Skottelbraai advies (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Lieke
, Datum:
01.09.2010 11:46
Oh, maar ik kook op mijn drie pitten ook buiten hoor. Inderdaad niks heerlijkers dan dat. Ik zet de hele keuken van de vouwwagen buiten onder de luifel.
Geplaatst door: irmgard
, Datum:
01.09.2010 12:10
Jolanda: Die tefalplaat is 1800 watt, dam moet je toch wel 10 ampere hebben en vaak moet je genoegen nemen met 6 ampere.
Geplaatst door: irmgard
, Datum:
01.09.2010 12:10
Jolanda: Die tefalplaat is 1800 watt, dam moet je toch wel 10 ampere hebben en vaak moet je genoegen nemen met 6 ampere.
Geplaatst door: Gulpje
, Datum:
01.09.2010 12:16
Skottelbraai is ideaal om te gebruiken. Daar blijft het bij. Afwassen is een gedoe en het is een verschrikkelijk groot pakket. Het bbq rooster is verschrikkelijk, dan kun je echt alles afwassen. Wij nemen nu al een paar jaar een partygrill mee en dat bevalt super. Compact en snel schoon.
Geplaatst door: m
, Datum:
01.09.2010 12:26
Een groot pakket is het zeker.
Schoonmaken: fluitje van een cent. In de wok het antiaanbakvel, op de grill het antiaanbakvel, op de pannenkoekenplaat het antiaanbakvel. Barbecuerooster met een scheutje afwasmiddel en warm water in een vuilniszak, volgende ochtend even afspoelen, brandschoon. De rand: beetje water erin tijdens het koken en naderhand uitnemen met keukenpapier, vuil en vlekken veilig weg.
Geplaatst door: Jolanda B
, Datum:
01.09.2010 13:30
@Irmgard,
Even op de site van de camping gekeken hoeveel Watt ze er hebben, maar kan ik niet terug zien.
We zetten wel alle stroom dingen verder even uit, en hebben geen problemen ondervonden.
We vinden zo'n plaat ideaal! Kleiner, ligter en sneller schoon!
Geplaatst door: Henk
, Datum:
01.09.2010 13:45
@Irmgard, op een beetje Franse camping doen ze niet zo moeilijk over een paar ampère meer.
Waar in Nederland heel zuinigjes 4 of 6 ampère normaal is, daar is in Frankrijk 10 tot 14 ampère standaard.
Kan ook niet anders met al die Nederlanders en hun vele electrische apparaten!
Geplaatst door: Jan de Bruijn
, Datum:
02.09.2010 10:26
Bedankt voor de vele reacties! Maar er is toch wel wat verschil in reacties. Ik heb nog wat verder gekeken op internet en een Weber lijkt mij ook een goede barbecue set. Wat bied een skottelbraai meer dan een Weber barbecue set?
Geplaatst door: lizette
, Datum:
02.09.2010 11:12
Op een skottelbraai mik je groente, vlees, aardappels, een sausje, alles door elkaar. Dat gaat op je Weber barbecue niet lukken, lijkt mij.
Geplaatst door: ® Doortje
, Datum:
02.09.2010 11:28
Je zult bij een Weber in ieder geval voor een gas-versie moeten gaan. Open vuur/houtskool is vaak niet gestaan ........
Ik ken geen Weber, maar het lijkt me dat b.v. garnalen door je rooster heen vallen ........
Geplaatst door: Paul
, Datum:
13.03.2011 09:11
Hallo
Is dat nou ook nog lekker, als je alles door elkaar gooit in zo'n skottel ?
Geplaatst door: Car2
, Datum:
13.03.2011 10:37
Gaspitten in caravan worden alleen gebruikt voor pasta/rijst en kookgroenten.
Wij hebben een SB en een Weber (op kolen) die beide mee gaan op vakantie en worden thuis ook regelmatig gebruikt.
Alternatief voor de kogel-Weber: een Lidl/Aldi-kogelBBQ (20 euro ongeveer).
Eén van onze fav. maaltijden op de kogelBBQ: aard. in folie, groentepakketjes in folie, groot stuk vlees roken of lapjes vlees of vis.
BBQ met deksel gebruiken. Je begint met het vlees (stuk van 600-700gr ongeveer 50-60 min), voegt later de aard.pakketjes (25-30 min) toe en de laatste minuten de groentepakketjes. (Lapjes vlees veel kortere bereidingstijd, dan eerst beginnen met de aard.pakketjes.)
Folie aard. oplepelen met kruidenboter/kruidensausje.
Restje gerookt vlees lekker als borrelhapje of in salade verwerken.
Voorbeeld gebruik SB en BBQ tegelijk: vlees op de BBQ, gebakken aard. op de SB en een salade.
