Sluiten

Camping L'Or Bleu in Barrême

Camping L'Or Bleu
Camping L'or Bleu ligt in de Haute Provence aan de oever van een riviertje, 500 meter van de Route Napoléon tussen Digne les Bains en Castellane. Ca. 10 minuten van het mooie meer van Castillon, dicht bij de Gorges du Verdon en 40 KM van de Vallei van Allos.
De camping ligt op ongeveer 5 minuten wandelen van het dorpje BARREME, de oude lavendel hoofdstad. De rustige parkachtige camping met schaduwrijke plaatsen heeft een gezellige receptie met bar en restaurant waar regelmatig muzikale avonden worden georganiseerd.
+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping L'Or Bleu

Camping L'Or Bleu
Laatste mening

Algemene beoordeling

Rustig, gemoedelijk. Optimaal vakantie gevoel

Oude caravans op terrein, maar de eigenaar is al aan het op schonen.

Leuk gelegen, naast het dorp en de rivier met kristal helder water. Barrême heeft twee bakkers en een uitstekende pizza tent. En een lavendel museum. De moeite waard!
Dhr. Paul Visee - den Haag  09-06-2016
Plaats mening
Mening nr: 65028
Datum: 09-06-2016
Dhr. Paul Visee - den Haag 
juli - augustus 2015
Met vrienden
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Rustig, gemoedelijk. Optimaal vakantie gevoel

Oude caravans op terrein, maar de eigenaar is al aan het op schonen.

Leuk gelegen, naast het dorp en de rivier met kristal helder water. Barrême heeft twee bakkers en een uitstekende pizza tent. En een lavendel museum. De moeite waard!
Mening nr: 55242
Datum: 07-09-2011
Mevr. Kea 
®  
april - juni 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

De beheerder was bezig met het herindelen van de plaatsen voor de nieuwe eisen voor de sterren classificering. We konden een plek uitzoeken, want de grote drukte kwam half juli. We hadden een mooie plaats aan de rivier. De plaatsen hebben geen afscheiding, dus als het druk wordt heb je geen enkele privacy. In het voorseizoen, was het heel rustig met veel Franse bezoekers. Het toiletgebouw was voor de helft gesloten en werd grondig gereinigd. Ze spreken Duits en Engels en zijn behulpzaam, er is WIFI op het terras.
Mening nr: 54916
Datum: 24-08-2011
Fam. Y. 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

