eerst een vraagje: wat is een 'kofferbrander'?
dan 'onze oplossing':
In het verleden werd er buiten, onder de luifel, gekookt en gebraden op een gasstel van campinggaz, om bakken in de caravan te vermijden.
Hadden we echter het probleem met de wind, bij veel wind waaide het vlammetje onder de pan weg, bij windstil werd de pan dan weer te warm met als gevolg...zwarte beefsteack, petatjes zonder water...:(
Nu koken we meestal elektrisch met een 'tweepitter'; een plaatje van 1000 W vraagt ( 1000:230 ) = 4,3 Amp en eentje van 1500 W => 6,5 A
Meestal kun je aan de paal beschikken over 7 A dus één plaatje gaat bijna altijd en vanaf 12 A kunnen de twee tegelijk.
Moet je wel uitkijken dat je niet tegelijkertijd de waterkoker aanzet ( 750 W = 3 A ).De koelkast en andere kleinverbruikers vragen nog 1 A extra, maar ook de stroomsterkte aan de paal heeft een kleine extra-marge.
Doen we nu al 3 jaren, no problems met 'uitvliegende stoppen';-)
Ik kook echt supergraag op een kofferbrander, vindt ze ideaal. Idd die gasflesjes kosten bij de Action bijna niks. Je pakt ze makkelijk in, je kunt ze overal neerzetten (waar zal ik vandaag eens koken?)en de pan staat er lekker stabiel op. Als ik klaar ben met koken zet ik m buiten bereik, onder de caravan en niemand die er over struikelt.