Geplaatst door: Michel
, Datum:
13.03.2011 10:38
Je hoeft niets door elkaar te gooien hoor. Daar heb je zogenaamde food dividers voor.
http://www.kampeermarkt.com/Cadac-Skottelbraai-food-dividers.html
Het ene deel van de plaat is warmer dan het andere deel. Ook daarvoor kun je de dividers prima voor gebruiken.
De meningen vind ik af en toe wel apart om te lezen. Ons uitgangspunt is dat het kampeerleven zich buiten afspeelt. De skottel gebruiken past hier prima bij.
Geplaatst door: ® stn
, Datum:
13.03.2011 11:03
een weber en een skottel vergelijken is net als appels en peren, een skottel is geen BBQ, maar gewoon een soort wok op een standaart, een weber is echt een BBQ.
ik heb de WEBER Q120; top-BBQ, ik wil niet anders, heeel gemakkelijk schoon te maken/demonteren, oerdegelijk als iedere weber, het enige nadeel is misschien dat een weber nogal zwaar is.
Geplaatst door: mar
, Datum:
13.03.2011 11:08
we hebben een tent, en koken buiten onder de luifel of gewoon buiten. Op gewone tweepitter met gewone pannen. Ook dan kun je buiten koken, en alles wat je klaar kunt maken op een skottel kan ook in een gewone pan. Ik zie ook niet in waarom mijn man wel kan koken met een skottel maar niet gewoon achter een pan.
Jan bedenk hoeveel ruimte je hebt en bedenk wat je er mee wilt doen. Als je precies weet wat je nodig hebt dan kun je je aankoop daar ook op afstemmen. Ik ga bv echt geen pizza's lopen warm maken, dan koop ik er wel een bij campingrestaurant of ga naar een pizzaria of eet geen pizza. Verder eten we vaak pasta, maar daarvoor heb je geen skottel nodig.
Ik heb hier 1 meningen gelezen die schrijft dat het zo handig is met een heel groot gezin. Misschien is het dan idd handig, dat is voor mij om later nog eens te bekijken of het toegevoegde waarde heeft.
Als ik zo de meningen lees zijn er veel mensen met een caravan die een skottel hebben: ze willen niet binnen koken, en hebben dit als alternatief om buiten te koken.
En als je een echte picknicker bent, dan is misschien zo'n hele kleine nog te doen (safari??) : dat je echt ergens langs de rivier zit of vaak lang onderweg bent om mooie routes te rijden en een lekkere hap bereidt en dat je het zo uit de kofferbak van je auto kan pakken...Dat lijkt me dan wel weer wat...
Geplaatst door: lisa
, Datum:
13.03.2011 23:10
Wij hebben net als Jolanda zo'n Tefalplaat, die is super handig, je kunt er alles op bakken, eieren, vlees maar ook afbakbroodjes, je kunt er panini's en tosti's mee maken maar hem ook gebruiken als bbq. Hij is superklein en compact. Je moet alleen nagaan of je voldoende stroom hebt. En schoonmaken gaat heel simpel, je hoeft hem alleen maar een beetje af te vegen met een droge doek want er plakt niets aan. Het is dus een extra bakplaat, bbq, tosti-apparaat en bakoventje in 1 zeg maar. Ook heel gezellig om midden op tafel te zetten als een soort gourmet. Iedereen bakt dan zelf wat. Dit jaar hebben we aan bbq bij het huisje dus ik weet nog niet of ik hem meeneem, dan lijkt het me niet nodig.
Geplaatst door: petra
, Datum:
13.03.2011 23:18
sinds wij onze skottel hebben wordt er nooit meer in de caravan gekookt, het enige wat nog eens wordt opgewarmd is een potje groente of wat rijst/ pasta
Geplaatst door: marie
, Datum:
14.03.2011 09:28
Als ik dit allemaal zo lees, zie ik toch geen voordelen van een skottel boven een kofferbrander, en een kofferbrander is veel goedkoper en stukken makkelijker mee te nemen.
Geplaatst door: Birgitte
, Datum:
14.03.2011 22:04
Ideaal de skottelbraai! Ik gebruik hem zowat overal voor, alleen rijst koken niet, dat doe ik in de caravan. De deksel van de skottelbraai laat ik thuis (nog nooit gebruikt ook) maar
verder gaat alles in de wokpan, roerbakken of met een gerechtscheider aardappeltjes vlees en groente roerbakken, of we gebruiken het rooster voor bbq. Ik heb er wel een speciaal 'anti-aanbak-vel' bij, dat leg je er dan op en naderhand hoef je dat alleen maar af te soppen, de wokpan blijft dus nagenoeg schoon. Het rooster van de bbq maken we schoon met zo'n speciale borstel. Het echte complete reinigen doen we na de vakantie thuis, want eerlijk is eerlijk, dat gaat op de meeste campings niet erg gemakkelijk.