De kinderen (14 en 17 jaar) vermaakten zich prima. De plaats waar wij stonden was ook groot. Maar het sanitair was slecht. Oud en er werd 1 x met een waterslang door heen gegaan. Ik vond het vies. En de douches waren vaak koud!! De campingbeheerder reed met zijn golf-karretje en met een blote boven lichaam over de camping heen om alles te regelen. Dit vind ik niet kunnen als campingbeheerder. Ik vind deze camping de 3 sterren en het geld wat je er voor moet betalen (caravan +stroom+ klein tentje en 2 kinderen en een hond voor bijna 40 euro per nacht) beslist niet waard
Mening nr: 53707
Datum: 27-07-2011
Fam. Kremers 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Geweldig gezellige familie-camping. Jeugd van alle leeftijden trekt met elkaar op. Onze dochters van 16 en 13 en een vriendin van 15 jaar willen volgend jaar weer terug. Zij voelden zich op deze camping echt thuis. Ook wij hebben het reuze naar onze zin gehad. Prachtige omgeving waar je niet op uitgekeken raakt.
Mening nr: 53260
Datum: 01-07-2011
Mevr. Michelle 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Ik houd zoveel van deze camping, mijn hele jeugd zijn wij daar op vakantie geweest en ik heb met mijn zusje hier de meest geweldige vakanties gehad. Jaren later ben ik met mijn vriend teruggegaan om ook hem te overtuigen van dit mooie paradijsje. Inmiddels heb ik een gezin met 3 kinderen en wil ik dit jaar voor het eerst met de kids hiernaartoe gaan. Wat ik echt hoop, is dat ze deze camping gewoon laten zoals die nu is. Dat is juist de charme van deze camping! In 1 woord, geweldig!
Mening nr: 50286
Datum: 03-08-2010
Mevr. sacha 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn dit jaar 3 weken op deze camping geweest. Onze kinderen zijn 0, 6, 10 en 12 jaar. De plaatsen zijn over het algemeen tamelijk ruim, vlak en voorzien van voldoende schaduw. Het sanitair is eenvoudig maar wel schoon. De ene douche is beter dan de andere, maar het water van de douche is wel warm. Afwaswater is een beetje lauw. Zwembad eenvoudig maar wel lekker en het wordt goed schoongehouden. Ligbedden aanwezig. De camping ligt aan een riviertje. Dat is vermaak voor jong en oud (lekker klooien met water en dammen bouwen e.d.). Het restaurant is betaalbaar en best goed voor een campingrestaurant. Er is veel Nederlandse jeugd tussen de 2 en 17 jaar oud (geeft geen overlast). De kinderen hebben zich geen moment verveeld. De camping ligt langs een spoorlijntje, waar enkele malen per dag een boemeltreintje langskomt. Wij stoorden ons er niet aan. Wat echt heel leuk is, is dat je in 5 minuten naar een klein Frans dorpje loopt. Daar zijn 2 bakkertjes met heerlijk vers brood, een klein maar goed mini-marktje en een prima pizzeria. De dichtstbijzijnde normale supermarkt is in Saint Andre (Spar). Daar is ook een leuk meer waar je lunt zwemmen (15 minuten rijden). Grote supermarkten zijn op ongeveer 20 minuten rijden (Digne). Vooral de Carrefour is daar erg mooi. Veel te zien en doen in de omgeving (Lac Saint Croix, Verdon, Gorges de Verdon, Colmars, Survivallen, Raften etc...). Echt een aanrader voor mensen die genoegen nemen met een gezellige eenvoudige camping. Overigens maar 1x per week een muziek/dans avond. De andere avonden lekker rustig. Half juli waren er dit jaar heeeeel veel muggen en vliegen (Autan mee dus), maar na een paar dagen waren ze weg. Bleek met het weer te maken te hebben (veel neerslag gehad dit voorjaar). In de omgeving (bij Allos) is een leuk zwemmeertje, waar je voor een paar euro entree gebruik kunt maken van een aantal dingen, zoals kano, waterfiets, glijbaan, minigolf etc...). Mooie ligweide eromheen. Het Lac d'Allos is ook erg mooi (niet om in te zemmen, de wandeling erheen is niet geschikt als je slecht ter been bent of met een kinderwagen).
Mening nr: 48063
Datum: 17-09-2009
Fam. Fam. Haagsma 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima vakantie gehad in de maand juli. We hebben drie weken op deze camping gestaan met onze zonen van 10, 13 en 16. In de eerste week was het rustig, daarna liep de camping helemaal vol. We hadden een mooi plekje aan de rivier en daardoor tot 's avonds laat de zon. Wat de zon betreft, we hadden alle dagen mooi weer en maar één keer regen meegemaakt en die viel 's nachts. Onze jongens hebben zich prima vermaakt, ook de oudste. Ben het met merendeel van de verhalen die hier staan wel eens. Het is een gezellige camping, de campingeigenaars aardig en sanitair prima met soms een lauwe douche. Wij hebben wel veel gedaan in onze vakantie. Als je op de top staat van de berg achter het dorp heb je een mooi uitzicht over het dal. Je kunt ook naar St. Jacques wandelen. Er zijn diverse meren in de omgeving en in de Verdon hebben we gekanood (wel duur trouwens). Op nog redelijke afstand (een uur rijden) ligt Colmars, een mooi stadje om te bezichtigen en daar vlakbij ligt het Meer van Allos, waar wij naar toe hebben gewandeld. Ook de top van de Mont Pelat (3000 meter) moet goed te bewandelen zijn. Dat doen we een andere keer, want we komen hier zeker nog eens terug.
Mening nr: 47549
Datum: 28-08-2009
