Sluiten

Camping de La Porte d'Arroux in Autun

Camping de La Porte d'Arroux

Camping de La Porte d'Arroux ligt 1 km ten noorden van de stad Autun in de Saône et Loir. De camping ligt midden in een prachtige, natuurlijke omgeving, aan een rivier, en is een ideale plek voor een groene vakantie, in het teken van ontspanning. Geniet van de natuur en de rust terwijl u toch vlak bij het stadscentrum bent.

Bezoek de Porte d’Arroux en de Porte Saint-André (oude stadspoorten), en het antieke theater waar vroeger duizenden toeschouwers de vele voorstellingen bijwoonden. Waan u even in de Keltische tijd en geniet tegelijk van de unieke, gulle natuur van Le Morvan. Een ideale bestemming voor themavakanties, of u nu alleen, met partner, gezin of vrienden op stap bent!

Camping de La Porte d'Arroux ★★★
D980
71400 - Autun
Frankrijk
Departement: Saône et Loire
Tel: +33 385521082 / +33 386379583
Afstand vanaf Utrecht: 797 km,
waarvan 727 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.96456 / 4.29239
(46° 57' 52.4'' N    4° 17' 32.6'' O)
Aantal plaatsen: 87  / Hoogte: 288 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Meer Rivier Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping de La Porte d'Arroux
Laatste mening

Algemene beoordeling

de omgedving

.?

Vrij basale camping; hij doet wat hij moet doen en dat is het dan ook. Vriendelijke ontvangst met vrije plaatskeuze. Wij waren betrekkelijk vroeg in het seizoen; er was nog een deel afgesloten. Dat was totaal niet erg want het niet toegankelijke deel grensde aan de doorgaande weg. Er is betaald WIFI, er is een broodservice, er is papier op de toiletten, er is zeker niets mis met de temperatuur van het afwas- en douchewater en er is ook niets mis met de vriendelijkheid van de dame aan de receptie. Ze zegt zelfs asjeblief en dankjewel in het Nederlands. Verder sprak ze uitstekend Frans Autun en de omgeving zijn erg de moeite waard.
Dhr. Strijbosch - Helmond  24-06-2019
Plaats mening

Meningen over Camping de La Porte d'Arroux

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
7
Hoogste
7
7
Gemiddeld
7.0
7.0
* over de jaren 2017 en later.
Mening nr: 68903
Datum: 24-06-2019
Dhr. Strijbosch - Helmond 
april - juni 2019
Senioren
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

de omgedving

.?

Vrij basale camping; hij doet wat hij moet doen en dat is het dan ook. Vriendelijke ontvangst met vrije plaatskeuze. Wij waren betrekkelijk vroeg in het seizoen; er was nog een deel afgesloten. Dat was totaal niet erg want het niet toegankelijke deel grensde aan de doorgaande weg. Er is betaald WIFI, er is een broodservice, er is papier op de toiletten, er is zeker niets mis met de temperatuur van het afwas- en douchewater en er is ook niets mis met de vriendelijkheid van de dame aan de receptie. Ze zegt zelfs asjeblief en dankjewel in het Nederlands. Verder sprak ze uitstekend Frans Autun en de omgeving zijn erg de moeite waard.
Mening nr: 66458
Datum: 16-06-2017
Mevr. Elfie - Spijkenisse 
®  
april - juni 2016
Anders
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Leiding van camping: 8| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Enthousiaste en vriendelijke dame bij de receptie.

Niet echt een plek waar je direct vanaf de camping leuk met je hond kunt wandelen.

