recepten voor op de camping (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Marijke(andere)
, Datum:
03.05.2015 09:45
Kook de aardappels eens in de schil zoals de meeste Fransen doen. Je hebt dan geen jus nodig, en het is erg lekker. Eerder heb ik al eens geschreven dat ik er ook wel aardappel salade van maak.... dus als je de ene dag wat extra kookt......
Geplaatst door: ® Mariët1
, Datum:
07.05.2015 14:32
Ik heb geen recept maar wel een tip. Kook de ene dag een behoorlijke hoeveelheid 'prutje', je kent 't wel, tomaten, courgettes, paprika, uien knoflook, lente-ui en gehakt of kip of in stukken gehakte chipolataworstjes o.i.d. Doe de helft in de koelkast en maak van de andere helft met ketjap en sambal een indonesisch-achtig gerecht met rijst. Eitje erbij en wat komkommer, misschien zelfs pindasaus. De tweede dag van het restant uit de koelkast met tomatenpuree of ketchup en pasta een lekkere pastagerecht bijv. met zure komkommer of augurken.
Geplaatst door: ® irmgard
, Datum:
13.05.2015 22:33
Ik gebruik wel eens een flesje kookroom in een (pasta) gerecht. Ik heb al gegoogled maar kan het zo niet vinden op Franse sites. Ik kom wel steeds de creme fraiche tegen maar dat is veel dikker en toch anders qua zoetheid. Weet iemand of en onder welke naam dit bestaat in Frankrijk?
Geplaatst door: ® karinjanette
, Datum:
13.05.2015 23:39
Dat prutje is dag twee ook lekker mrt een blik capucijners of witte bonen in tomatensaus, chili con carne dus.
Geplaatst door: Martina
, Datum:
14.05.2015 07:58
@Irmgard: Ik vervang de kookroom door slagroom uit een pakje.
Geplaatst door: ® tineke
, Datum:
14.05.2015 08:13
Geplaatst door: ® Carolien@1
, Datum:
14.05.2015 09:38
Of gewoon soya-cuisine. Ik gebruik dat altijd vanwege een room allergie van mijn vriend. Is ook in Frankrijk verkrijgbaar.
Geplaatst door: ® Carolien@1
, Datum:
14.05.2015 09:44
Geplaatst door: ® irmgard
, Datum:
14.05.2015 21:41
Ah....bedankt Tineke voor de link!