Mevr. Marike 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Prima camping, niks mis mee. De plaatsen zijn mooi en ruim, de camping is lekker rustig en de gasten ook. De soiree had van ons niet gehoeven, maar het was zo luid dat je er niet omheen kunt. Gelukkig maar eens per week. Verder ook nog af en toe wel wat muziekoverlast van het terras gehad, maar dat viel ook best mee. Het sanitair vond ik wel heel erg simpel, en ook een beetje weinig. Van de 10 toiletten waren er 8 stuk. Dan wordt het wel wat krapjes, maar vies was het niet. Douches waren niet altijd warm. Er is geen supermarkt oid op camping, maar je kunt zo het dorpje inlopen waar een bakker en slager en een 'allimentations' zit. Heel charmant dorpje, verder wel erg weinig te beleven. Er zit een pizzeria waar je de halve camping weer tegenkomt, da's wel gezellig. In de omgeving is verder weinig te beleven, maar als je een lekker rustige vakantie wilt op een gezellige camping, dan zit je hier goed. Veel kleine kinderen ook, daar is het wel een heel geschikte camping voor.
Mening nr: 43364
Datum: 23-10-2008
Fam. Ceelen 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Kom al meer dan 25 jaar op deze camping, intussen met man en 2 kinderen. De omgeving is er prachtig, de eigenaren van de camping zijn supervriendelijk en behulpzaam en sinds het zwembad er is hebben we niets meer te wensen. Prijs/kwaliteit verhouding is prima en de kampeerplaats is groot. Wat ook niet onbelangrijk is, is het weer. In al die jaren heeft het er zelden geregend, de temperatuur is er heerlijk! Kortom: een aanrader.
Mening nr: 42626
Datum: 28-08-2008
Fam. Schrooten 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Hele rustige camping met mooie ruime plekken met voldoende schaduw. Leuk zwembad, wel wat koud! Af en toe organiseren de eigenaren een bbq of een volleybal tornooi ofzo, maar alles verloopt heel rustig. Het enige lawaai op de camping wordt eigenlijk veroorzaakt door de eigenaar zelf! s'Morgens brengt hij met zijn quad het vuilnis naar de ingang van de camping waar de vuilbakken staan en rond 22u rijdt hij, weer met zijn quad, naar de poort om deze te sluiten! Het plezante was wel dat de kinderen mochten meerijden. Het sanitair kon wel beter onderhouden worden en is dringend aan vervanging toe. Typische camping met de franse slag!
Mening nr: 36578
Datum: 21-08-2007
Fam. Oppelaar 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Sluit me geheel aan bij de vorige schrijver.......;-)
Mening nr: 36538
Datum: 20-08-2007
Fam. Paul Boerefijn 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Het zwembad is er inmiddels, dit jaar aangelegd door de nieuwe eigenaar. De eerste indruk was niet heel best, gewoon omdat de receptie halverwege de camping ligt, je moet je aan de bar bij het restaurant melden. Desondanks twee heerlijke weken pal naast de rivier beleefd. Het is er gewoon erg rustig, vriendelijke uitbaters, vriendelijke prijzen, mooie omgeving, geen animatie of disco. En toch een heerljike plaats voor kinderen, die dammen kunnen bouwen in de rivier. Het sanitair is wat oud, maar alles werkt gewoon goed.
Mening nr: 30539
Datum: 26-08-2006
Dhr. Hans Barends 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ontzettende vriendelijke beheerders, deden erg hun best om ons een leuke vakantie te bezorgen, kregen zonder kosten een koelkast, verlengkabel en stoelen te leen, wij betaalde voor 15 nachten Maar 257 euro (2 tenten, 2 volwassenen, 2 kinderen en auto!!!!!!!!). Helaas was inderdaad het zwembad er nog niet, maar als alles meezit is dat er in 2007. Elke donderdag een hele gezellige bbq/feestavond. Inderdaad doen de wat oude caravans iets afbreuk aan de camping. Voor mensen die van een gezellige camping in een vreselijke mooie omgeving houden is deze camping een aanrader. Voor tieners wat minder geschikt, voor kleinere kinderen ideaal. Wij gaan hier zeker een keer terug komen. Sanitair wat oud ,maar schoon en in goede staat.
Mening nr: 29949
Datum: 18-08-2006
Mevr. paula 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Hele vriendelijke beheerders die ook goed Duits spreken. We kregen meteen allerlei informatie over uitstapjes in de omgeving. We mochten zelf een plek uitzoeken, maar zijn na een paar nachten toch vertrokken omdat de camping niet beviel. Het sanitair was slecht, er kon niet gezwommen worden in de rivier omdat er geen water in stond, op het terrein stonden een paar oude, vervallen, onbewoonde caravans en het zwembad wat in 2005 gebouwd zou worden, is er nog niet. Er waren geen jongelui terwijl er gezegd was dat er altijd jongelui uit verschillende landen en van alle leeftijden zouden zijn. Het was heel erg stil op de camping. Misschien dat het drukker en gezelliger zou zijn als er een zwembad is. Jammer, want de eigenaars zijn van goede wil en heel vriendelijk en behulpzaam.
Mening nr: 24680
Datum: 02-11-2005
Dhr. daan en hermie 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij komen er al 24 Jaar het bevalt ons er goed rustig warm en s'nachts koel. De omgeving is er prachtig veel te zien. Wij hebben nu drie eigenaars meegemaakt en ze waren allemaal vriendelijk. Er is veel veranderd in de tijd zoals kantine en de wc zijn allemaal prima in orde. De eigenaars nu spreken duits engels en frans dus geen problemen, ook de prijs is in orde. Wij gaan er ook voor de 25 keer weer naar toe.
Mening nr: 21031
Datum: 07-08-2005
Dhr. henk 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