We zijn hier in 2016 twee keer geweest, de eerste keer in juni, toen hadden we het prima naar ons zin. In augustus gingen we weer (nu met de andere -volwassen- kinderen). Het regende nogal. 's Morgens werden we wakker van een vreemd gezoem, of er iemand met een machine in de verte bezig was. Toen ik uit het raam van de caravan keek, zag ik dat de tent van de jongelui helemaal zwart was in plaats van zandkleurig. Nadere inspectie leerde dat hij volkomen bedekt was met vliegen... Door de regenbui was er iets kleverigs uit de bomen komen druipen, waar de vliegen kennelijk dol op waren. Brrrr.... Kijk dus uit waar je gaat staan. :) Autun is een leuk stadje met een aantal interessante bezienswaardigheden. Even buiten de stad kun je heerlijk wandelen langs een beek. Sanitair was prima in orde.
Mening nr: 40737
Datum: 03-08-2008
Fam. Beek 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug van een vakantie in Zuid-Frankrijk en op de terugweg 3 dagen hier gestaan. Ik sluit me helemaal aan bij de mening van dhr. van Vlokhoven. Prima camping, keurig sanitair, goed restaurant, mooie plekken, vriendelijke en humoristische beheerder, mooi stadje en héérlijk bruin brood (cereal) 's morgens op de camping te verkrijgen. De omgeving achter de camping is schitterend (tempel van Janus).
Mening nr: 37589
Datum: 23-09-2007
Dhr. renaat belgië 
september - oktober 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Onze mening over deze camping is minder lovend. Wij vinden de staanplaatsen, ruim, vlak, maar hobbelig, slecht onderhouden, niet gemaaid veel onkruid tussen de haagjes, takken en bladeren van vorige herfst (2006) nog op het terrein. Ook de aanwezigheid van zigeuners die de camping komen oprijden om te douchen zonder dat ze ingeschreven zijn op de camping, stoort ons:-(( Het mooiste groene gedeelte van de camping -recht tegenover de accueil- is niet beschikbaar in september :-(
Mening nr: 37538
Datum: 19-09-2007
Dhr. Jan van Vlokhoven 
september - oktober 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Deze camping is geschikt voor zowel een kort verblijf zoals een enkele overnachting of voor meerdere dagen. De camping wordt beheerd door een betrokken camping eigenaar die toeziet op een goed gebruik van de faciliteiten. Helaas, in september is het restaurant niet meer open dus daarover geen mededelingen te doen. De camping is opgedeeld in twee terreinen, waarvan het grote meer open plaatsen kent onder de hoge bomen. Het tweede gedeelte kent meer afgezonderde plaatsen door de aanwezigheid van heggen en biedt meer privacy. Als men dan ook nog aan de waterzijde kan staan dan heeft men een prima plek. Het sanitair is gewoon goed en wordt netjes onderhouden. De plaatsen zijn vanaf middelgroot tot ruim voldoende en zijn vlak en de wegen naar de plaatsen zijn goed verhard. Autun is op loopafstand en goed bereikbaar en de moeite van een bezoekje waard. Omdat een zwembad en speelvoorzieningen ontbreken niet meteen een camping voor gezinnen die voor langere tijd veel plezier en vertier zoeken. Maar gezinnen met kinderen die houden van natuurwater kunnen zich hier zelf prima vermaken in het aan de camping liggende natuurwater. Zeker een camping voor rustzoekers die waarde hechten aan een nette onderhouden camping. Autun is met zijn oude Romeinse historie uw bezoek waard, het oude theater, tempel van Janus enzovoorts. Gewoon een goede tussenstop die nou eens net iets verder ligt dan de gebruikelijke route door de Bourgogne. Uw hond is hier ook welkom. Gewoon niets mis met deze camping.
Mening nr: 36983
Datum: 28-08-2007
Fam. jan wansink 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Leuke kleine rustige camping beheerd door perfect Engels sprekende Frans echtpaar, dat hun leven lang in het mooie plaatsje Autun woont, met een on Frans gevoel voor humor. Fantastisch restaurant waar men voor een meer dan schappelijke prijs van mooie maaltijden/wijnen kan genieten. Kleine peuter speeltuin, schoon modern sanitair (2 maal daags grondig gereinigd), zwemmen kan in natuurwater (klein vijvertje 1,5 meter diep) , verhuur van gezin kano’s om het traag stromende riviertje te bedwingen, groene landelijke omgeving voorzien van eiken bomen met sta plaatsen van ongeveer 100m2. de regio is een erg mooie, vooral groene omgeving, met een zeer vriendelijke bevolking. De eigenaren hebben we meegemaakt tijdens noodweer, waarbij de gehele camping binnen 10 minuten onderliep door een waanzinnige stortbui (nog nooit zo een bui meegemaakt) en voor deze mensen en hun instelling “niets dan lof!” Het niet aan jezelf denken maar redden wat er te redden valt voor hun gasten was iets dat ik nog nooit heb meegemaakt bij Fransen. De betrokkenheid tijdens en na de zondvloed had duidelijk niets van doen met de bekende franse slag. Mensen die door de windhoos hun spullen waren kwijtgeraakt of door de nattigheid niet meer in hun eigen tent camper caravan konden slapen werd een alternatief aangeboden. Hier gaan we mede door de omgeving en de betrokkenheid van de beheerders zeker vaker terug komen. Het enige negatieve wat we konden ontdekken was de smaak van het kraanwater, bij het eten dus vragen om mineraal water.
