hoor. t was net zo'n mooie dag!
Geplaatst door: ® Loesol
, Datum:
09.06.2016 23:01
@Richard Vrieling, knakworstjes, die kleintjes in plastic verpakt in de koeling, mijn kleinkinderen zijn er gek op. Verder zijn er allerlei soorten pastasaus in potten te koop, evenals spinazie à la creme en en vissticks in de diepvries. Gebakken aardappeltjes met doperwten en worteltjes en en tartaartje. Echt, het is allemaal niet zo moeilijk. ;)
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
10.06.2016 09:04
@Richard, die aardappelblokjes zijn inderdaad makkelijk (pommes rissolees heten ze). Ik heb ook wel eens iemand gezien die het op de Skottelbraai bereidde met champignons, kip of spekjes, boontjes en paprika. Een gebraden kip van de markt met sla en gebakken aardappels gaat er vast wel in. Of een pastasalade misschien. Onze jongens zijn met mooi weer ook gek op wraps met gerookte kipreepjes en allerlei rauwkost erop. Ik weet alleen niet of jullie kinderen van groente/rauwkost houden. Ik maak ook wel eens Jambalaya met kip, chorizo, paprika, boontjes en bleekselderij (recept van A.H.) Fruit is er in overvloed, zeker op de markt. Alleen lekkere sappige appels (zoals Elstar) kan ik niet vinden. Om ze lekkerder te maken gaat er tegenwoordig wat kaneel overheen.
Verder moet iedereen gewoon eten wat je lekker vindt, het is tenslotte vakantie!
Geplaatst door: ® Neel14
, Datum:
10.06.2016 09:23
Wij nemen wel het een en ander mee: theïne vrije thee, koffie, koffiemelkpoeder, kruiden, hagelslag, chocoladevlokken, kaas (ik ben erg gehecht aan mijn Hollandse oude kaas), wokolie, olijfolie en halvarine (lust alleen deze). De rest kopen we in die prachtige grote supermarkten, meer dan genoeg keus. Oh ja, en altijd 2 maaltijdsalades van Appie voor de eerste dag. Erg prettig als we na de lange rit niet meer hoeven te koken.
Geplaatst door: Viola
, Datum:
10.06.2016 09:28
@Neel14: Grappig, ik neem juist olijfolie mee terug uit Frankrijk. Ze hebben er de meest heerlijke soorten. Afgelopen vakantie hebben we er een jerrycan van 2 liter gekocht met superzalige biologische olijfolie. Zo lekker kan ik het hier in Nederland echt niet vinden.
Geplaatst door: ® Richard Vrieling
, Datum:
10.06.2016 09:50
Bedankt voor de eettips... Ik denk nog te veel aan alles gescheiden te bereiden en te serveren, maar gewoon dingen op de skottel combineren is natuurlijk erg makkelijk en lekker. Ik heb jullie tips maar even in de notities app gezet en ga de markten in Anduze en omgeving maar es afstruinen naar lekker eten :-)
Geplaatst door: ® Neel14
, Datum:
10.06.2016 12:21
@Viola, het is voor ons meer het gemak om kruiden, olie etc. mee te nemen wat we nodig hebben om te kunnen koken dan dat we bang zijn dat we in Frankrijk geen lekkere olijfolie kunnen kopen. We zijn ook niet zo heel kritisch wat olijfolie betreft, gebruiken hier gewoon die van Appie, Maar ik zal eens opletten naar biologische olijfolie in Frankrijk, het proberen waard als ik het zo lees.
Geplaatst door: ® Charlotte75
, Datum:
10.06.2016 14:12
Er schiet me nog iets te binnen @Richard ( en anderen) : onze kinderen vinden het een feest als we chips (naturel) eten bij het avondeten. Thuis doen we dat namelijk nooit. Naar mijn idee maakt het niet veel uit of je frites of gebakken aardappelen of chips eet. Wij eten dan bijvoorbeeld lekker lamskoteletjes of forel van de BBQ. Wat salade (zelf gemaakt of van de traiteurafdeling uit de supermarkt) en chips erbij en klaar is ons feestmaal!
Geplaatst door: ® Richard Vrieling
, Datum:
10.06.2016 15:54
En die chips moeten we dan maar uit NL meenemen :-p
Maar leuk idee inderdaad, klinkt goed!
Geplaatst door: Toos
, Datum:
10.06.2016 16:47
@rob ik denk dat jij het beste tafelZUUR mee kan nemen op vakantie. Wat is er nu mis met deze topic joh. Hij mag toch zeggen wat ie lekker vind en mee neemt. En wat een leuke inspiratie die volgt van de mensen. Ik heb er wat van op gestoken lieve mensen. Groetjes Toost (stoop) haha laatste is geintje :-)