Deze topic gaat niet over kamperen in Frankrijk (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Jan 
, Datum:
05.09.2006 15:05
Geplaatst door: ® Annechie 
, Datum:
05.09.2006 16:50
Nou Brenda, 't is hier ook miegelig hoor.. bllgh!!
Geplaatst door: ® visje
, Datum:
05.09.2006 22:26
Leuk Jan zo'n Yoert! Ik heb even de cp bekeken, maar om nu elke morgen te Qi gongen lijkt me niks:-)
Gr. Brenda
Geplaatst door: Luna 
, Datum:
06.09.2006 01:44
Alles goed en wel,maar geen Berny. De treinen lopen nu al niet op tijd, klappen tegen elkaar,dus laat Berny nog maar even wachten.
Geplaatst door: ® Jan 
, Datum:
06.09.2006 13:44
Gut, gut, Luna, wat zijn we weer positief bezig.
Omdat Berny een treinfreak is (mag toch wel?) en dit laat merken op het forum vind jij het minder gewenst dat hij terugkeert op het forum.
Ieder mens heeft zo zijn interesses die hij of zij wil ventileren. Heeft niemand last van. Als het je niet interesseert sla het dan gewoon over.
Begin dit jaar werd uitgebreid geschreven over hortensia's. Schijnen planten te zijn geloof ik. Ik heb niks met planten (behalve de eetbare :-)) dus (ja, je hebt 't goed geraden!) sla ik die stukjes gewoon over. Wat is het leven toch simpel.
Waar staan jouw bijdragen trouwens die uiteraard door iedereen zonder uitzondering gewaardeerd worden?
Geplaatst door: Loes
, Datum:
06.09.2006 15:11
@Jan, zulke figuren moet je gewoon LLL, oftewel lekkerlatelulle!
Geplaatst door: Irene
, Datum:
06.09.2006 15:38
'k Zie tien keer liever Berny hier(die tenminste ook zinvolle bijdragen levert op het forum en bij de meningen) dan een of andere negatieve sukkel die zich Luna noemt.
Geplaatst door: geweten 
, Datum:
06.09.2006 15:53
En wat, als dit forum, en met name dit topic, nu wel eens een reële afspiegeling zou zijn van wat er bij de gemiddelde Nederlander leeft....
Geplaatst door: Loes
, Datum:
06.09.2006 16:07
@geweten, natuurlijk is het dat! En daarom geldt ook: wat je niet aanstaat, niet op reageren. (Al kan ik het soms ook niet laten;-))
Geplaatst door: ® Annechie 
, Datum:
06.09.2006 16:12
Nou... 'geweten', dan zou de wereld er misschien wel wat vriendelijker uitzien dan nu het geval is!
Geplaatst door: lili@n
, Datum:
06.09.2006 21:55
O,Luna,o Luna en dat met zo'n mooie naam, het is hier net een Luna park waarvoor je in dit geval geen geld hoeft te betalen,dus kun je geen aanspraak maken op je eigen keuzes.
Heb jij zelf nog een aardig onderwerp om hier te vermelden?
Geplaatst door: ® Jan 
, Datum:
07.09.2006 00:12
Geplaatst door: ® Annechie 
, Datum:
07.09.2006 00:13
Ik zal gruwelijk mien beste doon Jan..
Geplaatst door: ® Jan 
, Datum:
07.09.2006 00:16
Lieve help, Annechie, wat ben je snel.......!
Volgens heb je niet eens de tijd genomen om die site te bekijken.
Offe.....je kende die site al!
Geplaatst door: Loes
, Datum:
07.09.2006 00:25
Misschien kent ze hem al!
Geplaatst door: ® Jan 
, Datum:
07.09.2006 00:26
Geplaatst door: Loes
, Datum:
07.09.2006 00:33
Ja natuurlijk! Sorry!! ;-)
Geplaatst door: lili@n
, Datum:
07.09.2006 13:24
Jan bedankt! Je bent onmisbaar ! Deze had ik nog niet.