Mening nr: 32405
Datum: 28-01-2007
Mevr. fam Beekmans 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben in juli 5 nachten op deze camping gekampeerd. We hadden niet gereserveerd en mochten zelf een plaatsje uitzoeken op het kampeerveld voor de receptie. Heerlijk koel onder grote bomen en recht tegenover een klein, maar leuk speeltuintje. Ideaal met twee peuters. Als je reserveert krijg je volgens mij een plek op het andere gedeelte van de camping, waar de plaatsen allemaal van elkaar gescheiden zijn door heggen. Op dat stuk heb je iets meer privacy, maar het heeft een minder gezellige uitstraling dan het eerste veld. Daar heb je meer het idee van een park. Jammer dat er geen zwembad is. Op loopafstand van het mooie centrum van Autun, een stad met veel Romeinse overblijfselen. Staat van het sanitair is redelijk.
Mening nr: 22265
Datum: 17-08-2005
Mevr. Tonnie Sieben 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In augustus 2005 hebben we hier vier nachten doorgebracht. De camping is netjes en ziet er verzorgt uit. De camping wordt door een fransman beheerd en werd bezocht door verschillende nationaliteiten van bezoekers, weinig kleine kinderen. Het terrein is vlak, heeft veel bomen en is verdeeld in twee gedeelten. Op het ene gedeelte zijn de ruime plaatsen afgescheiden door hagen en bomen en is het terrein verdeeld in straatjes. Het andere gedeelte heeft in het midden een groot open veld waar je zelf een plekje op kan zoeken, ook hier is voldoende schaduw. In het riviertje mag je wel op eigen risico zwemmen. Het riviertje is niet diep. Ook onze hond kon hier heerlijk zwemmen. Er werd niets georganiseerd vanuit de camping. Dus heerlijk rustig. Het plaatsje Autun is zeker de moeite waard.
Mening nr: 19668
Datum: 22-07-2005
Dhr. Richard en Nicole 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We hebben hier begin juli een week gestaan. We hadden niet gereserveerd, maar konden (op een dinsdag) uit verschillende plaatsen kiezen. In het weekeinde was de camping vol, dus als je op een vrijdag of zaterdag wilt aankomen is het aan te bevelen om even van te voren te bellen. Het is een nette, rustige en eenvoudige camping met ruime, door hagen afgescheiden plaatsen. Hoewel de bodem uit gras bestaat moesten we toch de hamer gebruiken voor de haringen door de vele stenen en steentjes in de bodem. Voldoende schaduw. Zeer schoon en zo te zien gloednieuw sanitair. Er is geen zwembad, maar je kunt zwemmen in het afgedamde riviertje waar de camping aan grenst. Het restaurant ziet er leuk uit, maar was voor ons eens maar nooit weer (doorbakken biefstukken). In het centrum van Autun, op een half uurtje lopen, zijn voldoende betere restaurants. Hier ook veel winkels, waaronder diverse grote supermarkten. Aanrader is de markt die op woensdag- en vrijdagochtend in de kelders onder het stadhuis wordt gehouden. Fruit, groente, kaas, vlees, vis, veel van locale producenten en van een kwaliteit die in Nederland helaas amper is te vinden.
Mening nr: 18878
Datum: 20-06-2005
Dhr. Joep en Jolanda, Bram en Hein 
april - juni 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Mooie camping in mooie omgeving. Voldoende schaduw door aanwezigheid bomen. Zeer goed sanitair en vriendelijk personeel. Helaas geen zandbak voor de kleintjes, maar vanwege het laag seizoen voldoende ruimte voor vertier. In omgeving is voldoende te zien en te doen. Bezienswaardigheden en centrum op loopafstand. Erg leuke vakantie gehad.
Mening nr: 10098
Datum: 19-03-2004
Mevr. Marie-José 
juli - augustus 1999
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Rustig gelegen camping aan (vis)meertje (vergunning nodig) Zwemgelegenheid op circa 4 kilometer in groot meer. Camping is verdeeld in doortrekvelden en plaatsen voor langer verblijf. Dit zijn afgebakende plaatsen. Eén sanitairgebouw is oud, maar wordt wel goed schoongehouden. Andere sanitair gebouw is nieuwer. Brood op bestelling bij receptie. Ook kleine afhaalmaaltijden af te halen in hoogseizoen. Vriendelijk personeel. Stad Autun is zeer de moeite waard. Diverse supermarkten binnen een straal van 4 kilometer.