2 Weken hier gestaan, de nieuwe franse eigenaars doen hun best voor je en spreken goed duits. Rustige camping met koele nachten en warme dagen. Er wordt deze winter een zwembad bijgebouwd.
Mening nr: 18038
Datum: 11-04-2005
Mevr. Henk Donkelaar 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Helaas is camping overgelaten dit jaar. De vriendelijke belgen zijn op pensioenleeftijd en hebben gekozen om het rustiger aan te doen. Jammer voor ons, want nu zijn het franse uitbaters die geen nederlands spreken. Life goes on, we kiezen toch eeen andere plek uit ! groeten familie Donkelaar, Utrecht
Mening nr: 16157
Datum: 09-10-2004
Mevr. j.a.vos 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dit is een heerlijk rustige camping in een heel mooie omgeving. Wij komen hier geregeld en het beviel ons hier altijd goed, maar ik vind dat het sanitair zo langzamerhand wel gemoderniseerd mag worden.
Mening nr: 14181
Datum: 16-08-2004
Dhr. Fam. Hoebers 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De eerste indruk was meer van "waar zijn we nou terecht gekomen?"Je moet dus niet op de eerste indruk afgaan. We zijn twee weken op de camping gebleven en ik moet zeggen dat de gemoedelijke sfeer mij zeer aansprak. De bar gaat om ongeveer half elf dicht en de camping is een uitstekende plek voor tochtjes door de Haut Provence. Verder was de camping nooit vol zodat we over een zee aan ruimte beschikten. Als je dan bij Castellane de campings zag, dan was ik toch blij dat ik in Barreme stond. De mensen waren altijd vriendelijk. Er is in die twee weken geen wanklank geweest.
Mening nr: 12470
Datum: 29-07-2004
Dhr. Familie Tempert , Zeist 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben ruim een week op de camping gestaan, en hebben het er erg naar onze zin gehad, we hebben genoten van de rust, de vriendelijke ontvangst van de eigenaars en bediening van de bar, de schaduw (onder bomen met soms wat op"scherp hangende takken), onze dochters van 10 en 13 jaar hebben zich er uitstekend vermaakt. Verder hebben we de camping gebruikt als uitvalsbasis voor de mooiste uitsapjes in de omgeving. Het overigens keurig schoon gehouden sanitair is wel behoorlijk verouderd maar kan er nog net mee door,de douches echter moeten voor wat betreft de waterdruk wel snel onder handen genomen worden. De jeu de boulesbaan is een beetje erg verzand. Als we in de buurt komen zullen wij zeker deze gemoedelijke camping weer aandoen, wij zijn na een week vertrokken omdat onze kinderen naar een zwembad verlangden als dat er op Napoleon zou zijn geweest waren we zeker gebleven.