Geplaatst door: lili@n
, Datum:
07.09.2006 13:35
Dankzij "Bona" op een geweldige site terecht gekomen waar o.a. het volgende opstaat en wat wel interessant is voor het eerstvolgende bezoek aan de slager in Frankrijk:
Voor nieuwkomers in Frankrijk is het altijd even wennen als zij boodschappen doen bij de slager: een carbonade heet in Frankrijk geen carbonade en een bifteck lijkt niet veel op een biefstuk. Hieronder een lijst, samengestgeld op basis van uitwisselingen op Frankrijkfora en uit eigen ervaringen. Franse slagers snijden het vlees vaak op een andere manier, met als gevolg tal van benamingen.
Over het snijden en behandelen zelf:
coupé gesneden
cuit gaar gekookt, gebakken
fumé gerookt
(en) dés dobbelsteentjes
(en) tranches (minces) in (dunne) plakken
Rundvlees
boeuf rundvlees
aloyau lendestuk (draadjesvlees)
bavette d'aloyau klapstuk, draadjesvlees
bifteck bieflappen
brochette spies (BBQ)
carreau ribstuk
collier draadjesvlees
contre-filet entrecôte
côtes soort biefstuk met bot
culotte de boeuf biefstuk
entrecôte entrecôte
farce gekruid gehakt
faux filet baklap
filet de boeuf ossehaas
filet de macreuse rosbief (met spek eromheen)
flanchet vangvlees (vet vlees bij de liezen)
gîte à la noix schenkel, bilstuk
gîte schenkel
hachis gehakt
jarret schenkel
jumeau tweelingspier
macreuse de bifteck bieflap van de schouder
macreuse schoudervlees, draadjesvlees
onglet biefstuk, bieflap (middenrif)
paleron sucadelappen
paupiettes de boeuf rundervinken
poitrine draadjesvlees (borst)
rosbif rosbief
rumsteck biefstuk
rôti (de boeuf) rollade
tournedos ossehaas
tranche à rôtir rosbief (vaak met spek eromheen)
tripe pens
veau kalfsvlees
escalope de veau kalfsschnitzel
médaillon kalfsoester
ris de veau kalfszwezerik
Varkensvlees
porc varkensvlees
boudin noir bloedworst
carbonades hamlappen (stoofvlees)
carré de côtes ribstuk
chipolata dun worstje (BBQ)
civet de stoofvlees van (bij wild hazepeper)
côtelette carbonade
côtes de porc carbonade
échine schoudercarbonade
filet mignon varkenshaas
fricandeau fricandeau
jambon ham
lard spek
lard gras of lard paysan vetspek
lardons spekjes, zuurkoolspek
palette krabbetjes
rôti (de porc) rollade
travers de porc mager ribstuk (met ribben)
Lamsvlees
agneau lamsvlees
collier schouderkarbonaadjes aan 1 stuk
epigramme lamsschouderlapjes
gigot d'agneau lamsbout
selle d'agneau schouderlap met bot
Orgaanvlees
abats orgaanvlees
andouilette worst van ingewanden
brochette d’abats spies (BBQ) orgaanvlees
cervelle hersenen
cœur hart
foie lever
rognons niertjes
Gevogelte
volaille gevogelte
autruche struisvogel
caille kwartel
canard eend
chapon kapoen (ontmande vetgemeste haan)
cuisses de poulet kippenpoten
dinde kalkoen
dindonneau jonge kalkoen
gésiers kippenmaagjes
magret de canard eendenborstfilet
côtelette borstfilet
poularde haantje
poulet kip
poulet à la ferme scharrelkip
pintades parelhoen
Geplaatst door: ® Annechie 
, Datum:
07.09.2006 17:32
Verdorie Lilian.. en dat lees ik nu net tegen etenstijd!! Vindt je het raar dat het water in mijn mond loopt....